Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 09 22:26 #897

Ági kérése az ezután utazókhoz:

Ágyneműt, törülközőt nem kell vinni. Természetesen a strandra sajátot cipeljünk ki összehomokozni.

quote]

Az Apollon szállásain is adnak törülközőt, és harmadik nap teljes ágyneműcsere.
:szégyenlős:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 09 22:19 #896

Sziasztok!

Szerintetek ha megérkeztünk, Ágit fülkéből hívjam, vagy saját mobilról?
Mert nekem írta, hogy ha a hotelből hívom fel, azért nem kérnek pénzt.
Ebben sajna nem nagyon bízok, mert tavaly is hozzádobták a számlánkhoz.

Tavaly nem tudtam használni a mobilomat, mert valami prücök nem volt aktiválva, v. beállítva. Mi lehet a hiba?

Hm. Hát a hotel felszámítja, elég borsos áron, a saját tapasztalatom szerint.
Leginkább mobilról. Ahogy felszálltál a kompra, hívd vagy írj sms-t. A mobilját, mert folyton rohangál ide-oda. (Bár hozzátok úgyse tud rögtön menni.) De ha van még maradék tavalyi fülkés kártyád, akkor akár fülkéből is. Azért ne rohanj ész nélkül venni.

Milyen mobilod van? A Pannon automatikusan átáll roamingra. A T-mobil-nál valamit aktiválni kell, nézd meg a honlapjukon. A Vodafone-t nem ismerem. És kell, hogy legyen rajta elég pénz - de hát külföldre úgyis úgy indulsz el.
Viszont többször jártunk úgy, hogy (nekünk Pannon van) nem sikerült telefonálni. Amíg rá nem jöttünk, hogy az a hálózat, amit ott használ a készülék, nem kapcsolódik a Pannonhoz. Görögországban elég kiterjedt a Vodafone (2002-ben az egész Görögország egy nagy Voda reklám volt), tehát át szoktuk állítani a készülékünket a hálózati beállításnál Vodafone-ra. (Lengyelországban nem sikerült közös hálózatot találni...)
De azt hiszem, az sms minden körülmények között átmegy.
:Keres:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 09 22:05 #895

Szia Pamag.
Vegre lett internet,igy tudok irni. Szerencsesen megerkeztunk, szep utunk volt es most elvezzuk ezt a sok gyonyoruseget.
Otthon majd meselek.

Szia Noriga !!!
Élvezd, élvezd, nagyon!!! Nagyszerű kalandokat!
:túra:

2008 júl. 09 20:24 #894

Szia Pamag.
Vegre lett internet,igy tudok irni. Szerencsesen megerkeztunk, szep utunk volt es most elvezzuk ezt a sok gyonyoruseget.
Otthon majd meselek.

2008 júl. 09 16:57 #893

Sziasztok!

Szerintetek ha megérkeztünk, Ágit fülkéből hívjam, vagy saját mobilról?
Mert nekem írta, hogy ha a hotelből hívom fel, azért nem kérnek pénzt.
Ebben sajna nem nagyon bízok, mert tavaly is hozzádobták a számlánkhoz.

Tavaly nem tudtam használni a mobilomat, mert valami prücök nem volt aktiválva, v. beállítva. Mi lehet a hiba?

2008 júl. 09 16:32 #891

Anikusz !
Ha benézel még ide, nagyon jó utat és nagyon kellemes nyaralást!
:ébresztő: :ébresztő:

2008 júl. 09 15:20 #890

Köszi Kelike!
addigis infót gyűjtök,amíg én nem tartok beszámolót... 8)

Helló Nica12

Most olvasom soraid, de Pamag olyan gyorsan, kimerítően válaszolt. Talán annyit most mi juniusban Makryammoson nyaraltunk ahol a lenti fotó készült.Eddig mindig szeptemberben utaztunk. Sose volt rossz időnk. Mások a színek , a fények és olyan jó még álmodozni, vágyakozni mert előtted az út.Érezzétek jól Magatokat, és a szép emlékeket tessék itt leírni :!: :!: üdv:kelike

2008 júl. 09 13:36 #889

Helló Nica12

Most olvasom soraid, de Pamag olyan gyorsan, kimerítően válaszolt. Talán annyit most mi juniusban Makryammoson nyaraltunk ahol a lenti fotó készült.Eddig mindig szeptemberben utaztunk. Sose volt rossz időnk. Mások a színek , a fények és olyan jó még álmodozni, vágyakozni mert előtted az út.Érezzétek jól Magatokat, és a szép emlékeket tessék itt leírni :!: :!: üdv:kelike

2008 júl. 09 12:06 #888

Ági kérése az ezután utazókhoz:

Mindenki tanulmányozza át a honlapon található információkat! Sok tudnivalót leírt a szöveges részekben, és sok térkép is segíti az eligazodást. Az érkezéskor rögtön nem tud ott lenni mindenkinek adjuramisten abban a percben, (pl. kirándulásokat vezet), tehát a vendég kénytelen egyedül megkeresni a szállását. Ezt le is írta. De könnyű megtalálni! A Skala Potamia megközelítése a komptól c. rész (Egyebek/Letöltések alatt) igen részletesen írja le a követendő utat, szállástérkép is van, meg most már a műholdas térképen is követhetjük, hogy is néz ki az a környék, ahova megyünk. Ági több helyen is írja, évek óta, hogy kompraszálláskor kér egy telefonhívást vagy sms-t, így ha szükséges, azonnal tud segíteni.
Limenasban a kompról leszállva a Panagia felé mutató táblát kell követni.
Panagiába érve nem kell balra letérni a Chrissi Amoudia jelzés felé, hanem a főúton maradva keresztül kell mennünk (óvatosan keresztülosonni - ezt én teszem hozzá) Panagia platánfás főterén. (Három derékszögű kanyar, ha jól számolom. Meg pár enyhébb, előtte-utána. Irány a többi autó után.) Kb. 3 km múlva érünk Potamiába. Mindjárt, ahogy beérünk a faluba, van az egyik nagy áruház, a Topcisz Market. Innen balra kanyarodik az út, közelít a parthoz. Félúton a part felé következik a másik nagy áruház, a Halkiasz Market (mindkét áruház balkézre esik), itt van az első part felé vezető elágazás. A következő elágazás a Korina Hotelnél van, ez is balkézre esik, a sarkon ferdén nagy, épített kapu áll, rengeteg zászlóval.
Ezekhez képest tájolja be mindenki a saját szállását. Végig lehet menni a parti sétányon, és mögötte is fut egy párhuzamos út.

Ágyneműt, törülközőt nem kell vinni. Természetesen a strandra sajátot cipeljünk ki összehomokozni.

És az én véleményem : pesti ízlelőbimbóimnak kifejezetten finom a thassosi víz, a csapvíz is! Innivalót (ásványvíz, gyümölcslé) az itthonihoz hasonló áron árulnak.
:Keres:

2008 júl. 09 11:31 #887

Sziasztok!

Képeket a fórumra sajnos csak úgy lehet feltenni, ha előbb valami tárhelyre feltöltötted, és van internetes címe. Pl. a freemailnél van képfeltöltési lehetőség, meg máshol is, de még én se töltöttem fel egy darabot se. A honlapra vonatkozóan Balázs egyszer azt felelte, hogy a honlapot ne zsúfoljuk tele képekkel, mert elfogy a tárhely. (De ha az információ is bővül... lehet, hogy idővel mégis nagyobb honlapot kéne csinálni? én nem értek hozzá...) Szóval a kérdést majd inkább Balázsnak egyenesen tegyétek fel.

Motorbérlés : jó az út, van védőkorlát, nem kifejezetten hajtűkanyarokra emlékszem, de az egész szigeten nincs 100 m-nél hosszabb egyenes szakasz, csak a nyugati parton pár szakaszon, de ott se hosszú. Kanyarog az egész.
Sokan bérelnek motort, a nagymotorhoz azt hiszem, szükséges az A jogosítvány, a kicsihez úgy tudom, elég a B. Szeptemberben már inkább azt gondold meg, hogy naplemente után már fázni fogtok a motoron. Mi is szeptemberben voltunk (és megyünk), nagyon jó, kellemes idő van még akkor, de este már kell a hosszúujjú ruha. De a víz csuda finom meleg.
ümmmmm.... de ott tenném le inkább a fenekem...
:motorozós:

2008 júl. 09 09:53 #886

Szia Kelike!
Te merre voltal Thassoson, melyik szallason? mi szeptemberben megyünk, es emiatt infromalodnek....egy masik kerdesem: bereltetek autot vagy mocit? mi motorberlesen gondolkozunk, ketten mennenk egy motoron, de csak nagyon ritkan vezet a parom motort,ezert nem tuom,merjünk-e berelni....milyenek kinn az utviszonyok, vannak-e bedökorlatok,mennyire sok hajtükanyar van,stb...?
a kepeket pdig tenyleg feltehetned,szeritnem sokan örülnenk neki....
:roll: :Köszi:

Kelike ! Egy kis nosztalgia!

Makryammos :

:úszógumi:

Helló Pamag!
De rendes vagy!
Jól kezdődik a napom, köszi a képet, nincs nap, hogy ne ott járna az agyam. Hétvégére 37 fokot jósolnak, maj oda képzelem magam, juniusban úgyis csak olyan hűha-hűha fürdés volt.Tegnap lettek kész a képeim, de én nagyon ügyetlen vagyok nem tudom feltenni a honlapra.De érdeklődöm a dolog után. Azt látom, hogy mindenki indulóban, aki haza jön sose mesél :x :xkelike

2008 júl. 09 07:15 #885

Makryammos :

Helló Pamag!
De rendes vagy!
Jól kezdődik a napom, köszi a képet, nincs nap, hogy ne ott járna az agyam. Hétvégére 37 fokot jósolnak, maj oda képzelem magam, juniusban úgyis csak olyan hűha-hűha fürdés volt.Tegnap lettek kész a képeim, de én nagyon ügyetlen vagyok nem tudom feltenni a honlapra.De érdeklődöm a dolog után. Azt látom, hogy mindenki indulóban, aki haza jön sose mesél :x :xkelike

2008 júl. 08 23:26 #884

Köszönöm a sok segítséget, nagyon kedvesek vagytok!
Mire odajutok, már annyi infóm lesz a szigetről, hogy egész otthonosan mozgok majd rajta :P

2008 júl. 08 22:54 #883

Makryammos :

2008 júl. 08 18:27 #882

Szia Kelike!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és a jókívánságokat! :D

2008 júl. 08 13:57 #881

Sziasztok!

Így utazás előtt pár nappal eszembe jutott, hogy vajon kell-e fürdőcipőt vinni, vagy sem?

Hello Anikusz!
Én vittem, bár a part ahol én fürödtem homokos, vagy márvány szemcsés volt, de sünik vannak.Én láttam egy kis gyereket aki bizony nagyon sírt, belelépett valamibe./FENISTIL, BETADINE/
Jó utat, érezd magad jól: :wink: kelike

2008 júl. 08 13:21 #880

Sziasztok!

Így utazás előtt pár nappal eszembe jutott, hogy vajon kell-e fürdőcipőt vinni, vagy sem?

2008 júl. 08 10:58 #879

Szia Tara!

Hát ha utazási iroda, akkor egyszerűbb a képlet. Amelyiknek van és amelyik házban van üres helye az adott időpontban.
Pillanatnyilag, azt hiszem, csak a Dias Zeus utaztat Limenasba, és az Apollon Skala Potamiába. Valamikor a boldogult emlékű Bella vitt utasokat Limenáriába is. A kisebb irodák ezeknek az útjait értékesítik.
Tehát, ha csendesebb helyre vágysz, akkor Skala Potamia.
A központ ugyan már sűrűn be van épülve, de az üdülőtelep széle felé haladva még sok az üres telek, levegősebb, nyugodtabb az egész, zöld kertek között. Viszont mindent meg lehet találni a boltoktól kezdve az autókölcsönzőn keresztül az internetcaféig.
Az Aethrionról, ha úgy írod be a keresőbe, hogy Aithrion (ez a felirat van a homlokzatán), akkor rengeteg cseh utazási irodát fogsz találni, ott pár fénykép is van róla. Úgy emlékszem, a szállásokról szóló topikban is volt róla szó.
Emlegetted a Metro Tourst - az időpontok alapján az Apollon útját értékesíti. Pénteken délben indul a busz, szombaton ér oda, és egy hét múlva szombaton jön vissza.
Az Apollon szállásait megtalálod bejelölve a Térképes információk között.
Az Apollon helyi idegenvezetője Ági. Mindenkinek mindent elmond, sőt még annál többet is. Tehát koszt-ügyben is nyugodtan kérhetsz tőle tanácsot. (Igaza van amarandosnak, a pékáruk is finomak!)
Jó böngészést és tanakodást! Várjuk a további kérdéseidet!
:nézze

2008 júl. 08 10:34 #878

Szia Tara!
MInden olyan élelmiszer megtalálható a kinti supermarketekben, mint itt.
A görög, mint más mediterrán nép alapvetően húsevő. Ezért a tavernákban a kínálat is így épül fel. De ha mindenképp kerülni akarjátok a húst, a görög feta és joghurt -féleségek kihagyhatatlanok ! Nekünk az a kedvencünk, amit cserép edényben árulnak. Valami joghurt féle. Az az édekessége, hogy a teteje mindig megdermed, alatta pedig hígabb. Szerintem nem tehéntejből készítik. Még azt is el tudom képzelni, hogy ez lehet a tzaziki saláta alapanyaga.
Aztán ott vannak a kihagyhatatlan sütemények, és pékáruk!! Fatasztikus, amikor hajnalban jön a frissen sült sütemények illata...nem tudom Scala Potamián van-e ilyen, de Sartin ez az illat ébresztett mindig minket reggelente.
Ja, és mi még rengeteg dinnyét eszünk ha kint járunk! Hatalmasak a dinnyéik, és méz édesek !!!
A paradicsomuk kissé sápadtabb a mienknél, de édes. Paprikábó a zöld változatot láttam kint. .. ezek jutottak eszembe a görög hús nélküli ételekről....

2008 júl. 08 00:01 #877

Köszönöm pamag, fogok kérdezni :P
halat sem eszünk...
már olyan sokat nézelődtem, azért is zavarodtam bele a nagy kínálatba. szépen olvasgatom a honlapom lévő dolgokat sorjában, gyűjtöm az infókat.
nagyon vágyom már a tengerre (talán 5 éve voltam utoljára) és Thassos gyönyörűnek tűnik és még csak jókat hallottam róla.

utazási irodával terveztük elsőre, mert nincs autónk amivel mennénk.
és úgy találtam, hogy irodával a szállás+utazás általában kedvezőbb árú, mintha csak úgy foglalnánk és keresnénk egy buszt ami odavisz.
ráadásul hajlamos vagyok a tanácstalanságra is külföldön ilyenkor, úgyhogy talán jobb ha valaki elvezet a szállásig, onnan már bátrabb vagyok egy fokkal :)
olyan sok a szállásajánlat is, biztos találunk valamit, csak választani nehéz így ismeretlenül

2008 júl. 07 23:31 #876

Szia Tara!
Kezdve a végével : de a halat nem számítjátok a húsba, ugye? mert tengeri élőlényből bőven van választék. És bőven van választék zöldségből is meg zöldséges ételekből is. Tanácsot nem tudok adni, mert mi húsfüggők vagyunk. Végső soron főzhetsz is, de a tavernákban is kapsz húsnélküli kaját, a görögök nem igazán húsevők.
Mindenféle bolt van mindenhol, sűrűn, a szigeten piac csak egy, Prinosban, hétfőnként.

Szállás : Az Aethrion (helyesen : Aithrion) az Apollon Travel szállása, sőt cseh utazási irodáké is. Elég nagy ház, de a környék valóban nyugodt.
Megnézted már a honlapon a szállásokat? Meglehetősen sok van. Mindenképpen nézd át, még akkor is, ha mégse innen választasz. Térképeket is találsz.

Egyénileg vagy utazási irodával akartok menni?
Augusztus vége felé már ritkulnak a vendégek, az aug.15. a nagy ünnep, akkor van tele minden göröggel, de az utószezonban meg megjelennek az üdülési csekkes görög nyugdíjasok.

Egyénileg is több választásod van. Mondjuk csak Limenast nem ajánlanám, mert nem hangos ugyan, a szállásokat dícsérik, de azért mégiscsak nyüzsis, és viszonylag sokat kell menni a strandhoz. Ha csöndes helyre vágysz, akkor Limenáriát és Potost is lődd ki, zsúfolt.

Tehát :
1. Keresel ezen a honlapon, és felveszed a kapcsolatot Ágival.
2. Jöttök foglalás nélkül, és kerestek, ahol előzőleg már kinéztetek egy falut. De akkor kockáztatjátok, hogy nem olyan helyet találtok üresen, mint amit elképzeltetek.
3. Rákeresel a Google-ban, és a többi, szigettel foglalkozó honlap ajánlatából próbálsz válogatni. Van 4-5 egészen jó, angolul is meg németül is. Vagy beírod a falunevet a keresőbe, és végigböngészed az összes lapot, amit kihoz. Sok információt lehet így gyűjteni.

Jó tanakodást! Aztán kérdezzél még!
:Thassos-fan:

2008 júl. 07 23:00 #875

Ó és még egy kérdésem van: Mi nem eszünk húst. Ugye nem halunk ott éhen? :D
Bár élhetünk salátán is egy hétig, de csak akad valami, ami húsmentes...

Bocs, ha butaságokat kérdezek, de még soha életemben nem jártam Görögországban. Sőt, még nyaralást sem szerveztem eddig.

2008 júl. 07 22:52 #874

Sziasztok! Ez a szigeti kép egyszerűen lenyűgöző!
Az idén először tervezünk nyaralást Thassosra és csupa jót hallottam eddig róla.
A tanácsotokat szeretném kérni, mert annyi falu van... hová lenne érdemes menni? Még van egy kis időnk találgatni, csak aug. legvégén mennénk egy hétre. Én nagyon beleszerettem Thassosba a képek alapján, már csak a páromat kell meggyőzni
:)

Csendes helyet keresünk, nem vagyunk egy éjszakai nép :D
Én a tengerre vágyom minden mennyiségben, a párom kirándulni akar sokat.

Skala Potamiason találtam egy helyet a Metro-utazásnál: Aethrion apartman - bár nem tudom van-e még hely akkorra...
Ezt elég csendesnek írják le.
Viszont gondolom itt is van több taverna, vagy piac, ugye? Mégiscsak kell enni is valamit
:P

Köszönöm a tanácsokat!
üdv
Tara

2008 júl. 07 19:55 #873

És egy szigeti kép is :

2008 júl. 07 19:47 #872

Kavala :

Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc