Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 15 09:57 #936

Szia Cserpak!
Köszi a sok infót mindannyiunk nevében!
Még két kérdésem lenne:
-motorral szeritned mennyire bejárható a sziget? az útviszonyok miatt írom elsősorban....
-milyen a buszos út? mennyire viseli meg az embert, érdemes-e eurón kívül más valutát is vinni? tényleg tenger mellett visz az út utolsó 4-5 órája? (csak mert akkor menetirány szerinti jobb oldalra kellene ülni...)

Szia!
A sziget természetesen motorral bejárható, de akkor nem látod a természet szépségeit, mert igencsak kell figyelned a vezetésre.Amennyiben autót választa, akkor max. a vezető nem élvezi annyira, bár nekem így is sok szép dolgot fényképezett le a szemem....
Személy szerint én idegenkedem a motortól, mert a sok hülye turista néha elfelejti a kresz szabályokat és a görögök sem piskóták...Öreg vagyok, szeretem a biztonságot :D Nameg a kényelmet.....
A busz út nem egyszerű. Kb. 20-22 óra, de elviselhető.Nekem a legrosszabb úgy éjféltől napkeltéig.....Brrrrr.De ott voltam és vissza felé is kibírtam.Elviselhető.Thesszaloniki után egy kis tengerpart, majd autópélya, utána újra part....

Palackosban Samos-i bort vagy vagy Kavala környékéről származót vegyél.Feltétlenül kérd a görög segítségét milyen kell.Száraz, édes stb....Segítenek, mert ha jót ajánl visszamész hozzá.A jó bor ott sem olcsó, de megéri....
Feltétlenül kóstoljátok meg a retsinát (ez a gyantás bor)CSAK jéghidegen jó, de én imádom.Javaslom a Retsina Malamatiát.Fél literes a kiszerelése, fémkupakkal, rendkívül olcsó (1-1,5 euró) és szerintem nagyon finom...
Más konkrét kérdésre is szívesen válaszolk(ha tudok) úgy este 6-7 között benézek....
Sziasztok...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 15 09:41 #935

Szia Cserpak!
Köszi a sok infót mindannyiunk nevében!
Még két kérdésem lenne:
-motorral szeritned mennyire bejárható a sziget? az útviszonyok miatt írom elsősorban....
-milyen a buszos út? mennyire viseli meg az embert, érdemes-e eurón kívül más valutát is vinni? tényleg tenger mellett visz az út utolsó 4-5 órája? (csak mert akkor menetirány szerinti jobb oldalra kellene ülni...)

Szia!
Nos. Mi a Melidaban laktunk és busszal utaztunk.A Melida a központban van, jó tiszta és jó helyen van.Nem tudom a 3 napnál további bérlés miben változtatja az árakat.Talán a hosszabb bérlés alku tárgya lehet, ámbár nem hiszem, mert ha nem vagy gyors, autód sem lesz.Kia Picantó volt az autó.Kevés az autó és sok a bérlő...
Igen, bejártunk mindent a szigeten.Ha nem ezt teszed, igen unatkozni fogsz, szerintem de ez ugye egyéni dolog.
Ha még van konkrét kérdésed, csak bátran

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 15 05:12 #934

Pamag!

Köszönöm a rengeteg segítséget! Már csukott szemmel is oda kell, hogy találjak. (Bár valószínűleg, mivel rólam van szó, el fogok tévedni, még pedig csúnyán ) :lol:
Tavaly 400km-t kerültem az ismert okok miatt(lejárt útlevél).
Remélem tudunk idén fürödni a nagy pacsában, és nem lesz túl hideg.
Ha mégis, akkor ahogy a fiam mondja: bakfitty

Annak az aberrált fórumozónak shurkynkshp üzenem, hogy ha a gyerekem meglátja a gusztustalan cuccait, akkor megtalálom a módját, hogy kiderítsem, ki Ő, és annak tuti nem lesz jó vége!

2008 júl. 15 05:05 #933

Sztem nem gáz a medencében fürdés. Tavaly mi is mindig csak abban tudtunk, mert fagyott szamarak repültek az égen :lol:
Helyette viszont felfedeztünk minden apró kis utcát, és látnivalót.
Látom Cserpák, hogy ti is ezt tettétek. Azért sajnálom, hogy így járt a kicsi. Azért biztosan szép élmény marad neki.

2008 júl. 14 19:51 #932

[quote=cserpakBcsi....[/quote]

Megtaláljuk, ne félj! Hm. A vörösbor fölizgatott. Tavernában mindig jót kapok, de üzletben, palackban nem tudtam még olyat venni.

Hát - kár, hogy a kislányod így járt - bár fel lehet fogni ellenkezőképpen is. Én (ugye öreg reumás) már alig várom, hogy a sós víz jót tegyen rozsdás ízületeimnek.

A focistáról még tán két éve az Indexen azt állította valami túlokos szuperszemű, hogy a szállodás csak a hasonmása...

Akkor sokmindent megnéztetek. Láttunk tavaly sok kicsi öblöt, fürdésre ideálisat, de a párom egyrészt az autót nem hajlandó bizonytalan úton legyötörni, másrészt fájós lábbal gyalog sem tökéletes a dolog, meg az országúton parkolni sem lehet, tehát maradt a ház előtti fürdés. Igaz, mi csak reggel meg estefelé mentünk be. Gyerekkel más a helyzet, kell az igazi strand.

Úgy örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
:Thassos-fan:

2008 júl. 14 19:23 #931

Szgia Cserpák!
Merre jártatok, mit néztetek neg, mennyit fürödtetek, mit ettetek?
Meg még ami eszedbe jut....
:fotó: :úszógumi: :zabálás:

Még mindíg fáradt vagyok, de megpróbálom néhány mondatban összefoglalni.Azt hiszem, mindenhol voltunk amit érdemes megnézni.Tőszavakban:Thassos(főváros)Panagia,Theologos,Limenaria,Potos és persze Potamia, Scala Potamia valamint még egy csomó faluban aminek sajana, nem jut eszembe a neve.Sokat fürödtünk, de csalódni fogsz, mert medencében....A Koryna és Eric's poolban.Tudniillik a kislányomat az első napon annyira kicsipte egy kényes test felületén a tengeri só, hogy csak édes vízről lehetett szó.Ugye,érthatő.....Az Eric's az egyébként EricCantona focistáé és remek közvetlen figura, szinte hihetetlen mennyire jó fej.Mind a két helyen (Koyna, Eric) nem kell semmit fizetni a medence használatért.Rendelsz valamit inni és egész nap lehet bohócolni a medencében.A parton csak a naprnyő 6 euró és külön kell még rendelni....Nem tetszett...
Én szeméy szerinz mindent ettem.Imádom a tengeri herkentyűket a lánnyal együtt....Lányom meg még palacsintát ami 3 euró....
Ajánlom a Taverna Flosvist (tengernek háttal állsz, akkor balra kb 150 m a központtól) drága de a konyhája remek és a kimért vörösbora meg a cippurója kiváló....de, mint mondtam, nem olcsó...
A központban a jéték gépek ura Kostasz.Nagyon jó fej, szeret beszélgetni és kedveli a magyarokat....Ha valaki arra jár, mondja meg neki, László üdvözli
Hát, hírtelen ennyi.....

ELCSEZTEM!!!!!! HA A TENGERNEK HÁTTAL ÁLLSZ AKKOR JOBBRA!!!!!

Bcsi....

2008 júl. 14 19:21 #930

Szgia Cserpák!

Még mindíg fáradt vagyok, de megpróbálom néhány mondatban összefoglalni.Azt hiszem, mindenhol voltunk amit érdemes megnézni.Tőszavakban:Thassos(főváros)Panagia,Theologos,Limenaria,Potos és persze Potamia, Scala Potamia valamint még egy csomó faluban aminek sajana, nem jut eszembe a neve.Sokat fürödtünk, de csalódni fogsz, mert medencében....A Koryna és Eric's poolban.Tudniillik a kislányomat az első napon annyira kicsipte egy kényes test felületén a tengeri só, hogy csak édes vízről lehetett szó.Ugye,érthatő.....Az Eric's az egyébként EricCantona focistáé és remek közvetlen figura, szinte hihetetlen mennyire jó fej.Mind a két helyen (Koyna, Eric) nem kell semmit fizetni a medence használatért.Rendelsz valamit inni és egész nap lehet bohócolni a medencében.A parton csak a naprnyő 6 euró és külön kell még rendelni....Nem tetszett...
Én szeméy szerinz mindent ettem.Imádom a tengeri herkentyűket a lánnyal együtt....Lányom meg még palacsintát ami 3 euró....
Ajánlom a Taverna Flosvist (tengernek háttal állsz, akkor balra kb 150 m a központtól) drága de a konyhája remek és a kimért vörösbora meg a cippurója kiváló....de, mint mondtam, nem olcsó...
A központban a jéték gépek ura Kostasz.Nagyon jó fej, szeret beszélgetni és kedveli a magyarokat....Ha valaki arra jár, mondja meg neki, László üdvözli
Hát, hírtelen ennyi.....

2008 júl. 14 19:19 #929

Mindannyiotok segítségét kérem !

Segítsetek a tudomására hozni ennek a csökkent agykapacitású lénynek, hogy a szexlapjaival kotródjon a más témájú, gyerekek által is olvasott fórumunkról !
:!:

2008 júl. 14 19:11 #928

Ide is írom, amit a közleményekbe:

Felhívom a figyelmét a ma harmadik névváltozatban regisztrált shurkynkshp nicknek, hogy szokásos témáját ne tegye bele a fórumba !!!
:!: :!: :!:

2008 júl. 14 18:00 #926

Szgia Cserpák!

2008 júl. 14 17:15 #925

Szia!
Nos. Mi a Melidaban laktunk és busszal utaztunk.A Melida a központban van, jó tiszta és jó helyen van.Nem tudom a 3 napnál további bérlés miben változtatja az árakat.Talán a hosszabb bérlés alku tárgya lehet, ámbár nem hiszem, mert ha nem vagy gyors, autód sem lesz.Kia Picantó volt az autó.Kevés az autó és sok a bérlő...
Igen, bejártunk mindent a szigeten.Ha nem ezt teszed, igen unatkozni fogsz, szerintem de ez ugye egyéni dolog.
Ha még van konkrét kérdésed, csak bátran

2008 júl. 14 09:53 #923

szia!
köszi az infokat. Milyen autót béreltetek? A bérlési tarifák hogy emelkednek, 3 napon túl, pl. 4-5 napnál?Kröbejártátok a szigetet, déli részt is? Melyik apartmanban laktatok? Busszal mentetek?
Köszi a válaszokat... :lol:

Nos, sziasztok!
Szóval reggel 8-kor megérkeztünk.
Kellemes 2 hét volt, jó társasággal.
Némi tanács az eljövendőben utazoknak.
Feltétlenül béreljetek autót pl a Speedy car-nál 3 napra 4 személynek 50 euró teljes biztosítással + benzin...Azért ajánlom az autó bérlést, mert bár Scala Potamia szép kis település, de, elnézést, teljesen érdektelen.Lemész a partra, balra 50 méter éttermek, jobbra ugyan ez és annyi....Feltétlenül el kell menni a fővárosba, Panagiába és ott atéren inni az ivó kútból.Talán még soha nem ittam olyan friss, édes, üdítő forrás vizet....
Ja, szerintem Scala Potamiában a legnagyobb és legjobb gyrosát a Speedy Carral átellenben szemben csinálják.Két görög csajszi üzemelteti.Nincsenek sokan ott és nagyon kedvesek, szeretik a magyarokat, az utólsó este spontán buli lett az utolsó gyrosból...:)
Ne hagyjátok ki a Jeep túrát. A legjobb program és aki szeret és (ez fontos) tud is vezetni annak meg maga a csoda....Remekül szórakoztam...
Nos ennyi, ha kérdés van, holnap benézek (vagy ma este még)
Sziasztok

2008 júl. 13 19:03 #922

Szia Cserpák!

Na végre, valakik már megjöttek! Már teljesen ki voltunk tikkadva a kíváncsiságtól!

A szigeten mindenhol isteni finom a víz, a csapvíz is, de a kutak különösen.
:nyalóka:

2008 júl. 13 18:29 #921

Az elöbb fére érthető voltam.NEM Panagia a főváros.MINDENHOVÁ el kell menni ez a lényeg...

2008 júl. 13 18:26 #920

Nos, sziasztok!
Szóval reggel 8-kor megérkeztünk.
Kellemes 2 hét volt, jó társasággal.
Némi tanács az eljövendőben utazoknak.
Feltétlenül béreljetek autót pl a Speedy car-nál 3 napra 4 személynek 50 euró teljes biztosítással + benzin...Azért ajánlom az autó bérlést, mert bár Scala Potamia szép kis település, de, elnézést, teljesen érdektelen.Lemész a partra, balra 50 méter éttermek, jobbra ugyan ez és annyi....Feltétlenül el kell menni a fővárosba, Panagiába és ott atéren inni az ivó kútból.Talán még soha nem ittam olyan friss, édes, üdítő forrás vizet....
Ja, szerintem Scala Potamiában a legnagyobb és legjobb gyrosát a Speedy Carral átellenben szemben csinálják.Két görög csajszi üzemelteti.Nincsenek sokan ott és nagyon kedvesek, szeretik a magyarokat, az utólsó este spontán buli lett az utolsó gyrosból...:)
Ne hagyjátok ki a Jeep túrát. A legjobb program és aki szeret és (ez fontos) tud is vezetni annak meg maga a csoda....Remekül szórakoztam...
Nos ennyi, ha kérdés van, holnap benézek (vagy ma este még)
Sziasztok

2008 júl. 13 17:39 #919

Megérkeztünk!Reggel 8 órakor tett le minket a busz!
Fergeteges 2 hetet nyaraltunk! Már is hiányzik !Később lesz majd részletesbb is de most kába vagyok .

Isten hozott itthon!
Kíváncsiak vagyunk mindenre!
:irkálós:

2008 júl. 13 15:54 #918

Megérkeztünk!Reggel 8 órakor tett le minket a busz!
Fergeteges 2 hetet nyaraltunk! Már is hiányzik !Később lesz majd részletesbb is de most kába vagyok .

2008 júl. 11 20:49 #909

Nica12 köszi szépen! Közben sikerült lezsíroznom az ügyfélszolgálattal a dolgot. Ha a roaming-ot aktiválom, akkor 144Ft az indított hívás, és 70Ft a fogadott hívás percenként.
Ha a passportot választom, akkor 260Ft a kapcsolási díj + az itthoni tarifáért lehet beszélni.
Kint is lehet választani a hálózatok közül. Nekünk Vodásoknak értelemszerűen a Voda a legkedvezőbb, de a többieknek a Cosmote a jobb.

Hát ennyit sikerült megtudnom. Köszi az ötletet az ügyfélszoliról. Néha az embernek a legkézenfekvőbb dolgok nem jutnak az eszébe :)

2008 júl. 11 08:53 #907

Az aktiválás teljesen ingyenes. A percíjakra sajnos nem emlékszem, azt tudom,hogy talán az sms ugyanannyi,mint egyébként, a percdíjak sem vészesek, talán volt egy jelentősebb kapcsolási díj és utána szinte mindegy volt,hogy mennyit beszltél,mert 10 percenként kellett fizetned pluszba. De lehet már nemigy van,sajna én se emlékszem pontosan...

Szia Poker1!
én is vodás vagyok, nálam eddig úgy működött,mikor Görögország más részeire mentem, hogy előtte fel szoktam hívni a Voda ügyfélszolgálatot (1270),és ott beállítanak vagy aktiválnak valamit a mobilszámod és aszerint, hogy melyik részre mész,és elmondják, hogy kinn manuális átállítással melyik hálózatra kell átállni,akkor élnek a Roaming tarifák (én a tarifákat is meg szoktam kérdezni egyúttal). Nekem eddig ez működött!
Remélem segítettem!

Igen! Köszi a gyors helpit! Most aztán reszkessen az összes ügyfélszolgálatos illetékes munkatárs :éhes:

Nagyjából emlékszel még a tarifákra? Csak nagyságrendileg érdekelne. Maga az aktiválás is pénzbe kerül, vagy csak a beszélt percek?

2008 júl. 10 22:25 #905

Ha hazajöttünk mindenféleképpen jelentkezem! :pápá:

Várjuk !!!
:éljen:

2008 júl. 10 20:25 #904

Szia Pamag és Mindenki!

Hát már nagyon izgulunk, mindenfelé csomagok, kis papíron a jegyzetek nehogy valami fontosat itthon felejtsünk. Mindenkinek köszönöm a sok hasznos tanácsot, információt, amit Tőletek kaptam. Aki utánunk indul annak én is kívánok jó utat, szép nyaralást. Ha hazajöttünk mindenféleképpen jelentkezem! :pápá:
Sziasztok!!

Anikusz! Jó utat, és érezzétek jól magatokat!
Aztán, ha hazaértetek, porold le a billentyűzetet, és írj :lol:

2008 júl. 10 20:23 #903

Szia Poker1!
én is vodás vagyok, nálam eddig úgy működött,mikor Görögország más részeire mentem, hogy előtte fel szoktam hívni a Voda ügyfélszolgálatot (1270),és ott beállítanak vagy aktiválnak valamit a mobilszámod és aszerint, hogy melyik részre mész,és elmondják, hogy kinn manuális átállítással melyik hálózatra kell átállni,akkor élnek a Roaming tarifák (én a tarifákat is meg szoktam kérdezni egyúttal). Nekem eddig ez működött!
Remélem segítettem!

Igen! Köszi a gyors helpit! Most aztán reszkessen az összes ügyfélszolgálatos illetékes munkatárs :éhes:

Nagyjából emlékszel még a tarifákra? Csak nagyságrendileg érdekelne. Maga az aktiválás is pénzbe kerül, vagy csak a beszélt percek?

2008 júl. 10 20:07 #902

Szia Pamag és Mindenki!

Hát már nagyon izgulunk, mindenfelé csomagok, kis papíron a jegyzetek nehogy valami fontosat itthon felejtsünk. Mindenkinek köszönöm a sok hasznos tanácsot, információt, amit Tőletek kaptam. Aki utánunk indul annak én is kívánok jó utat, szép nyaralást. Ha hazajöttünk mindenféleképpen jelentkezem! :pápá:
Sziasztok!!

2008 júl. 10 09:32 #901

Szia Poker1!
Remélem segítettem!

Pamag köszi a választ!

Igen, a harmadik verzió fut: Vodás vagyok, és előfizetéses - vszínűleg be kell mennem a helyi szolgáltatóhoz, és egy kisujjas asztalborítást eszközölni, hogy ha már egész Görögország Vodafone-ban úszik, akkor én mért vagyok kizárva a közösségből? :boxer
Na jó, asszem tényleg a roamingommal lehet vmi bibi :?

Majd mi megyünk Ágihoz, mert neki nagyon kiesik Pachis, és először úgyis ki kell pihennünk magunkat.

Noriga! Süttesd helyettünk is, és élvezzétek a természetet!
Jó kalandot!

2008 júl. 09 22:30 #898

Pamag köszi a választ!

Igen, a harmadik verzió fut: Vodás vagyok, és előfizetéses - vszínűleg be kell mennem a helyi szolgáltatóhoz, és egy kisujjas asztalborítást eszközölni, hogy ha már egész Görögország Vodafone-ban úszik, akkor én mért vagyok kizárva a közösségből? :boxer
Na jó, asszem tényleg a roamingommal lehet vmi bibi :?

Majd mi megyünk Ágihoz, mert neki nagyon kiesik Pachis, és először úgyis ki kell pihennünk magunkat.

Noriga! Süttesd helyettünk is, és élvezzétek a természetet!
Jó kalandot!

Oldalmegjelenítési idő: 0.470 másodperc