Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 05 20:13 #3112

Hír : 2009.07.05. 18.05.

Kora estig több tízezren hagyták el az országot
Megszűnt a várakozás a röszkei autópálya-határátkelő kilépő oldalán, ahol csütörtöktől vasárnap kora estig több tízezren hagyták el az országot - tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap késő délután.
Tuczakov Szilvána elmondta: az eddig feldolgozott adatok szerint csütörtöktől szombat estig csaknem 120 ezren lépték át a magyar határt Röszkén, és az utazók csupán tíz százaléka a belépő irányba. A kilépők elsősorban török vendégmunkások voltak, akik Nyugat-Európából tartanak hazafelé a nyári szabadságra.

Bár az átkelő teljes kapacitással működött, folyamatosan többórás várakozás volt; csütörtökön délután és vasárnap délelőtt is leterelték a forgalmat az M5-ös autópályáról, miután ötórás sor alakult ki a sztráda határátkelőjén, amit tehermentesíteni kellett.

Legközelebb hasonlóan erős forgalomra a jövő hét második felétől számítanak a hatóságok.

Hogy miért nem tudnak még néhány helyet megnyitni csak a két szomszédos ország állampolgárainak... :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 22 15:04 #2934

Ezzel a tendenciával a százat is hamar megtanulják...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 22 14:19 #2932

Csak félek, ha magához tér a meglepetésből, új szót tanul meg: Ten...

A ten-t mar ismeri,ugyanis ennyibe kerult nekem a mult evbe a nemzetkozi jogositvany. 2008 ban az volt a slager,uj ev uj trukk!
A twenty-t pedig a szerb rendor ismeri,mert 40-rol indultunk es 20-ba egyezunk meg,mert nem volt nalam vontatokotel.Az utlevel es a kocsi osszes irata nala van nem nagyon van mit komentalj.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 22 14:00 #2930

Gondolod?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 22 13:27 #2927

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 22 09:29 #2925

Balázs!
Ez egy nagyon jó ötlet,biztosan meglepődnénék! :P

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 22:44 #2924

Szia,

Ja, találkoztam ilyennel 3 hete. A Szerb-Mac határon befelé beletették az útlevelekbe. A Mac-Görög határon már volt is
problem-problem :twisted:
Persze hiába mondtam, hogy adja ide, pillanatok alatt kitöltöm, de akkor már nem értett angolul :kosaras:
úgyhogy 1:0 oda, bár a five euro-t megértette... :lol:
Visszafelé kitöltötve már nem volt ilyen... :wink:
Előtte a görög határőr még az útleveleket sem kérte el.

Üdv:

Köszi a megerősítést.
Nehogy kinyomtassam és előre beletegyem nekik kitöltve. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 21:51 #2923

Akik már hazajöttek láttak ilyet?

Ezek a hírek járnak a Hellasz fórumon:

Idei tapasztalatok alapján:

Macedoniába a határon belépéskor adnak egy hasonló papírt, amit ki kell tölteni és megőrizni, mert az országba újrabelépéskor elkérik.
A kitöltött papír hiányában 20 €-t kell fizetni.
<!-- ia0 -->macedon.jpg<!-- ia0 -->
(A papír másolatát ott Josza2 küldte. Reméljük nem lesz harag.)

Szia,

Ja, találkoztam ilyennel 3 hete. A Szerb-Mac határon befelé beletették az útlevelekbe. A Mac-Görög határon már volt is
problem-problem :twisted:
Persze hiába mondtam, hogy adja ide, pillanatok alatt kitöltöm, de akkor már nem értett angolul :kosaras:
úgyhogy 1:0 oda, bár a five euro-t megértette... :lol:
Visszafelé kitöltötve már nem volt ilyen... :wink:
Előtte a görög határőr még az útleveleket sem kérte el.

Üdv:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 20:35 #2922

Edit! Pénteken beszéltem Ágival, majd együtt vásárolunk!
Holnap a megbeszéltek szerint !
Üdv. Ildi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 18:57 #2918

Szia Ági!
Mi holnap indulunk délben,ha addig olvasol írd meg mit szeretnél a shop-ból.Vagy írd meg mail-ban.
Szia:Edit
Holnap reggel még megnézem egy helyen az Eddás pólót,most kaptam egy fülest.Remélem ott kapok!!!!!!!!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 11:22 #2914

Így van ahogy Szekalmi írta.Meglehet állni a senki földjén,kifelé a jobb oldalon parkoltam /a bolt elé nem tudtam kanyarodni/ a kamionoknál át sétáltunk,és semmi gond nem volt.

Változás:a határ után meg nyitott az Olympus Plázás benzin kút lehet tankolni és a szükséges dolgokat elvégezni.A benzin 1,29-be került akkor mikor voltunk.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 10:37 #2913

Szekalmi !
Bámulatos,hogy Te mennyi mindenre oda figyelsz és megjegyzed! Én is nyitott szemmel járok, de hozzád képest sehol sem vagyok.
Mi harmadszorra megyünk majd, de még soha nem vettük észre ezt a boltot. :oops:
Nyugi Ági ! Így ,Szekálmi leírása után tuti meglesz !!!!

Honey-val jó csapat lennénk. Ő a szívével lát jobban, én a szememmel. Remekül kiegészítenénk egymást. Valahogy mindent lefényképezek magamban, és nem szok eltévedni sem. Csak meg ne kérdezd, hogy akkor miért vettem GPS-t...
Gondolom a harminc évnyi sofőrködés, meg a túlélési ösztön teszi. Azért köszi...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 09:59 #2912

Szekalmi !
Bámulatos,hogy Te mennyi mindenre oda figyelsz és megjegyzed! Én is nyitott szemmel járok, de hozzád képest sehol sem vagyok.
Mi harmadszorra megyünk majd, de még soha nem vettük észre ezt a boltot. :oops:
Nyugi Ági ! Így ,Szekálmi leírása után tuti meglesz !!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 07:03 #2909

Hozzáteszem, aki nem ismeri a terepet, a vámmentes bolt a macedón kilépés után, a görög kapu előtt 100 méterrel van, a BALOLDALON! Minden gond nélkül meg lehet állni, és át lehet menni, mivel ez tényleg a senki földje. Kis dombon kék-fehér épület, Duty Free Shop felirattal. Ja, és mellette van wc is, má csak azért is érdemes átmenni, mert utána egy ideig semmi. (Még éppen tűrhető állapotban volt, amikor ott jártam)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 21 06:14 #2907

Újabb tapasztalat. Van hogy vendégeket megkérek, hogy a vámmentesből vegyenek nekem valamit. Megigérik, majd ijedten felhívnak, hogy Ági, baj van nem tudtunk ott megállni.
Mint kiderült ujabban a skopjai határátlkelőnél kikapják az E.u-s országok autósait, és elküldik őket a görögökhöz, hogy ne tartsák fel a sort. Se ellenőrzés, se, bepecsét, csak, hogy tünjenek már el innen, míg a saját autóikat darabokra szedik ellenőrzéskor. ezt a tapasztalatot kaptam az utolső két magán autósomtól.
a buszok nem tettek jelentést ilyenről.
Nekem ez rossz hír, nektek viszont jó.
Bár én gondolom ettől független meg lehet állni a két hatáér közt oda vissza , hiszen az semleges terület. a görög meg aztán tuti , hogy nem foglalkozik senkivel. Főleg, azzal nem hogy mit vették a vámmentesbe. Tehát ki lehet állni a sorból, mielőtt besorolnál a görögökhöz. Csak gondolom annyira meglepődtek az én magyar vendégeim a Skopjaiaknak az ilyen hozzánk való pozitiv hozzáállásától, hogy beletapostak a gázba és meg nem álltak agörög határig.
No, ha olvas engem valamely érkező vendégem, tegye már meg, hogy elhagyva a Skópjai átkelőt, mielőtt belép a göröghöz, kiáll a vámmentesbe.
Én is szeretnék kérni onnan valamit bevásárlásra.
Köszönöm, hogy előtte bejelentkezel, hogy mondjam mi az.

Á, és figyeltétek, hogy mondom. SKÓPJAI HATÁR ÁTKELŐ.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 11:02 #2858

Az utolsó két sor a forgalmi engedély száma, és a lakcím

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 09:10 #2857

Nállunk a helyzet a határon az volt :mikor beléptünk lefelé menet beletette,majd mi benne hagytuk az útlevélben végig.Haza felé kitöltöttük,majd ismét az útlevélbe téve minden határon megkapták a szeretet csomagot /biztosítás ,zöldkártya,papír/csak mosolyogtak a Macedónok milkor mindent megkaptak.Ugyan a kártyályukon bíbelődtünk,mert nem tudtuk,mi van az utolsó kétsorban.Holnap már írok egy kicsit többet mert most csak úgy beugrottam,a munkába menet.Holnaptól van egy szabadom meg vasárnap.Szivesen válaszolk csak egy kis türelem.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 19:40 #2852

Majd mi jövő héten megnézzük mi a helyzet a macedon határon !

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 18:28 #2850

SZEKALMI, semmi baj, sokan felteszik :)
A válaszomon viszont meglepődnek, mert: NEM.
Dolgoztam Olaszországban, és olasz étteremben is. Ők nem tudják kimondani a Bálint szót, mindig Báli vagy Bálen szavakat használták, így, mivel a kedvenc olasz férfinevem az Enrico, felvettem :)
Persze még hivatalos dokumentumaimban nincs benne :)

Kölyök!
Már elnézést a kérdésemért, de Te olasz származású vagy? Mert mintha valahol Enriconak olvastalak volna...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 18:04 #2849

Kölyök!
Már elnézést a kérdésemért, de Te olasz származású vagy? Mert mintha valahol Enriconak olvastalak volna...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 18:01 #2848

Hááát...
Valahol a szerb rendőr is ember. Szerintem ilyen korú gyereke lehetett neki is. Az már ok a normális viselkedésre...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 17:39 #2846

Most úgyis a biztosítással szaroznak. Lehet, hogy megint bulgár-tranzit lesz?

Nem!
Inkább eljátszom a hülyét. :)
Az már egyszer a szerb jardnál bejött. Állítólag gyorsabban mentem hazafele jövet lefelé a Duna hídon és az aljában megállított (valamikor éjszaka 2-3 lehetett). Én néztem rá bambán, és kérdően, mire mérgesen elhajtott. De lehet, hogy közrejátszott a hátul gyerekülésben alvó, akkor 4 éves gyerek is.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 16:41 #2845

Balázs!
Automatikusan meg ne mutasd, mert elveszi, és akkor mi lesz a másiknál?
Majd ha kéri... annál nagyobbat csodálkozik.. És kacsint a fináncnak, nyittassa a csomagtartót. Kellemese emberek cselekedete. Szeressem?
Tehát én arra hajlok: csak ha kéri...!
Most úgyis a biztosítással szaroznak. Lehet, hogy megint bulgár-tranzit lesz?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 15:25 #2842

Amikor Szerbiából belépsz, akkor kell (kéne) kapnod. És visszafelé akkor kérik, amikor kilépsz, hazafelé Szerbiába. Az odafelé kilépésnél nem kérték. Tehát a szerb oldalon adják kifelé menet, és ott is veszik el. De állítólag megeshet, hogy ,már Görögország felől belépéskor kéri, és akkor lehet, hogy a másik végén fizetsz. Szóval ez úgy megy, ahogy ők akarják. Mindenesetre, amikor kifelé menet beléptek Macedóniába, kérjétek. És visszafelé legyen kéznél kitöltve.
Ismeritek őket... Ha pénz kell neki, úgyis levesz...

Akkor egyszerűbb, ha kérem mikor belépek és nem adom oda, csak mikor végleg kilépek. Az előzőeknek csak megmutatom és visszakérem.
Mint a nyuszika. Ha van az a baj, ha nincs az a baj. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 15:03 #2840

Amikor Szerbiából belépsz, akkor kell (kéne) kapnod. És visszafelé akkor kérik, amikor kilépsz, hazafelé Szerbiába. Az odafelé kilépésnél nem kérték. Tehát a szerb oldalon adják kifelé menet, és ott is veszik el. De állítólag megeshet, hogy ,már Görögország felől belépéskor kéri, és akkor lehet, hogy a másik végén fizetsz. Szóval ez úgy megy, ahogy ők akarják. Mindenesetre, amikor kifelé menet beléptek Macedóniába, kérjétek. És visszafelé legyen kéznél kitöltve.
Ismeritek őket... Ha pénz kell neki, úgyis levesz...

Oldalmegjelenítési idő: 0.334 másodperc