Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 30 08:50 #17189

Itt vagyunk! Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy teljesen tiszta az út. A határokon nincs semmi, simán lehet jönni. Egy tábort láttunk a görög határhoz közeli benzinkútnál, de az is be volt kerítve. Későbbiekben bővebben is leírom az utunkat, a fontos, hogy a migráns helyzettől nem kell tartani. 14 óra alatt leértünk az éjszaka. Gyertek-gyertek

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 29 08:29 #17182

Az első vendégek ma indulnak útra.
Annáék.
Aggódva jött tőlük ma a levélke.
- Ági Evzionihoz közel zavargásokról hallottunk. Mit tegyünk, hol jöjjönk?
-Mindjárt hívom az Evzoni határátkelőt
Egy tiszt vette fel a telefont. Kérdeztem , vendégeket várok, és aggasztó híreket hallottunk.
A határőr tiszt felháborodott, jól megszidta a médiát, majd kérte kívánjak jó utat barátaimnak és az ő nevében is Áldott Húsvétot nekik is és nekünk is.
SEHOL SEMMI GOND!!! Nem is volt és nem is lesz!
NAGYON JÓ UTAT KÍVÁNOK CSABIÉKNAK majd pár nap múlva JANIÉKNAK!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 15 07:24 #17158

Én is köszönöm.
És előre is köszönöm!
Mit is?
Nagyon fontos, hogy akik jöttök majd az információ általatok kerüljön vissza haza.
Béke van és nyugalom. Mindenki biztonságban utazik majd ide is és haza is.
Ha mi itt mondjuk ezt, azt gondolják talán többen, hogy hazabeszélünk. Meggyőzőbb ha ez a kiutazott vendégektől hazaérkezésükkor halljátok vissza ezeket.
Előre is köszönöm a majd kiérkezett vendégektől a visszajelzett információkat.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 14 17:54 #17154

Köszönjük a tájékoztatást, megnyugtató. 15 nap és mi is indulunk Thassosra.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 14 17:40 #17152

Friss hírek autóval utazóknak! A készítő igaz nem Thassos-ra megy, de az útvonal ugyan az. Migránsokat csak egy helyen látott.
Köszönjük a beszámolót!

A videók 2016. 04. 11.-12.-én készültek, időrendben itt:

Magyarország Indulás előtt:
www.facebook.com/100011513206435/videos/167597896967316/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 896967316/
Magyar-Szerb határ:
www.facebook.com/100011513206435/videos/167718223621950/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 223621950/
Szerb McDonald's:
www.facebook.com/100011513206435/videos/167822536944852/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 536944852/
Szerb-Makedón határ:
www.facebook.com/100011513206435/videos/167937210266718/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 210266718/
Görög határ:
www.facebook.com/100011513206435/videos/168207470239692/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 470239692/
Megérkezés Sartira:
www.facebook.com/100011513206435/videos/168220726905033/-https://www.facebook.com/10001151320643 ... 726905033/

Vagy egy összefoglaló a youtube-ról:

A teljes út (1250km) egyébként 15 órát vett időbe, ami jó időnek mondható, hiszen a videók feltöltése alkalmanként (és persze net sebességtől függően) kb 30 perces késést produkáltak. Szerbia és Macedónia területén is az összes kúton, de még a pihenőkben is normális, használható ingyenes wifivel találkoztunk (Görögországban nyilvános helyen sehol :().
Mindenhol euróval fizettünk, korrektül váltották. Traffipax-al nem, közúti ellenőrzést 1-szer láttunk.

-Szerbia pálya díjak összesen: 10€
-Macedonia pálya díjak összesen: 4,5€

Üzemanyag árak (benzin/diesel/autogas):
-Szerbia: 325Ft / 332Ft / 164Ft
-Macedónia: 310Ft / 224Ft / 135Ft
-Görögország: 405Ft / 405Ft / 193Ft

Forrás: www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=238176&sid=4998673a6e49e594a826488acb5950e9#238176 - www.hellasz.hu/forum/viewtopic.p ... 0e9#238176

Re: Autóval Thassos-ra 2016 febr. 05 11:57 #16861

Mostani üzemanyag áraink. Hogy ez a jól eső ár meddig tart ki? Remélem nyáron is!
Azt megjegyezném, hogy sok üzemanyag kútnál ki van írva, hogy csak készpénzt fogadnak el. Ennek oka, hogy ha kártyásat elfogadnának, a kezelési költség levonás összege a kutast terheli, így őt veszteség éri. Nem tudom hogy van ez a rendszer. Válaszként ezt kaptam. Valamint nagyon sok kútnál van gáz töltési lehetőség. Keramoti előtt is. Ez az ár kettő kútra igaz. / Amit én ismerek./Thesszalonikitől letérve kb 25 km-re a régi útra Vasilió faluban. A másik Kavalától le a régi útra és Karvalit követő nagy kút hol éttermes megálló is van. A műtrágyagyárat elhagyva. A többi helyen kb 10% kal magasabb árak vannak.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 okt. 07 06:37 #16492

Olvastam ezt, és rögtön rátok gondoltam.
Vannak kik nem szeretnének autóval hozzánk jönni. De az is előfordul, hogy autóval érkezik hozzánk egy család, és egy valaki még szeretne hozzájuk csatlakozni.
Hogyan?
Ime a megoldás:

Nem szoktam ilyeneket posztolni, de most ez annak, aki szeret utazni, szerintem megéri.

Ha valaki ingyen akar repkedni évente egyszer a WizzAir-el, akkor ajánlom az Erste Bank WizzAir hitelkártyáját. Nem kell mást tennetek, csak a hitelkártyával vásárolni.

EGYRE VISZONT FIGYELJETEK! CSAK ANNYIT KÖLTSETEK, AMENNYIT A HATÁRIDŐRE VISSZA TUDTOK FIZETNI! Különben brutális a kamat.

Nekünk már 2010 óta van ilyen kártyánk, ezzel voltunk ingyen Rómában, Nápolyba, Barcelonába, Londonba és Egyiptomba is. Nekünk 1 év alatt össze szokott gyűlni egy oda-vissza útra való pont.

Ha szeretnétek ilyen kártyát, akkor szólj, adok egy kupont, és azzal menjetek a bankba. Azért kell a kupon, mert most így Ti kaptok 10.000 + 20.000 Ft, .............. én pedig 5.000 Ft jóváírást.

részletek: www.erstebank.hu/hu/maganszemelyek/hitelkartyak/ajanlasa-extra-pontokat-er-onnek?utm_source=edm&utm_medium=email&utm_campaign=wizzair-mgm&utm_content=tovabbireszletek-link - www.erstebank.hu/hu/maganszemely ... letek-link

Tranzitszállás ajánlás 2015 aug. 30 13:58 #16360

• elvira.molnar
  • elvira.molnar profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Sziasztok! Augusztus 26-án érkeztünk haza Thassosról. Szuper volt! Egy tranzit szállást szeretnék ajánlani nektek, amit a bookingon találtunk.
A Szerb macedón határ közelében fekszik Vranje város. (Budapesttől 740km) Az MGarin Hotelben szálltunk meg. Az autópálya kb. 500m. távolságra van, így nem nagy kitérő, eltévedni sem lehet.
Nagyon kedvesek, tiszta szobák, zárt parkoló.
árban szintén szuper, mi 3-an voltunk és kb. 11000 Ft-ot fizettünk reggelivel együtt. Ajánlom mindenkinek, aki autóval megy, és nem szeretné, nem tudja egyhuzamban levezetni az utat.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 júl. 29 07:57 #16204

Áthelyeztem a hozzászólásokat a helyére.

Friss személyes infó:
- Belgrád után autópálya felújítás van, többször torlódással. Nekem szerencsém volt, megúsztam.

Fórumokon olvasott infó:
- Nis - Bulgár határ között készül az autópálya, vannak terelések általánosságban csak lassan lehet haladni. Sőt van egy szakasz, ahol lehet akár 1-1 órás stop is, mert csak úgy tudják építeni....
- Bulgáriai utakat és haladást van aki dicséri, van aki szidja. Mióta nem kell vízum Macedóniába, azóta én nem járok Bulgária felé.

Re: Általános 2015 júl. 28 21:56 #16203

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Szép napot Mindenkinek!
Amennyiben van valakinek friss információja az odaútról Szerbián-Bulgárián -kb. időtartam, kutak, útviszonyok, stb. - keresztül, azt megköszönném!
üdv. B. Erika

www.thasos.hu/index.php/informaciok-a-szigetrol/a-sziget-megkozelitese/101-a-sziget-megkoezelitese-autoval-egy - www.thasos.hu/index.php/informac ... utoval-egyéb
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=334 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=334

Re: Általános 2015 júl. 28 18:22 #16202

Szép napot Mindenkinek!
Amennyiben van valakinek friss információja az odaútról Szerbián-Bulgárián -kb. időtartam, kutak, útviszonyok, stb. - keresztül, azt megköszönném!
üdv. B. Erika

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 24 19:08 #16027

Ha céges autó vagy kölcsönbe adott autó, akkor logikus, hogy kell valami igazolás, hogy nem lopta az, aki benne ül.
Létezik rá valamilyen nyomtatvány, de azt olvastam, akár az is elég, ha két nyelven írt, tanúkkal aláírt saját papírt visz valaki.

Kaptam egy levelet:

Cégautóval kapcsolatban első kézből hiteles információ

Ha a forgalmi bármilyen más névre van kiállítva, kell egy igazolás, mely szerint az épp akkor vezető engedély birtokában vezeti.
Példa : A mi autóink 5 éve céges forgalmival járnak, hiszen cégautók.
A cég viszont J. tulajdona ...........
Tehát a kft engedélyezi D.J.- nek, hogy a cég tulajdonát képező gépkocsit külföldre vigye . Nem kell hozzá formanyomtatvány, csak 2 aláírás és pecsét.
Megírja itt a gépen , aztán kinyomtatjuk és azt visszük magunkkal .
Kicsit sem ésszerű, de kell. Van mikor kérik.

Valamivel igazolni kell, hogy a jármű jogosan van az illető személynél.
Nem céges autónál, hanem pl. családon belül kölcsön adva, úgy tudom, az Autóklubnál lehet nyomtatványt kapni.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 23 11:13 #16026

Ha céges autó vagy kölcsönbe adott autó, akkor logikus, hogy kell valami igazolás, hogy nem lopta az, aki benne ül.
Létezik rá valamilyen nyomtatvány, de azt olvastam, akár az is elég, ha két nyelven írt, tanúkkal aláírt saját papírt visz valaki.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 23 10:32 #16025

Kalimera!
Eddig is kellett volna, mert ha az utasok között nincs a g.k. tulaja akkor kell valami papír, mind1, hogy céges, v. magán a tulaj akinek a nevén van a gépjármű!!!!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 23 07:53 #16024

Nagyon sokan érkeztek szombat óta autóval. Megtelt a sziget 95 %--ban. Mindenki nyugalomról számolt be.
Egy valami újat hallottam.
Többen érkeztek céges autóval.
Most is jöttek Beusék. Ők mondták, hogy a céges autóval valami papírt kell intézni, mit a makedonok a zöldkártya mellett ellenőrizhetnek. erre még nem volt példa. Ők is 6-odjára jönnek ide azzal. Most sem volt semmi féle ellenőrzés. De mondta nekik valaki.
Fél az infóm, de küldöm feléjük, hogy egészítsék ki ezt...

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 22 23:05 #16022

Idemásolom, amit az Index-re is írtam:

Üdvözlet Görögországból! Ezúttal Zakynthos-ról.

Ha szeretnétek hiteles infót és azt tőlem, mint régi motorostól elfogadjátok, akkor írom.

Szóval 20-án szombaton este 10 után indultunk. 2006-óta mindig vasárnap este szoktunk indulni, de most szombatra esett az indulásunk. Tartottam tőle, de kellemesen csalódtam. A magyar határra érkezve (0 óra 26 perc) senki, még egyszer írom, senki nem volt előttünk. A szerb oldalon 3 autót kellett megvárnunk. Technikai szünet és egy kis mozgás után 0 óra 50-kor indultunk tovább. A 3db kaput és Belgrádot letudva 3:35-re érkeztünk meg a Lapovoi OMV kútra. Innét a tankolás és mozgás után 4:15-kor indultunk tovább. A kútról elindulva hamarosan elkezdett esni az eső, ami hol jobban, hol kevésbé, de folyamatosan esett a görög határig. A szerb-macedón határon 7:05-7-36-ig voltunk, ez csak az átkelés ideje, kiszállás nem volt. A macedón-görög határon volt meglepetés, mivel 650m-re a határtól megállt a sor. Mivel többen mentek a leálló sávban előre a Kaszinós kútig (én előtte az RT petrolnál megtankoltam) én is lementem oda, és a benzinkúton áthajtva beálltam a sorba. Viszonylag hamar átértünk a macedón határon, de az autós sor a görög határ előtt is hosszan állt. Előre a busz sávban, majd be az üres kapuhoz, de a határőr nem engedett át, mutatta, hogy álljak be a sorba. Így kénytelen voltam bepofátlankodni a többiek elé, itt égett egy kicsit a pofám. A legviccesebb az egészben az volt, hogy az a határőr, aki nem engedett át (bódéban ült és mindkét oldalra átjárt) mikor nyújtottuk a személyit, akkor csak legyintett, hogy menjünk. A határon átérve álltunk egy keveset, majd indultunk. Itt 9:51-től 11:05-ig voltunk.
A görög út eseménytelen volt Delfoi-ig (itt aludtunk egyet és megnéztük a látnivalókat). Talán csak az volt szokatlan, hogy itt is többször eleredt az eső....

És akkor jöjjenek az előző napok felvetéseire a válaszok:
- Személyivel jöttünk, senki nem akart mást (még a szerbek sem ;) )
- Menekülteket láttunk, de nem sokat. Bár lehet, hogy azért mert esett. Láttunk egy Macedón benzinkútnál csoportosulást, illetve láttunk a macedón-görög határ előtt egy nagyobb csoportot gyülekezni. Az autópályán talán ha 5 embert láttam, azok gyalog voltak. Majd láttunk több száz embert Görögörszágban az Evzoni-Thesszaloniki autóút mellett haladó vasúti töltésen gyalogolni északra. Ezen kívül nem láttunk menekülteket. (kíváncsi leszek hazafele mi lesz, de az még odébb van....)
- Kártyával fizettem a Delfoi szállást is, Shell kúton a tankolást is (1,559 Euró/liter volt a 95-ös benzin), és a kompot is. Nem is próbáltak kötözködni.

Volt még valami?

Szerintem ne izguljon senki! A rémhír keltőkre szerintem ne hallgassatok!

Ja és itt már semmi nincs a menekültekből. Nekik nem esik útba Zakynthos. Pont úgy nem, mint Thassos!
Az úton meg ha vannak, jobban kell max. figyelni......

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 22 18:58 #16021

egy cikk: Autóval megy Görögországba? Ezt feltétlenül olvassa el!

www.origo.hu/utazas/hirek/20150622-autoval-megy-gorogorszagba-ezt-feltetlenul-olvassa-el.html - www.origo.hu/utazas/hirek/201506 ... sa-el.html

A cikkben semmi új nincs...
Hatásvadász, mint az Origo cikkei általában.
Ezeket az információkat minden utazással kapcsolatos fórumon be lehet szerezni.
Amivel vitatkoznék, az az, hogy sztrájk esetén nincs komp. Nagyobb szigetnél előfordulhat, ha megy oda mondjuk repülő is... A tapasztalat az, hogy a Thassoshoz hasonló helyzetű szigeteknél nem sztrájkol a hajós, mert akkor a családja nem tudja kiadni a szállást... a megélhetés fontosabb.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 22 17:21 #16020

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató
egy cikk: Autóval megy Görögországba? Ezt feltétlenül olvassa el!

www.origo.hu/utazas/hirek/20150622-autoval-megy-gorogorszagba-ezt-feltetlenul-olvassa-el.html - www.origo.hu/utazas/hirek/201506 ... sa-el.html

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 02 11:21 #15931

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Stevie hozzászólása az Indexen:

Július 1-én nyit a régi röszkei átkelő:

www.magyarszo.com/hu/2720/vajdasag_magyarkanizsa/127936/J%C3%BAlius-1-j%C3%A9n-ny%C3%ADlik-a-r%C3%A9gi-Horgos-R%C3%B6szke-hat%C3%A1r%C3%A1tkel%C5%91!.htm - www.magyarszo.com/hu/2720/vajdas ... C5%91!.htm

Sajnos nem csak mi (magyarok, szerbek) használhatjuk, ezért nem biztos, hogy nagy segítség lesz. :(

pannonrtv.com/web/?p=207637 - pannonrtv.com/web/?p=207637

vagy aug. 01

Re: Autóval Thassos-ra 2015 jún. 01 12:45 #15902

Stevie hozzászólása az Indexen:

Július 1-én nyit a régi röszkei átkelő:

www.magyarszo.com/hu/2720/vajdasag_magyarkanizsa/127936/J%C3%BAlius-1-j%C3%A9n-ny%C3%ADlik-a-r%C3%A9gi-Horgos-R%C3%B6szke-hat%C3%A1r%C3%A1tkel%C5%91!.htm - www.magyarszo.com/hu/2720/vajdas ... C5%91!.htm

Sajnos nem csak mi (magyarok, szerbek) használhatjuk, ezért nem biztos, hogy nagy segítség lesz. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2015 máj. 30 21:32 #15894

Re: Autóval Thassos-ra 2015 febr. 26 22:03 #15576

2002-ben busszal mentünk át Bulgárián. Sokat nem láttam, mert éjszaka volt, de amit mégis, az elég riasztó volt. Lepusztultnak nézett ki minden.
2004-ben már autóval mentünk arra és világosban. Már kicsit rendezettebb volt, de vidéken még mindig elszomorító szegénység látszott.
Aztán jártunk arra 2007-ben, 2008-ban, 2010-ben, 2012-ben, 2014-ben.
Évről évre szemmel látható a változás. Még mindig szegényebbek nálunk, de fokozatosan egyre rendezettebbek a falvak, rendezettebbek a házak, egyre épülnek új utak. A szállodák (mi igazán csak kicsiket keresünk) belül összetéveszthetők bármelyik európai országgal.

Tehát ha bármilyen okból Bulgárián át kell menni, semmi ok aggodalomra.
A falvak közötti utak elég kátyúsak, de arra úgyis csak az megy, aki azt a vidéket akarja felfedezni, a főúton tiszta körülmények vannak.

Volt még egy zavaró tényező, de azt már felszámolták.
A rendőrök egy kis zsebpénz reményében boldog-boldogtalant vegzáltak. Azóta az állam rendet tett. Ma is erős a rendőri jelenlét az utakon, de csak a valóban szabálytalankodót állítják meg.
Megszüntették ezt a jelenséget Szerbiában is.
Viszont húzódott át más, fejletlenebb országokba... mikor a bolgár rémtörténetek megszűntek, akkor kezdődtek a beszámolók a macedón hatósági emberek pénzszerző ötleteiről. (Szegények ezek az emberek valójában, egy kis keresetkiegészítést alkalmaztak.)

És mivel két új határátkelő is létesült az utóbbi években a bolgár-görög határon, nemzetközi gyorsforgalmi úthálózat részeként, Romániából egyenesen, az eddigieknél sokkal rövidebben jutnak le a nyaralók a görög tengerpartra. Nekik már rendes európai infrastruktúra áll rendelkezésükre.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 febr. 26 20:09 #15575

Nagyjából 10 éve, hogy a Macedón vízum kényszer miatt, egy alkalommal Bulgárián keresztül mentem Görögországba. Bizony akkor nagyon szegényes állapotokat láttam. Vakolatlan házak, ujságpapir függöny helyett, a határátkelőről ne is beszéljek. Félhomály, sok kutya, fa bódék. Ilyen élmény alapján, csodálkoztam nagyon, hogy uniós tagok lettek. /persze a nyugati tőkének kellett a piac/. Gondolom Pamag többet tudna mondani, a változásról.

Olvastam, hogy 2012-ben foglalkoztak a térséggel, miszerint bevezetik a vízumot, mert sok volt a menekült. Akkor elvetették. Most amikor még több a menekült, lehet hogy ismét téma lesz? Kénytelenek leszünk Bulgária felé menni? Nem szeretném, szerintem az autópálya biztonságosabb. :?

Re: Autóval Thassos-ra 2015 febr. 24 09:25 #15572

Én úgy gondolom, hogy ha balhé is lesz, az nem az autópályán lesz, mi pedig csak azt érintjük...

Egyébként ahogy pamag is írta, Bulgária felé rövidebb, de a kevesebb autópálya miatt lassabb.
Mi, mióta nincs vízumkényszer Macedóniában, azóta nem járunk Bulgária irányába.

Re: Autóval Thassos-ra 2015 febr. 23 17:46 #15571

Pamag, igazad van. Én sem akarta az ördögöt a falra festeni, csak még nem találkoztam ilyen cikkel, ami erről a helyzetről ir, igy újdonság volt. Nagyon menni akarok már pihenni, szóval nem fog eltántoritani. Csak a gyerek miatt duplán ijedős leszek mindentől, de itthon nem hagyom nagyiékkal, mert az nekem nem lenne nyaralás. :)

Megnéztem közben útvonaltervezőn is, azt hiszem maradni fogunk az autópályát, bevált útszakasznál. Gyors, és legalább kulturált helyeken tudunk megállni a kisasszonnyal. :)
És köszi. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc