Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 09 22:53 #899

Még egy friss hozzászólás a hellasz.hu-n (sajnos)

...Sziasztok!Vasárnap délután 2 órakor indultunk Röszkéről.Az út csodálatos volt a határokon 5-10 perces várakozások,az autópályákon euróval fizettünk.Ami a lényeg és feltétlenül tudnotok kell,hogy a Macedón határon vannak pénzgyűjtő határőrök.Azt mondják zöldkártyán nem jó a kategória,ami persze nem igaz,és fizess be 50 eurót.Félre kell állni és szépen visszamenni az ablakhoz,10 eurót odaadni és akkor hirtelen oké lesz a kategória és visszakapod az útleveledet.Tapasztalat szerint főleg családosokkal teszik meg.Más kellemetlenségünk nem volt.Tutira gyorsabban mentünk Macedóniában mint szabad lett volna,de akkor is megbüntetnek,ha nem mész gyorsan.Minket nem állítottak meg.Benzin:Utolsó szerb kútnál 1.59 euró a 95-ös, Görögországban 1.29 euró.Puszi mindenkinek! ...
Itt írták, hogy valaki már írt levelet a macedóniai követünknek-konzulunknak (bocs, nem tudom pontosan), kapott is választ, hogy eddig nem érkezett panasz. Talán most már történik majd valami intézkedés. Sajnos, elképzelhető, hogy a pénzéhesek kitalálnak valami mást.
:szomorú:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 09 16:53 #892

Köszke Pamag a jó tanácsot. Éppen a napokban tanulta meg manó kezelni az ablaklehúzó kart, úgyhogy felőle biztosan megoldott az ujjnyi rés :lol:
Egyébként magam is így szoktam utazni.
A macedón rendőrök kicsit azért nyugtalanítanak. Azért mégis csak családdal megyek, és nem akarok zűrt. Ha oda kerülne a sor, hogy meg akar büntizni, és papirost dugok az orra alá, akkor vaszínűleg gyorsan keresne valami mást, amiért lehúzhat. Szóval, ha zsebre akar dolgozni, akkor meg is fogja tenni. Én mindenesetre nem merek velük packázni.

Már nagyon nem sok van, úgyhogy kezdek fél lábra állni
:P

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 07 19:10 #867

Mivel egy technikai malőr folytán az én számítógépemen eltűnt ez a topik, indítottam egy újat, Autóval Thassosra - újrakezdve címmel, 2008.07.06-án este. Mivel számomra rejtélyes okokból ma ismét látom, az új topikba írtakat ide bemásolom egy hozzászólásba, utána pedig a topikot, mint feleslegest, törölni fogom.

1. Kezdjük újra összeszedni az autós tudnivalókat

2. Ezen a helyen ismételten bocsánatot kérek. Lassú volt a számítógépem, többszöri alkalommal sem tért vissza a hozzászólásokhoz, egy hozzászólásom kétszer ment el, a fölösleget törölni akartam, de valami technikai gubanc folytán kérdés nélkül a topikot törölte a masina.

Ha segítetek, össze tudjuk szedni ismét az érdemi információkat.

3. Pokernek akartam írni :
Régi jótanács, hogy az autónak mind a négy ablaka legyen nyitva úgy ujjnyira, akkor tud mozogni a levegő. Persze arra vigyázni kell, hogy a gyereket ne érje huzat.

Több másik fórumon is visszatérő téma, hogy mostanában a macedón rendőrök kezdenek zsebre dolgozni. Többen is panaszkodtak, hogy nemzetközi jogosítványt kértek - ami nemzetközi egyezmény alapján nem kell. Persze némi pénzért eltekintettek tőle. Igen, az a baj, ha már az okmányok a kezében vannak, és akkor kezd el követelőzni.... mit lehet csinálni? Én azért kinyomtatnám a nemzetközi egyezmény szövegét (az is kering a fórumokon) egy jó hangsúlyos paragrafusjellel, és azt nyomnám az orra alá.

Stevie wonder útleírását meg fogom keresni.

Benzinárak :
www.amzs.si/?podrocje=18 - www.amzs.si/?podrocje=18

Szerb benzinárak :
www.amss.org.yu/html/korisne_info/cene_goriva.html - www.amss.org.yu/html/korisne_inf ... oriva.html

Szerb útdíjak :
www.amss.org.yu/html/korisne_info/putarine.html - www.amss.org.yu/html/korisne_info/putarine.html
euróban: 5-5-13-3

4. Újra bemásolom az Indexről, mert informatív:

...Megjöttünk Thassosról. Néhány infó:

Menetidő: Horgos-Keramoti 13,5 h (nappal 1 órával hamarabb hazaértünk összességében)

Határátkelők: jól járhatók 5-10 perc a 2 oldal együtt (Mac-Gr határnál előre kell menni a bal oldali kocsisor mellett az EU-s sávba)

Pályadíjak: szerb - 5-5-13-3 E, mac - 1-1,5-1 E, gr - nincs

Lassítók: szerb: Szabadka-Újvidék felújítás, mac: 3 völgyhíd lámpás váltakozó irányú, gr: kb. 140 km-ra Thesszalonikitől több km-es javítás lámpás váltakozó irányú.

Rendőrök: szerb - Belgrádig a felújításos résznél lebzselnek, mac - a Vardar folyó utáni dupla alagútban középen dekkolnak lézerrel!!!!, gr - sehol se

Komp: Keramoti (pl. 3 felnőtt+ egy small car = 23,7 E, ) társaság függő: 23-26 E

Tavernaajánló: SP - Theogenis (taxiállomásnál jobbra ~200 m), Thassos - Simi (kikötő déli végében), Limenaria - Georgios (kikötő Potos felőli végében), gyrosos: Thassos - a sétáló közepén (aluszékes)

Strandajánló: SP, Tripiti, Agios Ionnis öböl (Márványpart), Pachis, Glyfada, Paradise, Psili Ammos

Motorkölcsönző: Cakis, SP - taxiállomásnál

Akropolis: a színház feletti kerítés meg van bontva, ott lehet tovább menni

5. Stevie leírása : www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html - www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html
:thassos-mad

2008 júl. 06 19:24 #855

Ki megy legközelebb?

(Én csak azért megyek ám olyan későn, hogy még akkor is legyen okotok visszajönni a lapra! :lol: )

Az Athoszt most majd a másik oldaláról fogjátok látni.

Poker! Emlegetted, hogy nincs a kocsiban légkondi. Én még nem is ültem ám olyan autóban, amiben van. Régi jótanács, hogy mind a négy ablakot kb. ujjnyira kell nyitvahagyni, akkor mozog és cserélődik a levegő. Arra persze ügyeljetek, hogy a gyerekre ne menjen huzat.

:Izzad:

2008 júl. 04 20:31 #850

Kedves Pamag!

Mégegyszer nagyon szépen köszönök mindent, amit adtál nekem!!!
Azért egy kicsit szomorú is vagyok, hogy most egy darabig nem beszélgethetünk. Hiányozni fogsz.

Vigyázzatok Magatokra kedves fórumos társak, ha visszaérkeztünk, mesélek.

2008 júl. 04 20:25 #849

Szia Poker1!
Utolért az üzenet és köszönöm szépen!
Hát, lélekben én is Veletek leszek!!! :D

2008 júl. 04 15:18 #844

Noriga!

Nyugodt utat kívánok, és szép nyaralást!

Bár már vszínűleg nem ér utol az üzenetem, de lélekben veletek leszünk :)

2008 júl. 04 13:39 #843

innen tán még jobb!! Egy pár perccelkorábban....

2008 júl. 04 13:37 #842

Sziasztok!
Ma még itt vagyunk, a pakolási láz már a tetőfokára hágott, de már csak a kocsiba kell bepakolni. És hajnalban elindulunk, és ami igazán széppé teszi majd, az a napfelkelte, amit végignézhetek.....! :wink:

Élvezzétek ki minden percét!
Minden élmény nagyon emlékezetes tud lenni. Mikor 2002-ben busszal mentünk, Bulgárián át, a bolgár hegycsúcsokon csillogott a felkelő nap fénye. Az egyik hegy hasadékán átjött a fénysugár, és a szemközti hegycsúcsot világította meg.
:virágszippantós:

Legendás napfelkete-néző hely ez is:

Biztos vanköztetek aki felismeri!!!!! :wink:

...és pamag: Nagyon köszönöm, megnyugtattál !!!!!

2008 júl. 04 13:02 #840

Sziasztok!
Ma még itt vagyunk, a pakolási láz már a tetőfokára hágott, de már csak a kocsiba kell bepakolni. És hajnalban elindulunk, és ami igazán széppé teszi majd, az a napfelkelte, amit végignézhetek.....! :wink:

Élvezzétek ki minden percét!
Minden élmény nagyon emlékezetes tud lenni. Mikor 2002-ben busszal mentünk, Bulgárián át, a bolgár hegycsúcsokon csillogott a felkelő nap fénye. Az egyik hegy hasadékán átjött a fénysugár, és a szemközti hegycsúcsot világította meg.
:virágszippantós:

2008 júl. 04 12:39 #839

Sziasztok!

2008 júl. 04 11:48 #836

Szia Amarandos!
Én csak másoltam... mert gondoltam, sokakat érdekel.
Az nemcsak baj lenne, ha elbujdokolnál, hanem még meg is haragudnánk!

Igen, Norigáék valahogy mostanában indulnak. Szerintem még benéz.
Noriga! Nagyon jó, gubancoktól mentes utat, és emlékezetes nyaralást kívánok!
:Thassos-fan: :túra:

2008 júl. 04 08:02 #835

.....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.......hűűűű de ciki!!!! Fene a szétszórt agyamat!!!!
Azért csodáloztam, mert ne rég még hozzászóltál, és nem is elékeztem, hogy észültél volna mostanában !!!! Lépek is szégyenemben...

És hgy szépítsek is: Norigának nagyon jó utat, ők ma indulnak!!! Bár nem biztos, hogy a készülődési lázban még benéz ma..

...ha megint melléfogtam elbujdoklok végleg.... :(

2008 júl. 04 07:53 #834

Új hozzászólás az indexen :

.........Megjöttünk Thassosról. Néhány infó:

Menetidő: Horgos-Keramoti 13,5 h (nappal 1 órával hamarabb hazaértünk összességében)

Határátkelők: jól járhatók 5-10 perc a 2 oldal együtt (Mac-Gr határnál előre kell menni a bal oldali kocsisor mellett az EU-s sávba)

Lassítók: szerb: Szabadka-Újvidék felújítás, mac: 3 völgyhíd lámpás váltakozó irányú, gr: kb. 140 km-ra Thesszalonikitől több km-es javítás lámpás váltakozó irányú.

Rendőrök: szerb - Belgrádig a felújításos résznél lebzselnek, mac - a Vardar folyó utáni dupla alagútban középen dekkolnak lézerrel!!!!, gr - sehol se

Komp: Keramoti (pl. 3 felnőtt+ egy small car = 23,7 E, ) társaság függő: 23-26 E

Tavernaajánló: SP - Theogenis (taxiállomásnál jobbra ~200 m), Thassos - Simi (kikötő déli végében), Limenaria - Georgios (kikötő Potos felőli végében), gyrosos: Thassos - a sétáló közepén (aluszékes)

Strandajánló: SP, Tripiti, Agios Ionnis öböl (Márványpart), Pachis, Glyfada, Paradise, Psili Ammos

...........

:dumcsi

Szia pamag!!! Isten hozott újra itthon! :lol: :lol: Hű, ez aztán a lényegre törő infoáradat!!!
Köszönjük !

2008 júl. 03 22:34 #832

Új hozzászólás az indexen :

.........Megjöttünk Thassosról. Néhány infó:

...........

:dumcsi

2008 júl. 03 21:30 #828

Köszi! Gép kikapcs, START!

Hű , máris?! Nagyon jó utat!

2008 júl. 03 20:36 #827

Köszi! Gép kikapcs, START!

2008 júl. 03 11:42 #824

Gyönyörő görög nyarat, Zsül !!! Mjad mesélj!

Re: start 2008 júl. 03 09:02 #823

Köszönöm mindenkinek, remélem a tavalyi szívás kimarad!

Re: start 2008 júl. 02 12:48 #818

holnap mi is útrakelünk...

Nagyon szép utat és mégszebb nyaralást kívánok!

(Mi is mindjárt követünk! :lol: ) :fotó: :Thassos-fan:

Re: start 2008 júl. 02 09:10 #817

Nagyon jó, nyugodt, csendes utat, és élményekben gazdag nyralást, jó pihenést!
:úszógumi:

start 2008 júl. 02 08:29 #816

2008 júl. 01 22:47 #815

2008 júl. 01 22:38 #814

Megtaláltam, hogy a szerb autópályán milyen bankkártyákat fogadnak el :
www.dzp.co.yu/pdf/pkartice_f.pdf - www.dzp.co.yu/pdf/pkartice_f.pdf

A hellasz.hu-n van egy hozzászólás, ami szerint egy zsebre dolgozó macedón határőr kérte a nemzetközi jogosítványt. 20 euróért.... ami nemzetközi egyezmény alapján nem szükséges.

Az Indexen viszont egy olyan hozzászólás van, miszerint az illetőnek az utazási iroda magasabb szerb autópálydíjakat mondott dínárban, mint amiről tudunk, és ami eddig a pillanatig fent van a szerb honlapon. Ez furcsa - figyeljük, igaz-e, szerintem nem igaz. :!:

2008 jún. 30 20:01 #801

Szia Ági!
Milyen kóddal lehet megnézni a másik fórumon az autós kirándulásokat? Hol tehetek szert ilyen kódra?

Ezt már én is akartam kérdezni, csak nem mertem :oops:

Oldalmegjelenítési idő: 0.220 másodperc