Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 okt. 06 19:14 #1499

Igen, láttam én is. Szerinten Ági volt szombat reggel.
Pedig nekem tényleg tetszett úgy hibásan, ha már létezik ilyen titulus. :számítógépes:

Nem nyert. :(
Visszaállítsam?

Szia Balázsh!
Őszintén, ez olyan nagyképűnek tűnik, hogy: mindent tudó, a réginek meg volt egy kis bája. (De ez az én véleményem és úgylátom ezen jól el is rágódom. Hiába, sajnos vége a nyárnak.)

Dehogy vagy ezzel egyedül! Én is filóztam ezen amikor ebbe a titulusba kerültem, de igyekszem miinél többet írni, így egyre izgibb, mivé változok akkor, ha megint lépek egyet a ranglétrán

eláruljam????

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 okt. 06 18:32 #1498

Pedig nekem tényleg tetszett úgy hibásan, ha már létezik ilyen titulus. :számítógépes:

Visszaállítsam?

Szia Balázsh!
Őszintén, ez olyan nagyképűnek tűnik, hogy: mindent tudó, a réginek meg volt egy kis bája. (De ez az én véleményem és úgylátom ezen jól el is rágódom. Hiába, sajnos vége a nyárnak.)

Dehogy vagy ezzel egyedül! Én is filóztam ezen amikor ebbe a titulusba kerültem, de igyekszem miinél többet írni, így egyre izgibb, mivé változok akkor, ha megint lépek egyet a ranglétrán

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 okt. 06 13:28 #1496

Visszaállítsam?

Szia Balázsh!

2008 okt. 06 09:54 #1494

Visszaállítsam?

2008 okt. 05 07:01 #1492

Ági ! Köszönöm!
Örülök, ha örömöt tudtam okozni egyeseknek a képekkel. Remélem, a leírást is hasznosítani tudja majd valaki.

Efi üdvözletét is köszönöm, isten bizony kapott volna puszit, ha előkerül induláskor, de teljesen el voltak tűnve.

Mindenet tudók ! De hiszen kijavította..............!

:ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele:

2008 okt. 04 22:10 #1491

Ági ! Köszönöm!
Örülök, ha örömöt tudtam okozni egyeseknek a képekkel. Remélem, a leírást is hasznosítani tudja majd valaki.

Efi üdvözletét is köszönöm, isten bizony kapott volna puszit, ha előkerül induláskor, de teljesen el voltak tűnve.

Mindenet tudók ! De hiszen kijavította..............!
:ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele:

Igaz, igaz- mostanra

2008 okt. 04 06:13 #1488

Szia Ági!
Látom itt vagy még! Sok puszit küldünk és sokat emlegetünk ám!

2008 okt. 04 05:58 #1487

Most látom, hogy: mindenet tudó fórumozós lettem!
:pompomlány:
Igazán köszönöm, de bárcsak így lenne!!

Ezt már én is írtam Balázsnak, de a füle botját sem mozgatja! Nem baj , talán mindenet tudónak jobb lenni, mint mindent tudónaak, mert mindent úgysem fogok tudni soha... :lol:

Igazad van! Mindenet tudónak sokkal jobb lenni az említett okok miatt!

Szezonvég kezdete 2008 okt. 04 05:55 #1486

A hét egy napján egyedül mentem a limenárjai szobrászunkhoz.
Nagyszerű élmény volt.
Megkérdezte miből szeretnék dolgozni.
A követ választottam. Egy ókori gournát, azaz egy kis tálat szerettem volna készíteni.
Kiválasztottam a fehér márványok közül a jókora darabot.
Egy teknősbéka tál lesz belőle.
Arra gondoltam, hogy akinek kedve van, kezdjen el velem tanulni.

A megmunkálás kezdeti eszköze:
Védőszemüveg, védőkesztyű, arcmaszk, és egy ecset a gép és a megmunkálandó felület portalanítására.
Kézi körfűrész, -könnyű súlyú, 750 W teljesítményű, 115 körátmérős. A vágólapnak márványvágónak kell lenni- kis kalapács és véső.

Munkakezdet.
Berajzoltak a felületre a kivésendő kört. Majd a körfűrésszel körbevágtam a rajzot.
Ezek után a körbelsőbe 0.5 mm távolságba mély vonalakat vágtam. A mélyedésekbe belehelyezve a vésőt megkalapáltam így kipattantak a felesleges kőszilánkok.
Egy levesestál forma elkészítéséhez két órára volt szükségem.
A finom csiszolás lesz a következő művelet.

Kíváncsi vagyok milyen kitartó leszek.
A kezem eléggé elfáradt az első alkalommal. A munkaruha is fontos, mert mint egy lisztes legény úgy néztem ki a két óra után.
Meg kellett szokni a gép erejét, érzékenységét és főleg a zaját.
Hogy hol fogom a saját műhelyt berendezni télire, az még megfontolandó. Zajjal és porral jár. Fedett, de nyitott területre van szükség e munkához. A faluban nem fognak megtűrni.

Közben kezdődik a gombaszezon is.
A hét finom meleggel kezdődött, de csütörtökre beborult és nagyon nagy vihar és pára volt. A mostani esőt követő jó idő fogja megtelíteni hegyeinket a gombák minden fajtájával.
Az első ehető fajta, az őzláb és a császárgomba.

November 7.től kezd a sziget az olívázáshoz. a mostani sok eső miatt rekord terméseket mondanak mindenhol.

Elköszönök hát minden vendégemtől.
Minden másnap azonban megígérem, hogy benézek ide is, hogy a hajnali órákat is kitöltsem.
Kívánok nektek is hasznos és tartalmas időtöltést a téli hónapokra!

A Kavalai Önkormányzat kérése a magyar vendégeim felé 2008 okt. 04 05:34 #1485

Szeptember közepétől az időjárás miatt elkezdtük az Apollonos vendégekkel a Kavalai kirándulást.
Utunk minden alkalommal elvezetett a városházára is, amiről tudtuk, hogy az 1800-as évek végén egy magyar nemesünktől származott.
Herceg Péter, mint dohánykereskedő élt ott, görög állampolgárságot is kapva ott tartózkodása és tevékenysége miatt.
Ennyit tudtunk. Az épületben többször érdeklődtünk alkalmazottaktól, hogy tudnak e többet mondani nekünk. Az utolsó alkalommal szerencsével jártunk. A polgármester helyettes titkárnője a konferenca terembe vezetett bennünket, és kérte hallgassuk meg a polgármester helyettes,- Kostas Papakostas- nagyon érdekes idegenvezetését.
Utólagos kérdésünkre, hogy miért nincs az épület bejáratánál, vagy az aulában Nagy Sándor fejszobra mellett az épület eredeti tulajdonosának még a neve sincs megemlítve, egy kéréssel válaszolt.
A dohánykereskedő az 1900 eleji nagy amerikai válság miatt tönkre ment, az épületet minden tartozékával elárverezték. További rongálások érték és adatveszteségek oka, hogy a második világháborúban, a Bulgárok, akik a nácik szövetségesei voltak, főhadiszállásként használták az épületet. A Kavalai Önkormányzat a háború végével visszavásárolta, és megpróbálta eredeti formájába visszahelyezni a teljesen kifosztott, romos épületet.
Kostas úr, mivel a Kavala Megyei Múzeumok szövetségének elnöke is, hatáskörébe tartozik a műemlékvédelmi épületek rendbehozása és annak ellenőrzése.
Azzal a kéréssel fordul felénk, hogy az épület tulajdonosának életrajzát, az építész életrajzát és munkáságának történetét, arcképeiket szeretné rajtunk keresztül beszerezni.
Szeretnének egy emléktáblát kiállítani, ahol ahol az arcokat egy domborművőn megörökítenék, és az életrajzok rövid kivonatát helyeznék melléjük.
Küldhetitek ide hozzám is, de személyesen hozzájuk is.
email: <!-- e --><a href="mailto:mayor@dkavala.gr-mayor@dkavala.gr

Előre is köszöni segítségünket.

2008 okt. 03 20:41 #1483

Ezt már én is írtam Balázsnak, de a füle botját sem mozgatja! Nem baj , talán mindenet tudónak jobb lenni, mint mindent tudónaak, mert mindent úgysem fogok tudni soha... :lol:

2008 okt. 03 15:04 #1482

2008 szept. 29 14:57 #1469

sziasztok,

.................................................
Pamag: a picasa-ra számozás meg címzés nélkül is pikk-pakk fel lehet tenni, kicsinyíteni sem kell. sok rokon kíváncsi volt már a képekre, ezért szinte az volt az első dolgom, mikor megjöttünk. :)

Köszönöm!
Sűrű volt, a sok élmény sok szövegben jön ki. Aztán ha még eszembe jut valami, úgyis idekörmölöm.

A Picasával próbálkozni fogok, oda szeretném tölteni. De egyrészt szeretem, ha címe van a képnek, mert utóbb már én se tudom, hol és micsoda, másrészt maga a számítógép, ha nincs száma, ami alapján sorba rakja, akkor abc-be teszi, és összekeveredik a sorrend.
Igazából több könyvtárba tenném, témák illetve helyek szerint, mert sok.

Mia! és Veletek mi és hogyan volt ??? Az látszik a képeken, hogy jól éreztétek magatokat.
:integet: :integet: :integet:

2008 szept. 29 14:22 #1466

Balazsh: sajnos fel kellett adnunk a csúcstól kb 2 km-re... amúgy elég necces volt az idő (sötét felhők közeledtek), így gyalog nem mertünk nekivágni a hátralévő szakasznak. ha ketten lettünk volna nem lett volna gond, de féltem hogy megfázik a Manó, ha elered az eső. :(

Látod ezt írtam, hogy ott már én sem mennék tovább saját kocsival, ezért kell a Jeep. :(
Aki esetleg nem tudná, az Ypsarióról van szó. :)

2008 szept. 29 11:41 #1465

sziasztok,

Pamag: tényleg nagyon jó a folytatásos kisregény. én is örömmel olvasom a részeket. :D

köszönöm a dícséreteket a fényképekre...

Balazsh: sajnos fel kellett adnunk a csúcstól kb 2 km-re... amúgy elég necces volt az idő (sötét felhők közeledtek), így gyalog nem mertünk nekivágni a hátralévő szakasznak. ha ketten lettünk volna nem lett volna gond, de féltem hogy megfázik a Manó, ha elered az eső. :(

Pamag: a picasa-ra számozás meg címzés nélkül is pikk-pakk fel lehet tenni, kicsinyíteni sem kell. sok rokon kíváncsi volt már a képekre, ezért szinte az volt az első dolgom, mikor megjöttünk. :)

2008 szept. 26 17:17 #1452

Szia Pamag!
Nem akarom megszakítani a beszámolót a másik topikon, de nagyon élvezem, ahogy jön egy-egy újabb rész. Olyan ez, mint egy folytatásos regény. Köszi! :D

Kösz a reagálást!
Igen, úgy látom, regény terjedelmű lesz... hiszen annyi minden érdekes dolog történt, vagy megjegyeznivaló tanulság. És még csak pár napig jutottam... és valamikor majd a képeket is fel kéne tenni, de hogy mikor jutok a végére? Legalább izgalomban tartalak titeket...

Sajnálom azokat a nyaralótársakat, akik most ezt az időt megszívták. Erre nem lehet számítani nagy eséllyel, hát sajnos ilyen is van a pakliban.

Másik fórumon olvastam, most tulajdonképpen mi van? A görög határőrők sztrájkjával mi van? Befejezték? Eljutottak a nyaralók a rendeltetési helyükre?

A Hellászon olvastam : a következő Utazás Kiállítás (pontosan most nem emlékszem) február végén lesz, és állítólag Görögország lesz a díszvendég.
:WC:

2008 szept. 26 07:41 #1449

Szia Pamag!
Nem akarom megszakítani a beszámolót a másik topikon, de nagyon élvezem, ahogy jön egy-egy újabb rész. Olyan ez, mint egy folytatásos regény. Köszi! :D

2008 szept. 25 09:49 #1442

Helló Mia!
A kis tappancsok homokkal,- tündéri fotó!
üdvözlet itthon

2008 szept. 23 21:45 #1440

Mia !

Üdv. itthon. Látom jó poros lett az autó. :) Sikerült?

Várjuk a beszámolót.

2008 szept. 23 20:17 #1439

Mia!

Üdv. újra itthon. Remek képeket csináltatok, látszik, hogy a pici babátok is élvezte a nyaralást!

2008 szept. 23 19:49 #1438

Mia, Pamag üdv itthon! Mia, fantasztikusak a fotóitok, és a babátok...! Tünemény!

2008 szept. 23 17:35 #1437

Mia !!! Szia! !!!

Gyönyörűek a képeid! Édes a kismókus, és jó nézni benneteket, szép, boldog család...
Nahát, de ismerős a Porto Lagosban készült kép...

(Zárójel : de voltam a Peloponnészoszon, de ez más csend itt... nekem legalábbis.)

De gyorsan föltetted a képeket! Én még csak a számozással és címzéssel nyűglődöm. De egyszer majd meglesz, meg a szöveg is.
:Thassos-fan:

2008 szept. 23 14:29 #1436

Sziasztok,

megjöttünk mi is. tulajdonképpen nem hosszabbítottunk, tehát 7 éjszakát töltöttünk Thassoson, az utolsó 2 nap már nem volt jó idő így nem tudtunk strandolni. fura volt hogy 2 év alatt mennyit turistásodott a sziget.

Milán baromira élvezte az egészet, olyannyira, hogy amióta hazajöttünk, szinte egyfolytában üvölt. gondolom megszokta az ottani nyüzsit, most meg uncsi neki állandóan itthon, ráadásul csak velem...

képeink itt: picasaweb.google.com/livi.meszaros/2008GRGorszGThassos - picasaweb.google.com/livi.meszar ... szGThassos

bővebben később. ami nem semmi, hogy a görögök meennyire imádják a gyerekeket. vagyis ezt eddig is tudtam, de az tnem hogy úton-útfélen vadidegen lányok és asszonyok rohannak majd le minket, beszélnek Milánhoz, dögönyözik, csikizik, sőt volt hgoy kivették a kezemből és úgy szeretgették - csak lestem, de szerencsére Milán nemhogy nem ijedt meg, hanem kifejezetten élvezte. :D

...CSÖND volt !!!! El tudjátok ezt képzelni Görögországban ???....

igen Pamag... a Peloponnészoszon már többször tapasztaltam ezt. nem hiába vágyom oda vissza. :)

2008 szept. 22 20:38 #1435

Apropó : időjárás.

Hát itthon elő szokott fordulni szeptemberben ilyen vacak idő, bár ez talán minden rekordon túltett.
De Görögországban! Szegény nyaralók! nem jellemző az ilyen idő, úgy tudom.
Amúgy pontosan nem is tudom, Thassoson hogy alakult az idő?
A víz azért még meleg, gondolom, csak hideg szélbe kijönni nem kellemes.
Miáékért aggódom, nehogy a picinek megártson.

Nekünk az utolsó napokon esténként volt eső, hétfőn este esett, de kedden azért elmentünk kirándulni, csak pici sár volt, aztán kedden este már nagyobb felhőszakadás volt, szerdán már nem akartunk menni sehova szerencsére, déltájban eleredt és szinte egyfolytában esett, csütörtök reggelre,a hazaindulásra kiderült az ég, de a szusz is belénkfagyott, szerencsére ragaszkodom ahhoz, hogy meleg ruhát is csomagoljunk.
:Esernyő:

2008 szept. 22 20:14 #1434

Más:
A hullámok :
Biztos figyeltétek már, a talpatokat nyaldosó vízben tapicskolva, hogy a hullám sodor ki egy-egy szép kagylóhéjat - és mire megfognád, már vissza is szívta.
Egy másik kolleganőm Portugáliában az Atlanti-óceán vizében járt úgy, hogy egyik percről a másikra vad hullámok jöttek, kétszer is beszívta, begyűrte, amellett, hogy jó úszó, szerencséje is volt, hogy ki tudott keveredni belőle.

]Pamag! Mi Sartin jártunk így! Alig tudtuk a lányomat kimenteni-azért nem részletezem, mert korábban már írtam róla Ági tragikus története után.

Oldalmegjelenítési idő: 0.981 másodperc