Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 19 07:13 #3786

Tomi!
Mikor indulsz?

Amúgy visszatérve a macedón határőrökre - szerintem ezek remek emberismerők (a többi becsapós gazemberrel együtt), valamiről kiszúrják, kivel érdemes kellemetlenkedni, ritkán nyúlnak mellé.
A régebbi években kb. ugyanez folyt más tranzitországokban, Szerbiában, Bulgáriában, csak a rendőrök is meg-megállították az autókat, buszokat, és ajándékkal lehetett leszerelni őket. Romániában is - egyszer voltunk a határon túl kirándulni, a sofőrök rutinosan hozzáférhető helyen tartották az italt meg a cigarettát, amit elfogadtak. Akkor még nem a pénz járta.
Ezekben az országokban azóta nagyobb a hatósági szigor, de most a macedónok találták föl ezt a keresetkiegészítést. (Tényleg nem kereshetnek valami sokat...)
:almafa:

Szia Pamag!
Jövőhét végén indulok, 29.-én szombaton este!
Teljesen be vagyunk már sózva, a munka már nem érdekel :) :örül:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 18 22:11 #3785

Tomi!
Mikor indulsz?

Amúgy visszatérve a macedón határőrökre - szerintem ezek remek emberismerők (a többi becsapós gazemberrel együtt), valamiről kiszúrják, kivel érdemes kellemetlenkedni, ritkán nyúlnak mellé.
A régebbi években kb. ugyanez folyt más tranzitországokban, Szerbiában, Bulgáriában, csak a rendőrök is meg-megállították az autókat, buszokat, és ajándékkal lehetett leszerelni őket. Romániában is - egyszer voltunk a határon túl kirándulni, a sofőrök rutinosan hozzáférhető helyen tartották az italt meg a cigarettát, amit elfogadtak. Akkor még nem a pénz járta.
Ezekben az országokban azóta nagyobb a hatósági szigor, de most a macedónok találták föl ezt a keresetkiegészítést. (Tényleg nem kereshetnek valami sokat...)
:almafa:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 18 20:54 #3784

Szia Kriszta!
Én is úgy gondolom mint Pamag, hogy ha akar bármi hülyeségbe beleköthet! Úgy gondolom, hogy amikor valami többet is kér a kötelezően oda adandónál akkor mulyának tetetem magamat és nem értek meg semmit :))
Ez nem is lesz nehéz mert tényleg nem beszélek nyelveket talán ha 20-30 szót felismerek angolul :) Majd csak nyújtogatom neki hogy nesze tú passport, és egy green kard , fuck, na jó az lehet lehagyom a végéről.......

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 18 18:57 #3776

Szia Kriszta!
Isten hozott körünkben!

Ezzel a nemzetközi jogsis dologgal azért vitatkoznék. (Bár még eddig mindig Bulgária felé mentem.)
Én nem váltanám ki. (Ha még az öreg papírjogsim lenne, akkor igen.) Ha a macedón határőrre rájön az inger, hogy szeretné, ha megvesztegetnéd - akkor úgyis talál valamit, amiért elkérje a pénzt. Olvastam olyat is a másik honlap fórumán, hogy egyszerűn, simán az utas szemébe mondta, hogy pénzt akar...
Szóval aki kiváltja (és olyan országba meg nem utazik, ahol tényleg kell), kiad érte fényképpel együtt nagyjából 10 eurót. A határőr meg esetleg talál valami más kötözködnivalót - és újabb pénzt kér. Az én véleményem az, hogy elég egyszer kiadni azt az 5 vagy 10 eurót...
És az is igaz, hogy bár a fórumokon sűrűn emlegetik ezt a barátságtalan húzást, statisztikailag az utasok kis része jár így.

De mindegy, mindenkinek más nyugtatja meg a lelkét, aki akarja, váltsa ki.
A biztosítós zöldkártyán meg érdemes ellenőrizni, hogy Jugoszlávia helyett már Szerbia szerepel-e a nyomtatott szövegben, mert a második félévtől már csak az új nyomtatványokat fogadják el. Ja és alá is kell írni.

Aki még ezután utazik, azoknak nagyon jó utat!
:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 18 18:07 #3775

Limenasból csak Keramotiba megy komp. Prinosból megy Kavalába

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 18 14:32 #3774

Sziasztok!
Egyre több mindenről kérdezek majd ahogy haladok augusztus vége felé :) :D
Ha hazafelé fogunk kompozni akkor honnan tudom azt, hogy nem a drágább másik kikötőbe menő hajóra szállok fel??? ki van írva az is, hogy Keramoti felé???? Ja és még az, hogy nekem a régi fajta jogsim van, remélem elfogadják azt is Macedonoknál és nem kell nemzetközi jogsit csináltatnom?

ttomi75: szerintem váltsd ki azt a nemzetközi jogsit, mert tény, hogy egy egyezmény miatt nem kell, nem kérhetik a macedónok, DE mivel vannak olyan rendesek és pénzéhesek, hogy kérik, ha nincs, azt mondja, hogy ácsorogj egy kicsit, várakozz, végülis ráérsz, aztán majd mond egy összeget (persze euróban), hogy ennyiért tovább mehetsz. Tudom, hogy ez nem szabályos, de ott a határon az az őr mondja meg, hogy mi a helyzet. Azt ért meg, amit akar, magyarázhatsz neki amit akarsz, ha pénzt akar. Szerintem senki ne sajnálja azt a kis időt, amíg elintézi a nemzetközi jogsit. Egyébként okmányirodába vinni kell a rendes jogsit, 2 fényképet, és 1800 ft illeték (vagy bélyeg, vagy csekken kell befizetni, ezt nem tudom). De ennyi az egész, és így nincs mibe belekötni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 31 10:54 #3598

A kanyargós utakkal semmi bajom sincs, mert szeretek vezetni és szerintem nagyon jól is vezetek :D :D :D
Horvát országot jó párszor megjártam és Dalmáciában eléggé sok szerpentines úton haladtunk! A most következő hétvégéhez már csak 4 hét és ki is próbálom mit tudok Thassoson. :úszógumi:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 30 14:24 #3583

............látod a kanyarokat, látod előre, mikor jön olyan egyenes, a.....................
X.

Thassoson csupa kanyar az út, nincs 100 m egyenes szakasz, és az is inkább csak a nyugati oldalon. Máshol egyik kanyar a másikba ér.
De az egész nagyon szép és nagyon izgi.
:thassos-mad

Ráadásul a gyengébb gyomrúakat felkavarja, na nem csak a látvány!
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 30 12:21 #3574

...............Tudjuk-tudjuk, hogy kanyarog. :motorozós: ...........

Igen, de talán az ezután indulóknak ez hasznos információ lehet.
:vigyor: :vigyor: :vigyor:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 30 07:50 #3556

............látod a kanyarokat, látod előre, mikor jön olyan egyenes, a.....................
X.

Thassoson csupa kanyar az út, nincs 100 m egyenes szakasz, és az is inkább csak a nyugati oldalon. Máshol egyik kanyar a másikba ér.

Pamag: Tudjuk-tudjuk, hogy kanyarog. :motorozós: Hazafelé menet készítettem is az anyósülésről egy kis videót a kanyarokról valamint Panagián való áthaladásról. Baromira élveztem mindkettőt. Szép környék, szép utak, varázslatos falu...közben meg halkan szól a Magna Cum Laude...hmm...nosztalgiám támadt.
Remélem az uram ma egy kicsit serénykedik, ügyeskedik és megnézhetitek. (Ez rejtett provokáció...) :pompomlány:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 22:16 #3548

Öregszeeeel? Teee?
Amúgy a gyök kettővel való haladásnak is megvan a maga jogosultsága - egy utastárs (csak az elején volt jelen a fórumon) igen rosszul járt, egy elaludt öreg görög tata egy kanyarban három magyar autót sodort el...

Igen, én is öregszem, nagyjából ugyanolyan ütemben, mint Te, évente pont egy évet ;)
A hülyék ellen meg nem véd semmi, csak a jószerencséd és az ösztöneid. És ebben az esetben szvsz tökmindegy lett volna, hogy 30-al vagy 50el mész, ha szemből a te sávodban belédrongyol 60-al, vagy nem?

X.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 21:59 #3544

....a gyökketővel közlekedők után araszolni
X.

Az mi???

Az pont 1,4142135623730950488016887242097 :D
Ennél azért gyorsabban mennek. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 21:44 #3542

Szóval gyök kettő... Kezd világlani a sebességgel való kapcsolata.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 21:40 #3540

Ízlése válogatja, én minden egyes percet élveztem, amit a szigeten vezettem (bár néha bosszantó volt a gyökketővel közlekedők után araszolni...). A Panagian való áthaladás is mindig mosolyt csalt az arcomra (és ahogy öregszem, és kezdek szentimentális lenni, most is vigyorgok itt, mint a tök, hacsak rágondolok... :) )
..............................

Öregszeeeel? Teee?
Amúgy a gyök kettővel való haladásnak is megvan a maga jogosultsága - egy utastárs (csak az elején volt jelen a fórumon) igen rosszul járt, egy elaludt öreg görög tata egy kanyarban három magyar autót sodort el...
Egyébként pont Thassoson azt láttam, hogy a görögök itt szabálytisztelőbbek, mint másutt az országukban.
:öreges:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 21:37 #3539

....a gyökketővel közlekedők után araszolni
X.

Az mi???

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 21:25 #3537

Ízlése válogatja, én minden egyes percet élveztem, amit a szigeten vezettem (bár néha bosszantó volt a gyökketővel közlekedők után araszolni...). A Panagian való áthaladás is mindig mosolyt csalt az arcomra (és ahogy öregszem, és kezdek szentimentális lenni, most is vigyorgok itt, mint a tök, hacsak rágondolok... :) )

Jahh, a kanyarok látása nekem éjszaka segített, a macedónián való áthaladáskor.

X.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 20:55 #3532

X.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 17:02 #3516

Ha naviztok, az iGo görög térképe egész jól ismeri thasos fő útjait, a turistásabb részekhez pedig van elérhető térkép a Garmin készülékekre. Érdemes egy jó navit kölcsönkérni az útra, sokat tud segíteni (éjszakai vezetésnél látod a kanyarokat, látod előre, mikor jön olyan egyenes, ahol tudsz előzni, segít megtalálni a kereszteződésekben, merre kell menni).

Üdv!
X.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 13:29 #3513

A szigetről térképet honnan szereztetek? Én ezt megkérdeztem Ágitól is és elirányított a honlapra meg is találtam egy 26 megás HERTZ térképet, a párom olyan helyen dolgozik ahol A 1-es méretet is tudnak nyomtatni, remélem jó lesz!

Ennél jobbat én még nem láttam. :) A1-ben meg egyszerűen szuper lesz.
Csak az a baj, hogy így már ki fognak jönni az illesztési hibák. :( Sajnos nem lett tökéletes. :oops:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 13:18 #3512

Mi is a honlapról szedtük. Bármilyen vázlatos térkép megfelel, még a Thasszoszon kapható törölközőn levő is, mert a sziget úthálózata nem bonyolult, és csodálatosan ki van táblázva minden. Eltévedni csak a földutakon lehet. Végülis egy kör az egész, és néhány felvezető út a hegyi falvakba.
Nos, azért, mert egyszerű, az egyik legszebb hely, amit életemben láttam. (fél Európát bejárva állítom ezt)
Kérdezz sokat, ne unatkozzunk... Egy nap minimum öten fenn vagyunk, gyors válaszokat fogsz kapni...gondolom...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 13:16 #3511

Hát megint kitettek magatokért a gyors válaszokkal!
:örül: KÖSZÖNÖM! :örül:
A szigetről térképet honnan szereztetek? Én ezt megkérdeztem Ágitól is és elirányított a honlapra meg is találtam egy 26 megás HERTZ térképet, a párom olyan helyen dolgozik ahol A 1-es méretet is tudnak nyomtatni, remélem jó lesz!
Mégegyszer köszi, és gondolkodok még mit kérdezhetnék :D

Kérdezz bátran!Nekünk adtak téképet amikor megérkeztünk Keramotiba a jegyhez igaz aGol irist reklámozta,de jól tudtuk használni,majd Skala Potámian a fő utcai pékségben is kaptunk ingyenes térkpet.Nagyon jól használ hatóak a honlap térkéei si.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 13:01 #3510

Hát megint kitettek magatokért a gyors válaszokkal!
:örül: KÖSZÖNÖM! :örül:
Mégegyszer köszi, és gondolkodok még mit kérdezhetnék :D

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 12:47 #3509

Sziasztok!
Ha hazafelé fogunk kompozni akkor honnan tudom azt, hogy nem a drágább másik kikötőbe menő hajóra szállok fel??? ki van írva az is, hogy Keramoti felé???? Ja és még az, hogy nekem a régi fajta jogsim van, remélem elfogadják azt is Macedonoknál és nem kell nemzetközi jogsit csináltatnom?

Szia!
A kikötőben /Limneasban/ csak annak a hajó társaságnak a pénztára van nyitva amelyik komp indúl gondolom ha keramotiba kéred a jegyet és a komp véltlen Kavalába megy /ha indúl innen ritkán/ nem adnak rá jegyet.Szerintem a rég jogsi val nincs semmi gond.

Limenaszból nem megy komp Kavalába, csak Keramotiba, úgyhogy nincs mit eltéveszteni. Kavalába csak szárnyashajó megy. Komp Kavalába Prinoszból megy, és oda érkezik. Jogsi jó, de a határon nem kérik.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 11:39 #3503

Sziasztok!

Szia!
A kikötőben /Limneasban/ csak annak a hajó társaságnak a pénztára van nyitva amelyik komp indúl gondolom ha keramotiba kéred a jegyet és a komp véltlen Kavalába megy /ha indúl innen ritkán/ nem adnak rá jegyet.Szerintem a rég jogsi val nincs semmi gond.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 29 11:29 #3502

Sziasztok!

Oldalmegjelenítési idő: 0.501 másodperc