Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 06 13:07 #18071

Honey!
Talán nincs az 1 óra.....

Beütöttem a Google Maps-ba a következőket:
- Mezőtúr - Röszke: 138 km - 1 óra 52 perc
- Mezőtúr - Tompa: 167 km - 2 óra 26 perc

De a délkeleti országrészből sokan mennek Románia felé, ezért beütöttem a következőket:
- Mezőtúr - Röszke - Autópálya (Belgrád után, ahol a Romániai út csatlakozik): 400 km - 4 óra 40 perc
- Mezőtúr - Tompa - Autópálya (Belgrád után, ahol a Romániai út csatlakozik): 440 km - 5 óra 24 perc
- Mezőtúr - Battonya - Arad - Temesvár - Versec - Autópálya: 358 km - 5 óra 29 perc

Romániai útvonal: www.google.hu/maps/dir/47.0026771,20.6183391/45.6912979,21.1743368/44.5742468,20.9803332/@45.4810179,20.3230001,8.89z/data=!4m2!4m1!3e0-https://www.google.hu/maps/dir/47.00267 ... m2!4m1!3e0

Van aki esküszik rá, és soha nem menne másfelé. De van aki utálja, és soha nem menne arra.
A beszámolókat olvasva, hallgatva szerintem éjszaka vállalható a dolog, nappal a sok főút miatt biztosan nem mennék arra.

Esetleg gondoljátok meg ezt is.....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 06 10:34 #18070

Tfildi, sajnos Tompa még plusz 1 óra utazás, persze, lehet, hogy ez megtérülne, főleg, ha Röszke be van/lesz állva. Elvileg működik a Röszkei régi határátkelő, a matrica nélkülieknek, de csak 7-19 h-ig. Vagyis becsatolom, amit találtam róla.
Végül is van még idő augusztusig kideríteni. Hamarosan kiderül, mit is jelent pontosan ez az április 7-től bevezetésre kerülő fokozott ellenőrzés.
De majd szomszédban is felteszem a kérdést, hátha ott valaki tájékozottabb.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 06 09:47 #18069

Ez nagyon:

A rendőrség az európai uniós rendeletben kötelezően meghatározott új ellenőrzési rend végrehajtására felkészült, az ahhoz szükséges feltételeket biztosítja.

Ez a felkészülés vajon mit jelent. a meglévő 8 kapuból nem 3, hanem 4 fog működni? :(

De hogy legyen egy jó hír az autózóknak.
Elvileg májusban átadják a macedón autópályát, így Macedóniában már végig pályán autózhatunk. (Én sajnos csak jövőre.)

Olyan érzésem van, mint az M7-el. Mikor felköltöztem Budapestre, még csak Zamárdiig ért, igaz a vége már csak autóút volt. Majd elkezdték építeni az autópályát, így Keszthely egyre közelebb lett. Főleg nyáron nem kellett araszolni a Balaton parti településeken. No az is elkészült.
Szóval egyszer azt is megéljük, hogy Görögországig végig autópályán utazhatunk. :)
Mi 2002-ben voltunk először, majd 2004-ben (ekkor még Bulgária felé kellett menni a Macedón vízum miatt) és 2006 óta minden évben. És egyre jobb és jobb lett az út.....

Jó tervezgetést mindenkinek!

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 06 09:26 #18068

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 05 19:05 #18067

Honey ! Nagyon jó kérdés !

Nem tudom elképzelni,hogy pályamatrica vásárlás nélkül (még elhagyni sem))nem lehet elhagyni az országot :oops:
Megcsináltam az útvonaltervezőben,kiiktatva a fizetős utakat és úgy jelzi,hogy az 5 útról kövzvetlen a határátkelő előtti körforgalomnál fölvisz az autópályára . :roll:

Javaslatom,egyébként Tompa .Remélhetőleg mi is arra megyünk majd idén!Egyébként is nagyon rossz véleménnyel vagyok a Röszkei átkelőről, hát még így, hogy még erősebb ellenőrzésre kell számítani. Eddig is piszok lassúak voltak,nagy torlódást fogtunk ki legutóbb is ( 3 éve)
Nem nagy kerülő nekünk,(szerintem nektek sem lenne az) remélem megéri !
Előbb megyünk,mint Ti,majd beszámolok ....

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 04 21:58 #18066

És még egy mai jó hír.
Lassabb lesz a határátlépés, mivel mindenkit csekkolnak.

karpathir.com/2017/04/04/fontos-figyelmeztetes-az-utazoknak-valtozik-a-hataratlepes-rendszere/ - karpathir.com/2017/04/04/fontos- ... rendszere/

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 04 21:48 #18065

Ha ezt a képet nézem: nemzetiutdij.hu/files/img/articles/28/Csongr%C3%A1d_megye2016.jpg - nemzetiutdij.hu/files/img/articl ... ye2016.jpg
...akkor nincs más opció.

Szerintem kénytelen leszel megvenni a pályamatricát is. :(
De hátha jön valaki, aki tudja a tutit.
.
.
.
Ha keresel a google-n akkor is ez jön ki: www.google.hu/?gws_rd=ssl#newwindow=1&q=r%C3%B6szke+matrica+n%C3%A9lk%C3%BCl&*-https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#newwi ... k%C3%BCl&*
:(
.
.
.
Bár, ha a régi határ működik, akkor talán az 5-ös főút szóba jöhet. Bár az csak 7-19-ig van nyitva.
.
.
Nem találok megoldást. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 04 20:21 #18064

Azt persze nem írtam, hogy este-éjszaka indulunk. Az éjjel zárva tartó határátkelők eleve kilőve ebből a szemszögből....

Re: Autóval Thassos-ra 2017 ápr. 04 19:00 #18063

A biztonság kedvéért csináltattam egy dombornyomisat...

De most más. Kérdés. Mindig egyszerűbb kérdezni, mint visszaolvasni ;)
Szóval, mi van akkor, ha Szegedig nem autópályán megyünk, viszont a Szeged-Röszke között lévő útszakasz autpálya matricás ... most tényleg vegyek erre a pár km-re matricát???? Nincs valami osonó út a matricanélkülieknek? Más határátkelőn nem akarunk menni, mert nem szeretnénk utána visszatévelyegni az E75-re. Mennénk nyíl egyenesen... csak ez a matrica dolog bosszant. Persze, ha kell megvesszük... de hátha mégis van megoldás...

Re: Autóval Thassos-ra 2017 jan. 08 22:23 #17911

Kérdés:Benzinkutaknál (és ebben értendő Szerbia, Macedónia, Görögország) a sima, nem dombornyomott Maestro kártyával tudok-e fizetni???? Vagy kell Visa vagy Mastercard vagy más dombornyomásos kártya?

Elvileg elég a sima is. Minden logó kint van az ajtóikon.
Bár évek óta nem próbáltam, mivel dombornyomott Mastercard a WizzAir kártyám.

Re: Autóval Thassos-ra 2017 jan. 08 20:38 #17909

Kérdés:Benzinkutaknál (és ebben értendő Szerbia, Macedónia, Görögország) a sima, nem dombornyomott Maestro kártyával tudok-e fizetni???? Vagy kell Visa vagy Mastercard vagy más dombornyomásos kártya?

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 14 23:18 #17457

................. megérkeztünk a szigetre .
................................................

Irigykedünk! :D
:rajzoló:

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 14 19:16 #17456

• Judit
  • Judit profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Sziasztok!
Kicsit megkésve de jelzem ,nagyon gyorsan és nagyon szerencsésen megérkeztünk a szigetre .
Az utunk Dunakeszi - Keramoti között 16 óra volt , a határok ,az utak szinte teljesen üresek- nem hogy migráns ,de egyéb ember is alig volt...
Jól begyorsított minket ,hogy a szerb szakasz vége felé is már hosszabb a pálya .....
A sziget még mindig fantasztikus, az idő gyönyörű és az apartmanunkkal is elégedettek vagyunk .

Köszönjük Áginak a tippet , és a segítséget - :-)
Kedden hajókirándulás!!!! :-)

Üdv mindenkinek ,Juditék

:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 11 11:54 #17451

• Judit
  • Judit profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a pozitív megerősítéseket.
Maradunk a macedón úton .

Mi is pakolunk - most még épp befelé :-)
Bár a vasalás 35 fokban is szuper. :D

Szép napokat!
Judit

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 10 19:17 #17448

Megérkeztünk a nyaralásból. :(

Macedónia felé menjetek!
Nincsenek migránsok! Felejtse már el mindenki őket!
A szerbek a Nis utáni szakaszt erősen építik. Már csak egy 30 és egy 10 km-es szakasz, ami nem autópálya a valamikori 90 km-ből.

Én biztos, hogy nem fordulnék Bulgária fele.

De most jön a pakolás. Még jelentkezem.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 10 10:29 #17446

..................hogy minden oké minden felé.

..................................

Szia Judit!
Az Indexet olvasva:
Általában teljesen normálisan lehet Bulgárián át is közlekedni.
Most viszont a bolgár tengerpartra igyekvők sűrűn számolnak be arról, hogy mivel Nis és a bolgár határ között autópályát építenek, az útépítés miatt időnként fennakadások vannak a közlekedésben. Tehát ha nem muszáj arra menni, az út elkészültéig célszerűbb elkerülni.

Jó utat, jó pihenést, jó kalandokat! :D
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 09 19:29 #17445

• Judit
  • Judit profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Köszönöm a választ és a tippeket.
Megnézem az általad említett oldalakat , az ittenit olvasgatom gyakran és győzködöm a férjem ,hogy minden oké minden felé.

Szerdán este referálok majd az úton tapasztaltakról!
Már nagyon várjuk ! :örül:

J.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 08 21:32 #17444

..................mert fél a macedón szakasztól-migránsok ,problémák...
.........................................

Nagyon-nagyon jó nyaralást! :úszógumi: :matróz:

Nem lesz semmi probléma!
Nyilván jelentkeznek majd a most indulók is.
De olvass vissza, itt, ebben a topikban, az Indexen, a hellasz.hu-n - idén eddig senki nem találkozott semmi fennakadással.

Ja és Bulgária felé se lesz/lenne semmi probléma.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 júl. 08 13:37 #17442

• Judit
  • Judit profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Sziasztok , mi kedden 07.12-én indulunk Ágihoz , Szerbián ,Macedóián keresztül- a férjem próbál rávenni hogy Nis-nél menjünk el inkább Bulgária felé,mert fél a macedón szakasztól-migránsok ,problémák...
Mi a véleményetek ? Akik ma indulnak , fogtok tudni küldeni friss helyzetjelentést az útról...?
Nagyon köszönöm, csodálatos nyaralást mindenkinek! :D
Judit

Re: Autóval Thassos-ra 2016 jún. 26 23:27 #17388

Szia Balázs!
Ne haragudj, hogy a nyaralásod alatt zavarlak, csak még egy óriási segítséget szeretnék kérni. A benzint szerbiában mivel fizetted? Bankkártyával, vagy euróval, vagy saját valutával? Ha Euróval, akkor meg tudnád mondani, hogy euróban mennyi a literje a benzinnek? Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Nagyon kellemes pihenést kívánok Nektek! :D

Üdv: Klára

Kártya.
A kp-s Euró tilos, mert egyedi árfolyamon váltják. Magyarul annyira vág át, amennyire szeretne. De ezt több fórumon leírták már.
Velem egyszer játszottákmel, hogy nem jó a terminál...... nem jártam jól. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2016 jún. 26 22:34 #17387

Megérkeztünk Skopelosra. Végül 19:30-kor indultunk és 10:45-re Volosban voltunk, a komp délben indult, és 4 órát jött. De ehez az időhőz tekerni kellett rendesen. Most nem tarthattam a 110-115-ös tempómat, amikor még a fogyasztás is jó.....
Az úton nem volt semmi extra, csak szokatlanul sok várakozás a határokon. HUN-SRB 50 perc, SRB-MAC 40 perc, MAC-GR 25 perc. Szeged környékén felhívtam a határinfót, hogy mi a helyzet Röszkén. A válasz: a forgalom intenzív, de várakozás még nincs. Na a magyar oldalon nem is volt, de utána kb. 100 m-t mentem. Szóval összeért a két határ....
A fizetés úgy van, ahogy lent írtam.
Macedóniában pedig 3x 1,5 Euró.
A görögországi benzinkutas menekült tábor is megszünt. Az idefele lévő oldal már üzemel, a a fü is zöld. A hazafele oldalinál most folyt a romeltakarítás, de migránst már sehol nem látni. Pont úgy, mint ahogy az egész úton nem láttuk belőlük egy darabot sem.

Szia Balázs!
Ne haragudj, hogy a nyaralásod alatt zavarlak, csak még egy óriási segítséget szeretnék kérni. A benzint szerbiában mivel fizetted? Bankkártyával, vagy euróval, vagy saját valutával? Ha Euróval, akkor meg tudnád mondani, hogy euróban mennyi a literje a benzinnek? Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Nagyon kellemes pihenést kívánok Nektek! :D

Üdv: Klára

Re: Autóval Thassos-ra 2016 jún. 25 17:25 #17385

Megérkeztünk Skopelosra. Végül 19:30-kor indultunk és 10:45-re Volosban voltunk, a komp délben indult, és 4 órát jött. De ehez az időhőz tekerni kellett rendesen. Most nem tarthattam a 110-115-ös tempómat, amikor még a fogyasztás is jó.....
Az úton nem volt semmi extra, csak szokatlanul sok várakozás a határokon. HUN-SRB 50 perc, SRB-MAC 40 perc, MAC-GR 25 perc. Szeged környékén felhívtam a határinfót, hogy mi a helyzet Röszkén. A válasz: a forgalom intenzív, de várakozás még nincs. Na a magyar oldalon nem is volt, de utána kb. 100 m-t mentem. Szóval összeért a két határ....
A fizetés úgy van, ahogy lent írtam.
Macedóniában pedig 3x 1,5 Euró.
A görögországi benzinkutas menekült tábor is megszünt. Az idefele lévő oldal már üzemel, a a fü is zöld. A hazafele oldalinál most folyt a romeltakarítás, de migránst már sehol nem látni. Pont úgy, mint ahogy az egész úton nem láttuk belőlük egy darabot sem.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 jún. 10 21:53 #17331

FIGYELEM!

Szerbiában változtak az autópálya díjjak. De ne ijedjen meg senki, kedvezőbb lett. Információk alapján csak háromszor kell fizetni, mivel a Belgrádig vezető szakaszon az első két kapuból csak a másodiknál kell fizetni, ahol 290 dínárt, vagy 2,5 Eurót kérnek, az elsőnél csak a kártyát kell elvenni (eddig ugye 330+240 dinár vagy 3+2,5 Euró volt).
A 4. kapunál 6,5 helyett 6 Euró, az 5. kapunál 2 helyett 1,5 Euró a fizetnivaló, ezeknél a kapuknál a dinárban fizetendő összeg nem változott.

Tehát következők szerint alakulnak a szerbiai kapuk.
1. csak kártyát elvenni
2. 2,5 Euró vagy 290 dinár
3. csak kártyát elvenni
4. 6 Euró vagy 730 dinár
5. 1,5 Euró vagy 190 dinár

Két hét múlva tesztelem, ha nem pontosak az információk, javítom.

Re: Autóval Thassos-ra 2016 máj. 15 18:07 #17219

• Berta
  • Berta profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Sziasztok!

Nagyon várjuk a Július 4.-ét 3 Család megyünk Thassosra,Kinira Loutro (ha esetleg volt már itt valaki egy kis infó???) minden infót szívesen fogadok itt és olvasom is Ági összes csupa csupa hasznos infóit :) Mindenkinek nagyon Kellemes nyaralást kívánok aki erre a gyönyörű helyre utazik! :Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2016 ápr. 30 12:05 #17190

Itt vagyunk! Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy teljesen tiszta az út. A határokon nincs semmi, simán lehet jönni. Egy tábort láttunk a görög határhoz közeli benzinkútnál, de az is be volt kerítve. Későbbiekben bővebben is leírom az utunkat, a fontos, hogy a migráns helyzettől nem kell tartani. 14 óra alatt leértünk az éjszaka. Gyertek-gyertek

Köszönjük a bejelentkezést.
Megmondom őszintén, hogy én erre is számítottam. ;)

Oldalmegjelenítési idő: 0.307 másodperc