Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 márc. 15 19:10 #2146

Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, .........................
earth.google.com/ - earth.google.com/
..................................

2-3 éve ismerem... ma is böngésztem.
Mindenkinek ajánlom én is! Nagyon gazdag tartalom van rajta. Sajnos, egyes helyekről nincs elég nagy felbontású kép, de időnként frissül. :számítógépes:

Sőt az összes szállástérkép, és a térképes szálláskereső is ezzel működik. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 márc. 15 16:13 #2145

Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, .........................

..................................

2-3 éve ismerem... ma is böngésztem.
Mindenkinek ajánlom én is! Nagyon gazdag tartalom van rajta. Sajnos, egyes helyekről nincs elég nagy felbontású kép, de időnként frissül.
:számítógépes:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 márc. 15 14:14 #2143

Ma végre az idő is engedte, hogy kipróbáljam az új motort.
Meg kell vallani, eleinte elég béna voltam, hiába, a kert adta lehetőségek igen korlátozottak. A Hites Uram unszolására kimentem az utcára is. Persze, a szomszéd is éppen akkor lépett ki a kapuján. Gondoltam, hogy jól beégek! De nem. Egész jól ment elsőre a nyílt terepen. Szerencsére elég csendes környéken lakunk, így a forgalom is minimális volt. Néhány kör után felbátorodtam és elindultam messzebbre. :motorozós: Olyan jól sikerült a kiruccanás, hogy több mint fél órát elvoltam. A Párom meg már kezdett aggódni. Persze, telefon se volt nálam, így ha valami baj ért volna, haza se tudtam volna szólni. De nem ért!
Igaz, kicsit áthültem, mert azért az a nagyon jó idő ma sincs! De egyszer csak itt lesz lesz a tavasz!!! :kutyasétáltató:

Ja igen. Vettünk egy fényképezőgépet, de erről bővebben a másik topikban. :fotó:

Re: Általános 2009 márc. 15 12:00 #2142

Kellemes ünneplést !

-már aki szokott.... :mrgreen:

Re: Általános 2009 márc. 14 12:43 #2138

Ki mikor lesz knit? Én már annyira várom a nyarat!

Re: Általános 2009 márc. 14 12:41 #2137

Nagyon gyér a forgalom hahóóó!!! Valaki!

Re: Általános 2009 márc. 12 18:28 #2135

Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, de ha nem feltétlenül nézzétek meg. Én ma letöltöttem. Természetesen az első, amit megnéztem Thassos volt. Aztán Athén, utána meg a gízai piramisok, no és a hely, ahol lakunk. A közeli képen még az autónk is látszik, amint a ház előtt parkol!!!(igaz azért nem kristálytisztán). De nekem nagyon tetszik az egész.

Feltétlenül nézzétek meg!!!!! :D :D :D

Vihar! Köszi a jókívánságot az útra!!!!

Re: Általános 2009 márc. 12 12:17 #2134

Egész pontosan aug. 07-től 23-ig leszünk kint.Szerintem ennyi kell. Jó lenne, ha mindenkinek megadatna legalább ennyi felhőtlen kikapcsolódás (a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt). 16 nap. De ebben a 2 nap utazás is benne van. Igy aztán a hónap közepét töltjük kint. :úszógumi: :taps: :Thassos-fan: :labdazos: .

Re: Általános 2009 márc. 12 11:14 #2133

Sziasztok!

.......................................................................................................................................
Mi augusztus elején indulunk velük és a végén jövünk haza.

Üdv!

Az szép hosszú nyaralás lesz, öszintém mondom, hogy irigyellek benneteket, de egyben örülök is neki, hogy megtehetitek. Egy kicsit még odébb van, de azért minden jót az úthoz!

Re: Általános 2009 márc. 11 14:33 #2121

[................... Az nem derül ki a cikkből, hogy ez ukrán törvénytervezet, vagy EU-s. Ha ilyesmi életbe lép, meg fogjuk tudni.
..............................
:méregkeverő:

Ja, azt írja, EU-s. De még nem hallottunk róla.
De mi EU-tagok vagyunk..... tehát mi EU-n belül vihetünk akármit!
Nem be.....ni !
:ejnye :ejnye :ejnye :ejnye :ejnye

Re: Általános 2009 márc. 11 14:26 #2120

Az alábbi beszélgetés hangzott el köztem és egy vendégem közt.
14:16:281kérdésem lenne azért mivel kis gyerekkel megyünk a köv. hír problémát okoz 1cseppet mit hallottál róla vagy lehet ez számodra új
[14:16:32] gabboca: www.szon.hu/hirek/Nemzetkozi/cikk/szendvics-stop-az-eu-hataran/cn/news-20090309-05225994 - www.szon.hu/hirek/Nemzetkozi/cik ... 9-05225994
...........................

Ez furcsa. De nem tűnt fel, hogy UKRAJNÁról van szó ??? Az nem EU. Tehát az Unió határán kívülről nem lehet az Unióba élelmiszert vinni. Az nem derül ki a cikkből, hogy ez ukrán törvénytervezet, vagy EU-s. Ha ilyesmi életbe lép, meg fogjuk tudni.
Ha valamilyen formában igaz, akkor esetleg Szerbia lehet problémás. De nem hiszem, hogy saját maguk ellen döntenének. Tavaly v. tavalyelőtt a horvátok próbáltak meg ilyesmit bevezetni (a saját vendéglőik védelmében), de alig ért meg egy-két hetet, vissza kellett vonniuk.
A görög kenyér finom. A görög tej finom. Az összes többi görög élelmiszer finom. A kenyér-tej valamivel drágább, mint itthon, de azért nem érdemes cipelni (persze mindenki magának csinál költségvetést). Ha diétára szorul egy családtag, az persze más megítélés alá esik. De még ha be is vezetne ilyesmit valamelyik ország, szvsz orvosi igazolással át lehet vinni a diétás élelmiszert, én úgy gondolom.
Ne tessék betojni!!!! nem eszik olyan forrón a kását.
:méregkeverő:

Re: Általános 2009 márc. 11 13:55 #2119

Az alábbi beszélgetés hangzott el köztem és egy vendégem közt.
14:16:281kérdésem lenne azért mivel kis gyerekkel megyünk a köv. hír problémát okoz 1cseppet mit hallottál róla vagy lehet ez számodra új
[14:16:32] gabboca: www.szon.hu/hirek/Nemzetkozi/cikk/szendvics-stop-az-eu-hataran/cn/news-20090309-05225994 - www.szon.hu/hirek/Nemzetkozi/cik ... 9-05225994
[14:35:31] Ónodi Ágnes: Hát megírtam a véleményem. Nem tudtam róla. A görögök soha sehol semmit nem ellenőriznek. Most sem fognak. De mi van odáig. A magyar hétszentség, hogy ellenőrizni fog. Ez csak akkor derül ki hogy mi lesz, ha már megindul a forgalom. Nekem az első vendgeim április 21.én jönnek és épp egy fél disznót rendeltek ki feldolgozott formában rajtuk keresztül Megdöbbentem... Én úgy gondolom minden csoda 3 napig tart. A bevezetést elején bizonyos helyen biztos nézik majd. Május 1 től vezetik be...
Mi az amit úgy gondolsz, hogy itt nem lehet megkapni?
[14:40:23] gabboca:A tejet javasoltad pl: itthonról vigyünk.
[14:41:25] Ónodi Ágnes: Nem emlékszem volt valami élelmiszer fogyasztási gondotok? Valami rémlik. Tejérzékenység
Ha igen, akkor utána kellene kérdezni a minisztérium erre illetékes szervétől. Mert itt tényleg a szigeten nem igen lehet a cukorbetegségen kivül fogyasztóknak .
Mást meg hogy hol lehet beszerezni arra még tippem sincs.
[14:43:50] gabboca: utána érdeklődünk akkor.
[14:43:58] Ónodi Ágnes: Itt áremelkedések nem lesznek. Országosan rendelet született, hogy a gyártok nem emelhetnek árat.
[14:44:59] Ónodi Ágnes: Viszont az ilyen-olyan élelmiszer érzékenyek nem tudnak itt beszerezni számukra szükséges dolgokat. Limenásban van bio szaküzlet, de gyér ellátású. A kavalai szintén.

Re: Általános 2009 márc. 09 17:47 #2104

Köszönjük a nőnapi virtuális virágokat! A magnólia nagyon szép. Nekünk is van egy a kertben. Az idén nem lesz rajta túl sok virág. Sajnos. Igaz, még a fa sem valami nagy. Kb 5-6 éves. (Mi 4,5 éve ültettük.)

Örülök, hogy jobban vagy Ági! :) Engem a migrén kínoz második napja. :fejfájós: Vagyis inkább tegnap kínzott. Ma már mentem dolgozni, de nem tökéletes a fejem.

Jó, hogy idén is az Apollon szolgálatában (is) állsz! Így akkor nyáron találkozunk. :örül:

Re: Általános 2009 márc. 09 08:28 #2102

Szombaton, mikor a vírusos nyavalyám tetőpontja volt akkor kaptam telefonhívást az Apollon iroda itteni Limenási képviselő irodájától. A kiállításon megszületett a szerződésem megújítására való döntés. Amit tudok még, hogy szintén a szombati szigetre érkezési napon fogok fogadni egy piciny IBUSZ UTAZÁSI IRODÁS vendég csoportot is.
Részleteket egyenlőre ne kérdezzetek, még nem tudok. Amint, teljesen erőre kapok, átmegyek Kaválába, hogy más egyéb fontos részleteket is megtudjak, és akkor hivatalos formába a főoldalra tesszük. Megnézem majd az Ibuszos szállásokat is, de tudjátok sok információt akkor sem adhatok majd ki. Annak értékesítése nem az én feladatom, én csak a vendégek itteni ellátásáért leszek felelős. A kirándulási lehetőségekre vonatkozólag is csak azután tudok új híreket mondani. Árakat szezon kezdés előtt 2 héttel fogunk adni.
Tehát forduljatok bizalommal mind két irodához. Érzésem szerint színesebb lett a szállás kínálat az Ibusz által.

Re: Általános 2009 márc. 09 08:07 #2101

Józsi, én is viszont kívánom legelőször Tündinek, meg ősi magyar honunk minden hölgykoszorújának. Pánosztól én is kaptam tegnap egy kis vadmezei virágcsokrot, amit felétek is küld. Ha egy kicsit felmelegszik az idő teszek egy kis sétát a parton, hogy számotokra is legalább fotóilag tudjam küldeni virágát. Az ország részéről az ajándék a nők fel az volt, hogy ingyen utazhattak a tömegközlekedési eszközökön.

MÁS.
Nem tudom jó hír-e, vagy rossz.
A péknél nagy kupaktanács volt ma reggel. Szokás szerint politizáltak a férfiak.
Én is bekapcsolodtam egy kérdés erejéig a beszélgetésükbe.
A magyarországi Euró témáról mi a véleményük?
Azt mondják, hogy az árfolyam emelkesnek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy Eurót szeretnének bevezetni. Sőt. A bevezetésnek törvényes feltétele, hogy az árfolyam változás ill. ingadozás nem haladhatja meg a 15%-t. A Ft és az Euró aránynak hosszabb időre aránylag stabilnak kell lenni, ahhoz, hogy mint fizető pénznem megjelenhessen az adott országban.
Az egyetlen oka az ország banki tartozása.
Nem tudom, ez mond valamit nektek?

Pános virága már nem érkezik meg hozzátok a mai nap. Holnap meg Limenásba kell mennem. Viszont egy aranyos vendégem oly finom versikét is küldött felénk, hogy ezt illik olvasnotok.
Nőnapi köszöntő

Szeretettel hoztam
e szép csokrom,
s köszöntőmet, s
mindenkinek mondom!

Nőket köszönt most
az egész világ,
hát nyíljon nékik
a sok színes virág.

Az életet, szerelmet
tőlük kaptuk,
cserébe szívünket
az ölükbe rakjuk.

Általuk vagyunk
igazán valakik,
tudom most dalom,
messzire hallatszik.

Kívánom, legyen
minden nő boldog,
s szálljanak el végleg
a bús gondok.

Hulljon reájuk
jókívánságom e napon,
egész évben -
és minden Nőnapon.

Üdv! Váradi István !
Az ilyen és hasonló VALLOMÁSOKON mindig meghatódok. És azoknak, akik ezt komolyan is gondolják, kívánom, hogy ugyan ezt a szeretetet , tiszteletet kapják vissza az év minden napján.
És már azáltal is, hogy kigondolta, kikereste, elküldte, ez olyan érv, hogy vannak ilyen érzelmes, érzékeny emberek. Tartsuk őket nagy becsben! És legyünk méltók rájuk!!!

Re: Általános 2009 márc. 08 16:00 #2100

Kivánok minden kedves hölgy-fórumozónak NAGYON BOLDOG NÖNAPOT!<!-- ia0 -->magnolia.jpg<!-- ia0 -->

Jozsi, köszönöm szépen a magam és más hölgy-fórumozók nevében is!

(Ilyen gyönyörűséges magnóliám nekem is van a kertben.)

Re: Általános 2009 márc. 08 11:52 #2099

Kivánok minden kedves hölgy-fórumozónak NAGYON BOLDOG NÖNAPOT!<!-- ia0 -->magnolia.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 márc. 08 08:14 #2098

Ági, örülök, hogy jobban vagytok, gyógyuljatok meg hamar teljesen :)
Szerencsére minket elkerült a télen mindennemü nyavalya, remélem így is marad már.

Itt rettenetesen fúj a szél. Bár végre nem esik az eső, de mégsem lehet kint semmit csinálni. :(

Re: Általános 2009 márc. 08 08:01 #2097

Mozdulatlan levegő ill. tenger. TEHÁT ITT PONT VAN.
EZ MEG A LEVEGŐ HŐMÉRSÉKLETET JELENTETTE.
25 fok biztos volt ahová odasütött és megszorult a nap.
A sivatagi homok minden déli szélben benne van. Valóban Kréta szigete a leghomokosabb. De itt is gyakran előfordul. Otthon nem szokott homokos eső lenn? Én szerintem igen. Az mind a szaharából Afrikából kerül otthonra is. A meleg esők során figyeljétek majd meg az autókat, ablakokat. Itt nálunk teljes erkély és ablak mosást kell tartani egy ilyen eső után. Krétán még ráadásul vörös is volt. A kint maradt ruha, ha fehér volt, azt úgy befogta, hogy kilehetett utána dobni.
Élve maradtam. Még a szőrtűszőim és a szemüregem is fájt. Láz, szédülés, hasmenés- hányás, végtag idegvégződés fájdalom. Az egész falu ebben szenved.Tudjátok itt mi volt a legjobb gyógyszer. Rizsnyák, erős zaccos törökkávé cukor nélkül, meg amikor már jobban vagyunk az itteni trahana, amit a tarhonyához tudnék hasonlítani, de juhtej vagy feta is van benne.
Én maradok a magyar kúránál. Marci is. Ma már jobban vagyok. És sajnos éhes.
Aki beteg, annak mély részvétem. A Pápás Babla vasárnapi liturgiát tart és beszédében kitér a vírusos betegekre is. :ördögűző:
Anyósomat ha hazatér a templomból még egy köpölyözésre felkérem, hogy biztos jól legyek.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 márc. 07 21:12 #2096

Jobbulást! Én alul még csak-csak elviselem, de felül, az a vég.
Tudjátok, én férfiból vagyok. És a beteg férvinél nincs rosszabb.... :)

Szia Balázsh!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, a férfiaknál a nátha a legborzasztóbb, a többit egész jól viselik. :oops: :lol:

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 márc. 07 18:34 #2095

Szia Ági!

Nem is gondoltam, hogy a sivatagi homok akkora távolságra is elvándorol a szél szárnyán! Nade az a 25 fdokos tengervíz!!! Most, március elején?! Biztos nem félreírás?

Szerintem a levegő volt 25 fokos, nem a víz.

Ági!
Azt mondtad, hogy nem mész Konsztantinosz (Marci :) ) közelébe. Hát mégis?
Jobbulást! Én alul még csak-csak elviselem, de felül, az a vég.
Tudjátok, én férfiból vagyok. És a beteg férvinél nincs rosszabb.... :)

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 márc. 07 12:15 #2094

Szia Ági!

Nem is gondoltam, hogy a sivatagi homok akkora távolságra is elvándorol a szél szárnyán! Nade az a 25 fdokos tengervíz!!! Most, március elején?! Biztos nem félreírás?

Az odacövekeléssel kapcsolatban! Ez a legrémesebb betegség, amit eddig elkaptam. Betegebb tudok lenni az ilyentől, mint egy megfázásos lázas betegségtől! A legrettenetesebb! Nagyon együttérzek, mihamarabbi javulást kívánok!

Hallottál már a Tafedin teáról? Csodákat művel az emésztőrendszeri panaszoknál ( afrikai teakeverék) Talán nálatok is kapható....

Ági !

Hogy bírjátok ezt az állandó sötétséget??? :D
Rossz lehet mindíg sötétben élni. :(

Jó lenne, ha már megjavulna a webkamera.....

Hogy tegnap milyen érdekes volt pedig minden. Emlékszel, amíg a gépnél voltam, kint tombolt a nyár! Mozdulatlan levegő ill. tenger. 25 fok biztos volt ahová odasütött és megszorult a nap. Ez lehetett 1 óráig. És délkörül mentem el a géptől, el kellett az egyik apt tulajhoz szaladnom, majd a kertbe szerettem volna élvezkedni. Efiéknél megittam egy kávét, akkor még jó volt az idő, ahogy a kertbe értem, akkor kezdett a szürkeség beállni. Nem tudtam megállapítani, hogy a felhő ereszkedett-e az öbölre, vagy porfelhő. És érezhetően vihar volt kitörőbe. 2 órát ilyen fenyegető körülmények közt dolgozgattam, majd az első cseppeknél megindultam. A motorom szürke homok lepte be míg ott voltam. Pános fél 5 kor jött haza, úgyan ezt mondta Prenos esetében, annyi különbséggel, hogy ott 3 órakkor tört ki rettenetes déli széllel a vihar. Itt csak a homokfelhő, ami az Afrikai sivatagból jön és az egész légkört megszállja, az volt erős. Ilyenkor a redőnyöket leengedjük és bentről hallgatjuk mit művel a szél. Ha nagy durranást csattanást hallunk akkor sem megyünk ki, mert életveszélyes lehet, ha pl egy palakő tető cserepet gyufásdoboz könnyedséggel táncoltat a szél. Emlékeztek a szurdok kis kőpiramisaira. A déli szél összevissza kavarog. Kiszámíthatatlan és hatalmas erejű. Mára már megint száz ágra süt a nap. Ezt kevésbé látom ugyan, mert a vírus mára engem is a Wc- re cövekelt egy tállal a kezembe.

Re: Érdekes képek a thassos-i webkamerákról 2009 márc. 07 10:00 #2093

Ági !

Hogy bírjátok ezt az állandó sötétséget??? :D
Rossz lehet mindíg sötétben élni. :(

Jó lenne, ha már megjavulna a webkamera.....

Hogy tegnap milyen érdekes volt pedig minden. Emlékszel, amíg a gépnél voltam, kint tombolt a nyár! Mozdulatlan levegő ill. tenger. 25 fok biztos volt ahová odasütött és megszorult a nap. Ez lehetett 1 óráig. És délkörül mentem el a géptől, el kellett az egyik apt tulajhoz szaladnom, majd a kertbe szerettem volna élvezkedni. Efiéknél megittam egy kávét, akkor még jó volt az idő, ahogy a kertbe értem, akkor kezdett a szürkeség beállni. Nem tudtam megállapítani, hogy a felhő ereszkedett-e az öbölre, vagy porfelhő. És érezhetően vihar volt kitörőbe. 2 órát ilyen fenyegető körülmények közt dolgozgattam, majd az első cseppeknél megindultam. A motorom szürke homok lepte be míg ott voltam. Pános fél 5 kor jött haza, úgyan ezt mondta Prenos esetében, annyi különbséggel, hogy ott 3 órakkor tört ki rettenetes déli széllel a vihar. Itt csak a homokfelhő, ami az Afrikai sivatagból jön és az egész légkört megszállja, az volt erős. Ilyenkor a redőnyöket leengedjük és bentről hallgatjuk mit művel a szél. Ha nagy durranást csattanást hallunk akkor sem megyünk ki, mert életveszélyes lehet, ha pl egy palakő tető cserepet gyufásdoboz könnyedséggel táncoltat a szél. Emlékeztek a szurdok kis kőpiramisaira. A déli szél összevissza kavarog. Kiszámíthatatlan és hatalmas erejű. Mára már megint száz ágra süt a nap. Ezt kevésbé látom ugyan, mert a vírus mára engem is a Wc- re cövekelt egy tállal a kezembe.

Re: Általános 2009 márc. 06 18:12 #2091

Ez nagyon szép jövőkép! :D

PAMAGTÓL KAPTAM, BAZSI TANÍTOTTA MEG, HOGYAN MÁSOLJAM KI.
VIDÍTÁSKÉNT A BORUS NAPOKRA.
ÉN EZT TETTEM KI POZITIV ENERGIAKÉNT A KÉPERNYŐRE. HASZNÁL!
Képernyő méretben van fenn. Ha kitudjátok menteni, próbáljátok ti is ki.

Re: Általános 2009 márc. 06 06:49 #2087

Ez nagyon szép jövőkép! :D

Oldalmegjelenítési idő: 0.376 másodperc