Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 14:19 #2836

Láttam. Tíz eurómba került. Ha kifelé menet nem adnak, kérni kell, mert sokba lesz... Police card néven fut, azt értik. És visszafelé kitöltve kell a granicsárnak odaadni. Ganicsar kard a másik neve, rajta is van.

Akkor hogy is van ez pontosan?
Mikor belépsz odafelé menet Macedoniába, akkor kell kapnod egy ilyet.
Mikor egy (két) hét múlva jössz haza akkor kérik, vagy mikor kilépsz az országukból odafelé menet?
Ha a második, akkor visszafelé is ugyanez a cécó?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 13:09 #2834

Láttam. Tíz eurómba került. Ha kifelé menet nem adnak, kérni kell, mert sokba lesz... Police card néven fut, azt értik. És visszafelé kitöltve kell a granicsárnak odaadni. Ganicsar kard a másik neve, rajta is van.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 16 11:56 #2833

Akik már hazajöttek láttak ilyet?

Ezek a hírek járnak a Hellasz fórumon:

Idei tapasztalatok alapján:

Macedoniába a határon belépéskor adnak egy hasonló papírt, amit ki kell tölteni és megőrizni, mert az országba újrabelépéskor elkérik.
A kitöltött papír hiányában 20 €-t kell fizetni.
<!-- ia0 -->macedon.jpg<!-- ia0 -->
(A papír másolatát ott Josza2 küldte. Reméljük nem lesz harag.)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 16:36 #2807

Ági!
Egyszerűen imádunk!!
Csodás amit értünk teszel!!!!!
írtam emailt!!! :örül: :Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 16:20 #2806

Írtam és elveszett!
Minden rendben volt az úton!
Autó pálya dijak lefelé:4,3,8,2.5,1,2,1.Határon semmi gond Macedónok papíroznak kitölteni vissza felére és csak mosolygott.Sebesség határok betartása az fontos már nincs annyi rendőr mint egy éve de még mindíg figyelnek!

Ne kiméljétek a kérdésekkel őket! :D Főleg az esti súlyemelési bajnokság győztesét kérdezzétek meg. Katám, puszi a családnak. Efi üzeni, hogy néma gyermeknek az annya sem érti a szavát. Amint találkozom valaki olyan vendéggel küldöm a bögrébe valót is. Utólag. És te tehetsz róla! Miért nem mondtzad Efinek. Én nem elfelejtettem, hanem nem is gondoltam rá, hogy ő elfelejtkezik...No, nem baj. Utólag még finomabb lesz...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 15:57 #2804

Írtam és elveszett!
Minden rendben volt az úton!
Autó pálya dijak lefelé:4,3,8,2.5,1,2,1.Határon semmi gond Macedónok papíroznak kitölteni vissza felére és csak mosolygott.Sebesség határok betartása az fontos már nincs annyi rendőr mint egy éve de még mindíg figyelnek!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 10:38 #2792

Sziasztok!!
Megérkeztünk szerencsésen !Csodás a sziget mindenkérdésre szivesen válaszolok,írok bővebben is csak pakolásban vagyok mert tegnap este értünk végleg haza,voltegy ballagásunk szombaton Egerben!

Mennyi volt az autópálya díj? Szerbia: 4-3-8-2,5 és Macedonia:1-1,5-1 ?
Volt valami atrocitás valamelyik határon? Pénz lenyúlás, kötekedés,....?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 09:32 #2786

Friss hozzászólás az Indexen (Bulgáriáról van szó) :

Tegnap érkeztem a nessebár beach süd-be kocsival szerbián keresztül.

Az útról:A szerbek nem mértek sehol!!!Ilyet még nem láttam.A bulgárok annál inkább.

Az autó pálya díjak szerintem csökkentek euróban a tavalyihoz képest.Újvidék előtt 4 euró Belgrád előtt 3euró Nisnél 8euró a bulgár határon 6euró.

:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 08 15:24 #2688

Kérdés, hogy mire gondolnak. A MEP által kiadott kis kék kártyára (ami felnőtteknél 1 évig érvényes) és ingyen igényelhető vagy a biztosítóknál köthető utasbiztosításra, ami nem olcsó.

Merthogy ez utóbbit bizony nem köt mindenki. Sokan nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy a kis kék kártya mire is való. Pl. anyukámékat is hiába győzködtem, tavaly csak ezzel indultak útnak. Sok helyen kis privát orvosok vannak, akiknek ez nem elég, sőt nem is fogadják el a kék kártyát.
De tavaly Sartin is keményen megfizettetek embereket, mert nem volt csak a kék kártyájuk, egyéb biztosításuk nem.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 08 14:41 #2687

:cangás:[/quote]
Gondolom úgyis köt mindenki. Vagy tévedek?[/quote]

Kivéve, akiknek a számlájukhoz jár. Az meg, ugye nekik nem jó...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 08 14:01 #2686

Hozzászólás a hellászon :

Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.

:cangás:

Gondolom úgyis köt mindenki. Vagy tévedek?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 08 09:42 #2685

Hozzászólás a hellászon :

Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.

:cangás:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 08 09:34 #2684

stevie wonder legújabb leírása : autóval macedónián át
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333<!-- ia0 -->116-1134750696.gif<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 17:08 #2663

Balázs műve!
:nézze

Mért is nem lepődök meg... Csak olyannyira nem reklámozta, mintha hozott anyag lett volna

Az a képes dolog volt az első gyors megoldás, amit egyből a hazaérkezés után csináltam. Egyébként a sziget megközelítésénél fent voltak a linkek.

Ez meg itt az új: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=259:a-sziget-megkoezelitese-autoval&catid=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

Tegnap csináltam kompmenetrendet is: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=263:kompmenetrend&catid=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

Meg van egy pár hasznos dolog még itt: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=47&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77
:)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 15:35 #2660

Balázs műve!

Mért is nem lepődök meg... Csak olyannyira nem reklámozta, mintha hozott anyag lett volna

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 15:03 #2659

Balázs műve!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 14:29 #2657

Köszönet !

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 11:05 #2656

Köszönöm Szekalmi!
És ezek szerint nem fizetős!?
Üdv. Ildi

Még nem fizetős. És a Józsi által berakott link képei jól mutatják a valót.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 10:40 #2655

picasaweb.google.com/Thassos.sziget/ThassosTOda# - picasaweb.google.com/Thassos.sziget/ThassosTOda#
2008 augusztusban voltunk Thassoson,ezeket a fotokat es utleirast nyomtattam ki.Annyira reszletes ,hogy nem tudod eltevesztani az utat Keramtiig a kompig.Ez uton koszonom a szerzojenek,hogy megosztotta velunk.

Kérdésem lenne : Theszalonikitől- Kavaláig végig autópálya van? Fizetni kell rajta, ha igen mennyit?
Előre is köszönöm a választ!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 09:47 #2654

Köszönöm Szekalmi!
És ezek szerint nem fizetős!?
Üdv. Ildi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 06 05:06 #2647

Kérdésem lenne : Theszalonikitől- Kavaláig végig autópálya van? Fizetni kell rajta, ha igen mennyit?

balazsh jól írta, végig megvan. És precízen ki van táblázva Keramotiig minden. Keramotiban már nem egyértelmű a tábla, de tarts jobbra, a part felé (délnek), és ha kiértél már látod a kompot. A komppal szemben levő bódénál vehetsz jegyet, de ha sürget, hogy menj, akkor hajts fel a kompra, és ott vegyél jegyet. (figyelj oda, ha lejöttél az autópályáról, kicsit odébb jobbra jelzi. Ha rázértél az útra, a következő lámpánál balra kell menni. Ha már a benzinkútnál vagy, akkor elnézted. De mint írtam: tábla...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 05 18:47 #2645

Köszönöm Balázs !
Most,hogy a linkre kattintottam beugrott,hogy már ezt is olvastam,de már annyi információt begyüjtöttem,hogy némelyről meg is feletkezem. :oops: (Közben még az a rengeteg tétel amiket a vizsgára tanulok,hát mit mondjak le vagyok terhelve rendesen). :cry:
17 nap múlva ,vizsga letudva és írány Thassos ! :D

Üdv.Ildi

Egy kalappal a vizsgákhoz!
Én már szerencsére túl vagyok rajtuk.
Lehet, hogy nem is vizsgáztam? Már el is felejtettem :D

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 05 18:17 #2644

Köszönöm Balázs !
Most,hogy a linkre kattintottam beugrott,hogy már ezt is olvastam,de már annyi információt begyüjtöttem,hogy némelyről meg is feletkezem. :oops: (Közben még az a rengeteg tétel amiket a vizsgára tanulok,hát mit mondjak le vagyok terhelve rendesen). :cry:
17 nap múlva ,vizsga letudva és írány Thassos ! :D

Üdv.Ildi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 05 17:35 #2643

Ezt majd szekalmi megmondja. Ő már sikeresen megjárta az utat idén.

Tavaly még egy szakasz nem az volt. De Ági írta, hogy már igen, és még nem kell fizetni.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=173:autopalya-atadas&catid=1:friss-hirek&Itemid=62 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=62

Ja, és nem csak Kavaláig, hanem a Keramoti lehajtóig is megvan :)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 05 16:14 #2638

Oldalmegjelenítési idő: 0.340 másodperc