Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 jan. 09 15:47 #1807

Lefagyott az internet a hidegben?
Gázzal megy a gép és elfogyott (a számítógép fűt is :D )?
Vagy mi ez a csend kérem? :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jan. 06 14:38 #1806

Jó, akkor azokat figyeljétek, Te nyertél :)
Jól látom, hogy havas az Ypsario?

Igen.
Ági írta: <!-- l --><a class="postlink-local" href="www.forum.thasos.hu/viewtopic.php?f=2&t=40-viewtopic.php?f=2&t=40

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jan. 06 13:38 #1805

Jó, akkor azokat figyeljétek, Te nyertél :)
Jól látom, hogy havas az Ypsario?

Re: Általános 2009 jan. 06 10:59 #1804

Inkább már a hozzászólásokat figyeljétek.
www.go-thassos.gr/thassos-webcam/golden-beach/webcam.html - www.go-thassos.gr/thassos-webcam ... ebcam.html

Re: Általános 2009 jan. 06 09:28 #1803

Figyeljétek a webkamerát most!

We have temporarily stopped the webcam at this position. Sometime this morning (Jan. 6) a church event will be taking place at the rocks. You'll see people diving into the water...cold water. We are not sure when the event will take place, so stay tuned. (NOTE: There may be a chance that the event will not take place because of the weather...as you can see...high waves!)

Re: Általános 2009 jan. 05 22:15 #1802

Szia Verám! Mit berhelsz?
Én úgy volt, hogy ma útnak indulunk, de a sors nem így akarta. Elkezdtem hát az árakat berhelni.

Szia Ági!
Én is kezdtem már nézegetni,tényleg jók voltak.Próbálunk tájékozódni.Láttam nívósabbakat is./Nem mintha a szerényebbek nem lennének jók. Mi is ilyenbe voltunk és soha semmi gondunk nem volt.Sőt még többet kaptunk mint vártunk.Tisztaság megértés segítőkészség és nem utólsó sorba a barátságosság. /
De hiszen tudod mi max.megvoltunk mindig elégedve a szállással. Gyerekeim imádták a szállásadónkat,kedvességük viszonzásáért be is tanultak egyik este vagy 3 mondatot görögül és boldogan szaladtak hozzájuk.
Gyerekek bevannak indulva.Kár,hogy az utazást nem tudom másképp megoldani mint a busz.
Tudod a szívünk az vissza húz! Várjuk az új dolgokat és a változásokat is! Kíváncsiskodunk.
Szóktuk nézeget a vebcamerát és, nosztalgiázunk itthon.
Vanda üzeni ha leesik a hó légyszí küldj megint egy pár képet a szigetről.

Re: Általános 2009 jan. 05 19:55 #1801

Szia Verám! Mit berhelsz?
Én úgy volt, hogy ma útnak indulunk, de a sors nem így akarta. Elkezdtem hát az árakat berhelni.

Örömmel tudatom, hogy nincs áremelés.
Sőt vannak minőségi szállások, ahol egy kicsit vettünk le az árból. Az ár változás csak annyiban jelentkezik, hogy kitolódik a főszezon rész. Hogy értsétek ezt, kukkantsatok be az első 3 szállásba Sk. Potámia nagy strand-on.
A végleges árakat január végéig tesszük be, ahogy ígértük.

balazsh megjegyzése:
Új szálláskereső (béta) menüpontban.
Pontosan itt: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=57&Itemid=131 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=131
De ez még szigorúan fejlesztés alatt van, még nem tökéletes!!!
Bocsi Ági, de ez eddig nem volt publikus, csak mi láttuk. :)

Magdika, az a naptár főleg egyházi. A neveket ill. az egyházi bölcsességeket írja. Amikor nincs különösebb egyházi ünnep, akkor vagy recepteket vagy közmondásokat, vagy népi megfigyeléseket mondanak. Helyes kis naptár. Minden görög házban van ilyen. Ügyes vagy hogy rátaláltál. Tipikus.

A mikulás ruhára meg nem, érdeklődtetek. Így megmondom a választ. A szivárvány minden színe volt kezdetben.

Re: Általános 2009 jan. 04 23:27 #1800

Ilyen kis kalendáriumot vettem szeptemberben:
van 365 lapja, mindig le kell tépni egyet, és a hátoldalán is van valami szentencia, csak nem tudom, hogy a Szentírásból-e, vagy valami bölcsességek

melléklet nem található

<!-- ia0 -->görögnaptár2.JPG<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 jan. 04 13:20 #1799

Családi okok miatt, várhatóan január 8.-ig nem lesz lehetőségem a levelek megválaszolására. És emlékezzetek arra is, hogy a víz kereszt ünnepe nagy ortodox ünnep, tehát a szállásokkal való kapcsolattartás is szünetel ez időszakban.
Köszönöm megértéseteket. : :ördögűző: : :túra:

Jó pihenést!! :)

Re: Általános 2009 jan. 02 18:25 #1795

Szia Vandaba!!!!!
Nem kötekedni akarok most szólok!!

Üdv:Robi

Uccsóóóóóóóóóóóóó

Re: Általános 2009 jan. 02 18:21 #1794

Bizony én is kérnék mindenkit, hogy ne tegyen senki esetleg félreérthető megjegyzéseket másra!
Főleg úgy ne, hogy nem ismeri a másikat!

Én már találkoztam vandabával, minden tisztelet az övé!

Re: Általános 2009 jan. 02 17:50 #1793

Ez NEM szerencséthozó podariko volt a témámra.
Amikor még kitudod mondani a panaszt, addig nincs nagy baj.
Amikor már nincs kedved embert látni, és megszólalni akkor tényleg gond van.
Ne morcogjatok egymással.
Legyen meg ez az oldal ahova pihenni tudsz jönni.
És, ha valaki könnyíteni akar a lelkén azon próbáljunk meg egy pár sorral eltörölni a a gondot a homlokáról. A szavakon kívül mást úgy sem tudunk segíteni
Vandaba is csak általánoságban írt.
Robi, meg valószínüleg az ünnepi hangulatot szerette volna még megtartani.

AZT TUDJÁTOK MILYEN VOLT A MIKULÁS RUHÁNAK AZ ELSŐ SZÍNE?

Kedves Robi!
Privibe reagáltam az észrevételedre!

Re: Általános 2009 jan. 02 17:26 #1792

Kedves Robi!
Privibe reagáltam az észrevételedre!

Re: Általános 2009 jan. 02 09:13 #1791

Nem titok a közférában a fízú nyirbálás.

Szia Vandaba!!!!!
Nem kötekedni akarok most szólok!!!De nem csak ott nyirbálnak...Mások is sírnak aztán lehet hogy többért van otthon mint amennyiért más dolgozik...Nekem az a véleményem ha valakinek nem tetszik valami az váltson és ne sírjon :wink: De most már abba is hagyom mert ez nem ide való téma csak ki jött belölem,mégegyszer bocsika :D

Üdv:Robi

Re: Általános 2009 jan. 02 09:05 #1790

Szia Ági!
Az évkezdettel nincs baj úgy látom,csak így folytatódjon is.
Én személy szerint kicsit tartok ettől az évtől.Nem titok a közférában a fízú nyirbálás.
Nehéz volt az év második fele is , de túl vagyunk rajta.Nekem még most jön a neheze.
Nagy döntéseket kell meghozni itt az év első felébe /tovább tanulás/.Emiatt is eltüntem egy kis időre
mert nagy volt a hajtás .Andris kék övre vizsgázott/karate/.Január még a nehéz idők hónapja vizsgák garmada + felvételi:9-10.-e Eger, utánna már talán sűrűbben fogok előfordulni!

Re: Általános 2009 jan. 02 08:20 #1789

Mit tudtam meg e napokban?

Mióta ünneplik az újévet?
Id. e 48 óta a rómaiak kezdték.

Ki hozta be a karácsony fa divatját?
Dickens. Itt görögbe csak az 1800 -as évek idején jelent meg egy előkelő házában.

Mit törnek új év napján a görögök?
Nem a tányérokat, hanem a gránát almát. Ezzel szétszórva a gazdag, édes életet. (A szétszóródott magok feltakarításához egy év sem elég, mert ahova a magja foltja oda csöppen, az kitakaríthatatlan. Tehát az örök gazdagság.)

Mi a legfontosabb az új év első hajnalán?
Az, hogy ki megy hozzátok elsőnek látogatóba, vagy hogy kivel beszélsz először. Az hozhat szerencsét is, ha az illetőt szereted.

Ezért vártam hát meg, hogy ki lesz az első aki beköszönt hozzátok.
A precíz Bazsi! Tehát jó évünk lesz mindannyiunknak!!!! Én magam csak bekukucskáltam hajnalba, és Bazsit kértem fel Farkas Bandika nagy csapatának vidám versét fűzze be a jó kívánságok közé. Tehát aki azt szerette volna, hogy én köszöntsem, akkor kis segítséggel lehettem a második Bazsi után.

Re: Általános 2009 jan. 02 06:51 #1788

Mi is megettük a lencsénket .Idén adtunk a hagyománynak leves is volt meg főzelék is.Terveim hasonlóak mint Balázsnak .Már tavaly is kacsingattunk Peloponesos-ra idén talán sikerül. A gyerekek viszont ragaszkodnak a szigethez 1öntetüen az Ypsariós Safari ami vitte a pálmát nálunk.Aztán meglátjuk kilesz az erőssebb.Egy bizti nyaralni azt szeretnénk de hova az még nyitott kérdés. :nemtudom

Re: Általános 2009 jan. 02 00:11 #1787

Tzatzikit is csináltam, igaz, tejfölből. Először próbálkoztam vele. Hiába, az a jó kemény görög joghurt kell bele. De azért nyaltuk a szánk szélét utána.

Mi 2 doboz joghurtot és 1 doboz tejfölt szokzunk összekeverni, úgy jött be eddig a legjobban, ha nincs görög joghurt.

A Peloponnészoszon van bőven mit nézni.

Ebben bízom én is. :) Csak az idő lesz nagyon kevés rá. :(

Én meg idén helyett a következő évre tervezem azt, hogy Bulgáriában - a görög Komotinitől északra eső területen - felkeressük a sokezer éves Orfeusz-kultusz lelőhelyeit, és onnan mennénk Thassosra fürdeni. Bízom benne, hogy összejön.

Hát az nem jó. Addig még nagyon sok nap van még. :(

Re: Általános 2009 jan. 01 23:35 #1786

BUÉK !

Az újévi ebédhez megettük a szeptemberben Ano Karyofito faluban (Xanthi megye) a boltos nénitől ajándékba kapott fügebefőttet. Nagyon finom volt, egyáltalán nem olyan édes, mint gondoltuk.
:zabálás: :pezsgő:

Én meg ettem sok lencsét, hogy legyen elég tőke az idei tervet megvalósítani. (ami nagyon finom volt!! csak kár, hogy nem otthon fogysztottam el a családdal, hanem a munkahelyen egyedül :( ). Tegnap ettünk gyrost, és tzatzikit ebédre. :) Mondtam már, hogy a Lidl-be finom tzatzikit lehet kapni?

Idén úgy tervezzük, hogy megcsaljuk a szigetet. De csak egy kicsit.
Thassos elött lemennénk 7-10 napra Peloponesos-ra, majd visszefele 1 hetet elleszünk még Thassoson is.

A lencseleves nálunk is hagyomány. (De nekünk idén sajnos nem lesz nyaralás, akármennyi lencsét ettünk is ma...) Tzatzikit is csináltam, igaz, tejfölből. Először próbálkoztam vele. Hiába, az a jó kemény görög joghurt kell bele. De azért nyaltuk a szánk szélét utána.
A Peloponnészoszon van bőven mit nézni.
Én meg idén helyett a következő évre tervezem azt, hogy Bulgáriában - a görög Komotinitől északra eső területen - felkeressük a sokezer éves Orfeusz-kultusz lelőhelyeit, és onnan mennénk Thassosra fürdeni. Bízom benne, hogy összejön.
:Thassos-fan:

Re: Általános 2009 jan. 01 23:09 #1785

BUÉK !

Az újévi ebédhez megettük a szeptemberben Ano Karyofito faluban (Xanthi megye) a boltos nénitől ajándékba kapott fügebefőttet. Nagyon finom volt, egyáltalán nem olyan édes, mint gondoltuk.

Én meg ettem sok lencsét, hogy legyen elég tőke az idei tervet megvalósítani. (ami nagyon finom volt!! csak kár, hogy nem otthon fogysztottam el a családdal, hanem a munkahelyen egyedül :( ). Tegnap ettünk gyrost, és tzatzikit ebédre. :) Mondtam már, hogy a Lidl-be finom tzatzikit lehet kapni?

Idén úgy tervezzük, hogy megcsaljuk a szigetet. De csak egy kicsit.
Thassos elött lemennénk 7-10 napra Peloponesos-ra, majd visszefele 1 hetet elleszünk még Thassoson is.

Re: Általános 2009 jan. 01 22:49 #1784

BUÉK !

Kedves egészségetekre!!! :mrgreen: :mrgreen:

Re: Általános 2009 jan. 01 22:44 #1782

BUÉK !

Re: Általános 2009 jan. 01 18:24 #1779

BUÉK !!! ?????? ?????!

Re: Általános 2009 jan. 01 13:19 #1773

:martinis: Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek! :koccintás:

Re: Általános 2009 jan. 01 10:11 #1772

Igazából, csak beugrottam a pezsgőzés és tüzijátékozás után pár pillanatra, hogy köszöntsek mindenkit.
Hamár én pöckölöm ezt az oldalt, akkor gondoltam így kell. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.537 másodperc