Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 22 10:45 #993

Ha nem tudod, akkor bocsi...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 22 10:43 #992

Szia Balázs!
Ugye Te raktad fek a másik fórumra a kempinges táblázatot. Szükségem volna a címére vagy telefonjára , vagy veb címére, mert az uniokahúgomék egyetlen szállás lehetősége lehetne, és szeretnének jönni ők is, hogy együtt legyünk kint. Köszi!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 22 10:21 #991

Sziasztok Mindenki!
.......................................
Kifelé a bolgárok 150euróra büntettek meg, csak azért, mert ők többen voltak!!!!............................
Üdv otthonra

Szia Poker!

Hát te vonzod magadra a problémát!
Nem alkudtál?

Azért jó nyaralást!

Hm, azt hiszem, összekevered a szirének medencéjét a márványparttal.
Mi közvetlenül nem voltunk egyiknél sem, de leírás mindkettőről van a honlapon. A szirének medencéjét egy pont után csak gyalog lehet megközelíteni. A márványparthoz Makriammos után lehet menni, tovább a parton.
:öreges:

2008 júl. 22 08:56 #990

Sziasztok Mindenki!

Kint vagyunk a szigeten, és véletlenül találtam egy wifi pontot :lol:

Kifelé a bolgárok 150euróra büntettek meg, csak azért, mert ők többen voltak!!!!
De erről bővebben, ha hazaértünk.
Így aztán el is ment a fakultatívokra szánt pénzünk. Egy hajókázásra azért beneveztünk Ágival - lesz, ami lesz!

Tudtok nekem abban segíteni, hogy a kirándulások - vegyes képekben van egy pár kép, ami egy piros ruhás hölgyet ábrázol hófehér márvány úttal, és márványrakásokkal. Ezek hol készülhettek?
Ill. megpróbáltunk megközelíteni a márványpartot, de vhogy nem sikerült.
Lefordultunk a Sirenes Bungalow-nál - mentünk, mentünk ..... egyszercsak véget ért az út, és nem tudt :lol: uk, hogy merre induljunk. Pedig a saját szememmel láttam már a célt, csak közepesen lehetetlennek tűnt odajutni. Ha esetleg jártatok már ott, légyszi segítsetek!

Ági pedig sztem maga a sziget!
Mindenki ismeri, és szereti! Mi is!
Lenyűgöző a tudása, és a temperamentuma!
És mindenről csak felkiáltójellel!

Na de ha hazaértünk mindent elmesélek.
Ha tudtok, légyszi segítsetek!

Köszönöm!
Üdv otthonra

2008 júl. 22 06:20 #989

Balázs: Lehet, hogy én vagyok a vak, de szerintem nem Scala Potamiához tetted a kés-villa jelet ! :roll:

Hát mert nem a központban van, hanem igazából Skala Potámia és Skala Panagia között.
Idén többször elsétáltunk előtte, mikor a Jota Apartmantól a Capitan Tavernába mentünk. :)
De, ha megnézed a honlapja fényképeit és összenézed a légifelvétellel, akkor az is összejön. (apartman és taverna között a medence, parton asztalok, ....)

2008 júl. 21 23:13 #988

Sikerült túllihegnem a biztosítást. (De beleültették a bogarat a fülembe.)
Szóval Thassoson semmi, de semmi probléma nincs a biztosítással.

derinebmagdi írta privátban a múltkori esetüket :
....Ha akarod, megirhatod a 2006-os tapasztalatainkat.
Adva van 3 magyar család, 3 autó össz. 11 fő.
1thassosi polgár aki 79 éves, és elalszik a kis autójában, annyira,
hogy a 28 - as km nél
az egyik beláthatatlan jobb kanyarban, mindhárom magyar autót
letarolja, és a szalagkorláthoz szoritja.
A 2 mentő autó , pillanatok alatt ott volt, a prenosi kórház- rendelő
intézetben semmit nem kértek tőlünk,
sem papirt, sem pénzt, a kavalai kórházba rendőr motoroshajóval vitt
kamasz lánytól sem kértek semmit.
Amikor a papa pénzt ajánlott a doktornőnek, az visszautasitotta.
Ági de. 11 -től este 20- ig ott volt a rendőrségen, és forditotta a
jegyzőkönyveket, telefonálgatott, mindent megtett
hogy enyhitsen a bajunkon.
Külön biztositásunk nem volt, csak a kötelező, és az EU-s TB. kártya,
de ezt sem kérte senki.
A károkozó biztositója mindhárom autót megcsináltatta.
Ezek a tények.....

2008 júl. 21 23:12 #987

Balázs: Lehet, hogy én vagyok a vak, de szerintem nem Scala Potamiához tetted a kés-villa jelet ! :roll:

2008 júl. 21 23:05 #986

Közben megtaláltam. Állítólag 2 srác szokott zenélni és a pincérek táncolnak rá, még tányértörés is van és nagyon hangulatos....ide is be kellene nézni szerintem ! Azt is megtudtam, hogy a LIOLIOS apartman közelében van. Megkeresem és majd megírom a tapasztalatot...

www.green-sea.gr/ - www.green-sea.gr/

A kereséshez egy kis segítség, hogy bejelöltem a Segítség/Térképes információk felső térképén.
(Most az öbölben lévő legfelső villa-kés jelnél van.)

De jó, köszi!

2008 júl. 21 23:01 #985

Közben megtaláltam. Állítólag 2 srác szokott zenélni és a pincérek táncolnak rá, még tányértörés is van és nagyon hangulatos....ide is be kellene nézni szerintem ! Azt is megtudtam, hogy a LIOLIOS apartman közelében van. Megkeresem és majd megírom a tapasztalatot...

A kereséshez egy kis segítség, hogy bejelöltem a Segítség/Térképes információk felső térképén.
(Most az öbölben lévő legfelső villa-kés jelnél van.)

2008 júl. 21 22:43 #984

www.green-sea.gr/restaurant.htm - www.green-sea.gr/restaurant.htm ..és ittt is...

2008 júl. 21 22:39 #983

2008 júl. 21 22:20 #981

Járt valaki a Green sea tavernában Scala Potamiasban ?

Részemrő nem.

Mi idén ezt a tavernát fedeztük fel: tavern-captain-thassos.focusgreece.gr/
Kiváló halas ételei vannak, és hatalmas adagokat hoznak ki.

Hát jól néz ki, asssszem felkeressük...köcccce ! :lol:

2008 júl. 21 22:17 #979

Részemrő nem.

Mi idén ezt a tavernát fedeztük fel: tavern-captain-thassos.focusgreece.gr/
Kiváló halas ételei vannak, és hatalmas adagokat hoznak ki.

2008 júl. 21 21:11 #978

2008 júl. 21 10:51 #977

Most már azért jönnek az élménybeszámolók……Jól kezdődik így a nap.

Ajánlom mindenkinek- aki hazajött- ,- aki még az utazásra vár-.
MAMMA MIA c filmet, fergeteges szórakozás.

Görögország, tenger, ABBA zene és Meryl Streep……. :lol: :lol: :lol:

/zsebkendőt nem otthon hagyni/kelike

2008 júl. 21 08:21 #976

helyesbítek :
Csak az egyik biztosító kötvényére látja el ingyen, a többire csak később, itthon kapja meg az utas a helyszínen kp-ben leperkált összeget.

Ági ilyesmit nem említett sehol - de bennem elkezdett dolgozni a kisördög.

Az Európai biztóaítónál nem kell előre fizetni...

2008 júl. 20 20:52 #975

Most beszéltem Ágival, de rohant, ezért nem írta le ide.

Biztosításról:
Igazából a Thassosi orvos megvizsgál biztosításipapír nélkül is, és pénzt sem kér, mert a papírmunka sok lenne. (balazsh: Ez olyan görögös mentalitás, ellát ír fel receptet és menj utadra. De végül is ha jobban bele gondolunk, neki a vizsgálat nem került csak idejébe, ha nem használt el semmit, akkor meg minek vacakolna a papírmunkával. Arra nem kérdeztem rá, hogy mi van akkor, ha valamit elhasznál a saját keretéből.) A felírt gyógyszer árát itthon kell behajtani.
Ha nagyobb baj van, akkor kell kp. fizetni a kompot, amely átvisz Kavalába, de erről adnak papírt, amit itthon be lehet hajtani a biztosítón.

Remélem jól értettem amit Ági mondott, ha nem, akkor majd kijvait.

2008 júl. 20 17:24 #974

helyesbítek :
Csak az egyik biztosító kötvényére látja el ingyen, a többire csak később, itthon kapja meg az utas a helyszínen kp-ben leperkált összeget.

Ági ilyesmit nem említett sehol - de bennem elkezdett dolgozni a kisördög.

2008 júl. 20 17:14 #973

Még egy !

Ági !

Kérdés : ha valakinek orvoshoz kell mennie ott helyben valami baleset miatt, és természetesen van utasbiztosítása :
az orvos bármelyik biztosító kötvénye alapján ellátja? vagy csak egyet-kettőt fogad el?

Azért kérdezem, mert a Tolóról szóló eszmecserében az ott élő idegenvezetők váltig állítják (nyilván így is van), hogy a Tolóban élő orvos kizárólag csak az egyik biztosító (Atlasz) kötvényét fogadja el.
Bár ha ilyen lenne, akkor már ismertetted volna, tudom.
:Keres:

2008 júl. 20 17:04 #972

Ági !
Köszi szépen a friss információkat!

Kártya : hát akkor továbbra is úgy kell kalkulálni, hogy alapvetően készpénzben fizetünk mindent. Leginkább a nagy élelmiszerboltoknál és benzinkutaknál, esetleg a komppénztárnál lenne a legnagyobb szükség a kártyás fizetésre. De ha a bankok nem akarják.... itt példabeszéd köv. az erősebb kutyáról...
Egyébként tegnap olvastam, hogy a Mastercard itthon is be akarja vezetni vásárlásokkor a tranzakciós díjat. Miután rászoktatták a népet a használatára, már meg lehet kockáztatni a kopasztást.
De ne morogjunk! Mutassatok inkább valami friss, szép képet!
:thassos-mad

2008 júl. 20 16:42 #971

Azt szeretném kérni a már hazatért Thassos-társaktól, hogy aki emlékszik, ossza meg a többiekkel azt az információt, pontosan hol tudott fizetni kártyával. Akár benzinkút, akár bolt, akár taverna vagy valami más....
:nézze

A szigeten én egyszer próbáltam, akkor sem sikerült. :(
Érdekes, hogy még a nagy super marketek sem ismerik a kártyát.
Viszont a szárazföldi benzinkutak elfogadják, a Skala Potamiában lévő nem.

Nem tudom, hogy most jó helyre írok-e, mert a válaszból kidobott.
Egy két befolyásos üzlettulajdonos rendelkezik csak ilyen automatával. A szigeten 3 bank van, akik kizárólagóságot szeretnének élvezni, és nem adnak ki készüléket a magánzóknak. Panaszkodnak erről üzletek és szállások is. Igen, igény lenne rá mindannyiotok részéről, de a bankok mindent a kézben tartanak.

Még egyszer a kártyáról.Személy szerint 4-szer használtam a fővárosban különböző helyeken.Lehet, szerencsém volt.

2008 júl. 20 15:56 #970

Azt szeretném kérni a már hazatért Thassos-társaktól, hogy aki emlékszik, ossza meg a többiekkel azt az információt, pontosan hol tudott fizetni kártyával. Akár benzinkút, akár bolt, akár taverna vagy valami más....

Valamit lehet, hogy én nem teszek jól, mert mindig ide irányít.
az én kérésem a nagyon sok hazatért vendég felé, hogy vagy a vendégkönyvbe, vagy ide a fórumra írjanak TÁRGYILAGOS tapasztalatot. Ez nagy segítséget ad mindannyiunk számára.
Előre is köszönöm bejegyzéseteket.

2008 júl. 20 15:44 #969

Nem tudom, hogy most jó helyre írok-e, mert a válaszból kidobott.
Egy két befolyásos üzlettulajdonos rendelkezik csak ilyen automatával. A szigeten 3 bank van, akik kizárólagóságot szeretnének élvezni, és nem adnak ki készüléket a magánzóknak. Panaszkodnak erről üzletek és szállások is. Igen, igény lenne rá mindannyiotok részéről, de a bankok mindent a kézben tartanak.

Más fontos rossz hír a július 16.a után érkezőknek.
A benzin áremelkedés igen erős. 1.35- 1.45 Euró/l körüli üzemanyag árak vannak.
A hajótársaságok is nagyon magas áremelkedést tettek.
Görögország egyéb részein Húsvétkor emeltek árat.
Nálunk itt a szigeten csak most egy hete.
Ennek oka kettős.
A nagy hajós társaság,- Aneth- gazdasági helyzete még mindig nem valami rózsás.
Ők rendelkeznek a modern nagy komphajókkal. Ők voltak eddig 3-4 Euróval drágábbak a piros hajóknál.
A napokban a két társaság egyesült, ami azt hozta, hogy az árakat is egyesítették.
A kis autó költsége egy útvonalon Keramoti és Limenas között 16 Euró.
A nagyobb autó: 20 Euró/ egy út. Az autó jegy árába nem számolnak személy árat.
A felnőtt ár 3 Euró/ egy út.
Retúr jegy nincs.
Mentségükre legyen mondva, a személyi közlekedés ára nem túl jelentős.
A teherforgalom árát tornyozták fel a csillagos égig.
A teherautókra az eddigi 40 Euró helyett, 120 Eurót kell fizetni a szigetre szállítóknak.
Más.
Több vendégemtől megtudtam, hogy Bulgárián keresztül közlekedik
Én magam is ezt az utat használom minden esetben.
De én nem rohanok, mert kirándulásként fogom fel. Így megúszom a gyorshajtási büntetéseket.
Minden vendégemet szeretném kérni, hogy a nyaralásuk, hogy felhőtlen legyen, figyeljenek oda a sebességkorlátozási tilalmakra.
Ez a Skopján keresztül utazókra is vonatkozik.
Itt a szigeten a tűzriadó miatt már csak a parkoló cédulákat osztogatják, de azt igen szaporasággal. Éppen csak elhalad valamerre, meglát a rendőr egy félreparkolt autót és már biggyeszti is rá a 80 Eurós cédulát. A jobbik eset, ha a női rendőrnél nincs ott a csavarhúzó...

2008 júl. 20 10:47 #968

2008 júl. 20 08:42 #967

Limenasban hol? Milyen boltokban?

Igen, azt hiszem, a hajóforma ház mellettire emlékszem én is.
:Köszi:

Szia!
Elég sok helyen.Persze nem apró ajándék üzletekben.Nos, például....
Az összes ékszerboltben, a viszonylag nagyobb ruházati és cipő boltokban, ajándék üzletben, autó bérléskor (Pl, Scala Potamiában is Speedy Rent a Car)
Nade!!! Fizetés előtt feltétlenül kérdeni kell, hogy számol-e tranzakciós költséget( magyarul rádhárítja a banki költség eladót terhelő részét, tipikus görög kereskedői fogás).Ha igen, fizess cashben....
Ilyen pl. a Speedy Car tulaja....

Oldalmegjelenítési idő: 0.374 másodperc