Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 aug. 08 10:42 #1182

balazsh, a kempingezős topicban írtad ezt: szállás (5*60+9*65=885 E): 214 500
miért van 2 részre szedve? olcsóbb/drágább, 5 és 9 éjszaka?

Pontosan.
júni. 30-júli 14-ig voltunk, és az első 5 napot még megkaptuk 60-ért.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 08 10:34 #1181

1. Szalámi, konzerv itthonról - mi ilyet max útravalónak. :)

3. Benzin
4. Magyar autópályadíj
5. Külföldi autópályadíj
6. Komp díja

ezek Bp(környéke)-Thassos viszonylatban 85 000 Ft-ba kerülnek kb.

8. Koszt - mi a napi költőpénzhez számoljuk, 2 főre 25-35 euro/nap átlagosan.

9. Benzin az ott közlekedéshez - ezt mi beleszámoljuk az elején, utiköltség címszóval. attól függ, hogy hová megyünk, belekalkulálunk +200-1500 km-t. tavaly alulszámoltunk, a túlszámolt 5000 km helyett mentünk vagy 6500-at. :D

12. Elfelejtett mosópor, fogkrém, szúnyogriasztó stb. megvásárlása - indulás előtt lista írása és pipálni ami bent van. ÚTLEVÉL, FÉNYKÉPEZŐGÉP, PÉNZ! a többi nélkül elvagyunk 1 hétig. :)

ujabban vannak görög cuccok amikre rákattantunk (ouzo mini, mavrodaphne, noynoy tejszín az itthoni frappéhoz, nescafé, mert ott olcsóbb mint itt, fűszerek, stb) és hoznunk KELL. ezekre +50-100 eurot számolunk.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 08 10:26 #1180

Költségek - szerintem

1. Szalámi, konzerv itthonról
2. Biztosítás
3. Benzin
4. Magyar autópályadíj
5. Külföldi autópályadíj
6. Komp díja
7. Szállás (létszámtól és dátumtól függően)
8. Koszt
9. Benzin az ott közlekedéshez
10. Belépődíjak
11. Szuvenír
12. Elfelejtett mosópor, fogkrém, szúnyogriasztó stb. megvásárlása

általánosságban, nagyjából.
:vigyor:

2008 aug. 08 10:01 #1179

balazsh, a kempingezős topicban írtad ezt: szállás (5*60+9*65=885 E): 214 500
miért van 2 részre szedve? olcsóbb/drágább, 5 és 9 éjszaka?

2008 aug. 08 09:59 #1178

balazsh: moderátorkodom egy kicsit ha megengeded, csak hogy ne offoljuk szét a kempinges topicot. :) ezért erre a hozzászólásra egy másikban válaszolok. :)

Én meg áthoztam ide a helyére. :)
balazsh

2008 aug. 08 09:49 #1177

utiköltséghez szükséges euro: 239
utiköltséghez szükséges forint: 25000
szálláshoz szükséges euro: 245 35*7 költőpénz euroban: 175 25*7
Összesen: 185 000 Ft

így. :)

nem szoktunk fakultatív programra befizetni, nincs autóbérlés, robogó... és még a gyerkőc(ök) sem hisztizik hogy neki ez kell - az kell. :D ott egyébként nem nagyon szoktunk főzni sem, majd' minden nap tavernában eszünk, de az is megvan egy 15-20asból általában. reggeli kerül még pénzbe, napközben meg elvagyunk gyümölcsön. a peloponnészoszon azért kell a napi 35 euro költőpénz, ott több szuvenirt veszünk (magunknak is) és több a fizetnivaló, pl belépők, stb.

a tavalyi 3 hetes nászút (és voltunk jópár helyen) került nekünk kb 500 000 ft-ba.

Nálunk :
autó benzin a két hétre: 86 500
autópálya oda-vissza (59 E) : 14 500
szállás (5*60+9*65=885 E): 214 500

Plusz a többi a megélhetés.
Minden este taverna. Ha igazi taverna, akkor min. 40-45 E. Ha csak gyors kaja, akkor 20-25. De inkább igazi taverna volt.
Fakultatívra mindig csak max. egyre megyünk.
Minden nap gyümölcs, és reggelire pékáru, paradicsom. A felvágottat és a konzervet itthonról visszük.
Strandon jégkrém, és akkor már apának frapé. :)

Szóval azért két nagy gyerekkel nem egyszerű. :)

2008 aug. 08 09:32 #1176

utiköltséghez szükséges euro: 239
utiköltséghez szükséges forint: 25000
szálláshoz szükséges euro: 245 35*7 költőpénz euroban: 175 25*7
Összesen: 185 000 Ft

így. :)

nem szoktunk fakultatív programra befizetni, nincs autóbérlés, robogó... és még a gyerkőc(ök) sem hisztizik hogy neki ez kell - az kell. :D ott egyébként nem nagyon szoktunk főzni sem, majd' minden nap tavernában eszünk, de az is megvan egy 15-20asból általában. reggeli kerül még pénzbe, napközben meg elvagyunk gyümölcsön. a peloponnészoszon azért kell a napi 35 euro költőpénz, ott több szuvenirt veszünk (magunknak is) és több a fizetnivaló, pl belépők, stb.

a tavalyi 3 hetes nászút (és voltunk jópár helyen) került nekünk kb 500 000 ft-ba.

Re: Kemping kontra apartman 2008 aug. 08 09:23 #1175

nekünk idén 1 hét szállás + kaja + költőpénz + utiköltség Görögországban 2 főre általában 200 000 ft. ebben MINDEN költségünk benne van.

Ezt hogy csináljátok?
Csak az út 85 000 Ft.
Nekünk a két hét nem állt meg 600-ba. :(
Igaz mi 4-en voltunk és két hétig.

2008 aug. 07 23:21 #1169

Tényleg, a fóka dolog nagyon lecsengett :)

A delfinekről valami olyasmit mondott Ági a hajókiránduláson, hogy nem érzik jól magukat, nincsenek jóllakva és ezért nem jönnek a felszínre. Ennek részben okai az orvhalászok, akik bezsákmányolják a halat előlük.

Szomorú ez, mert amúgy életük 70%-át játékkal kellene tölteniük...

A terítő dolog működik, bár mi nem vettünk, de Ági mondta, hogy Skala Potámiában a Mama's Grill-ben lehet nagyobb tételben venni. Ha csak egy-két darab kell, akkor azt bárhol kaphatsz ajándékba is.

2008 aug. 07 20:53 #1166

És delfint se láttatok ???
:matróz:

2008 aug. 07 13:55 #1164

Mi van már a fókákkal???
Nem kerültek elő a bizonyítékok?

2008 aug. 07 12:42 #1162

Sziasztok!
Aki volt már idén Thassoson, tőlük kérdezném, hogy vett-e valaki Thassosos papírterítőt, működik-e a dolog, amit Ági írt még picit régebben a blogjában?
Köszi

tényleg jó a kérdés... ha lesz még szezon végére, én is vásárolnék... az a baj hogy nemcsak emlékbe, hanem akár a kerti asztalra, minden hétvégi használatra is. :oops:

2008 aug. 07 10:34 #1161

Sziasztok!
Aki volt már idén Thassoson, tőlük kérdezném, hogy vett-e valaki Thassosos papírterítőt, működik-e a dolog, amit Ági írt még picit régebben a blogjában?
Köszi

2008 aug. 07 07:35 #1158

kalimera. 8)
ismét köszönöm a kedves üdvözléseket és a gratulációt. :)
poker1: Limenasban szálltunk meg 2006ban egy görög házaspár kis panziójában. kiadó apartmanjaik vannak, nem hirdetnek sehol, de nagyon jól éreztük magunkat. aki olvasta a beszámolómat (www-re katt), láthatja hogy milyen családias volt a légkör, még a házigazda névnapi családi vacsijára is meghívtak minket. na az volt aztán a görög est! :D

2008 aug. 06 23:46 #1155

rám konkrétan még fevgyvert is fogtak... jóvót, na. :twisted:

Szia mia!

Üdv minálunk!

Hát ezek a balkániak már csak ilyenek, de aztán jött Thassos....

Hál' Istennek, még kifele ért az atrocitás, és a rengeteg élmény feledtetni tudta a sok jóóóságot.

Leginkább itthon dühödtem fel legjobban, amikor Pamag felvetette, hogy talán álrendőrök voltak. Háááát lehet, de pisztolyuk az volt...

Most már felerősödtem, és természetesen bepancsolnék az orruk alá :P

Ha az összes pénzt patikára költik, nem most fognak meggyógyulni :wink:

Jut eszembe, Thassos melyik részére mentek?
Bocs, ha már leírtad, csak nagyon ritkán jutok a géphez....

2008 aug. 06 17:52 #1153

szia,

....... hogy tényleg megéri a sok munka, amit a beszámolókba fektetek. :)

....................... :D

Megéri! Én is elolvasok minden görögöt, ami a te kezedből kerül ki!
Én is örülök neked itt! Kérlek, ne fukarkodj a jelenléteddel és a tapasztalataiddal!
A babához gartulálok!
:dumcsi

2008 aug. 06 16:24 #1152

szia,

ez aztán a szívhez szóló fogadtatás. köszönöm a kedves szavakat, mindig jólesik ilyeneket olvasni. ilyenkor gondolok arra, hogy tényleg megéri a sok munka, amit a beszámolókba fektetek. :)

mi általában nem megyünk kétszer ugyanarra a helyre, ez az idei út csak kivétel lesz... úgysem tudnánk most felfedezni egy újabb világot. görögfílingre vágyunk, és thassos talán a legközelebbi hely ahol ezt megkaphatjuk. ennyi. :D

2008 aug. 06 15:46 #1150

Szia Mia!
Nem is hiszed mennyire megörültem Neked itt nálunk.
Thassosról szerzett első élményem a Te beszámolód volt, ez adta az indíttatást. És csodálatos volt valóban!!! :D Nagyon hiányzik, remélem még visszamegyünk egyszer.
A pici fiad gyönyörű, gratulálok! Mert, hogy azóta olvaslak.
Az újabb thassosi úthoz pedig sok-sok örömet és élményt kívánok!

2008 aug. 06 10:56 #1139

...
Úgy gondolom, hogy egy 3 éves gyerekkel 3 tagbaszakadt üvöltő bolgár mocsadékkal szemben kevesen próbálták volna meg az alkudozást. Egyébként volt még egy választásom, hogy délben bemehetek Szófia központjába a rendőrségre, és kifizethetem a dupláját az ő pénzükben.
Valahogy nem volt kedvem királyt játszani, közben persze a fiam zokogott, mert azt hitte, hogy megverik apát! Döbbenetes volt!

mi is próbáltunk alkudozni 2002-ben a bolgárokkal, amikor a SZEMBŐL JÖVŐ rendőr utánunk fordult, majd közölte hogy bemértek, gyorsan mentünk. bár akkor még csak 60ra büntettek. nem lehetett. fenyegettek szófiával, bilinccsel, kapitánysággal meg mittomén, persze idegen nyelvet nem beszéltek. rám konkrétan még fevgyvert is fogtak... jóvót, na. :twisted:

2008 aug. 05 15:57 #1132

Köszi a gyors választ!
Azt hittem,korábban.

Nagyon szépek a fennlévő képek, Balázs, a sok naplemente is nagyon szép,meg persze az összes többi!!!
Hány óra körül volt naplemente? gondolom elég korán...

Megnéztem az adatokat. A képek 20:15-20:45-ig készültek. Természetesen az ottani idő szerint. (itteni +1)

2008 aug. 05 15:39 #1131

Nagyon szépek a fennlévő képek, Balázs, a sok naplemente is nagyon szép,meg persze az összes többi!!!

Megnéztem az adatokat. A képek 20:15-20:45-ig készültek. Természetesen az ottani idő szerint. (itteni +1)

2008 aug. 05 15:10 #1130

Húúúúú... ezek a képek...!
Miért van az, hogy minden kattintás előtt nagy levegőt vettem? :)
Dinamikus sztereotip!

Mert sokáig nézted őket, és a következőre már nem lett volna elég a bentlévő. :lol:

2008 aug. 05 14:34 #1129

Dinamikus sztereotip!

Mert sokáig nézted őket, és a következőre már nem lett volna elég a bentlévő. :lol:

2008 aug. 05 14:08 #1128

Feltöltöttem pár új vízalatti fotót és elkészült a beszámolóm képes változata is.
Az idei fotóalbumomhoz még válogatom a képeket, de még a délután fent lesz. :)

Dinamikus sztereotip!

2008 aug. 05 12:36 #1127

Feltöltöttem pár új vízalatti fotót és elkészült a beszámolóm képes változata is.
Az idei fotóalbumomhoz még válogatom a képeket, de még a délután fent lesz. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.395 másodperc