Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 30 10:36 #10268

Megkezdődött a népvándorlás, és nem túl jól :!:
index.hu/belfold/2012/06/30/tomegbaleset_a_roszkei_hataratkelonel/ - index.hu/belfold/2012/06/30/tome ... atkelonel/

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 26 06:26 #10208

Mára elkészült stewie is a Belgrád környéki leírással. Olvassa el mindenki! www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
Én is frissítettem még a leírásunkon.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 25 15:03 #10192

Mára elkészült az Útikalauzon a török inváziós naptár is.
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=1403 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=1403
Ezt is frissítettem a saját leírásban.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 24 22:10 #10191

A magyar autó tovább ment, mi az elkerülőt választottuk. Később már itt az M5 autópályán beigazolódott, hogy jól döntöttünk. A törökök előztek meg minket, akiket először követtünk. :lol:

Na azért az nem biztos, hogy azért történt, mert Ti az elkerülőn mentetek. :)
Lehet annak 100 más oka is.

És én nem a sárga táblás elkerülőt fogom választani....

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 24 21:19 #10190

Köszönjük Balázs ez tényleg hasznos! 8)
Mi úgy jártunk, hogy hazainduláskor, megadta magát a GPS és ez sajnos egész hazáig így maradt.
Thessalonikinél 1 órát bolyongtunk, mivel most voltunk 2. alkalommal autóval. Nem tudtuk hol kell lehajtani az autópályáról. Szerencsére volt nálunk egy kis felbontású térkép így nagy nehezen megtaláltuk az E75-ös utat.
Belgrád felé haladva ezek után, igencsak izgultunk, hogy merre fogunk bolyongani, ezért rá akartunk tapadni egy osztrák rendszámú török autóra.
Egy idő után felhagytunk ezzel, mert ő végig 140-160 km/h tempóval közlekedett így feladtuk az üldözést.
Belgrád előtti kapunál találtunk egy magyar rendszámú autót. Most őket üldöztük, viszont jött a dilemma, sárga nagy tábla NOVI SAD és Tranzit felirattal kijárat.
A magyar autó tovább ment, mi az elkerülőt választottuk. Később már itt az M5 autópályán beigazolódott, hogy jól döntöttünk. A törökök előztek meg minket, akiket először követtünk. :lol:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 24 20:09 #10187

Frissítettem az ajánlott útvonal Belgrádon keresztül vezető részét!
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=259:a-sziget-megkoezelitese-autoval&catid=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

Remélem jól értelmeztem stewie leírását.
Ha valami nem jó, szóljatok.
Én 8 nap múlva tudom ellenőrizni. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jún. 01 18:09 #9892

Hazafelé csoda történt - Röszkénél még hamarabb átjöttünk, mint amennyit a szerb oldalon vártunk :D mint kés a vajon, pillanatok alatt.

A horgosi MOL kút oldalában (a bejárat mellett) van szerb OTP automata. Akinek dínárra van szüksége, itt vehet ki.

Mindjárt Horgos után új fizetőkapu épül. Még nincs kész. Valahol délebbre is láttam épülőfélben lévő kaput. Egyelőre ugyanannyi helyen kellett fizetni Szerbiában, mint eddig. Az árak azt hiszem, változatlanok, csak kidugtam a kártyát és kész.

Néhány helyen van útépítés, de csak lassítja a forgalmat, nem kell megállni.

Belgrád előtt a táblázás olyan, hogy a Nis felirat az elkerülőre visz. Azt még építik egyes helyeken.
Visszafelé bejöttünk a városba, mert onnan mellékúton mentünk tovább - hát időben eléggé egyforma lehet.

Aki Bulgária felé megy:
Pirot és a bolgár határ között építik az autópályát.
Szófiánál a déli irányba kivezető új autópálya kész, működik. Mindössze az elejéig kell elvergődni a régi déli elkerülőn - visszafelé lemértem, csak 2 km, de iszonyatosan lyukas az út. Egy-egy kátyúba belefér egy egész autó :( Idővel meg fogják csinálni, mert építik az utakat ezerrel, de erre még nem tudtak sort keríteni.

Más egyelőre most nem jut eszembe.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 máj. 05 11:27 #9731

Igen, pamag kiválóan összefoglalta a lényeget!!!
:taps: :taps: :taps:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 máj. 04 22:53 #9725

Mostanában megint megjelent más fórumokon az évi szokásos habverés:
Kell-e útlevél, kell-e zöldkártya, le lehet-e érni fele annyi idő alatt, mint a többségnek sikerül :wink:

Nem kell útlevél. Elvileg bármilyen típusú személyi igazolványt elfogadnak, a gyakorlatban lehet, hogy csak a kártyát.
Nem kell nemzetközi jogosítvány.

Kell : zöldkártya. Akár benne van egy ország a nemzetközi zöldkártya-egyezményben, akár nincs, a hatóság kérheti - és a saját jól felfogott érdekünk is az, hogy nemzetközileg egységes papírral tudjuk igazolni: van kötelező biztosításunk. Ráadásul pénzbe se kerül - a legtöbb biztosítónál egy emailbe vagy egy telefonba, és postázzák.

Kell : utasbiztosítás. Nemcsak azért, mert egyes országokban, ahol nagy az átutazó forgalom, kérik. (A saját érdekük az, hogyha valakit baleset után ápolniuk kell, valaki térítse is meg nekik.) Inkább legyen pár ezer forint kidobott pénz, mintsem valami baj esetén (baleset, betegség, poggyász vagy iratok eltűnése) a gatyánk rámenjen a helyszínen kifizetendő összegre.
Az uniós taj-kártya (bocs, sose tudom megjegyezni a rendes nevét), az a kék, csak az állami egészségügyi intézményekben való ellátást garantálja. Az üdülőhelyeken sokszor csak magánorvos van.

Kell : betartani a közlekedési szabályokat. Az általános sebességhatárt, meg a táblák által jelzett előírásokat is. Mert azok a szemét, undok szerb meg macedón rendőrök büntetnek. Igaz, hogy igazuk volt, de akkor is fujjjj.... Amúgy csodálatos módon sose állítják meg azt, aki szabályosan közlekedik.

Kell : kellő mennyiségű pihenőidő az út során. Ez egyéni - a vezető és a család strapabírása dönti el, mennyi megállót kell beiktatni. Ez lehet pár perc mozgás, vagy akár útközbeni alvás is. Mindenki maga érzi, mire van szüksége. De mindössze sok óránként csak egy-két percre megállni, az egészségtelen.
Ráadásul azokon a helyeken, amerre megyünk - kis kitérővel - plusz érdekes látnivalók élményét is begyűjthetjük.
És aki ép esze birtokában, nem álmosan, nem szabálytalankodva megérkezik a nyaralóhely boldog révébe, az azt tapasztalja, hogy annyi idő alatt, mint amiket egyes csodalények adnak elő itt-ott, nem lehet megtenni az utat. Viszont ő megérkezett baj nélkül!
:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 04 12:59 #9521

Gyorsabb voltál nálam!
Igen, természetesen be akartam tenni.

Én már csak ilyen hűbele Balázs vagyok. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 04 12:05 #9520

Pamag, ezt a fontos infót be kellene emelni a maradandók közé. Utazás autóval.

Bár nem nekem szólt, de azért tettem az utóbbi két gyűjteményről két témát a GYIK-be.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=85&Itemid=199 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=199

Gyorsabb voltál nálam!
Igen, természetesen be akartam tenni.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 04 12:03 #9519

Pamag, ezt a fontos infót be kellene emelni a maradandók közé. Utazás autóval.

Bár nem nekem szólt, de azért tettem az utóbbi két gyűjteményről két témát a GYIK-be.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=85&Itemid=199 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=199

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 04 06:51 #9515

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&oe=UTF8&msa=0&msid=118428370352388751101.00044e52d6c1eb4752d20
Térkép a kutakról. Igaz hogy gáz kutakat jelöl, de ha az már van, van más fajta üzemanyag is.

Pamag, ezt a fontos infót be kellene emelni a maradandók közé. Utazás autóval. Évente 2 személy jön gázos tölthetésű autóval. Olyankor kérdezi. Mivel emelkedik az üzemanyag ár, gyanítom, hogy több ilyen autó is fog majd szaladgálni... Itt a görögöknél a gáz téma még nagyon új keletű. Tavaly tavasztól került a köztudatba. De itt is berobbanás szerű változáson megy majd keresztül. Szerintem sok autót átállítanak majd gázra.
Soha nem hittem volna, hogy elérjük a 2 Eurós üzemanyag árat. Tavaly előtt a törököktől visszafordultunk , mert ott akkor 2,2-2,7 Euró/liternek megfelelő tankolást tudtunk volna tenni.
Mindenben jelentős árcsökkenések vannak, kivéve ahonnan az állam nagy hasznot tud lehúzni. Ide tartozik az üzemanyag...
Lassan áttérünk a szamárra... De azt is etetni kell :(

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 03 18:28 #9514

Pamag , Agi06!
Annyira édesek vagytok!!!!(magaménak érzem kizárólagosan az írásotokat :D ) én személy szerint nagyon nagyon szépen köszönöm...mazsolázok és jegyzek :D

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 03 17:41 #9513

Viszont én a tranzitszállásokról állítottam össze egy anyagot.

maps.google.hu/maps/ms?msid=209553487693462088128.0004bc7499f577f54c144&msa=0&ll=43.109004,22.478027&spn=6.263306,9.876709

Ha valakinek van még használható adata a témában, minden infót szívesen várok/várunk!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 03 17:38 #9512

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&oe=UTF8&msa=0&msid=118428370352388751101.00044e52d6c1eb4752d20
Térkép a kutakról. Igaz hogy gáz kutakat jelöl, de ha az már van, van más fajta üzemanyag is.

Isten fizesse meg!
Én most vettem észre (a szomszédvár fórumán), most akartam betenni.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 ápr. 03 13:27 #9511

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&oe=UTF8&msa=0&msid=118428370352388751101.00044e52d6c1eb4752d20 - maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&; ... 1eb4752d20

Re: Autóval Thassos-ra 2012 febr. 17 09:06 #9182

Sziasztok!
Bárki, aki infóval tud segíteni
Iogumenitsaig az egnatia odoson vannak e már benzinkutak???
Köszi

De kérem, ez itt nagyn OFF. :D Az pont a másik irányban van.

2 éve még nem voltak. És el is tudom képzelni, hogy még most sincsenek. De ha Thessalonikinél megtankoltok, akkor elég lesz a benzin. Vagy ha mégsem, akkor úgy voltak kiírva a letérők elött, hogy hány km-re van a legközelebbi....

Balázs! Annak tükrében is off, hogy visszafelé 3 napot a szigeten akarunk tölteni mindenképpen? :wink:
Egyebekben köszi a választ, kicsi a tank, majd 2 lityós petpalackban viszünk naftát.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 febr. 16 18:31 #9180

Sziasztok!
Köszi

De kérem, ez itt nagyn OFF. :D Az pont a másik irányban van.

2 éve még nem voltak. És el is tudom képzelni, hogy még most sincsenek. De ha Thessalonikinél megtankoltok, akkor elég lesz a benzin. Vagy ha mégsem, akkor úgy voltak kiírva a letérők elött, hogy hány km-re van a legközelebbi....

Re: Autóval Thassos-ra 2012 febr. 16 16:07 #9179

Sziasztok!
Köszi

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 13 10:42 #8949

Balázs ez a kép szuper!!!:)
Köszi, remélem tényleg megnyugszik.:)

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 21:30 #8944

Íme egy kép az Ypsarió tetejéről, kibővítve egy kis magyarázattal! :)
Ti a teraszról pont ráláttok a kocsikra! Remélem a leendő férj is megnyugszik. Nehogy ezen múljon a házasság. :D :twisted:

<!-- ia0 -->jota_parkoló.jpg<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 21:20 #8943

Okés, megnyugodtam mindenféle szempontból.
Köszönöm szépen, hogy mindig segítesz ha kérdésem van.:) :wink:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 21:14 #8942

Köszönöm még egyszer.:)
Egyébként most néztem, hogy az emelt földszintes apartman leírásában nem szerepel a hűtőszekrény...és a képeken sem látom.
De ugye van benne? :roll:

Jaj már! :D :oops:
A többiben láttad? Szerintem nem!
Illetve pont az egyik emelt földszintesben látszik (nem amelyiket nektek ajánlottam), mert gondolom ott a beépített elromlott.
A két lapos villanytűzhely alatt van egy beépített hűtő mindenhol.

Már benne van a leírásban! :idea:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 21:10 #8941

Köszönöm még egyszer.:)
Egyébként most néztem, hogy az emelt földszintes apartman leírásában nem szerepel a hűtőszekrény...és a képeken sem látom.
De ugye van benne? :roll:

Oldalmegjelenítési idő: 0.352 másodperc