Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

a sziget megközelítése autóval 2010 aug. 06 11:48 #6045

Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy Bulgáriában készen van-e az autópálya?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 30 19:23 #5975

Amíg cirkusz van a benzinnel, szerintem megfontolandó a Macedónia helyett Bulgárián át történő utazás.
A bolgár határ és Thassos között kisebb a távolság, mint a macedón határtól. Bulgáriában a benzin is olcsóbb, úgy tudom, van benzinkút a határon (Kulata-Promahonas) is (ott még nem tankoltam), a határtól északra nem sokkal egy kisebb Shell (legalábbis Shell volt, mikor arra jártunk), elfogadja a kártyát; valamint Sandanskiban egy nagy OMV, természetesen lehet kártyával fizetni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 22 14:19 #5868

Köszönjük hogy megosztottad velünk!

Horvátországon keresztül 2010 júl. 22 13:13 #5866

A Horvátországon keresztül vezető útvonalról kérdezgettem indulás előtt, sajnos nem kaptam választ.
Mivel erre mentem és jöttem is, gondoltam leírom, hátha mások is kedvet kapnak...
Tehát tömören:
Majdnem végig autópálya, ami szinte teljesen üres, és jó minőségű. Ahol nincs pálya ( drávaszabolcsi átkelőtől Eszékig), a falvak 70-re vannak kitáblázva. A magyar-horvát határon egyedül voltunk (5 perc). A horvát-szerb határ kb. 20 perc volt sorban várakozással, autópálya fizetéssel együtt. Az útvonal 44Km-el volt hosszabb a legrövidebb csak szerbiai útvonalnál és kb. 1,5 órával gyorsabb. Szerintem Baranyából, Somogyból mindenképpen erre érdemes menni!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 22 12:50 #5865

Balázs!
Szerintem fél órát ki lehet bírni.
Ja, és üdv itthon.

Kilehetett, hisz látja mindenki itt vagyok. :D
De minek, mikor nem szükséges.

Hazafelé mi is belefutottunk, de alig 5 perc araszolás volt (csütörtöki nap 18:30 körül).

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 19 08:28 #5818

Balázs!
Ja, és üdv itthon.

Kilehetett, hisz látja mindenki itt vagyok. :D
De minek, mikor nem szükséges.
Ja és lehet az hosszabb is. :(

Oda felé azért rosszabbul esett volna, mikor amúgy is késésben voltunk már.....

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 18 19:44 #5817

Balázs!
Ja, és üdv itthon.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 18 16:41 #5816

Lehet, hogy a híd akkor nem lesz lezárva, de aki mostanában utazik, az számítson egy kis dugóra a híd környékén!
Ok: a híd előtt (ha kifele megyünk), a hazafele menő oldalt teljesen lezárták és az odafele menő oldalra terelik a forgalmat!
Mi kedden (07.13-án) du. 5-kor ezért csúsztunk 30 percet. :(
Szóval Belgrádot szigorúan csak éjjel!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 18 11:11 #5815

A Hellászon találtam egy hozzászólásban :

A belgrádi Gazella-híd javítása augusztus elsején kezdődik és október 6-ig tart - de nem lesz lezárva, csak kevesebb sávon fog haladni a forgalom

vajdasag.eu/h/sz20100617_7

:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 19:27 #5775

Röszkétől 70 oda-vissza,vagy Pesttől?

Ha szegedi vagy, akkor Neked magyar autópályadíj nincs.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 19:22 #5774

Sziasztok!

Szerintem mi nem autópályán megyünk. Legalább eddig úgy van. Remélem nem állítanak meg a Szerbek minden bokornál közúton...:( Szerintetek?

Ne csinálj butaságot!!! :!: :!: :!: Akkor soha nem érsz oda!!!
Autópályán minden ki van táblázva, jó ütemben lehet haladni, gyakorlatilag nyílegyenesen levisz Görögországba.
Sima országúton egyrészt nekem 80-as sebességhatár rémlik Szerbiában, másrészt igen részletes térkép nélkül esetleg eltévedsz (gondolj arra, hogy egy magyar faluban is figyelni kell a falu közepén, hogy a jó elágazásra fordulj), és arról semmi tapasztalat nincs, hogy azok az utak milyen minőségűek. Rossz esetben az autópályadíj többszörösét költöd autószerelőre...
Arra meg nem alapoznék, hogy a szerb rendőrök kevesebben vannak a mellékutakon. Tessék maradéktalanul betartani a szabályokat! Csak úgy tudnak rendet tartani az országukban, ha szigorúan megkövetelik a szabályok betartását. Idéntől ráadásul keményebben büntetnek.
Még egyszer mondom, felejtsd el a mellékutakat! (Maximum Macedónia helyett Bulgária lehet az esetleges útirány, de ott is be kell tartani mindent.)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Az autópályadíj pedig elég sok helyen szerepel, nem hiszem, hogy olyan nehéz megtalálni... :nézze

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 19:21 #5773

Röszkétől 70 oda-vissza,vagy Pesttől?

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 19:19 #5772

Ha jól számoltam,ill. értelmeztem akkor kb. 16 Euro a díj. Kicsit kevésnek tűnik nem? De nem biztos,hogy jó a kalkulációm.:)

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 19:08 #5771

Sziasztok!

Szerintem mi nem autópályán megyünk. Legalább eddig úgy van. Remélem nem állítanak meg a Szerbek minden bokornál közúton...:( Szerintetek?

Ha azon a 35 Eurón akarsz spórolni (oda-vissza 70), akkor el se indulj!!!
Ha más az indok, akkor nem szóltam.....

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 18:29 #5769

Miért akarsz bolyongani ahelyett,hogy az autópályán mennél? Kicsit vissza olvasol már megvannak a dijjak!!
2 hozzászólással ezelőtt van egy link minden rajta!!!Tessék egy kicsit dolgozni! :evil:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 17:45 #5768

Ja! És tudja valaki mennyibe kerülne a pályadíj? (Röszkétől)

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 10 17:40 #5767

Sziasztok!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 08 20:29 #5756

Stevie W legfrissebb útbaigazítása:

www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333

Stevie megjegyzése az Indexen:
Én idén nem jártam Görögországban sajnos, csak Nis-ig voltam a pályán, így arra kérlek benneteket, hogy ha valami helyesbíteni való van a Nis-MK határ szakaszon, vagy a görög szakaszon, akkor írjátok meg nekem, és névvel, nickkel, vagy anonim üzemmódban beteszem a szövegbe.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 06 19:25 #5752

Köszi Ildikó!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 06 12:05 #5747

Sziasztok!

Egy hét múlva vasárnap indulnánk a szigetre. Szegedről megyünk,(innen 30 perc Röszke). Van e olyan indulási időpont ami ajánlott,mikor induljunk kb.?

Köszi a választ!

Tavaly, 16 órakor indultunk a Rőszkei határról. jűnus 22-én hétfőn.Kavalanál benzinkút keresés miatt eltévedtünk, tekeregtünk kb. másfél órát. Kedden de. 9-10 óra között már a szálláson voltunk.
Szerencsés utazást !

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 05 06:22 #5741

Köszönöm mindenkinek! :wink:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 04 21:00 #5740

Sziasztok!

Egy hét múlva vasárnap indulnánk a szigetre. Szegedről megyünk,(innen 30 perc Röszke). Van e olyan indulási időpont ami ajánlott,mikor induljunk kb.?

Köszi a választ!

Figyeld a rádiót meg a Vám-és Pénzügyőrség (így hívják még? van róla link a honlapon) honlapját, esetleg telefonálj oda - mikor mennyi a várakozási idő.
De hogy ki szeret nappal utazni, ki éjszaka, és erre milyen magyarázatuk van - ez teljesen egyéni, mindenki maga tudja magának, hogy lát-e jól a sötétben, elalszik-e vezetés közben, mennyire fárad el, mennyi idő után fájdul meg a dereka.... stb.....
:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 04 19:25 #5739

Mi éjszaka szoktunk menni így már másnap egész nap pihenhetünk,de ez teljesen egyéntől függ,ja és éjszaka nincs akkora hőség.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 júl. 04 19:10 #5738

Sziasztok!

Köszi a választ!

Re: Hovátország irányából 2010 jún. 10 13:29 #5563

...............Van valaki aki Horvátország irányából lépett be Szerbiába? ..............

Hááááááát...... sok válaszra ne számíts. Eddig még itt nem találkoztam erről szóló hozzászólással. De ki tudja.... :)

Oldalmegjelenítési idő: 1.104 másodperc