Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 28 16:39 #3483

.......... szívesen csatlakoznánk valakihez, ...........

Szia Gabica!
Ne félj attól, ha nem akadna útitárs. Nem fogtok eltévedni, minden rendesen ki van táblázva, és olvasd el a honlapon az ide vonatkozó útmutatást.
:autóvezető:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 28 13:10 #3472

szombat este indulunk és vasárnap érkezünk, remélem utószezonban és nem turnusváltónap, így nem lesz tömeg! Budapest 18. kerületből indulnánk este 6-7 körül, szerintetek mennyi idő alatt érünk le? A szerb és Macedon Pplyadíjjakat Euróban és apróval fogom fizetni, Tankolásnál elfogadják, mondjuk a Szerbeknél az eurót, Akkor nem szaroznék valutaváltással!
Mégegyszer köszi a segítségeteket

Várhatóan másnap kb. 10-12 órára értek a komphoz. Tankolásnál nem fogadnak el eurot, viszont Szerbiában az ÖMV kutaknál mindenhol tudsz bankkártyával fizetni, érdemes. EC/MC, Visa kártyákat simán megeszik, nem kell, hogy dombornyomott legyen.

X.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 28 12:02 #3469

Érdeklődni szeretnék, hogy 2009. aug.01-től lenne szállásunk Thassoson. Autóval mennénk, szívesen csatlakoznánk valakihez, aki már járt arra. Ha esetleg valaki ebben az időpontban indulna, kérem válaszoljon.
Köszi: Gabica

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 18:55 #3332

Köszönöm szépen fiúk, lányok! :)
Sokkal okosabb lettem és már már indulnék is nyaralni. A tolatós módszert meg akartam kérdezni de elfelejtettem, látom mindenre gondoltok! Horvát országban láttam, hogy tolatnak a kompra, jót röhögtem a szitun. :örül: Mi ketten megyünk, no gyerek így csak a páromnak kell figyelni le ne maradjon a kompról mert akkor integethetek neki a partra :roll: Mivel mi még pénteken dolgozni fogunk így szombat este indulunk és vasárnap érkezünk, remélem utószezonban és nem turnusváltónap, így nem lesz tömeg! Budapest 18. kerületből indulnánk este 6-7 körül, szerintetek mennyi idő alatt érünk le? A szerb és Macedon Pplyadíjjakat Euróban és apróval fogom fizetni, Tankolásnál elfogadják, mondjuk a Szerbeknél az eurót, Akkor nem szaroznék valutaváltással!

Én tolatni csak kamionokat és buszt láttam, a személyautók általában megfordulnak a kompon, és úgy tolatnak a helyükre.
Ha megnézed a 4 db élménybeszámolóimat, akkor tudsz számolni időket. Mindegyikben vannak konkrét időpontok (általában ugyanúgy jön ki) és az általad leírt nem főszezoni, és nem turnusváltós napokon mentem. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 18:43 #3331

Köszönöm szépen fiúk, lányok! :)
Sokkal okosabb lettem és már már indulnék is nyaralni. A tolatós módszert meg akartam kérdezni de elfelejtettem, látom mindenre gondoltok! Horvát országban láttam, hogy tolatnak a kompra, jót röhögtem a szitun. :örül: Mi ketten megyünk, no gyerek így csak a páromnak kell figyelni le ne maradjon a kompról mert akkor integethetek neki a partra :roll: Mivel mi még pénteken dolgozni fogunk így szombat este indulunk és vasárnap érkezünk, remélem utószezonban és nem turnusváltónap, így nem lesz tömeg! Budapest 18. kerületből indulnánk este 6-7 körül, szerintetek mennyi idő alatt érünk le? A szerb és Macedon Pplyadíjjakat Euróban és apróval fogom fizetni, Tankolásnál elfogadják, mondjuk a Szerbeknél az eurót, Akkor nem szaroznék valutaváltással!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 10:23 #3328

A hajóra vagy tolatva kell felmenni, vagy bent megfordulni, mert ezek nem olyanok, mint a magyar kompok, csak egy ki-bejáratuk van. (Bár Ági nemrég írt valami olyat, hogy forgalomba állítottak egy olyat is, ami elöl-hátul nyitható.)

Igen, igen. Mi azzal is mentünk és azzal is jöttünk, de mikor a szárazföldi kirándulást tettük, akkor nem azt fogtuk ki.
Ezzel kapcsolatban egy érdekesség még, hogy ennek a hajónak van egy pince szintje is. Csak néztem, mikor nyitották fel a lehajtónál és küldtek le alulra. :)
Már voltam kétszintes komppal, de ez nem úgy nézett ki, mint ami olyan. Lehet, hogy a forgolódosoknak is van hely a gyomrában? Na majd legközelebb megnézem.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 09:44 #3327

Szia Tomi!
Ne félj, nem fogsz eltévedni! :D
Keramotiig rendesen ki van táblázva, azt kell követni. Ha beértél Keramotiba, egy kis térre, ott még látsz szemben a házfalon egy Ferryboat feliratot, na azt még kövesd balra, pár métert, akkor kell ráfordulni a kompra vezető sávra. Ne félj, meg lehet látni!
A két pénztárfülke közül mindig az van nyitva, amelyik társaság hajója éppen indul, nincs keveredés. De az autót mindig meg akarja pislogni a pénztáros, 4,25 m-nél hosszabb autóra magasabb a díjszabás.
A hajóra vagy tolatva kell felmenni, vagy bent megfordulni, mert ezek nem olyanok, mint a magyar kompok, csak egy ki-bejáratuk van. (Bár Ági nemrég írt valami olyat, hogy forgalomba állítottak egy olyat is, ami elöl-hátul nyitható.) A hajósok mutatják, hova menj - illetve mutatni azt mutatja, merre tekerd a kormányt, rendesen meg tud kavarni. A család már gyalog szálljon fel, ami útközben kell, előre ki kell venni (enni-innivaló, sirályoknak csemege, telefon, esetleg kardigán, de ezen a vonalon még sose volt rá szükség, de a hajón hűvösebb van és fúj a szél, ha kisgyerek van veletek, erre jó előre gondolni). Ha beálltál, gyorsan pattanj ki és zárd le az autót, mert már melléd áll a másik, csak tükörnyi hely marad két kocsi között...
Kikötéskor fordított sorrendben. A vezető lemegy a fedélzetről az autóhoz, a család gyalog ömlik ki. Kint félre lehet állni és tollászkodni. Onnan ismét ki van táblázva.
Nagyon jó utat! :pompomlány:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 08:48 #3326

(Egyszerűsítés szőkéknek figyeld, mit csinálnak az előtted lévők...)

Néha ez is bejön,de néha nem :lol:
Én már jártam úgy is hogy követtem a tömeget és ráfaragtam :oops:
Remélhetőleg lesz a tömegbe valaki aki már volt a szigeten :P

Én ehhez azért hozzáfűzném, hogy a jegyárusító bódékat és a felhajtást a kompra U alakban tudod megközelíteni. Nem egyenes út vezet oda. Ha érted mit akarok mondani.
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 08:26 #3325

Néha ez is bejön,de néha nem :lol:
Én már jártam úgy is hogy követtem a tömeget és ráfaragtam :oops:
Remélhetőleg lesz a tömegbe valaki aki már volt a szigeten :P

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 08:25 #3324

Az előzőhöz csak annyit tennék hozzá, hogy:
- ha beálltál a sorvégére és megvan a jegyed, akkor a sort nyugodtan kerüld ki és irány a komp, mert előfordul, hogy az előtted lévő még piszmog valamit. Nem fog érte szólni senki.
- a kompom 4 sáv van felfestve, de simán csinálnak 5 sort. Ha nem mész elég közel a másikhoz, akkor kiabálnak a fiúk, de ez a dolguk. Egyébként a beállásnál segítenek, mutatják, hogy meddig mehetsz. Ha megálltál gyorsan pattanj ki a kocsiból és irány a fedélzet. Ha nem vagy elég gyors, vagy a hajó széléhez kerültél, akkor nehéz lesz kiszállnod. Én már többször szálltam mi az utasoldalon. :)
- A két pénztár közül mindig az van nyitva, amelyik társaság hajója indulni fog. Ha esetleg kaptál jegyet, de nem fértél fel, akkor visszaadják a pénzt és mehetsz a másik bódéhoz. (Persze csak akkor, ha ők indulnak legközelebb.)

Szóval nem kell félni. Látni fogod mi a rendszer.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 08:02 #3323

Sziasztok kedves fórumozók!
Már nagyon régen olvasgatom az oldalt és a napokban sikerült is foglalnom Ágitól szállást!
Augusztus 30.-án megyünk, de van bennem egy kis félsz vagyis még sosem kompoztam szigetre :) Az útvonalak nagyon jól levannak írva azzal nem lesz gondom, de a kompra hol kell sorba állni, hol kell jegyet vennem és még kompozással kapcsolatos jó tanácsokat kérnék!
Köszi: Tomi

Helló Tomi!
Na, ezzel nem lesz sok gondod. Keramotiban ha kiérsz a partra, látni fogod a kompot, és a sort. Csak be kell állni a sor végére. Lesz ott egy fehér bódé, illetve kettő, azok a pénztárak. Ott csak mondani kell, hogy egy kocsi, és hány fő. (one car, (pl) four person. És ennyi. A kompon mindenkinek ki kell szállni a kocsiból, az utasoknak még a szárazföldön. Tehát ki kell venni a fényképezőt, kamerát. Ha a pénztárnál nincs sor, és a kompról integetnek, akkor nyomás felfelé jegy nélkül, mert te vagy az utolsó beszálló. Majd adnak jegyet a kompon. (felár nélkül)
Visszafelé ugyanaz. Bódé jobboldalon, komp elől 10 m-re. A parthoz közeledve a sofőrök lemennek a kocsihoz, és készülnek a kihajtásra. Ha sok a kocsi, ezt irányítják, meglehetős szakszerűséggel. A kompon normális wc, büfé van. Szóval, no para, jó buli. Tengeribetegség kizárva, a komp nagyon stabilan megy.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 19 06:08 #3322

Sziasztok kedves fórumozók!
Már nagyon régen olvasgatom az oldalt és a napokban sikerült is foglalnom Ágitól szállást!
Augusztus 30.-án megyünk, de van bennem egy kis félsz vagyis még sosem kompoztam szigetre :) Az útvonalak nagyon jól levannak írva azzal nem lesz gondom, de a kompra hol kell sorba állni, hol kell jegyet vennem és még kompozással kapcsolatos jó tanácsokat kérnék!
Köszi: Tomi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 20:37 #3302

De a linken ULAZ van írva

Oké, elhiszem, kérek engedélyt önkritikát gyakorolni...

Engedély megadva - bár nincs miért :!:
:igen:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 20:20 #3299

Oké, elhiszem, kérek engedélyt önkritikát gyakorolni...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 18:52 #3296

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 14:34 #3292

Masold be a linket a Google.hu forditoba,valaszd ki szerbrol -magyarra es fordits.Par masodperc utan leforditja az egesz oldalt .

......................
www.fcs.yu/srpski/right/zadrzavanje.htm - www.fcs.yu/srpski/right/zadrzavanje.htm
.......................
Valahol van egy régi szerb-horvát szótáram, .....................

Na végre megtaláltam a szótárat.

Ulaz - belépés
Izlaz - kilépés
Putnički - személyautó
Teretni - nincs a szótárban, csak a teret, ami azt jelenti, teher, szállítmány - azaz értelemszerűen a teherautók, kamionok

A felsorolt helységek szerb határállomások.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 13:05 #3290

......................
www.fcs.yu/srpski/right/zadrzavanje.htm - www.fcs.yu/srpski/right/zadrzavanje.htm
.......................

Ulaz - belépés
Izlaz - kilépés
Putnički - személyautó
Teretni - nincs a szótárban, csak a teret, ami azt jelenti, teher, szállítmány - azaz értelemszerűen a teherautók, kamionok

Bocs, hogy mindig beleugatok. A belépés sztem nem ulaz, hanem uzlaz. Mintha így olvastam volna az autópályakihajtókon. Ha mégse, akkoe ezer bocs és egy anyamedve...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 16 12:32 #3288

......................
.......................

Ulaz - belépés
Izlaz - kilépés
Putnički - személyautó

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 13 11:43 #3266

A Hellász.hu-n egy új hozzászólás:
az illető talált egy táblázatot szerb határátkelőkről, várakozási időkkel

Sajnos, csak szerbül van, de talán ki lehet okoskodni. Izlaz kijáratot, kilépést jelent, akkor értelemszerűen a másik belépést (gondolom). Azonkívül azt is jó lenne tudni, ebből melyik kategória a személyautó.
Valahol van egy régi szerb-horvát szótáram, amit apukám akkor vett, mikor egyszer eljutottak az Adriára - ha megtalálom, megpróbálom pontosítani a fogalmakat.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 11 02:59 #3225

Akik kocsival érkeznek Skala Potamiára, ennél a kapunál fordulhatnak le a part felé. Ez nagyjából a kötepéhez visz le, de a parttal párhuzamos aszfaltúton végig lehet menni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 09 06:35 #3206

Szia!
Köszönöm a válaszod, de igazából nem a kocsikra kötött biztosításra gondoltam. (Arra külön mi nem kötünk a párom igazán jól vezet, lévén hivatásos.)
Csak valami elérhetőség érdekelt volna Szerbia, Macedónia területén, de majd még kutakodom.
Azért remélem nem is lesz rá szükségünk.
Sziasztok.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 08 11:20 #3190

Szia!
Általába 10 éves korig kötnek kocsikra biztosítást.
www.allianz.hu/www/hu/auto_assistance.html-https://www.allianz.hu/www/hu/auto_assistance.html
De a Google bácsi is sokat tud segíteni neked.
Én sem indulnék el nélküle csak nekem alapból ben van a kocsiba a szolgáltatás+casco.
Üdv:Robi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 08 11:15 #3189

Négy éves a verda, nincs is vele semmi gond, csak én vagyok aggódós, meg hát nagy cuccal mennénk, csak azért az aggodalom.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 08 10:34 #3188

Hány éves a verda?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 júl. 08 10:00 #3187

Sziasztok!
A tapasztalt autósoktól szeretnék kérdezni. Az útnak főleg a Szerbia, Macedónia szakaszán történő esetleges autó meghibásodásnál mi a teendő? Hova fordulhat az ember?
Pamag más segített a Görög autóklub elérhetőségével, de az út hosszabbik felétől tartunk jobban. Bár tavaly nem volt semmi gondunk, az ördög ugyebár nem alszik. Szeretünk ilyenekre is felkészülni.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Oldalmegjelenítési idő: 0.390 másodperc