Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 aug. 11 22:41 #1218

Köszönöm! Jól fogjuk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 11 21:55 #1217

Prisoft!

Azért az nem véletlen, hogy itt legtöbbünk(mindenki) évek óta Görögországot választja úticélul. Ez akkor is egy csodálatos ország zömében csodálatos emberekkel. Thassos gyönyörű, és zömében nagyon kedves emberek lakják.

Amiket írtam, azok a száraz tények. De!!!! Akármit is láttam, vagy tapasztaltam, a szívembe zártam ezt az országot, és az embereket.

És vissza fogunk menni, mert ott otthon vagyunk :)

Jaszu!

És érezzétek nagyon-nagyon jól magatokat! (legalább annyira, mint mi!)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 11 21:29 #1216

Ági, képzeld: Nekem meg olyan herpeszek jelentek meg a számon mire hazaértünk, hogy nem merek emberek közé menni, míg meg nem gyógyul. Fogalmam sincs mitől jött ki, csak hogy ez is vírus....és baromira fájdalmas és utálom!!!!!
Úgy nézek ki, mint egy leprás..majdnem :?

Az erős napsütéstől lehet.

2008 aug. 11 20:44 #1215

Ági, képzeld: Nekem meg olyan herpeszek jelentek meg a számon mire hazaértünk, hogy nem merek emberek közé menni, míg meg nem gyógyul. Fogalmam sincs mitől jött ki, csak hogy ez is vírus....és baromira fájdalmas és utálom!!!!!
Úgy nézek ki, mint egy leprás..majdnem :?

2008 aug. 11 20:40 #1213

Na fejezzétek be!
Már nagyon készülök, úgyhogy a héten csak szépeket akarok hallani Thassosról!
:koccintás: Jaszasz!

Bocsi! Tudom ez csúnya dolog egy utazni készülővel szemben, de ha ez megnyugtat, bármikor visszamennék....!
A sziget tényleg csodálatos!!!

2008 aug. 11 20:25 #1211

Na fejezzétek be!

Nagyon jól fogod érezni magad, ne aggódj!
Még ha tárgyilagosan is írunk, szerintem akkor is az érződik a fórumot rendszeresen olvasónak, hogy ez egy jó hely, ide érdemes ellátogatni!
És irigyellek ám nagyon, hogy te még a készülődés fázisában vagy! :wink:

jaszu !

Nem tudom ki hozta a vírust, de ahogy hozta, el is vitte.
pont a hajó kiránduláson vett le a lábamról. A vízben nem éreztem, csak ahogy a 40 fokban partot értünk.
Első balesetem volt a vízben.
Elvitettem magam a Granvoussza sziget egy csücskébe kagylót szedni. Találtam is rengeteget, viszont elkövettem azt az óriási butaságot, ami miatt mindig szajkozom nektek. Nem szabad minden csuda dolgot megfogdosni. Én nem megfogtam, hanem kitakarítottam a kagylós területet és valószinüleg olyan nedvet bocsájtottak ki magukból, ami a vízáramlattal eljutott hozzám és pattanás szerű duzzanatokat okozott. A fenistil tablettától lettem jobban.
A következő kalandunk a Vati öböl amforájánál volt. Ott egyóriás polipot üldöztünk. Győzött a polip. Gyáva kukac vagyok, nem mertem megfogni.
A nagy polipnál arra kell vigyáznotok, hogy ha vízben szeretnétek csupasz kézzel magatokhoz ragadni, hogy az arcotoktól távol tartsátok, mert a festék anyagon kívül lyukat keres a megbúvásra, és fül, orr es egyéb lyukakba becsaphat.
Az öböl szájánál megtaláltuk, lefényképeztük az ókori szállító kosarakat. A fotót majd kapom és küldöm nektek.
Más meglepim nincs.
Tömeg és őrület van.
Ezzel kapcsolatban volt egy két muris eset, de azt majd, ha hullám elvonul akkor írom le.
Köszönöm az aggódásért. Tényleg kutyául voltam, de kikuráltam magam.

2008 aug. 11 19:34 #1209

Na fejezzétek be!

Nagyon jól fogod érezni magad, ne aggódj!
Még ha tárgyilagosan is írunk, szerintem akkor is az érződik a fórumot rendszeresen olvasónak, hogy ez egy jó hely, ide érdemes ellátogatni!
És irigyellek ám nagyon, hogy te még a készülődés fázisában vagy! :wink:

jaszu !

2008 aug. 11 19:24 #1208

Na fejezzétek be!

2008 aug. 11 19:23 #1207

Szia Amarandos!
Üdv itthon!

Na? homokos volt a strand?

De kérünk szöveget is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát ilyen pattogós erőszakos bunkóval sajnos mi is találkoztunk párszor. Szerencsére nem sűrűn, és olyan göröghöz is volt szerencsénk, aki kívül hordta a szívét és azt is odaadta. Ők is mindenfélék.
A szemetelés sajnos jellemző rájuk. És mintha a gyerekek kivételével az összes görög felnőtt dohányozna. De nonstop. Hiába, dohánytermelő ország.

Szia Pamag!

Igen, igen! Homokos part volt!

Tudod, ha nem lenne számtalan ellentétes tapasztalatom a görög emberekről, és először jártam volna az országban, a továbbiakban lehet, hogy kihúztam volna a lehetséges további uticéljaim közül Görögországot!
Az unokanővérem példájából tudom, aki velünk együtt volt a szigeten, hogy egy új kutúrát -annak gyengeségeivel együtt is (neki utóbbi a sok gaz volt) és átérezni annak hangulatát, ehhez idő kell. Fokozatosan alakul ki. Mi , akik már megszerettük Görögországot hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi is hasonló cipőben jártunk. ( bocsánat a többesért, lehet, hogy nincs igazam)
Ehhez képest ő egy hét alatt megszerette az országot. Mondjuk ezt már kevésbé csodálom :-)

Visszatérve a cigaretta csikkekre-de tényleg csak egy pár mondat erejéig: Az az embernek látszó, az oly vadul őrzött szemétdombjáról, még a csikkeket sem húzta össze. De ha megjelent egy gyanútlan flótás, és letelepedett a napágyaira, nem volt rest azonnal legombolni róla a 15 (!!!!!) Eurót !

Jó rendben, akkor írok is majd, de türelmet kérek, mert egyelőre nem tudom hová, ( mondjuk lehet hogy ide kerül majd a Társalgóba) de főleg a képeket nem tudom hová küldjem. Szignomi!

2008 aug. 11 19:03 #1206

Szia Amarandos!
Üdv itthon!

Na? homokos volt a strand?

De kérünk szöveget is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát ilyen pattogós erőszakos bunkóval sajnos mi is találkoztunk párszor. Szerencsére nem sűrűn, és olyan göröghöz is volt szerencsénk, aki kívül hordta a szívét és azt is odaadta. Ők is mindenfélék.
A szemetelés sajnos jellemző rájuk. És mintha a gyerekek kivételével az összes görög felnőtt dohányozna. De nonstop. Hiába, dohánytermelő ország.

2008 aug. 11 18:31 #1205

Tudjátok engem mi bosszantott fel nagyon?
Hogy a napágyakat olya sűrün rakják le a parton, hogy az ember a saját motyókájának alig talál helyet. Egy kretén rendszeresen pattogott, hogy rossz helyen telepedünk le. Hihetetlen, hogy egyesek azt hiszik az egész partszakaszra igényt tarthatnak, mintha csak kibérelték volna!
Ilyet még sehol sem tapasztaltam egész Görögországban. Pedig napágyakat tavaly Zakynthoson is tettek ki. De nem ilyen sűrűn és a tag nem volt ilyen erőszakos és nem viselkedett ennyire bunkón.
Hát ennyit a beach-es fílingről.
Amúgy minden tetszett.
Majd igyekszem képeket küldeni de még nem tudom kinek és hova. 8)

2008 aug. 11 17:58 #1204

Poker1, ebben tökéletesen igazad van!!! :( Tudom, hogy ez egy sziget és nagy gond a szemétszállítás. De, engem a legjobban a parton eldobott csikkek keserítettek el a legjobban. Szörnyű ahogy lele van a homok. Ahogy elnéztem rengetegen dohányoznak, de akkor is,.. az a csodálatos part.....!!!
Talán egyszer itt is odajutnak, hogy öszzetakarítják!?

2008 aug. 11 15:55 #1201

Hát tényleg csend van .... :)
Bár már én is régen tudtam idelátogatni.
Én nem tudom, ti hogy bírjátok ezt a katlant, de mi az alföldön lassan tényleg kezdünk hólyagosodni a melegtől :melegedő:
Még szerencse, hogy feltankoltunk Mythos-ból. Még mindig van egy utolsó 6-os pakk a frigóban, aztán nem tom mi lesz?
Lehet, hogy vissza kellene menni egy újabb adagért? :drink

Na jó, majd jövőre :cry:

Remélem nem leszek túl negatív - dobáljatok meg nyugodtan, ha alpári lennék. Nem telik úgy el nap, hogy ne gondolnék odaki. Viszont egy dolog nagyon megragadt bennem. Mért nem becsülik meg jobban a görögök a természeti kincseiket? És itt most konkrétan a szemét kérdésre gondolok.
Volt úgy, hogy nekiálltunk a párommal összeszedni a szemetet, mert annyira bántó volt a gyönyörű tengerparton a festői öblökben szétszórva.

Sajnos a saját szememmel láttam helybéli görögöt is szemetelni. Panagiában pl. csikkeket dobáltak a falun átfolyó patakba. Ez külön fájt, mert Panagia a szívem csücske. Bár nem ott szálltunk meg, de mégis valahogy nekem ez a kincses doboz tetszett a legjobban.

Alikiben a romoknál Áginak kellett elzavarni a helyieket egy szentélyről, mert ott csikkeztek, szemeteltek.

Szóval sajnos ez is hozzátartozik a látottakhoz.
Mindemellett persze csodálatos a sziget, és nagyon jól éreztük magunkat,és ........ minden szuper volt.

Megjegyzem, mi is ezt csináltuk a jó öreg Magyar tengerünkkel

2008 aug. 11 15:42 #1200

én készülök: mutogatom a fiamnak a tavalyelőtti képeket, tudja már hogy hová készülünk. :)

2008 aug. 11 15:11 #1198

De nagy a csend !

Biztosan mindenki készül, vagy a beszámolóját írja. :)

Az íráshoz valahogy nincs kedvem de képeket küldök. :-))

2008 aug. 11 15:01 #1197

De nagy a csend !

Én készülök és ezt figyelem:
www.go-thassos.gr/thassos-webcam/golden-beach/webcam.html - www.go-thassos.gr/thassos-webcam ... ebcam.html

Már csak hatot kell aludni! :D

2008 aug. 11 14:24 #1195

De nagy a csend !

2008 aug. 10 14:24 #1193

Egyébként Ági meggyógyult?
Úgy olvastam ágynak esett.

Nem panaszkodott, és betegnek sem látszott. Ezek szerint már minden OK.

2008 aug. 10 13:56 #1192

Egyébként Ági meggyógyult?
Úgy olvastam ágynak esett.

2008 aug. 10 13:00 #1190

Ági !
Várjuk a meglepit MOST !

:D :lol:

Különben :boxer

2008 aug. 10 12:39 #1189

amarandos: üdv itthon. én is várom az élményeket... jajj, már nagyon mehetnékem van. de 5 hét múlva ilyenkor már... 8)

Szia mia! Én is köszöntelek Téged körünkben !

Balazsh mia! Szerintem előbb képek lesznek, aztán mellette próbálok írni is, most nagyon fáradt vagyok még hozzá.
Mindenképp rövidebb lesz mint a zantei beszámoló... -már csak azért is, mert egy héttel rövidebb volt a tavalyinál-
Ez viszont nem azt jelenti, hogy kevésbé tetszett volna!
Köszönöm a türelmeteket !

Egyébként Ági is tartogat meglepit a számotokra, de ennek is lesz átfutási ideje (technikai okok miatt)

Ági, látod KÉPtelen vagyok tartani a számat !!!! :wink:

2008 aug. 10 12:26 #1188

amarandos: üdv itthon. én is várom az élményeket... jajj, már nagyon mehetnékem van. de 5 hét múlva ilyenkor már... 8)

2008 aug. 10 12:07 #1187

Sziasztok!
Ma délelőtt megérkeztünk. Gyönyörű volt minden, hatalmas élmény! Még olyan felemás állapotban vagyok, kicsit bőghetnékem is van, és nagyon el is fáradtunk, annak ellenére, hogy nagyon rövid időn belül itthon voltunk- a jószerencsének és az apollonos sofőröknek köszönhetően.
Majd még jövök, csak mosni pakolni stb. kell, csak be akartam köszönni.

Üdv itthon.
Várjuk a beszámolót. :)

2008 aug. 10 11:25 #1184

Sziasztok!
Ma délelőtt megérkeztünk. Gyönyörű volt minden, hatalmas élmény! Még olyan felemás állapotban vagyok, kicsit bőghetnékem is van, és nagyon el is fáradtunk, annak ellenére, hogy nagyon rövid időn belül itthon voltunk- a jószerencsének és az apollonos sofőröknek köszönhetően.
Majd még jövök, csak mosni pakolni stb. kell, csak be akartam köszönni.

2008 aug. 08 18:10 #1183

Idén sajnos mindenhol drágább a benzin is.
Mi Thassoson tavaly ketten nem tudtunk 20 € alatt fizetni tavernában, pedig a régi tapasztalataim alapján arra számítottam. Az átlag 25 volt.
Plusz a tej-kenyér-gyümölcs-paradicsom-paprika. (Szalámi, májkrém itthonról.) Meg méz meg vaj.
Mi is összeírjuk-összekészítjük a vinnivalókat - egyszer egy egész összekészített szatyor maradt itthon, benne a papucsok, szappan-fogkrém... és a gyógyszereink. (A lányom postán küldte utánunk egy részét.)

Meg még a költségek közé sorolom, hogy a mobiltelefont is fel kell tölteni egy nagyobb adag pénzzel, mint egyébként itthon.
:méregkeverő:

Oldalmegjelenítési idő: 0.174 másodperc