Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 10 21:59 #10797

Egyszer majd ezt is meg lehet nézni:

Görög régészek az észak-görögországi Serresz közelében lévő Amphipoliszban egy sírépítményt azonosítottak, amelyről azt feltételezik, Nagy Sándor felesége, Roxána és 12 éves fia, IV. Sándor nyugszik benne.
....
juharizsuzsanna.blog.hu/2012/10/10/a_szepseges_roxana_es_gyermeke_van_a_sirban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_10&utm_campaign=index

Ezt Thassosra menet meg lehet nézni - már amikor majd megnyitják

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 06 12:09 #10784

Ez érdekes.Remélem, mire nyáron megyünk tényleg lesz egyértelmű info. Egyébként már nem is tudom melyik évben, de volt, hogy el kellett menni denárt váltani, de úgy emlékszem, semmi gubanc nem volt .

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 05 23:10 #10783

Hol olvastad?

Én is olvastam...
A hellászon valaki belinkelt valamit... (azt nem néztem meg...)

Majd idővel csak rájönnek, hogy jobban járnak, ha a szerbekhez hasonlóan hivatalossá teszik a kapukon az eurót :wink:
Nyilván a saját zsebre dolgozást akarják megszüntetni.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 05 23:07 #10782

Index:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121610646&t=9021260 - forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9021260

De a Hellaszon is van róla szó.....

Úgy néz ki, hogy vége az 1 Eurót adok és go-nak.
Bár valaki azt írta, hogy se ez, se az nem volt és elzavarták.
Érdekesség, hogy a Macedon fizetőkapuknál visszafelé semmi áron nem akartak elfogadni eurot. Csak dénárt, vagy kártyát fogadtak el. Nálam nem volt egyik sem...ezért simán elengedtek fizetés nélkül!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 05 20:19 #10781

Hol olvastad?

Re: Autóval Thassos-ra 2012 okt. 05 20:15 #10780

Az a hír járja, hogy Macedóniában nem fogadják el többé az eurót, csak kártyával vagy denárral tudunk majd fizetni.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 31 00:32 #10496

Köszi a megerősítéseket! így már nyugodtan indulunk el :D:D

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 26 10:06 #10465

Sziasztok! megyünk Thassosra, és az lenne a kérdésem h tapasztalatok alapján , a határokon elfogadják e a személyit? avagy kell utlevél? elöre is köszike! :D sziasztok

Mi is új típusú személyivel megyünk elfogadják :örül:
Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 26 08:04 #10464

Mi is új típusú személyivel megyünk. Bár nekem még 2013-ig érvényes az útlevelem, de a fiúké most járt le. Mindenki azt írja, hogy nyugodtan lehet vele menni. Utazási irodát is megkérdeztem a biztonság kedvéért.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 25 22:15 #10463

Köszönöm szépen az infokat! :) Így nem kell feleslegesen megujitanunk az utleveleket. mégegyszer köszike!!! :D

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 25 10:04 #10462

Nálam is pozitív!
Mi két útlevéllel és két személyivel utaztunk.
Annyi volt, hogy a macedón határőr megkérdezte: nyema paszport?.
Ahogy láttam az útlevelet beszkennelte, a személyinél valamit pötyögni is kellett neki.
Gondolom ezért szeretik jobban az útlevelet.
Egyébként papírt sem kellett kitöltenünk, amit néhol olvasni lehet!

A többi helyen szóra sem méltatták, hogy miért személyi van.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 25 07:45 #10461

A kártya alakút igen.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 25 05:57 #10460

Sziasztok! megyünk Thassosra, és az lenne a kérdésem h tapasztalatok alapján , a határokon elfogadják e a személyit? avagy kell utlevél? elöre is köszike! :D sziasztok

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 19 13:18 #10432

Állítólag majdnem 200 Eurót fizettek ki oda-vissza Korfun. Hiszem is nem is.
Sajnos gondoltam,hogy szállás gondjaink lehetnek,de előbb nem tudtunk foglalni.
Majd megpróbálok ezek a szállások közül keresni egyet,,ha van....
Kösz a gyors infót!!!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 19 13:03 #10431

Mi a csillagászati???

Személy: 3 Euró (3,2 Euró)
Gyerek (<10 év): 1,5 Euró (1,6 Euró)
Autó <4,25 m: 16 Euró (20 Euró)
Autó >4,25 m: 20 Euró (25 Euró)

Itt van infó: www.thassos-ferries.gr - www.thassos-ferries.gr

Szállás augusztusban is biztosan lesz valamilyen. De hogy milyen, az kérdéses! Lehet, hogy nem az igényeidnek megfelelő.
Az eléggé főszezon, és nagy valószínűséggel csak a maradékokból tudsz majd válogatni. Az is lehet, hogy költözgetni kell, mert nem lesz egyben annyi nap, mint amire mennétek. stb. stb.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 19 12:56 #10430

Sziasztok!
Még soha nem voltunk Thassoson de már évek óta tervezzük.Remélem az idén összejön.
Azt szeretném kérdezni,hogy mennyibe kerül a komp,mert ismerőseink tavaly Korfun csillagászati árat fizettek és azzal riogatnak,hogy
Thassoson is nagyon drága.
Augusztus elején mennénk és még szállásunk sincs foglalva,az is érdekelne,hogy lehet-e találni?
Előre is köszi!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 18 19:52 #10422

Az úton nem volt semmi extra. Sima utunk volt.
Novi Sad-nál, a Duna hídnál és Belgrádban volt útépítés.
No meg Szerbia végén 25 km 60km/órás korlátozás. :twisted: De megy az 90-100-al is. :)

Fizetni végig Euróban fizettem, mindenhol a megtalálható összegeket. De kártyázni is lehet és már Macedóniában is láttam a kártyalogókat a bódékon.

Belgrád: A városon át mentem oda is, vissza is. Van egy kb. 2 km-es terelés, azon kívül csak a fizetőkapu előtt van útépítés. Ismerősök pénteken este indultak utánunk, ők is a városon keresztül, és álltak 5 km-t a bilétás kapu előtt. De találkoztak magyarokkal az OMV kúton, ők azt mondták, hogy 10 km-t álltak az elkerülőn. (Az elkerülő csomópontépítése miatt van az útépítés a kapu előtt.)
Hazafelé jövet, ha a városon keresztül jöttök figyeljetek és ne a régi úton gyertek le az E90-ről. Még ott is kint van a Novi Sad tábla! Gyertek tovább, és a repülőtér utáni csomópontba kanyarodjatok le Novi Sad felé.

Azt hiszem egyenlőre ennyi az útról.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 17 10:13 #10411

Az Indexen tette közzé valaki:

kompmenetrend

dromologia-kavalas-thasou.blogspot.gr/

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 13 11:14 #10371

folyt.

Az időjárás szuper volt az ott töltött 12 nap alatt, igaz egyszer volt egy kis eső a vége felé, de az nem tartott 5 percnél tovább. Viszont a sziget északkeleti része az biztos jól elázott akkor.

melléklet nem található

Javarészt a szállás előtti 4 öböl valamelyikében fürödtünk

melléklet nem található

<!-- ia0 -->100_1125.jpg<!-- ia0 -->
estefelé meg lementük a városba vacsizni.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 22:52 #10370

Sziasztok!
Hogy az elején kezdjem mi du-n fél kettő körül indultunk tompa felé ...............

Mééééééééééég!
Várjuk!
:irkálós:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 22:19 #10369

Sziasztok!
Hogy az elején kezdjem mi du-n fél kettő körül indultunk tompa felé ( ez van közel hozzánk ) a határon fél perc alatt átértünk, majd szabadkán telitankoltam az autót( dízel ). Egész úton jól haladtunk alig volt forgalom, kicsit furcsáltam is. Olyan volt mintha egy mellékúton haladnánk nem az autópályán . Átlagban 110 km/h-val mentünk kivéve a korlátozott szakaszok, szóval nem siettünk. Keramotiba a kikötőbe kb 5 körül értünk, majd az első komppal átmentünk a szigetre. A szállásunk Limenariában a Tripiti bay-en volt.

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->IMG_0846.jpg<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 22:09 #10368

Bocsika, köszönjük a menetrendet, és természetesen Pamag Neked is, hogy kicsinositottad! :)
Pont én szerettem volna egy kompmenetrendet, s lőn...:)
Hátha augusztusban is hasonló lesz. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 20:47 #10367

Köszönöm!
Remélem segítség az utánunk indulóknak!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 20:37 #10366

Levágtam a képről a fölösleges széleket. Így csak a lényeg van a képen.

Tehát a kompmenetrend:

<!-- ia0 -->komp2012.jpg<!-- ia0 -->

Ahogy bocsika írta:
...Az a lényege,hogy páros és páratlan napokra van osztva a július. Jobb oldalon a páros napok menetrendje,bal oldalon a páratlanok. ...

Re: Autóval Thassos-ra 2012 júl. 12 17:10 #10363

Pamag !
Nem tudom nagyítani tudsz segíteni.????
Az a lényege,hogy páros és páratlan napokra van osztva,a július. Jobb oldalon a páros napok menetrendje,bal oldalon a páratlanok.

Inkább küldd el levélben - akkor talán jobban lehet variálni a kép méretével. Félek, nem lenne igazán éles az innen nagyított kép. De azért megnézem.

Oldalmegjelenítési idő: 0.472 másodperc