Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 19 23:35 #966

Csak Limenasba lehet kártyával fizetni.Ott sem mindenhol...............................Internetcafézó a parton van több is azt hiszem 3.A Hajóalakú épület mellet is van egy .Elég türhető a tulaj is rendes volt és nem volt gond a sebességgel sem.1 óra 3 eu.ha nem töltöd ki az 1 órát annak megfelelően kell fizetni időarányosan.

Limenasban hol? Milyen boltokban?

Igen, azt hiszem, a hajóforma ház mellettire emlékszem én is.
:Köszi:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 19 23:00 #965

Azt szeretném kérni a már hazatért Thassos-társaktól, hogy aki emlékszik, ossza meg a többiekkel azt az információt, pontosan hol tudott fizetni kártyával. Akár benzinkút, akár bolt, akár taverna vagy valami más....
:nézze

Csak Limenasba lehet kártyával fizetni.Ott sem mindenhol.Máshol nem.Potamiaban az országúton a pék mellett van egy automata ott lehet pénzt kivenni.
Internetcafézó a parton van több is azt hiszem 3.A Hajóalakú épület mellet is van egy .Elég türhető a tulaj is rendes volt és nem volt gond a sebességgel sem.1 óra 3 eu.ha nem töltöd ki az 1 órát annak megfelelően kell fizetni időarányosan.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 19 22:24 #964

Azt szeretném kérni a már hazatért Thassos-társaktól, hogy aki emlékszik, ossza meg a többiekkel azt az információt, pontosan hol tudott fizetni kártyával. Akár benzinkút, akár bolt, akár taverna vagy valami más....
:nézze

2008 júl. 19 22:19 #963

Friss kép : Centrum strand

A kép bal szélén látható fa alatt van a buszmegálló, telefonfülke, postaláda, taxiállomás, átellenben a farönkös

A parton látható házakról már nem tudom elsorolni, mi micsoda, de a kép közepe táján van az általam jónak ítélt internetcafé. Errefelé van rengeteg üzlet, van autókölcsönző.
:vigyorog:

2008 júl. 19 12:14 #961

Oké rendeben! Köszönöm ,hogy nem felejtetted el!

Szoktam én valamit is elfelejteni? :lol:

2008 júl. 18 23:15 #960

Gondoltam írok én is egy rövid beszámolót. A hosszabbat megpróbálom majd elöbb elkészíteni mint a 2007-est.

Az út oda-vissza gondtalan volt. Bevallom ilyen jó időt még egyszer sem sikerült futni, de nem is nagyon tartottuk be a szabályokat. Rendszeresen alkalmaztuk a vonatozást. Volt olyan rész a szerb autóútun, ahol 140-el haladtunk a németek után. Szerencsére megusztuk büntetés nélkül. Nem sok rendőrt láttunk. Szerbiában van egy (még az autóutas részen) és Macedóniában van 3 útfelújításos (már a főutas szakaszon javítják a hidakat, a tavaji autópájaelterelés megszünt) rész.

Az első hét a lustálkodásé és a fürdésé volt.
Második héten voltunk jeep túrán, ami tényleg fantasztikus volt. Bár én veszélyesnek nem éreztem. Én rettenetesen élveztem a vezetést. Ági útmutatása ellenére kikapcsolta a 4WD-t, mert úgy éreztem hogy nem kell, és szinte az egész utat anélkül tettem meg. Jó volt a kanyarokban csúsztatni a kocsi farát. :) (Megjegyzem ennél rosszabb terepen is vezettem már a cégnél, mikor még szerelőként is tartottam ügyeletet.)
Csináltunk egy napos magántúrát a szirének medencéjéhez és Alikihez, mivel az ismerőseink még nem látták. Érdekes volt látni, hogy a szirének medencéjénél kb. 30-40 cm-rel lejjebb volt a vízszint, mint tavaj. Alikit pedig végre sikerült körbejárni nekünk is. (van terven a honlapon Alikivel kapcsolatban....)
Voltunk egy nap a márványparton is búvárkodni.
Kétszer voltunk Görög esten, mert az ismerős kislányának nagyon tetszett a Pánosszal való táncolás. Igaz, mi csak asztalt foglaltunk, mert nem akartunk sokadszorra ugyanazt enni.....
Azt hiszem ennyi, a többit majd a honlapon.
Ha kérdés van, akkor válaszolok.

Vandaba! Majd a fényképeket eljuttatom hozzád. Priviben megbeszéljük a részleteket.

Oké rendeben! Köszönöm ,hogy nem felejtetted el!

2008 júl. 18 23:11 #959

Gondoltam írok én is egy rövid beszámolót. A hosszabbat megpróbálom majd elöbb elkészíteni mint a 2007-est.

Az út oda-vissza gondtalan volt. Bevallom ilyen jó időt még egyszer sem sikerült futni, de nem is nagyon tartottuk be a szabályokat. Rendszeresen alkalmaztuk a vonatozást. Volt olyan rész a szerb autóútun, ahol 140-el haladtunk a németek után. Szerencsére megusztuk büntetés nélkül. Nem sok rendőrt láttunk. Szerbiában van egy (még az autóutas részen) és Macedóniában van 3 útfelújításos (már a főutas szakaszon javítják a hidakat, a tavaji autópájaelterelés megszünt) rész.

Az első hét a lustálkodásé és a fürdésé volt.
Második héten voltunk jeep túrán, ami tényleg fantasztikus volt. Bár én veszélyesnek nem éreztem. Én rettenetesen élveztem a vezetést. Ági útmutatása ellenére kikapcsolta a 4WD-t, mert úgy éreztem hogy nem kell, és szinte az egész utat anélkül tettem meg. Jó volt a kanyarokban csúsztatni a kocsi farát. :) (Megjegyzem ennél rosszabb terepen is vezettem már a cégnél, mikor még szerelőként is tartottam ügyeletet.)
Csináltunk egy napos magántúrát a szirének medencéjéhez és Alikihez, mivel az ismerőseink még nem látták. Érdekes volt látni, hogy a szirének medencéjénél kb. 30-40 cm-rel lejjebb volt a vízszint, mint tavaj. Alikit pedig végre sikerült körbejárni nekünk is. (van terven a honlapon Alikivel kapcsolatban....)
Voltunk egy nap a márványparton is búvárkodni.
Kétszer voltunk Görög esten, mert az ismerős kislányának nagyon tetszett a Pánosszal való táncolás. Igaz, mi csak asztalt foglaltunk, mert nem akartunk sokadszorra ugyanazt enni.....
Azt hiszem ennyi, a többit majd a honlapon.
Ha kérdés van, akkor válaszolok.

Vandaba! Majd a fényképeket eljuttatom hozzád. Priviben megbeszéljük a részleteket.

2008 júl. 18 23:02 #958

Szia Noriga!
Üdv.itthon! Örülök ,hogy sima volt az útatok.
Úgye nem bántad meg? Vissza húz a szíved?
Mi hihetetlen jó társaságban nyaraltunk! Olyan jó volt fájt,hogy vége lett.
Gyerekek is nagyon élvezték.
Busszal sem volt semmi gondunk.Voltunk szigettúrán,hajókiránduláson,
jepp safarin és béreltünk autót is.Voltunk Limenasba 2X is, Panagiaba ,Limenáriába. Ittunk nagyon finom édes vizet Panagiába,meg kajáltunk is.Nagyon hangulatos kis falu.Nekem nagyon tetszett.
Utolsó este megbeszéltük ,hogy korán fekszünk le. Hát úgy is sikeredett éjjel 2-re már ágyba is keveredtünk .Voltunk Búcsú vacsin a tengerparton . Ettünk Tintahalat,polipot kagylót és rákot is .Jó volt a kaja. Utánna meg sorra jártuk azokat a kedvenc helyeket ahova eddig mentünk.Így az egyik helyen egy röktönzőtt Görög estet csaptunk még a Görög is táncra perdült olyan CD-t vittünk. Fantasztikus jó hangulat volt.
Még ház ajándékát is kaptunk.Éjjel még lementünk a tengerpartra elbúcsúzni.Gyerekek ruhástúl vagy bugyiba rohantakba be felszabadult boldogsággal.Néztük a csillagokat és senki nem akart igazán haza fele indulni.De az Óra az nagy úr.
Ha van konkrét kérdés mindeki szívesen válaszolok !
Esténként itt vagyok!
Ui:Jepp safarit nem szabad kihagyni nagyon super!Szerintem a legjobb program.

2008 júl. 18 22:59 #957

Amarandos!
Lehet, hogy igazad van.

2008 júl. 18 22:53 #956

Nyugodtam törölhetted volna ezt is. Kár, hogy ilyenek történnek ezen a kis béke szigeten.

Talán a nyilvános tiltakozás erejével távoltarthatjuk.

Vagy éppen ez a motívációja, hogy másokat bosszant...

2008 júl. 18 21:49 #955

Nyugodtam törölhetted volna ezt is. Kár, hogy ilyenek történnek ezen a kis béke szigeten.

Talán a nyilvános tiltakozás erejével távoltarthatjuk.

2008 júl. 18 21:44 #954

Szia Amarandos!
Már miért ne álnék szóba Veled?!
Meglátod, hamar eltelig ez a kis idő... Ja, hoztam néhány szép zenét!

Pamag!
Nem erre a hozzászólásomra vagyok a legbüszkébb! Nyugodtam törölhetted volna ezt is. Kár, hogy ilyenek történnek ezen a kis béke szigeten.

2008 júl. 18 21:15 #953

Hát, akkor megpróbálom röviden.
Hajnali háromkor indultunk itthonról. A magyar határon egy órai várakozás után végre haladhattunk tovább. Szerbián át teljesen normális volt az utunk. Nem volt semmilyen kütyünk (igo…), de megvolt Szekeres Stivie útleírása, ami egyszerűen tökéletes!!! Nem tévedtünk el egyik irányban sem. Természetesen térképünk is volt. Rendőrt csak néha láttunk intézkedés közben. Mi betartottuk a sebesség határokat mindenhol. Nis után jön az igazi szép út, Macedónia pedig tényleg szép. A görög határhoz közelebbi részén volt négy útjavítás a viaduktokon, de 2-3 perc alatt mindig átjutottunk. A határokon sem volt semmi. Megnézték az útleveleinket a rendszerükben a zöldkártyát az útlevéllel együtt adtuk, majd udvariasan visszaadták és haladtunk tovább. A pályadíjakat mindig előre pontosan kikészítve adtuk és mindig kaptunk nyugtát is.
Aztán pontosan 13.5 óra út után átléptünk Hellasz földjére. A rádióban éppen egyik kedvencem dala szólt, hosszú kilométereken át senki nem jött, csak haladtunk a hatalmas, virágzó leánderek mellett. Tervünk szerint az első éjszakát Orfahiban (Asprovaltával átellenben) töltöttük. Ez egy tündéri üdülő falu. Ági egyik írásában olvastunk a parton alvásról, kipróbáltuk. A strand szélére mentünk kényelmes napágyakon elnyújtóztunk és hallgattuk a tengert. Sajnos éjfél után győztek a szúnyogok, mi a kocsiba menekültünk. Pirkadatkor még jártunk egyet, aztán elindultunk Keramoti felé. Felgurultunk a kopra és már haladtunk is a hónapok óta álmodott sziget felé. A remény és boldogság könnyeit törölgettem. Csodálatos érzés volt megérkezni!
Megkerestük a szállásunkat, a tulajdonos szerencsére beszélt angolul, így semmi gondunk nem volt. Nagyon helyes kis apartmant kaptunk: külön háló, hatalmas erkély.
Ágival este találkoztunk épp a szomszédos halas tavernában vacsoráztunk, amikor robogójával megérkezett, összetéveszthetetlen volt. Megbeszéltük a programokat. Mi vele mentünk hajózni. Hatalmas élmény volt fürdeni az első megállónál, mély, kristálytiszta víz. Kis idő múlva Ági nagy szatyor fekete kagylóval tért vissza, amit a fedélzeten megsütöttünk és megkóstoltunk. Nem gondoltam, hogy még ízleni is fog. Nagy élménnyel tértünk vissza.
Közös programunk a görög esttel folytatódott. A vacsi finom volt, aztán táncoltunk egy nagyot, végre.
Harmadik volt a yeep-safari. (Autót csak a második keddre kaptunk.) Hat yeppel mentünk, nagyon jó „csapat” került össze.
Erről az útról csak legekben tudok beszélni. Leírhatatlan az a sok gyönyörűség, amit útközben láttunk. Ági mindent elmesélt a szigetről, lenyűgöző a tudása. Itt megemlítem azért, hogy tényleg fantasztikus ember, mindig mosolyog és mindig készséges. A szívünkbe zártuk Őt is. Amikor felértünk az Ypsariora, az valami egészen elképesztő látvány volt. Megfordulni és körbelátni az egész szigetet, csodálatos! Azt gondolom a hegymászók érezhetnek hasonlót, amikor meghódítanak egy csúcsot. Nekem akkor ez volt a világ teteje…!
Haladtunk tovább és elértünk egy nagyon különös tájra, amikor kiszálltunk Ágitól kérdeztem, ugye ez az a bizonyos bibliai táj, amit Kelike is említett. Mosolyogva bólintott.
Este nyolcra értünk vissza teljes eufóriában és teljes mocskosan a sok portól.
Azért megemlítem, ezt az utat csakis tapasztalt, biztos kezű sofőröknek ajánlom!!! Nem veszélytelen!!!
Az én férjem, mint egy gyerek, juhééé kiáltással haladt időnként, mi meg csak: apaaa!!!
A többi napokon strandoltunk, a lányaimat sokszor nem lehetett látni a hullámokban. Fantasztikusan élveztük a sós víz jótékony hatásait, minket nem csípett, csak simogatott.
Természetesen voltunk még egy csomó helyen, ami szintén lenyűgözött. Szóval, bármikor visszamennék!
Amikor elindult velünk a komp és távolodott a sziget, én megint csak a könnyeimet törölgettem és fohászkodtam: Istenem, eljutok ide még?

Szia Noriga, Isten hozott újra itthon, a Thassos -családban ! ( márha azért szóba állsz még velem :roll: )

Csak tátom a számat és egyre jobban várom már én is az indulás napját. Lassan fogynak nagyon :-(

2008 júl. 18 11:12 #952

Előbb áthozom ide Noriga hozzászólását, utána törlöm az ismét jelentkezett nem ide valót.

noriga
Profi fórumozó

Elküldve: 2008 Júl. 18 08:41 Hozzászólás témája:

te kis ferde mocsadék, szerinted ez jó játék?
még szánni sem tudlak

2008 júl. 18 08:35 #951

Hát, akkor megpróbálom röviden.
Hajnali háromkor indultunk itthonról. A magyar határon egy órai várakozás után végre haladhattunk tovább. Szerbián át teljesen normális volt az utunk. Nem volt semmilyen kütyünk (igo…), de megvolt Szekeres Stivie útleírása, ami egyszerűen tökéletes!!! Nem tévedtünk el egyik irányban sem. Természetesen térképünk is volt. Rendőrt csak néha láttunk intézkedés közben. Mi betartottuk a sebesség határokat mindenhol. Nis után jön az igazi szép út, Macedónia pedig tényleg szép. A görög határhoz közelebbi részén volt négy útjavítás a viaduktokon, de 2-3 perc alatt mindig átjutottunk. A határokon sem volt semmi. Megnézték az útleveleinket a rendszerükben a zöldkártyát az útlevéllel együtt adtuk, majd udvariasan visszaadták és haladtunk tovább. A pályadíjakat mindig előre pontosan kikészítve adtuk és mindig kaptunk nyugtát is.
Aztán pontosan 13.5 óra út után átléptünk Hellasz földjére. A rádióban éppen egyik kedvencem dala szólt, hosszú kilométereken át senki nem jött, csak haladtunk a hatalmas, virágzó leánderek mellett. Tervünk szerint az első éjszakát Orfahiban (Asprovaltával átellenben) töltöttük. Ez egy tündéri üdülő falu. Ági egyik írásában olvastunk a parton alvásról, kipróbáltuk. A strand szélére mentünk kényelmes napágyakon elnyújtóztunk és hallgattuk a tengert. Sajnos éjfél után győztek a szúnyogok, mi a kocsiba menekültünk. Pirkadatkor még jártunk egyet, aztán elindultunk Keramoti felé. Felgurultunk a kopra és már haladtunk is a hónapok óta álmodott sziget felé. A remény és boldogság könnyeit törölgettem. Csodálatos érzés volt megérkezni!
Megkerestük a szállásunkat, a tulajdonos szerencsére beszélt angolul, így semmi gondunk nem volt. Nagyon helyes kis apartmant kaptunk: külön háló, hatalmas erkély.
Ágival este találkoztunk épp a szomszédos halas tavernában vacsoráztunk, amikor robogójával megérkezett, összetéveszthetetlen volt. Megbeszéltük a programokat. Mi vele mentünk hajózni. Hatalmas élmény volt fürdeni az első megállónál, mély, kristálytiszta víz. Kis idő múlva Ági nagy szatyor fekete kagylóval tért vissza, amit a fedélzeten megsütöttünk és megkóstoltunk. Nem gondoltam, hogy még ízleni is fog. Nagy élménnyel tértünk vissza.
Közös programunk a görög esttel folytatódott. A vacsi finom volt, aztán táncoltunk egy nagyot, végre.
Harmadik volt a yeep-safari. (Autót csak a második keddre kaptunk.) Hat yeppel mentünk, nagyon jó „csapat” került össze.
Erről az útról csak legekben tudok beszélni. Leírhatatlan az a sok gyönyörűség, amit útközben láttunk. Ági mindent elmesélt a szigetről, lenyűgöző a tudása. Itt megemlítem azért, hogy tényleg fantasztikus ember, mindig mosolyog és mindig készséges. A szívünkbe zártuk Őt is. Amikor felértünk az Ypsariora, az valami egészen elképesztő látvány volt. Megfordulni és körbelátni az egész szigetet, csodálatos! Azt gondolom a hegymászók érezhetnek hasonlót, amikor meghódítanak egy csúcsot. Nekem akkor ez volt a világ teteje…!
Haladtunk tovább és elértünk egy nagyon különös tájra, amikor kiszálltunk Ágitól kérdeztem, ugye ez az a bizonyos bibliai táj, amit Kelike is említett. Mosolyogva bólintott.
Este nyolcra értünk vissza teljes eufóriában és teljes mocskosan a sok portól.
Azért megemlítem, ezt az utat csakis tapasztalt, biztos kezű sofőröknek ajánlom!!! Nem veszélytelen!!!
Az én férjem, mint egy gyerek, juhééé kiáltással haladt időnként, mi meg csak: apaaa!!!
A többi napokon strandoltunk, a lányaimat sokszor nem lehetett látni a hullámokban. Fantasztikusan élveztük a sós víz jótékony hatásait, minket nem csípett, csak simogatott.
Természetesen voltunk még egy csomó helyen, ami szintén lenyűgözött. Szóval, bármikor visszamennék!
Amikor elindult velünk a komp és távolodott a sziget, én megint csak a könnyeimet törölgettem és fohászkodtam: Istenem, eljutok ide még?

2008 júl. 17 15:46 #950

Szia noriga!
Örülök ,hogy gond nélkül vittétek végig az utat.
Pihend ki magad ,még én is csak mostanság találom meg magam.
Ha kérdés van arra szívesen válaszolok.

A mostanság indulóknak jó utat,jó időt és kellemes nyaralást.

2008 júl. 17 13:46 #949

Sziasztok!

Tegnap a 11.30-as komppal indultunk Thassosról, a szárazföldről 12.15-kor és ma hajnali 3.15-re érkeztünk haza. Háztól-házig az út 1315 km volt. Nagyon kába vagyok, mivel kedden részt vettünk Ági fergeteges jeep-safariján, tegnap a hazaút, ma meg csodálkozom, hogy a kávéfőzőt és a mosógépet egyáltalán megtalálom.
Többet majd, később...

Helló Noriga!
Örömmel olvasom, hogy a yeep safari jól sikerült.Vittek fel üres könyvet a hegycsúcsra?Kiváncsi vagyok mi tetszett legjobban?Jó pihenést, de reggel ide vezet első utam. :roll:
üdvözöl:kelike

2008 júl. 17 12:01 #948

Még 2 nap, és felkerekedünk mi is :)

Nyugodt, csendes, szép utat, a szigeten sok gyereksikongatást!
Érezzétek jól magatokat!
:úszógumi:

2008 júl. 17 11:58 #947

Sziasztok!

Többet majd, később...

Sziaaaa Noriga!
Várjuk! De azért pihend ki magad!

2008 júl. 17 11:41 #946

Sziasztok!

Tegnap a 11.30-as komppal indultunk Thassosról, a szárazföldről 12.15-kor és ma hajnali 3.15-re érkeztünk haza. Háztól-házig az út 1315 km volt. Nagyon kába vagyok, mivel kedden részt vettünk Ági fergeteges jeep-safariján, tegnap a hazaút, ma meg csodálkozom, hogy a kávéfőzőt és a mosógépet egyáltalán megtalálom.
Többet majd, később...

2008 júl. 17 09:58 #944

Szia Balázs !

Üdv.Itthon!

Mostmár lassacskán kipihentem magam ,gyerköcöket összecsomiztam ők már a táborba vannak.Én meg itthon egyedül.
Most már itt vagyok veletek:

2008 júl. 17 06:58 #943

Szia Balázs!

Üdv. újra itthon!

Én is epedve várom az infókat.
Még 2 nap, és felkerekedünk mi is :)

2008 júl. 16 15:48 #941

Üdvözlünk itthon, várjuk a híreket :D :D :D kelike

2008 júl. 16 14:51 #938

Tegnap este fél 11-kor szerencsésen hazaérkeztünk.
De már indulnék is vissza !!!!

Majd beszámolok, de egyenlőre pakolunk.
És el is szeretnék olvasni mindent. Mert van mit. :)

2008 júl. 15 22:56 #937

Szia Cserpák!
Az Indexre utalva :
Én úgy vagyok vele, hogy a giccsözönben (egész Európában ugyanazt az egyengiccset árulják) azért csak-csak akad elfogadható áron valami értelmes dolog, amit szuvenírnek haza lehet hozni rokonnak, ismerősnek.
Tavaly pl. egyes üzletek (szeptemberben) már leértékelve adták 2 euróért a Thassos-mintás kéztörlő kis törülközőt - na ebből bespájzoltam, és minden ajándékra érdemes kapott egyet. Paralián pl. kagylóból készült övet vettem a lányomnak.
Nem Veled akarok vitatkozni, inkább csak az ezután utazóknak mondom, hogy nem kell megrettenni a bóvliparádétól, lehet közte értelmes dolgot is találni.
Mézet hoztatok? Nekünk még egy picike van az üveg alján... amíg frisset nem tudunk hozni...
:nyálcsorgató:

Oldalmegjelenítési idő: 0.150 másodperc