Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 máj. 28 10:30 #510

De nekem személy szerint az a tapasztalatom, hogy a görögök nemigen fogadnak el kártyát. Benzinkutat eddig még egyet se találtunk. Nagyobb üzletek , ABC és hipermarketszerű helyek már elfogadják.
:stukker:

Pedig van, csak nem a szigeten.
Az autópályáról lehajtva, és ugye egy kicsit visszafele tartva van a lámpás kereszteződés, ahol balla kell fordulni Keramoti (Thassos) felé. Na ha ott nem fordulsz ballra, hanem tovább mész pár 100 métert, akkor ott van olyan benzinkút, ami elfogad kártyát. Tavaly oda is, és vissza is itt tankoltam tele a kocsit kártyás fizetéssel. No meg persze egyszer tankoltam a szigeten is kp-vel.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 28 10:00 #509

Poker!

Tranzitszállás.
A fórumok tanúsága szerint nagyon sokan választják azt, hogy éjszaka utaznak, a gyerek akkor végigalussza az éjszakát. Vagy - gondolom, ha módjuk van az ülést lefektetni - megállnak és az autóban alusznak pár órát.
De már mondtam, ezt mindenkinek magának kell tudnia, kit mi mennyire csigáz el.
Szó volt Ohridról. Én egyszer meg fogom nézni, szép hely.
Olvastam arról is, hogy Evzoni után, már görög területen van valami szálláshely, de arról nem tudok többet.
Szerbiában, Nis felé haladva, az autópálya mentén van egy-két újabb panzió. De eddig még csak olyan véleménnyel találkoztam, hogy ezeken az út menti helyeken nem megbízható a higiénia. Nem próbáltam. És Szerbia drága.
Bulgária : Szófia körgyűrűn van a Hotel Simona, az Indexen a bulgáriás topikokban olvashatsz róla, annak rendes parkolója van, de a kamionosokból él, emailre nem válaszol.
Mi Blagoevgradban fogunk megszállni (miután egyet már Újvidéken is aludtunk... az azért európaibb). Ott sok szálloda van. Mi a Hotel Koronát választottuk - és választjuk, mert azok rendesen válaszoltak angolul az emailre. 40 leva (azaz 20 euro) volt a kétágyas szoba, a garázsért felszámoltak 4 levát. Csak nem egyszerű megtalálni. Valószínűleg van a városban jobban megközelíthető hotel is. Biztos lehet találni helyet beesve is, mi mindig igyekszünk előre foglalni.
Aztán az úton odébb is van még egy-kettő. Árban hasonlóak.
Pár link :
www.guide-bulgaria.com/SW/Blagoevgrad - www.guide-bulgaria.com/SW/Blagoevgrad
bghotelite.com/hotels.php?key=7 - bghotelite.com/hotels.php?key=7
www.bgmaps.com/home.asp?sid=9a7de21dd0bd8972129043924723f357&lang=en - www.bgmaps.com/home.asp?sid=9a7d ... 57&lang=en
(A Korona Hotel honlapját nem találom. Pedig volt.)
:pápá:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 28 09:31 #508

Szia Poker!

Bankkártya : persze a dombornyomottat több helyen fogadják el.
Hajszálra ugyanúgy működik, mint itthon. Odaadod - miután tisztáztad, hogy el tudják fogadni, itthon jártunk úgy, hogy épp nem működött a benzinkúton a ketyere, de manapság a nagy kutak ilyet nem engednek meg maguknak -, kérik vagy nem kérik a PIN-t és az aláírást.
Hogy milyen pénznemben számolnak el veled, az attól is függ, melyik bank és milyen pénzalapú a kártya. Az OTP-s Mastercardom - a rendes folyószámlához- euró alapú. (Az AmEx hitelkártya dolláralapú.) Tehát a banki számlalevélen azt látod majd, hogy X helyen vásároltál .... dínárért vagy leváért, és az mennyi euró - napi, épp érvényes középárfolyammal. És az mennyi forint. A Görögországban megejtett vásárlásoknál persze csak az euró szerepel.
De nekem személy szerint az a tapasztalatom, hogy a görögök nemigen fogadnak el kártyát. Benzinkutat eddig még egyet se találtunk. Nagyobb üzletek , ABC és hipermarketszerű helyek már elfogadják.

2008 máj. 28 08:14 #505

Hahó!

Jó volt a kérdés a bankkarival kapcsolatban.
És az most hogyan műkszik?
Fogom a magyar fenekem, és erősen megmutatom a kutasnak a magyar bankkarimat, és ő meg nem tud átverni, merthogy annyi lőszert tud lecsatlakoztatni a bankszámlámról, amennyiért tankoltam? - vagy mi a szösz

Hogy jelentkezik mindez itthon?
Euroban számol a bankom, vagy az ottani keményvalutában, v. forintban kapom az elszámolást?

Ugyan úgy, mint itthon. Odaadod, lehúzza, ha kell pin, akkor beütöd, aláírod, és mész tovább boldogan.
Az elszámolás először dollár, majd dollár Ft. Magyarul 2* van konverzió, de még így is jobbnak számoltam, mintha vettem volna eurót, azt átváltottam, volna dínárra, ugyanis szerintem a bankok középárfolyamon számolnak el.
Én tavaj minden tankolást (kivéve a szigeten, mert ott nem lehetett) kártyával intéztem. Sőt volt ahol vásároltam is vele.

Arra viszont figyelj, hogy ha a Belgrád utáni második (kisebb) OMV kútnál tankolsz, akkor azok velünk nem voltak olyan korrektek, mint az elsőnél szoktak. Az első nagyobb, viszont a második van félúton ezért próbáltuk meg azt a jól bevált helyett. (lásd 2006-os élménybeszámolóm). Szóval ott nem lehetett kártyával fizetni és kénytelen voltam euróval, amit viszont nagyon rosszul váltottak. :baseball:

2008 máj. 27 23:27 #503

Szia Pamag!

Örülök, hogy szent a béke - tényleg kényelmetlenül éreztem magam miatta!
Viszont nagyon jó ötletet adtál a szállással kapcsolatban. Nekem azért volt rossz élmény a Románia - Bulgária útvonal tavaly, mert lejárt az útlevelem, és mindezt a szerb határon vette észre a határőr. Persze rögtön be is vonta, és mehettünk a már említett útvonalon, merthogy mindkét ország uniós tag. Volt nálam személyi, így hát nekivágtunk. Igen ám, de a lapozós személyimet nem nagyon akarták elfogadni sehol sem. Mindig félreállítottak + csomó macera.....
Szóval biztosan könnyebb úgy menni, ha út közben megszállsz valahol. A kisfiam miatt én is fontolóra veszem a dolgot.
Hol van az a hotel, ahol megszálltok majd?
Előre kell foglalni szobát?
kb. mennyit kérnek egy éjszakáért?

2008 máj. 27 23:19 #502

Hahó!

Jó volt a kérdés a bankkarival kapcsolatban.
És az most hogyan műkszik?
Fogom a magyar fenekem, és erősen megmutatom a kutasnak a magyar bankkarimat, és ő meg nem tud átverni, merthogy annyi lőszert tud lecsatlakoztatni a bankszámlámról, amennyiért tankoltam? - vagy mi a szösz

Hogy jelentkezik mindez itthon?
Euroban számol a bankom, vagy az ottani keményvalutában, v. forintban kapom az elszámolást?

Re: friss info kérés 2008 máj. 27 21:22 #500

Sziasztok!
Lassan elindul a menet, bár nekem még van egy hónapom. Megköszönném, ha valaki megnézné, hogy a szerbiai OMW kutaknál lehet-e fizetni sima, vagyis nem dombornyomott MAESTRO elektronikus kártyával. HA kint van a MAESTRO felirat, akkor általában igen.

Nem kell megnézni. Már most mondom, hogy lehet.
:kosaras:

friss info kérés 2008 máj. 27 19:30 #498

Sziasztok!
Lassan elindul a menet, bár nekem még van egy hónapom. Megköszönném, ha valaki megnézné, hogy a szerbiai OMW kutaknál lehet-e fizetni sima, vagyis nem dombornyomott MAESTRO elektronikus kártyával. HA kint van a MAESTRO felirat, akkor általában igen.

2008 máj. 27 14:49 #497

Szia Pamag!

A világért sem akartalak megbántani, nem akartam tapintatlan lenni!
Abszolút megértem a problémádat. Az az igazság, hogy nekem is sok az úgy egyben. Mi is sokszor megállunk, ha másért nem, hogy kinyújtóztassuk magunkat - na meg a kicsi is jobban viseli, ha van egy kis szünet a monoton utazás közben.

Tavaly elég zűrös utunk volt Románia - Bulgária útvonalon. Csak ezért írtam, hogy nem szívesen szállnék meg sem arra, sem pedig a szokásos útvonalon.

Dehogy bántottál meg. Csak azért beszélek róla többet, hogy másokat is ráébresszek, gondolja végig a saját lehetőségeit és korlátait.
Egyébként Bulgária felé megyünk (ismét), ott most már kipróbált szállodába megyünk majd. Bulgáriában már jók az utak (Kalotina-Szófia-Kulata viszonylatban), a szállodák is jók és olcsók. Pár éve még több volt a lyuk, mint az úttest, és az indokolt sebességkorlátozó tábláknál eléggé saját zsebre dolgoztak a fakabátok. Ez már megszűnt.
Viszont Szerbiában is, Bulgáriában is, Macedóniában is be kell tartani a KRESZ-szabályokat. Jogosan szigorúak, rettentő fegyelmezetlen a saját népük. A hetvenes években, mikor kezdtek a magyarok németországi autókat vásárolni, úgy, hogy Jugoszláviában vették át, rémtörténeteket meséltek, mennyi roncsautó és fejfa van arrafelé az út mellett. Bizony rájuk fér a szigorúság. És miránk, más nemzetek fiaira is, mert a nyaralás nem arról szól, hogy most aztán mindent lehet, amit otthon nem.
:koporsó:

Igyekszem mindig úgy megtervezni az útvonalat, hogy az útbaeső - esetleg kis kitérőt igénylő - nevezetességeket útközben nézzük meg, hiszen úgyis meg kell állni időnként. Nyaralás 2in1.
:repülős:

2008 máj. 27 00:27 #490

Szia Pamag!

A világért sem akartalak megbántani, nem akartam tapintatlan lenni!
Abszolút megértem a problémádat. Az az igazság, hogy nekem is sok az úgy egyben. Mi is sokszor megállunk, ha másért nem, hogy kinyújtóztassuk magunkat - na meg a kicsi is jobban viseli, ha van egy kis szünet a monoton utazás közben.

Tavaly elég zűrös utunk volt Románia - Bulgária útvonalon. Csak ezért írtam, hogy nem szívesen szállnék meg sem arra, sem pedig a szokásos útvonalon.

2008 máj. 26 19:03 #486

....Szóval szerintem is az éjszakai vezetés a tuti. Ki lehet azt bírni. ........)

Hát aki hozzá van szokva az éjszakai munkához, az persze kibírja. Meg aki fiatal.
Én azokért aggódom, akik már nem ilyen fiatalok, és még nem tudják, egy ilyen hosszú utat hogy bírnak. U.i. mindenkinek a szervezete másképp reagál.
Például mi lassabban megyünk. Többször meg kell állnunk, mert mindkettőnknél fennáll a trombózisveszély. Sötétben a férjem nem lát rendesen, én meg elalszom vezetés közben, ha fáradt vagyok.
Hát ezért kell mindenkinek saját magának tudnia, hogy bírja-e.
:párostánc:

2008 máj. 26 00:25 #480

A Macedónoknál én sem szívesen szállnék meg. Nincsenek előítéleteim, de...
Szóval szerintem is az éjszakai vezetés a tuti. Ki lehet azt bírni. HA jobban belegondolok, az egész annyi idő, mint egy húzósabb túlórás nap a munkahelyen (na jó bevallom, nagyjából egy Gulág-hoz hasonló helyen dolgozok)Gondolj a célra, és máris elszáll az álmosság :)

Re: Térkép! 2008 máj. 24 19:06 #472

Szia Balázs !
Múltkor igértél egy térképet mikor szervezgettük az Ypsariót gyalogosan.
Légyccccciiiii ,ha lesz időt küld át nekem.Jöhet privibe is.
Nekünk olyan kéne amin a gyalogos ösvény van.
Előre is köszönöm!
Hogy állsz a vizsgákkal?

Nincs meg a térkép. :(
Se itthon, se a munkahelyen. :cry:
Én csináltam a Google Earth-ról elég sok munkával és eltünt. Az Áginak is elküldtem, hogy véleményezze, de neki sincs meg.

Ez egy részletes térkép, de nincs rajta bejelölve az út. Ha van PDA-tok, és hozzá Gisrussa, akkor ahoz is át lehet alakítani. www.freeweb.hu/thassos/files/thassosgr256.png - www.freeweb.hu/thassos/files/thassosgr256.png
Ezt használtam a szirének medencéjéhez is.

Vizsgák? Még jövő hétre van három. Abból a matektól tartok, de a többinek menni kell (vill.tan. és programozás).

Köszönöm a gyors vászlaszt! Megpróbálkozunk mindennel!
További sikeres vizsgákat! Bizz magadba menni fog !Mi bizunk benned!
Utánna jön a megérdemelt felüdülés.

Re: Térkép! 2008 máj. 23 22:10 #468

Szia Balázs !
Előre is köszönöm!
Hogy állsz a vizsgákkal?

Nincs meg a térkép. :(
Se itthon, se a munkahelyen. :cry:
Én csináltam a Google Earth-ról elég sok munkával és eltünt. Az Áginak is elküldtem, hogy véleményezze, de neki sincs meg.

Ez egy részletes térkép, de nincs rajta bejelölve az út. Ha van PDA-tok, és hozzá Gisrussa, akkor ahoz is át lehet alakítani. www.freeweb.hu/thassos/files/thassosgr256.png - www.freeweb.hu/thassos/files/thassosgr256.png
Ezt használtam a szirének medencéjéhez is.

Vizsgák? Még jövő hétre van három. Abból a matektól tartok, de a többinek menni kell (vill.tan. és programozás).

Térkép! 2008 máj. 23 20:16 #466

Szia Balázs !
Előre is köszönöm!
Hogy állsz a vizsgákkal?

2008 máj. 23 08:55 #465

Az Indexen, az Autóval Görögországba topikban stevie wonder valakinek felvetette, hogy tranzitszállásként Makedóniában menjenek Ohridba.
Utánanéztem, egy-két honlapot megnéztem, nagyon szép a tó és a város, és 20-30 euróért vannak szobák. Megéri gondolkodni rajta.
:igen:

Akinek kell tranzit szállás, annak igen, mert képekről tényleg szép.
De én maradok az esti indulásnál, és az éjszakai vezetésnél. :autóvezető:

2008 máj. 22 23:30 #464

Az Indexen, az Autóval Görögországba topikban stevie wonder valakinek felvetette, hogy tranzitszállásként Makedóniában menjenek Ohridba.
Utánanéztem, egy-két honlapot megnéztem, nagyon szép a tó és a város, és 20-30 euróért vannak szobák. Megéri gondolkodni rajta.
:igen:

2008 máj. 21 09:15 #452

[
Tudtok vmit a szerbekről?
:?
Lehet a szokásos útvonalon menni
:?:

Csönd van.... mintha még nem alakult volna meg a kormány... (?)
Utána is még mindenfelé mindenféle tárgyalások lesznek, az kitart a nyaralószezon végéig.
De a tranzitúton valószínűleg semmit nem érezni belőle.
:integet:

2008 máj. 21 05:13 #449

Friss bejegyzés a Hellász.hu fórumán :

Bocs, ha már más is írta, de azért lehet, hogy valkinek segítek. Szrájkolnak a görög benzinszállítók, ezért nincs benzin, minden kút be van zárva. Akit érdekel a téma, itt olvashat róla angolul. Remélhetőleg lesz megegyezés...

news.ert.gr/en/c/5/32592.asp - news.ert.gr/en/c/5/32592.asp

De még nincs igazi szezon. Bár négy éve május 16-án indultunk.

Szerbiában állítólag a nyugatbarát oldal vezet.
:vigyor:

Hát akkor hajrá nyugatbarát oldal!

HAhó!

Tudtok vmit a szerbekről?
Sajna nem igazán tudom figyelni a médiát, így minden infóról lemaradok.
Remélem, nem a radikális oldal a nyerő

:?
Lehet a szokásos útvonalon menni
:?:

2008 máj. 12 22:25 #401

Bocs, ha már más is írta, de azért lehet, hogy valkinek segítek. Szrájkolnak a görög benzinszállítók, ezért nincs benzin, minden kút be van zárva. Akit érdekel a téma, itt olvashat róla angolul. Remélhetőleg lesz megegyezés...

Hát akkor hajrá nyugatbarát oldal!

Ez a benzinszállítós - sztrájkos cuccos azért nem semmi :!: :wink:

2008 máj. 12 00:18 #400

Re: autóval Thassosra 2008 máj. 11 13:44 #399

OK - OK! De kinek kell szurkolnunk, hogy az nekünk is jó legyen?

Azt nem tudom... csak azért izgulok, hogy utána is nyugodtan viselkedjenek.
:pápá:

autóval Thassosra 2008 máj. 11 00:44 #398

OK - OK! De kinek kell szurkolnunk, hogy az nekünk is jó legyen?

2008 máj. 08 19:22 #391

Vasárnap választanak a szerbek...
:megadós:

Re: Autóval Thassosra 2008 ápr. 17 12:07 #305

Szia Pamag!

Köszi a gyors válaszod!
Kicsit sikerült megnyugtatnod, de azért féltem a fenekünket :) ,
..........................................
Várom mindenesetre a fejleményeket a választások után.[/list]

Szia Poker!
Fogd fel úgy, hogy hál'Istennek nem kellett visszafordulni, nem hiúsult meg a nyaralás!
Mi Bulgárián át (Szerbia-Bulgária) mentünk, építik az útjaikat, ami kész, az nagyon jó, de visszafelé mi is beleakadtunk egy útépítős részbe, amin alig tudtunk átvergődni, és féltünk, hogy kitörik a kocsi kereke. De a táj nagyon szép volt.
:kutyasétáltató:

Oldalmegjelenítési idő: 0.169 másodperc