Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 szept. 22 20:11 #1433

Egyébként Ági ! A bgyószürettel kapcsolatban: Én a hazautazás napján kérdeztem tőled, hogy ilyen lesz-e -amikor te a gombászást emlegetted-akkor azt válaszoltad, , hogy az nem lesz....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 szept. 22 13:51 #1432

Helóka Pamag!
Isten hozott benneteket itthon , épen, egészségesen és gazdagon.
Én meg már a ny. határozattal vagyok gazdagabb.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 szept. 22 12:45 #1431

A hegyi szállás egy csoda volt. Hat különálló koplett házból az egyik teljesen a mienk volt, és a hétvége után már nem is volt más vendég.
CSÖND volt !!!! El tudjátok ezt képzelni Görögországban ???
Csak ültünk kint a teraszon, bámészkodtunk, élveztük a szó szerinti semmittevést, hallgattuk a faluból a kutyaugatást, lestük a villámokat és a hegyen túlról közeledő vihart ...
És kedvesek voltak az itteniek! Olyan széles mosollyal köszönt ránk a boltos, amikor csak sétáltunk arra... stb.
Szamothrakin értem tetten egy érzést vagy minek nevezzem. Egy belső faluban beültünk egy tavernába. Jött az öregasszony (jó, izé, olyan korombeli, nyugdíjhatáron...), leültetett, hozta az étlapot, kérdezte a nyelvet - ott inkább németül beszélnek. Aztán elment, kiszolgálni maradt a fia. Nem volt abban semmi hiba... professzionálisan csinálta... ahogy az iskolában tanították... mégis hiányzott valami, valami őszinte érdeklődés, ami az anyjában megvolt.

2008 szept. 22 11:39 #1430

Olívaszüret :
Egy kolleganőm évekkel ezelőtt többször is volt bogyószüreten Görögországban. Azt hiszem, a Barátság klub szervezte. Nekünk késő ősszel volt, olcsó volt, és nagyon jól érezték magukat.
De ez már tavasszal meg volt hirdetve...
Nagyon jó program, de azt gondolom, meg kell szervezni valakinek, csoportosan utazni talán jobb, de mindenképpen előre kell tudni, mi hogyan lesz. Gondolom, sokan szívesen mennének, de általában nincs annyi szabadságuk és pénzük, hogy egy évben kétszer is utazzanak. Ha előre tudnak ilyen lehetőséget, lehet, hogy eleve a szüretet választják.

Más:
A hullámok :
Biztos figyeltétek már, a talpatokat nyaldosó vízben tapicskolva, hogy a hullám sodor ki egy-egy szép kagylóhéjat - és mire megfognád, már vissza is szívta.
Egy másik kolleganőm Portugáliában az Atlanti-óceán vizében járt úgy, hogy egyik percről a másikra vad hullámok jöttek, kétszer is beszívta, begyűrte, amellett, hogy jó úszó, szerencséje is volt, hogy ki tudott keveredni belőle.

Re: Oliabogyó szedés 2008 szept. 22 11:28 #1429

....................
Magdikám, úgy éreztem ki sorodból:
Mindenhol jó, de legjobb otthon?!
Örülök, hogy rendben volt minden. Én is kíváncsian várom a Para Nestosi élményeiteket.

Mindenhol jó, de legjobb otthon - ennyi elég is volt azért. Az élményeknél is van egy határ, ameddig befogadja az ember. De nem ez a baj.... hanem a masina rakoncátlankodik, és ez teljesen kiborít, mert szeretnék beszámolni, de csak azzal foglalkozok, hogy van-e internetkapcsolatom...
Talán most nem szakad meg.

Re: Oliabogyó szedés 2008 szept. 22 06:29 #1427

Ági!Még egy két nehéz év és aztán sikerülni fog a saját hajó, drukkolunk. Ti meg napról napra építkeztek

SZIA DRUSZÁM!
TUDOM ÉN, HOGY HOGY VAGYTOK, HOGY VAGYUNK. MINDANNYIAN TUDJUK.
MUNKAHELY, ANYAGIAK, SZABI HIÁNYA. KOMOLYAN IRTAM, DE HUMORNAK IS SZÁNTAM.
APU MONDTA EZT MINDIG SZÜRET ELŐTT, HOGY KOST, KVÁRTÉLYT, AD, HA VALAKI SZERETNE DOLGOZNI. ITT IS ÍGY MONDJÁK.
AZ IFIGÉNIÁS SZÁLLÁS TELJESEN KOMOLYAN GONDOLJA.
Á, MARCIT AGYONCSAPOM. ITT KOTYOG A GÉPEM MELLETT,. ÉS KÉRI RAKJAM BE AZ ÖRDÖGFIÓKÁT. HÁT LEGYEN MEG AZ Ő AKARATA IS. :twisted:
AZ ÉPÍTKEZÉS MEG CSAK KŐHALOM. DE MILYEN SZÉP!
vALAMI MAJD LESZ BELŐLE.
MA VOLTUNK PÁNOSSZAL A SZOBRÁSZNÁL EGYÜTT. HA ELSZERETNÉK ITTHONRÓL TŰNNI, TUDNIA KELL HOL LESZEK. CSAK A FEJÉT CSÓVÁLTA, ÉS HÜMMÖGÖTT. MOROGVA CSAK ANNYIT MONDOTT, AKKOR TEHÁT TOVÁBBRA IS GYŰJTENI FOGJUK A KÖVEKET..

Szia Ági!

Feldobtam a témát(olivaszedés) a családban és lehet hogy ketten-hárman elmennénk segíteni meg nagyokat kirándulni,gombát szedni.Hazafelé pedig elhoznánk Téged is ha akarnád.De jelzem ez még csak beszélgetés nem elhatározás.Egyelőre csak gondolat!
Ettől függetlenül üdvözlök minden fórumozót!

János

Köszönöm. Még én is várom az irodától a visszajelzést marad e hely számomra, mert eddig nagyon jól töltöttek. Tehát gondolkozzatok, én is készülödök amikor itthon vagyok, hogy téliesítsem a lakást, mert bejött a mezőgazdászok számára várt esős idő, és befagy mindenünk úgy fázunk. Szegény vendégeket sajnálom, mert most nem a szokványos félórás esőt jelezték előre. Szerdától- péntekig mondanak egy kicsit jobb időt, majd megint begorombít, és októbertől mondják hogy visszatér az öregasszonyok nyara.
És az olívázás nov első hétvégéjétől kezdődik. Nem vészes, sőt vidám dolog. 8 órától szoktunk ott lenni. Majd reggelizünk, délkörül ebédelünk, aki megunja az fűveket szed, meg a többieket szóval tartja. Ezért van, hogy nem halad, viszont jól érezzük magunkat. És 3 órakkor már indulunk is haza. Ha esik akkor nem megyünk.
A gombához még esni kell az esőnek, meg utána egy kis fülett melegnek kell lenni. Tehát a mostani eső az jó, viszont most nincs elég meleg. Elméletileg, ha okt. elejéig még lenne 3-4 esőnk és utána bejön a meleg amihez hozzájönne az éjszakai pára, akkor az tökéletes lesz a gombához.

Magdikám, úgy éreztem ki sorodból:
Mindenhol jó, de legjobb otthon?!
Örülök, hogy rendben volt minden. Én is kíváncsian várom a Para Nestosi élményeiteket.

2008 szept. 21 18:53 #1426

Bocsánat, valami probléma van, csak pár percig él az internetkapcsolat.
Azért majd próbálkozom.

Jaszu Pamag!
Isten hozott itthon!
Én is várom a sok élményt! Nagyon izgi lehetett !

2008 szept. 21 17:57 #1424

Szia Pamag!

Jó, hogy újra itt vagy, várjuk a beszámolódat.

2008 szept. 21 14:12 #1423

Jaszasz!

Hazaértünk kb. 3 órával ezelőtt.
Részletesen később, mert sűrű volt.
Még mindig nem pakoltam szét a cuccot, csak a cicát vígasztaltam, hogy hazajöttünk.
:pápá: :pápá: :pápá:

Üdv. újra itthon!
Jöhet majd a beszámoló. :)

2008 szept. 20 20:48 #1422

Bocsánat, valami probléma van, csak pár percig él az internetkapcsolat.
Azért majd próbálkozom.

2008 szept. 20 16:39 #1421

Jaszasz!

Hazaértünk kb. 3 órával ezelőtt.
Részletesen később, mert sűrű volt.
Még mindig nem pakoltam szét a cuccot, csak a cicát vígasztaltam, hogy hazajöttünk.
:pápá: :pápá: :pápá:

Oliabogyó szedés 2008 szept. 18 16:52 #1417

Ági!Még egy két nehéz év és aztán sikerülni fog a saját hajó, drukkolunk. Ti meg napról napra építkeztek

SZIA DRUSZÁM!
APU MONDTA EZT MINDIG SZÜRET ELŐTT, HOGY KOST, KVÁRTÉLYT, AD, HA VALAKI SZERETNE DOLGOZNI. ITT IS ÍGY MONDJÁK.
Á, MARCIT AGYONCSAPOM. ITT KOTYOG A GÉPEM MELLETT,. ÉS KÉRI RAKJAM BE AZ ÖRDÖGFIÓKÁT. HÁT LEGYEN MEG AZ Ő AKARATA IS. :twisted:
vALAMI MAJD LESZ BELŐLE.
MA VOLTUNK PÁNOSSZAL A SZOBRÁSZNÁL EGYÜTT. HA ELSZERETNÉK ITTHONRÓL TŰNNI, TUDNIA KELL HOL LESZEK. CSAK A FEJÉT CSÓVÁLTA, ÉS HÜMMÖGÖTT. MOROGVA CSAK ANNYIT MONDOTT, AKKOR TEHÁT TOVÁBBRA IS GYŰJTENI FOGJUK A KÖVEKET..

Szia Ági!

Feldobtam a témát(olivaszedés) a családban és lehet hogy ketten-hárman elmennénk segíteni meg nagyokat kirándulni,gombát szedni.Hazafelé pedig elhoznánk Téged is ha akarnád.De jelzem ez még csak beszélgetés nem elhatározás.Egyelőre csak gondolat!
Ettől függetlenül üdvözlök minden fórumozót!

János

2008 szept. 18 07:55 #1416

Ági , igazad van Mi még lubickolunk.....Miért van az embernek olyan érzése, hogy mindig a jók, az igaz emberek mennek el előbb?
Marcinak sok kis ördög elküldve :twisted: :twisted: :twisted:
Itthon megfagyunk,a következő busszal küldj egy kis meleget! :wink:

2008 szept. 17 19:11 #1415

SZIA DRUSZÁM!
vALAMI MAJD LESZ BELŐLE.
MA VOLTUNK PÁNOSSZAL A SZOBRÁSZNÁL EGYÜTT. HA ELSZERETNÉK ITTHONRÓL TŰNNI, TUDNIA KELL HOL LESZEK. CSAK A FEJÉT CSÓVÁLTA, ÉS HÜMMÖGÖTT. MOROGVA CSAK ANNYIT MONDOTT, AKKOR TEHÁT TOVÁBBRA IS GYŰJTENI FOGJUK A KÖVEKET...

GYEREKEK, MEGINT EGY SZOMORÚ DOLOG TÖRTÉNT.
MEGHALT SZOMBATON DÉLUTÁN A FALU LEGNAGYOBB MARKETTJÉNEK A TULAJA. 45 ÉVES VOLT.(DIMITRIOS TOPSIS)
EGYSZERŰEN HIHETETLEN. SEMMI ELŐJELE, SEMMI, SEMMI. EGY AGYVÉRZÉS, AZ ELSŐ, AZ VITTE EL. MINDIG MOSOLYGÓS, KÉZSÉGES, BECSÜLETES EMBER VOLT. MINDENFÉLE NAGYZÁSI MÁNIA NÉLKÜL.
MINT EGYSZERŰ VÍZVEZETÉK SZERELŐ KEZDTE, MAJD ITT A SARKON VOLT EGY OLYAN KIS ÜZLETE, 5 ÉVE LÁTTAK HOZZÁ EHHEZ A KOMPLEXUMHOZ. A FALU HŐSE VOLT, MERT MINDANNYIUNKON SEGÍTETT. MINDANNYIAN NAGYON SOKSZOR HITELBEN VÁSÁROLTUNK NÁLA, A KISÖREGEK SOHA VISZA NEM ADANDÓAN.
VALÓSZINŰLEG A MUNKA ŐRÖLTE FEL.
LÁTJÁTOK, JOBB MEGMARADNI A MINDENNAPOKNÁL, ÉS EGYSZERŰBBEN GONDOLKOZNI.
MIT CSINÁL MOST A FELESÉGE A KÉT KIS GYERMEKKEL, MEG AZ ÜZLETPALOTÁVAL?
MONDANÁM, HOGY A SORS KISZÁMÍTHATATLAN, DE VALAHOGY MÉGIS HOZZÁSEGÍTJÜK MI IS.
TEHÁT NE KESEREGJÜNK, HA CSAK A LANGYOS VÍZBEN TUDUNK LUBICKOLNI...

2008 szept. 17 07:42 #1414

2008 szept. 16 15:52 #1413

Szerintem Ági mindannyian nagyon mennénk, de munkahelyünk van.
Másképp szerintem esélyünk sem lenne előfordulni azon a csodaszép szigeten!
Minden esetre a szüretelőknek jó szüretelést!

2008 szept. 16 14:00 #1412

A csudába, nincs szabink. :cry: :cry: :cry:

2008 szept. 15 21:04 #1411

Tehát akkor jön valaki olívát szedni?
A gombaszezon kezdetét pedig majd bejelentem a fejlécben.
Amit írtam, komolyan írtam.
De tudom, olykor még a kiutazás költsége is gondot jelenthet, amit megértek.

Hát nincs túljelentkezés :)
Mi nagyon mennénk, de sajna nem tudunk :(

2008 szept. 14 07:19 #1410

Na felcsigáztad a fantáziánkat!
Mondom a nejemnek viccből, hogy nem megyünk olivát rázni, vagy gombát szedni (nagyon szeretünk gombászni, de nem vagyunk szakértők) Thassosra?
Válasz: mennyi maradék szabink is van még?
:D

Én, sőt szerintem megkérdezés nélül mondhatom, hogy mi is mennék szivesen, de hát a héten sikerült rendesen elvenni a kedvemet.
Nem lesz gyenge ez a félév a suliban.
Eddig sem volt sétagalopp, de ezt még tudták fokozni. :(

Bazsi, közben megtaláltam a katolikus egyház címét.
Magdikával is vagyok levelezésbe, és neki írtam ezt a következő gondolatot.

Én úgy gondolom, a csoda nem csoda, hanem az, amit te szeretnél, és tudat alatt teszel miatta. A templomok, mert azért kellenek, hogy egy erős fűszálba kapaszkodj, meg hogy egy tiszta helyet találj, ahol megpihenhetsz, és csak arra a valamira koncentrálj, amit kérsz, ill. a lelki feltöltődésre, amik az úgynevezett csodákat alkotja, amit végül megteszel.
Minden templomnak, főleg a régieknek van ilyen kisugárzása.
Hiszen önmagába nem elég kívánni. Tudattal, vagy tudat alatt megteszel. Lehet, hogy csak napról- napra egy kicsit, de folytonosan építgeted.
Tehát egyszerűen meglesz, ha igazán szeretnéd.
Mert megteszed.

Ez az én érzésem és tapasztalatom.
Tehát akkor jön valaki olívát szedni?
A gombaszezon kezdetét pedig majd bejelentem a fejlécben.
Amit írtam, komolyan írtam.
De tudom, olykor még a kiutazás költsége is gondot jelenthet, amit megértek.

2008 szept. 13 13:36 #1409

Mondom a nejemnek viccből, hogy nem megyünk olivát rázni, vagy gombát szedni (nagyon szeretünk gombászni, de nem vagyunk szakértők) Thassosra?

Én, sőt szerintem megkérdezés nélül mondhatom, hogy mi is mennék szivesen, de hát a héten sikerült rendesen elvenni a kedvemet.
Nem lesz gyenge ez a félév a suliban.
Eddig sem volt sétagalopp, de ezt még tudták fokozni. :(

2008 szept. 13 12:42 #1408

Azt tudom, hogy november első hetétől olívát rázok...
Ha valaki szeretne csatlakozni, ingyen szállás,és jöhet ingyenes fakultatív programra. Olíva szedés.

Van jelentkező?
A gombaszakértőket is várom!!!
Persze ott először kell sok-sok esőnek, meg melegnek lenni.
De olíva szedésre szeretettel várunk mindenkit!
Kaja, pia, kvártély ingyen. 8-15.00 ig szedjük az olívát.

2008 szept. 13 10:21 #1407

Bazsi, most tőled szeretnék kérdezni valamit.
A Bemutatkozós rész és meg egy két téma azért van az új téma ablakra kattintásba, mert nem fért ide ebbe a listára?
Tudod, hogy én most vettem észre, hogy van ilyen ablak is.
Magdikával magánlevelezésben voltam, és gondolkoztam, hogy nyitok egy új témát , mint bemutatkozó oldal, és akkor találtam rá, hogy már létezik.
De szerintem akik nem kattingatnak ide- oda, azok szintén úgy járhatnak, hogy vagy véletlenül, vagy sehogy nem találják meg ezt a részt.
Meg tudod, hogy a blogra azért nem írnak többen, mert nem tudják még mindig használni. Persze nem tudom hol akadnak el.

NEM!
Azért van, hogy egy-egy kategóriáben ne legyen túl sok további téma, mert akkor áttekinthetetlen lesz a dolog.
Sajnálom, hogy eddig nem vetted észre. Pedig ha van benne új hozzászólás, amit még nem olvastál, akkor narancssárga lesz az elötte lévő ikon. (Minden lap alján van egy kis jelmagyarázat az ikonokról. :) )
Remélem a meglepetésem, majd a blogos problémát is megoldja. :)

Ja, és van egy olvasatlan privát üzeneted is!

2008 szept. 12 18:21 #1404

Ági írta:
Ha valaki szeretne csatlakozni, ingyen szállás,és jöhet ingyenes fakultatív programra. Olíva szedés.

Szia Ági!

Nem is hiszed mennyire szívesen csatlakoznék!!! Most lenne jó egy házihelikopter. Erről eszembe jutnak a gimis őszi almaszedések. Annak is olyan jó hangulata volt.
Tehát, ha tudsz valami röptetőt, nagyon szívesen segítek! :lol:

2008 szept. 12 17:29 #1403

na csak hogy ne legyen akkora a csend...

3nap... :vigyor:

Köszönöm, Mia!
Ühüm, az a harmadik kép nagyon szép, és egy teljesen új fotó az Agios Loukáról. Az első kis kikötője az.
Emlékeztek a hírlevélben a kincskeresés címszó alatt írtam erről a helyről.
Bolyongtatok ott? Felmentetek az ókori világító toronyig is?

Remélem, hogy olvasol. Mivel írtál arról, hogy Theologosról szeretnél egy beszámolót írni, akkor súgok, hogy vagy az iskola oldalánál, vagy az Ágios Dimitrios nagy templom oldalánál levő kis ösvényen is ballagjatok le a hidakhoz. Az vezet a római kori kertekhez, ahol csodás kilátás nyílik az egész falura.

2008 szept. 12 16:58 #1402

Junius első hetét töltöttük Thassoson.A férjem meg tegnap este mondja: és milyen lehet Thassos ősszel?És Ági vajon mennyire fáradt?Húz vissza a szívünk.Én meg egy húsvéti ünnepeket szeretnék ott tölteni.Ez meg már összesen majdnem kiköltözést jelent.
Pamag egy hét múlva jön haza, biztos sok mondanivalója lesz.
Nagyon várom kis szineseit. :: :D :D

Ági! Fáradt vagy?
Mekkora a tömeg a szigeten? Nagyon el vagy tűnve, talán elmentél nyaralni Thassosra? :D

Fáradt csak akkor szoktam lenni, ha valami baj van.
Akkor a lelkifáradtsághoz hozzájárul, hogy mindent összeszedsz.
Kezdek jobban lenni, ehhez hozzájárulnak a kirándulások.
Most munkaterápiának beírtam még egy Kavalai programot is, hogy egy szusz időm ne legyen.
Most már kezdenek aggatni a magán problémáim. Ez a francos hajótársaság, megint eladott egy hajót, és a többit is kiárulja. 2 nagy hajója marad meg télire, meg a nagy ami nem tudni itt fog-e közlekedni. Pános külföldön keres munkát, és hagyom hagy tegye. Éppen azt terveztem, hogy az utolsó Apollonos buszon, ha lesz hely, akkor hazazötyögök én is. Ma reggel jelentettem be itthon a reggeli kávézás közben, hogy mi lenne, ha... Ti idevágytok, én meg haza. Nem sokáig, de egy kicsit igen. Egy kis villámlátogatásra. De az ember ne tervezzen, mindig közbe szól valami.
És reggel 7 kor mondtam, Pános meg 11 kor telefonált rám az irodából, hogy siessek haza, mert egy fontos dolgot meg kell beszélni.
Egy kinti megbízásra kell sürgősen válaszolnia. És egy katona férfi, ha a harcba indul, akkor örömmel megy. Ezt érzem nála is. Csillogott a szeme, ahogy mondta. A hajós a távoli tengereknek örül.
Pár nap múlva eldől mi lesz.
Látjátok, mindenkinek van valami ami miatt aggódik.
De a remény hal meg utoljára, tehát én is elterelem a figyelmemet és azzal foglalkozom, aminek örülök.
Voltunk Kavalában és egy olyan jó helyet fedeztünk fel a vár alatt.
Ha legközelebb ott jártok és egy romantikus helyen szeretnétek bugyanni, akkor a Várból a nagy temlomhoz kell sétálni, onnan van egy lépcsős lejáró, ami a kikötő előtti placcra vezet. Csodálatos a kilátás, egy tenyérnyi homokos bemenője is van. A nádasba áttudsz öltözni, meg le is tudsz tusolni. Ez a helyiek kis strandja lehet, álomszép környezetben.

Józsi, neked meg üzenem, hogy megvan a méhkas.
Üres volt. Ill. tetves és kukacos. De gyönyörű.
Meg megvan a gyökér tuskó is. Ott üldögél a 600 éves olivafánk tövében.
Jól mutatnak egymás mellett.

Tehát tényleg nyaralni mentem. Meg egy kicsit a torkomra is forrt a szó, az utolsó esemény miatt. Tudjátok hogy féltem azóta a vízbe menni. Az előző hajókirándulásra véletlenülnem vittem a búvárcuckót. Most vittem. És jó volt. Rendben van minden.
Az idő nagyon jó. Nappal 33 fokok, este 14.
Most szerdától mondanak 2-3 napra egy nagy frontot esővel, meg 20 fokra való lehűlésre. Remélem késik, mert szerdán mennénk hajózni.

Nem hiszem, hogy olyan sok magyar vendég lenne. Az Apollontól 50-en, nekem olyan 30-40 fő beleértve a családom tagjait is, akik szintén most vannak. ez erre az öbölre elenyésző.
Még 3 hét. És utána?
Azt tudom, hogy november első hetétől olívát rázok...

Van jelentkező?
A gombaszakértőket is várom!!!
Persze ott először kell sok-sok esőnek, meg melegnek lenni.
De olíva szedésre szeretettel várunk mindenkit!
Kaja, pia, kvártély ingyen. 8-15.00 ig szedjük az olívát.

Oldalmegjelenítési idő: 0.195 másodperc