Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 08 20:26 #8277

Köszönöm szépen a jótanácsokat! A macedón árak tényleg elég barátságosak.
Ja, és a Poi Plaza nagyon tetszik!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 05 09:17 #8263

Blázs! Én a Poi Plaza-ba megbízom,de egyszer le fogom csekkolni. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 04 14:36 #8257

Biztos hogy jó, ....

Robikám! Ellenőrizted, vagy Te csináltad? Ha egyik sem, akkor ne mond, hogy biztos. (Hisz tudod mi a biztos? A tehén.... mindig lapjára esik. :D))
Mond inkább azt, hogy a neten ez található ezzel tudok szolgálni.
Egyébként nem vonom kétségbe, hogy jó, csak azt, hogy 100%-os.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 04 08:51 #8252

Balázs! Biztos hogy jó, ha van navija ,akkor letölti a klm fájlt és beteszi ahová kell és GO. :örül:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 04 08:45 #8250

Mi augusztus 26-án indulunk a szigetre (végre!). Elképzelhető, hogy addigra már fizetős lesz a pálya? Azt a kb. 2-3 euro-t amit Balázs írt gondolom kapunként kell számolni, de mégis hány kapu lesz (persze ha lesz egyáltalán)?

Egy másik baráti társaság Neipori-ba megy az idén, ők azt szeretnék tudni merre lehet autógázt tankolni az országban, ha lehet és mennyire gyakori a kutakon?

(És csak úgy zárójelesen: esetleg van valakinek tapasztalata, hogy a határokon mennyire lehet gázolajat átvinni, spórolási szempontból? :oops: )

1 db kapu lesz, ha már elkészült.

Autógázt passzolom, talán cserrobi ajánlása jó.

A spórolást nem értem. Honnét akarsz hova vinni gázolajat? Itthonról nem érdemes, mert drága. Gondolom Macedóniáig leértek, ha ott teletankoltok, akkor az egy darabig (határ - Thassos oda-vissza kb. 500 km) elég lesz. Ahogy a diseleseket olvasom, ők 1 tank gázolajjal 1000+ km-t elmennek, én csak 600-700-at.
Ha meg itthon ócsó cucchoz juttok, akkor annyit biztosan nem tudtok vinni, ami elég oda-vissza a teljes útra végig. Hacsak nem teherautóval mentek. :)
Szóval szerintem tankoljatok Macedóniában, ott kb. 1 Euró a diesel.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 04 08:33 #8249

Egy másik baráti társaság Neipori-ba megy az idén, ők azt szeretnék tudni merre lehet autógázt tankolni az országban, ha lehet és mennyire gyakori a kutakon?

Szia!
Itt megtudod nézni: www.poiplaza.com/index.php?p=mapdb&d=5454&lstpg2=sdb&lstpg=ds&lsts=_LSTS_ - www.poiplaza.com/index.php?p=map ... sts=_LSTS_

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 03 18:11 #8247

Sziasztok!
Mi augusztus 26-án indulunk a szigetre (végre!). Elképzelhető, hogy addigra már fizetős lesz a pálya? Azt a kb. 2-3 euro-t amit Balázs írt gondolom kapunként kell számolni, de mégis hány kapu lesz (persze ha lesz egyáltalán)?

(És csak úgy zárójelesen: esetleg van valakinek tapasztalata, hogy a határokon mennyire lehet gázolajat átvinni, spórolási szempontból? :oops: )

Köszönöm a segítséget!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 júl. 18 13:30 #8167

Örömhír a kisbusszal utazóknak!
www.vajma.info/cikk/szerbia/15047/Csokkent-a-kombik-es-kisbuszok-autopalyadija.html - www.vajma.info/cikk/szerbia/1504 ... adija.html

Csökkent a kombik és kisbuszok autópályadíja

A kombifuvarozók és utasszállítók egyesülete üdvözölte a Putevi Srbije vállalat döntését, mely szerint a 3 méternél nem magasabb és a 3,5 tonna megengedett súlyt meg nem haladó kombikat és kisbuszokat az eddigi hármasból a kettes kategóriába sorolják a pályahasználati díjszabásnál.
A döntés értelmében a kombitulajdonosok ezután jóval alacsonyabb díjszabás ellenében használhatják az autópályát. A rendelet július 18-án lép érvénybe, a Belgrád- Niš szakaszon pedig máris érvényben van, áll a közleményben. Ezzel a fuvarozók egyik korábbi követelését teljesítették. (vesti. online)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 júl. 10 23:18 #8081

Friss hozzászólás a Hellászon:

Ja még annyi, hogy a Szaloniki-Kavala úton is elkezdték a fizető kapukat építeni.

:( :mrgreen: :baseball:

Megerősítem. Bódék még nincsenek, csak a terelők.
Idén szerintem még biztosan nem kell fizetni.

De jó, jövőre fizethetünk, már alig vártam! :(

Előfordulhat, hogy már hamarosan fizetni kell, mert 2011.06.25-én még csak a beton terelők voltak meg, de 07.09-én már a bódék is. Szóval haladnak vele rendesen. Az összeg szerintem a többi kaput figyelembe véve 2-3 Euró lehet majd.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 29 11:43 #8014

Ja még annyi, hogy a Szaloniki-Kavala úton is elkezdték a fizető kapukat építeni.

De jó, jövőre fizethetünk, már alig vártam! :(

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 28 18:49 #8008

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 27 23:03 #7998

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 27 12:43 #7987

A határ előtt közvetlenül már autópálya van, de az előtt még van egy 5-10 km-es szakasz, ahol terelnek. Az, hogy ez most egy újabb szakasz, vagy ua. mint a tavalyi meg nem mondom. Lényeg, hogy van terelés is, 60 km/h-ás korlátozás, de haladta a forgalom 80-90-el. :)

Köszönöm a gyors választ. Tavaly éjjel fél háromkor trappoltam bele, a sávelhúzásba most legalább készülök rá :)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 27 12:33 #7986

Sziasztok, szia Balázs!

Tavaly a makedón-szerb határ környékén is építették az utat mindkét oldalon. Ezen a szakaszon van valami változás, vagy még mindig terelő táblák közé van szorítva a sáv a szerb oldalon? Remélem egy év alatt csak megoldották.
( Irigyellek, hogy már ott vagytok, de már mi is számoljuk a napokat. :) )

Emlékszem én is.
A határ előtt közvetlenül már autópálya van, de az előtt még van egy 5-10 km-es szakasz, ahol terelnek. Az, hogy ez most egy újabb szakasz, vagy ua. mint a tavalyi meg nem mondom. Lényeg, hogy van terelés is, 60 km/h-ás korlátozás, de haladta a forgalom 80-90-el. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 27 10:24 #7983

Sziasztok, szia Balázs!

Tavaly a makedón-szerb határ környékén is építették az utat mindkét oldalon. Ezen a szakaszon van valami változás, vagy még mindig terelő táblák közé van szorítva a sáv a szerb oldalon? Remélem egy év alatt csak megoldották.
( Irigyellek, hogy már ott vagytok, de már mi is számoljuk a napokat. :) )

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 26 18:52 #7981

Átmásolom ide is és folytatom (már a Jota wifi-ről)

A Magyar-Szerb határon 1 órát vártunk. Kecskemétnél felhívtam Röszkét, azt mondták nincs várakozás. Gondoltam akkor arra menjünk. Ehhez képest 50 percet álltunk. Próbaként még a sorból is felhívtam 30 perc után, akkor 10 percet mondtak. :( De végül is nem vesztettünk, mert Tompa fele is kb. 50 perccel lett volna hosszabb, de ott az útidő miatt.
A Szerb-Macedón határ 12 perc volt egy rövid sétával együtt. Maga az átlépés max. 5 perc.
De aztán jött a Gr. határ. Na ilyen még nem volt. :( 1,5 óra alatt sikerült átérni. A domb tetőn állt a sor vége.
Tankolni a szokásos szerb OMV kúton tankoltam. Illetve a Gr határ előtti Casinónál, s benzin itt 1,26, a diesel 1,1 Euró. Szóval érdemes a határ előtt telenyomni. Euróban is ki van írva az ár.
Az úton egyébként nem történt más említésre méltó. Szerbiában esett az eső, rendőrt talán 2 helyen ha láttam.

Szerbiában Újvidékig készülget az autópálya, vannak új szakaszok is átadva, de még nem sok. Az át nem adott szakasz állapotát a sötétben nem láttam.
Belgrádban az autópályára való felhajtónál (ahol a 2-on kell felmenni) már a tábla is úgy írja, hogy Zágráb - Nis az első, és simán csak Belgrád a második. Ez gondolom azért van, mert Belgrádi szakaszon sok-sok helyen felújítás van és elterelik valamerre a forgalmat. Nem csak a hidat csinálják, hanem előtte is, és az lehet a rosszabb, mert ott csak 2*1 sáv van, a hídon 2*2, napközben el tudom képzelni, hogy dugó van. Nekünk éjfél körül szerencsénk volt, szinte sehol senki nem volt. Van még felújítás a híd után is, ott ahol a hegyen kell átenni.

Benzin árak:
Lapovo OMV: 133,4 dinár/liter (352,5 Ft/liter)
Macedón határnál: 73,5 denár/liter - 1,26 Euró (322 Ft/liter)
Görögország, Keramoti lehajtó előtt: 1,69 Euró/liter (449,7 Ft/liter)

A forint árakat a kártyás fizetés SMS-eiből számoltam vissza.

Az úttal kapcsolatban most hirtelen más nem jut az eszembe.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 23 15:11 #7970

Röszke 2 óra és növekszik
Ettől tartottam. Vasárnap estére ez mindig megszűnt.

Javasolnám Tompát ott gyorsabban át fogtok jutni.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 23 14:25 #7969

Röszke 2 óra és növekszik
Ettől tartottam. Vasárnap estére ez mindig megszűnt.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 20 09:58 #7939

E hét pénteken lecsekkolom és megírom a helyzetet. :)
De ahogy én is olvasgatok, állandó változás van a környéken. Vannak hosszabb-rövidebb lezárások, de ezek változók.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 19 20:44 #7935

...Tegnap érkeztünk Görögbe. Az út kifogástalan volt,jól lehetett haladni.
Belgrádban nem kellett Zágráb irányába menni, tehát a szokásos irányba lehetett haladni, szépen sikerült az újítás, új az aszfalt sokáig.
A hídon a bejövő oldalon megosztva haladhatott a forgalom.
Pénteken délután amikor Pesten gyakori a dugó, Belgrádon kb. 30perc alatt átjutottunk. Szerbiában ismét folyamatos útépítés, szerencsére jóval kevesebb 60-as, 80-as tábla. A határokon személyivel léptünk át és sehol nem kértek semmit, csak a Macedónok a zöld kártyát. ...

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 19 11:39 #7933

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 19 07:47 #7932

Sziasztok!

Találtam egy linket a Szerb autóutakról.
Fel van tüntetve rajta az összes figyelmeztetőjelzés amire számítani lehet most jelenleg az utakon.
www.amss.org.rs/index.php?option - www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=181
Egy két javasolt útvonalnak én is örülnénk 3hét múlva mi is utazunk addig jó lenne tisztábban látni a lehetőségeket.

Az index fórumon írták, akik már jártak arra, hogy ez a Belgrádi felhajtó lezárás nem nagy probléma, mert előtte lévő felhajtón, ami Zágráb felé megy, fel kell menni, az autópályára, és pár 100 méter múlva, lesz egy lehajtó, ahol teljesen szabályosan vissza lehet fordulni, a nekünk megfelelő irányba NIS felé....
Egyébként, én megnéztem, az gps térképek is ismerik, ezt a kerülőt....

Erre lehet készülni!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 18 22:12 #7931

Sziasztok!

Találtam egy linket a Szerb autóutakról.
Fel van tüntetve rajta az összes figyelmeztetőjelzés amire számítani lehet most jelenleg az utakon.
www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181 - www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=181
Egy két javasolt útvonalnak én is örülnénk 3hét múlva mi is utazunk addig jó lenne tisztábban látni a lehetőségeket.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 18 21:59 #7930

.................mi auguszts 22. én indulunk....... :)

Akkor meg téged fognak irigyelni azok, akik addigra már régen visszajöttek... :lol:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 18 18:46 #7929

Ha valaki megy autóval júl.2-a előtt, és van lehetősége, kérem írjon egy pár sort az útról.(Balázs, fidorr, ha jól értem ti előttünk indultok )Elsősorban a alább említett elterelés érdekel, üza. árak, kompdíjak, hogy változtak, elég hideg-e a mythos sör. Ági Neked Jobbulást kívánok 15 nap múlva indulunk!!!

Sajnos nekünk még sok van hátra, mi auguszts 22. én indulunk....... :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.157 másodperc