Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 aug. 05 10:57 #1125

Tehát : Kavala időjárása a következő másfél hétben
Milyen az időjárás valószínűsége? Visszamenőleg évekre (1996-ig) megadja az elmúlt években az adott napon milyen időjárás volt.
:bekas:

Ó, bocs. Bele kell szerkesztenem , elfelejtettem a linket.
Tehát :
www.wunderground.com/history/airport/LGKV/1993/8/6/PlannerHistory.html?dayend=17&monthend=8&yearend=1993&req_city=Kavala&req_state=&req_statename=Greece - www.wunderground.com/history/air ... ame=Greece

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 05 10:51 #1124

Na végre, ismét megtaláltam!
Hónapokig nem találtam ezt a funkciót, pedig tavaly nagyon alaposan kimazsoláztam.
Tehát a <!-- w --><a class="postlink" href="www.wunderground.com-www.wunderground.com -on Utazás-tervező.

www.wunderground.com/tripplanner/index.asp - www.wunderground.com/tripplanner/index.asp

Ha Fahrenheit-fokokat ad meg, akkor át kell állítani a kép baloldalán a mértékegységeknél metrikusra (lehet, hogy más gépen új megnyitáskor ismét az angolszászt nyitja meg alapértelmezettként).
:Esernyő: :mérges: :szellemes: :úszógumi:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 05 10:18 #1122

Ezt a fülnyomást nem lehet valami munkavédelmi füldugóval csökkenteni? Vagy nem is kell csökkenteni, hanem hozzá kell szokni?

A párom a gyógyszertárban kapható viaszos fűldugót használta. Neki így nem nyomott. Én tűrtem. :)

2008 aug. 05 09:30 #1121

Közben majdnem fölrobbant a fülem. Azt azért hozzáteszem, hogy nem igen tudok úszni. Nekem már az is kaland volt, hogy túléltem.
1X észrevettem egy tengeri csillagot, aztán azt is Áginak kellett felhoznia, mert attól meg megijedtem. Amekkora lúzer vagyok, biztosan megharapott volna....

Harapnak a tengeri csillagok? :)
Az a baj, hogy a súlyosan hiányos ismereteim miatt félek megfogni mindent ami mozog a tengerfenéken. Nem tudom mi harap, mi szúr, mi csalánoz...
Jó, talán a cápában biztos vagyok :D

Ezt a fülnyomást nem lehet valami munkavédelmi füldugóval csökkenteni? Vagy nem is kell csökkenteni, hanem hozzá kell szokni?

2008 aug. 04 23:37 #1119

Jaj, jut eszembe! A beszámolómból kimaradt, de aki nem vásárolt még Suzi asszonynál Panagiában kanalas édességet, az semmi képpen ne hagyja ki!!!!
Mennyei manna!

Odamész, és annyit mondasz: Ágnes

Paff, megnyílik minden előtted....

2008 aug. 04 23:30 #1117

Ági ne szerénykedj!

Hajókázáskor kicsi búvárkodást iktattunk be. Ilyenkor lehet kagylászni, meg polipászni. A teljes utassereg kb. semennyi, vagy annál 3-mal több herkentyűt hozott fel, Ági pedig egyszer csak feljött a hajóra egy vagon mindennel. Nem győztünk csodálkozni, hogy mik vannak odalent. Én is bújtam a fenekét - jajjj persze a tengernek - de összesen 2 kagylót sikerült felhoznom, de azok legalább 4 méter mélyen voltak. Csak annyira volt erőm, hogy odakapjak a tenger aljára, és ami a kezemben maradt, na az lett a miénk. Közben majdnem fölrobbant a fülem. Azt azért hozzáteszem, hogy nem igen tudok úszni. Nekem már az is kaland volt, hogy túléltem.
1X észrevettem egy tengeri csillagot, aztán azt is Áginak kellett felhoznia, mert attól meg megijedtem. Amekkora lúzer vagyok, biztosan megharapott volna....
De jó megint felidézni...

Az a jó, hogy az ember a nyaralást kétszer éli meg. Először akkor, amikor ott van, aztán pedig itthon a fényképeket nézegetve. Meg persze az élménybeszámolókkor.

A munkahelyen elmondtam, hogy Thassos-on voltunk. Sokan jártak már ott, de csak fakultatív kiránduláson. Olyan ízesen sikerült mesélnem bent a szigetről, hogy páran jövőre oda szeretnének menni.

És még a fényképeket nem is látták.....

2008 aug. 04 16:47 #1116

...találtam a múlthéten két 1.5 m átmérőjű, 1 m magas, nem tudom milyen anyagú szállítóedényt. A tengeri állatok több cm vastagon bevonták fehér lepedékkel. Az aljában óriási agyagamfora törmelékek. ...

Ági milyen mélyre szoktál búvárkodni? :shock:
Én olyan profi vagyok, hogy a hátam kint van a vízből! :D

Kb, ez a mélység.
De csak okkal megyek le eddig.
Soha nem a mély részeken van az izgi dolog.
a színes halak és az élőlények a fény nélkül nem élnek, ill. színtelenek.
Ha sokáig gyakorlod az aféle búvárkodát, hogy a hátad kint van, és azt megtoldod egy fenék feldobó mozdulattal, akkor profivá válhatsz egy hét után. Gyakorlat teszi a mestert. Én is csak mint koca búvár merülök, viszont a víz és a mélység szerelmeseként nagy engedményeket tesz a tenger fenék.
Nagyon sok mulatságos élményem is van a búvárkodással.

Voltunk a borgyárban
Élvezetes volt.
A vezetője nemcsak mint jó szakember, hanem mint a legjobb idegenvezető mesélt nekünk az Ókori ill. a mai HELYI borokról.
Ha ti szeretnétek odalátogatni, egy telefonhívással jelentkezzetek be nála, mert lehet, hogy az ültetvényen van kint.
Telephelye: Sotiros a centrumtol felfelé az első utca balra, onnan 150 m.
NIKOER GIANNAKIS

üZEM: 00 30 25930 71026
MOBIL: 00 30 6936680282
GÖRÖG ILL. ANGOL NYELVEN BESZÉL.

2008 aug. 04 15:50 #1114

...találtam a múlthéten két 1.5 m átmérőjű, 1 m magas, nem tudom milyen anyagú szállítóedényt. A tengeri állatok több cm vastagon bevonták fehér lepedékkel. Az aljában óriási agyagamfora törmelékek. ...

Ági milyen mélyre szoktál búvárkodni? :shock:
Én olyan profi vagyok, hogy a hátam kint van a vízből! :D

2008 aug. 04 11:54 #1113

... ............................. Az aljában óriási agyagamfora törmelékek. Valószínű ezzel emelték be a hajóra az agyagamfrákat. A leletek 5-6 m mélységben a tengeri árok szájjánál bekövesedve a parti sziklákban. Mi lehet a mélységben...?

Húúúúha......................!!
:vigyor:

2008 aug. 04 06:48 #1111

... Amúgy felvenni sem egy egyszerű dolog, a hullámokban nagyon ugrálós képek lettek. :(

Tök jó! Mivel vetted fel ezeket? Zacskóba hegesztetted a kamerát? :D
Víz alatti fotózáson töröm a fejem, de amióta keresem a Lidlben a pár ezer forintos víz alatti fényképezőt, nem lehet kapni. :(
Más:
Ági említi valamelyik leírásban, hogy érdemes a kompozás előtt bevásárolni valamelyik Lidlben, mert sokkal olcsóbb mint a szigeten. Lesz az autópálya mellett valahol több ilyen is? Balazsh: megjelölhetnéd google earth fotón, mint a benzinkutat, én meg ugyanúgy megjelölném az IGO-ban :D :koccintás:

Egyszerhasználatos fílmest ne vegyél!
Nézd meg a <!-- w --><a class="postlink" href="www.fotomarket.hu-www.fotomarket.hu oldalán a vízalatti tokokat. Ott vannak univerzális HAMA tokok. Én azzal fotóztam.

Itt: www.fotomarket.hu/products.php?catid=76&manufactid=22

www.sarantismantzourakis.hu/ - www.sarantismantzourakis.hu/
Bravó, druszám!
Ez olyan, mint reggel egy tömény italt lehúzni.
Bekapcsolva hagytam, így könnyebben megy a reggeli készülődés.
Ma megint egy kalózkalandra indulok a szigetkörbe kiránduláson.
Az Ostria szállás tulaja,- Nikosz- kinyomozta hol gyártják a fimizméni Thassosi borokat. Sotirosban. Mivel érik már a szőlő, gondoltam ideje felkeresni. Érdekes színfoltja lesz a mai napunknak.

Szerdán, meg ha az idő is megsegít, és eljutunk a Vathi öblébe, amit újabban archeologiai temetőnek titulálok, felfedeztem egy újabb ókori leletet. Jó lenne ha megint lenne valakinek víz alatti készüléke. Az öbölbejutás szirtjénél,- a Platanos öböl felől, a ráhajló fenyő a tengerre alatt- ahogy a 100 -es mélyedés kezdődik találtam a múlthéten két 1.5 m átmérőjű, 1 m magas, nem tudom milyen anyagú szállítóedényt. A tengeri állatok több cm vastagon bevonták fehér lepedékkel. Az aljában óriási agyagamfora törmelékek. Valószínű ezzel emelték be a hajóra az agyagamfrákat. A leletek 5-6 m mélységben a tengeri árok szájjánál bekövesedve a parti sziklákban. Mi lehet a mélységben...?

2008 aug. 02 21:14 #1104

... Amúgy felvenni sem egy egyszerű dolog, a hullámokban nagyon ugrálós képek lettek. :(

Víz alatti fotózáson töröm a fejem, de amióta keresem a Lidlben a pár ezer forintos víz alatti fényképezőt, nem lehet kapni. :(
Más:
Ági említi valamelyik leírásban, hogy érdemes a kompozás előtt bevásárolni valamelyik Lidlben, mert sokkal olcsóbb mint a szigeten. Lesz az autópálya mellett valahol több ilyen is? Balazsh: megjelölhetnéd google earth fotón, mint a benzinkutat, én meg ugyanúgy megjelölném az IGO-ban :D :koccintás:

Egyszerhasználatos filmest ne vegyél!
Nézd meg a <!-- w --><a class="postlink" href="www.fotomarket.hu-www.fotomarket.hu oldalán a vízalatti tokokat. Ott vannak univerzális HAMA tokok. Én azzal fotóztam.

Itt: www.fotomarket.hu/products.php?catid=76&manufactid=22

2008 aug. 01 19:59 #1100

Más:

2008 aug. 01 14:44 #1099

Akit érdekel a vízalatti világ annak ajánlom ezeket a videókat:

www.indavideo.hu/video/Vizalatti_vilag

www.indavideo.hu/video/Vizalatti_vilag_2

Én követtem el őket. Az eredeti egy kicsit jobb, de még próbálkozom tökéletesíteni a képet.
Amúgy felvenni sem egy egyszerű dolog, a hullámokban nagyon ugrálós képek lettek. :(

Jó hétvégét mindenkinek.

2008 aug. 01 14:40 #1098

Most olvastam el Balázs beszámolóját,naygon jól öszeszedted,és kiemelted a fontosabb,szebb emlékeket.

2008 aug. 01 13:59 #1097

Köszi a választ Balázs!
Beszámolót tegnap néztem napközbe,még nem volt,ezért voltam ilyen rámenős,de akkor olvasom is...

Sziasztok!
Akik már voltak a szigeten busszal, Tőlük kérdezném, hogy érdemes EUR-on kívűl más valutát is vinni? Arra gondolok,hogy ahol megáll a busz útközben mosdó, benzinkút, stb, ott lehet-e EUR-ral fizetni?

Balázs!
Kérdezném, hogy a T képeid és beszámolód mikor lesz fenn? Nagyon szuper képeket készítettél az előző években is, emiatt várom (gondolom sok mindenki mással együtt)!

Jó hétvégét midnenkinek! :lol:

Bár nem busszal mentünk, de ahol megálltunk lehetett EURÓ-val is fizetni, csak hát egy kicsit rosszúl váltják. Nem tudom szeretnél-e valamit venni a shopban, vagy csak a mosdóra kell, mert azt speciel el lehet intézni 50 centel (1 EURÓ-val).

Beszámoló már fent van képek nélkül, a képek és a fotóalbum kb. jövő hét közepére várható. :)

2008 aug. 01 13:50 #1096

Balázs !
Ennyit dolgozni vele....!!!! Szuper! De jó, hogy idementetted!!!
:canabis:
Anikusz!
De még egy pár szót !!! még, még, mééééég.......
:irkálós: :WC:

Mennyit? Itthon egy percet sem.
Erre jó, egy csendes, nyugodt szolgálat, és a laptop. :)

Máshova mennteni nem is tudnám, mert ekkora képméretet nem nagyon engednek. :(

Egyébként feltöltöttem a kompmenetrendet is már.
Bár sok értelme nincs, mert fél óránként egy úgyis elindul :)
A szárnyashajó viszont nem túl praktikus a kirándulásokhoz. Tavaly jobb volt a menetrendje.

2008 aug. 01 13:45 #1095

Sziasztok!
Akik már voltak a szigeten busszal, Tőlük kérdezném, hogy érdemes EUR-on kívűl más valutát is vinni? Arra gondolok,hogy ahol megáll a busz útközben mosdó, benzinkút, stb, ott lehet-e EUR-ral fizetni?

Balázs!
Kérdezném, hogy a T képeid és beszámolód mikor lesz fenn? Nagyon szuper képeket készítettél az előző években is, emiatt várom (gondolom sok mindenki mással együtt)!

Bár nem busszal mentünk, de ahol megálltunk lehetett EURÓ-val is fizetni, csak hát egy kicsit rosszúl váltják. Nem tudom szeretnél-e valamit venni a shopban, vagy csak a mosdóra kell, mert azt speciel el lehet intézni 50 centel (1 EURÓ-val).

Beszámoló már fent van képek nélkül, a képek és a fotóalbum kb. jövő hét közepére várható. :)

2008 aug. 01 13:31 #1094

Sziasztok!

Balázs!

2008 aug. 01 13:26 #1093

Balázs !
Ennyit dolgozni vele....!!!! Szuper! De jó, hogy idementetted!!!
:canabis:

Anikusz!
De még egy pár szót !!! még, még, mééééég.......
:irkálós: :WC: [/img]

2008 aug. 01 12:43 #1092

Újabb csemege!
picasaweb.google.com/Thassos.sziget/HertzTRkP

A Jeep túrás autókölcsönzőtől kapott térképet szkenneltem be 8 darabba, majd ezután összeillesztettem. Néhol látszik egy kis hiba, azért bocsánat. A kis képek a térképen jelölt karikáknál készült fotók, ezek a képek a térkép hátulján vannak egy kis szöveggel együtt.

Nem csemege, de akit érdekel: egyenlőre képek nélkül feltöltöttem az idei évi beszámolómat.

2008 aug. 01 10:28 #1091

FÓKÁKAT LÁTTAK BEMÁSZNI A TENGERBE

Ez szenzációs! Tegyétek közzé a fotókat ha előkerülnek!

És azonnal kerüljenek elő!!!!!! :lol:
Lássuk azokat a fotókat. :fotó:

Még dolgoznak rajta photoshopban :wink:

Csak nem úgy kerül a képre a fóka. :twisted:

2008 aug. 01 09:37 #1090

Még dolgoznak rajta photoshopban :wink:

2008 aug. 01 09:28 #1089

2008 aug. 01 09:10 #1088

2008 aug. 01 07:28 #1087

Többedszerre olvastam olyan dohogást egyéb fórumokon, hogy az idegenvezető elnézte az időt egy órával.

Kezitcsókolom : Görögországban az időeltolódás Magyarországhoz képest plusz egy óra! Az órákat át kell állítani egy órával előbbre. Szerintem ez benne van az utazási iroda prospektusában is.
:kakukk:

Tisztelettel - azok olyan idegenvezetők voltak 8)

A mi Ágink bármilyen időpontról is volt szó, mindig hozzátette, hogy nagyjából Görögországban lehetünk, és hogy cirka + 1 óra az eltérés :Izzad:

Az Ágiról volt szó, hogy elnézte az időt. De szerintünk a kedves görögbe :cry: utazó honfitársunk nem tudta, hogy mely időzónában is tartozkodik valójában. :(

Más:
poker1 beszámolója képekkel együtt felkerült a honlapra.
Mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe.
www.freeweb.hu/thassos/poker1_2008-as_csaladi_nyaralasa.html

GYEREKEK, UG YÉRZEM NEM KELL NAGY ÜGYET CSINÁLNI EGY-EGY EMBER REKLAMÁCIÓJÁBÓL.
HA 50 FŐBŐL EGY EMBER SÉRELMEZ VALAMIT, AZ JÓ ARÁNY.
A HAJÓKIRÁNDULÁSON PEDIG TALÁN 65-EN VOLTUNK, ÉS ABBÓL 62 NAGYON JÓL ÉREZTE MAGÁT, TEHÁT ITT IS KELL AZ EGY KIVÉTEL, HOGY IGAZ LEGYEN A JÓ.
(PÓKERÉK, ÉS RAJNAI ÁKOSÉK NAGY CSAPATA, MEG SOKAN MÁSOK)

MÁS.
KARCSIÉK NAGY CSAPATA A SZIRÉNEK MEDENCÉJÉHEZ LÁTOGATOTT ÉS FÓKÁKAT LÁTTAK BEMÁSZNI A TENGERBE A MEGÉRKEZÉSÜKKOR. SIKERÜLT IS LENCSEVÉGRE KAPNIUK.
VÁRNÁM, HOGY KÖZLITEK A BIZONYÍTÉKOT.
BEVALLOM ÉN MAGAM IS MEGDÖBBENTEM E TÉNYEN.
PÁNOS, MÍG PRENOS-NEA IRAKLICA VONALON HAJÓZOTT SOKSZOR OTT KELLETT A KAVALAI PARTON A HAJÓN ÉJSZAKÁZNIUK. ÁLTALÁNOS SZOKÁSA, HOGY ÉJJEL A TENGERT ELLENŐRZI, ÉS TÖBB ALKALOMMAL MONDTA, HOGY HAJNAL HASADTÁN LÁTTA AZ NEA PERAMOS KIKÖTŐJÉBE FELBUKKANI, E MÓKÁS, OKOS ÁLLATKÁKAT. FIDÓ NISI, TERMÉSZETVÉDELMI SZIGET A FŐ TEREÜLETÜK, DE POTOS MÉLY TENGERI BARLAGJÁBA, ASTRIS SZIGETÉRE IS ELLÁTOGATNAK. ELÖSZŐR HALLOTTAM, HOGY VALAKIK, A PÁROMON KÍVÜL IS TALÁLKOZTAK VOLNA VELÜK.
ANNAK IDEJÉN AZ YPSZÁRIÓ HEGYET A TEKNŐSBÉKÁK SZIGETÉNEK NEVEZTEM. ÉS PANASZKODTAM SOHA NEM TALÁLKOZOM VELÜK. TAVALY ÓTA MEGBARÁTKOZTAK A GONDOLATTAL, HOGY NEM KERÜLHETIK EL AZ ÚTVONALAM. ÉS VALÓBAN A JEEPUTVONAL ELMARADHATATLAN VÁNDORAI LETTEK. REMÉLEM SIKERÜL BEPROGRAMOZNOM A FÓKÁKKAL IS A KALANDJAIMAT.
www.freeweb.hu/thassos/images/p145_1_06.png - www.freeweb.hu/thassos/images/p145_1_06.png
ERRŐL PEDIG NEM MONDTAM, HOGY EBBŐL ANYÓSOM ISTENI FASIROZOTTAT KÉSZÍT.
SZABADKÉZZEL NE FOGJÁTOK MEG, MERT CSÍPÉS A NYÁLKAHÁRTYÁN ÉLETVESZÉLYES LEHET.
ÉN MAGAM MÉG NEM TUDOM SZEDNI. EZ PÁNOSZ FELADATA. TÉLEN A SZIKLÁK KÖZÜL KIFEJTI KI.

Oldalmegjelenítési idő: 0.382 másodperc