Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 febr. 02 14:38 #1915

A natur joghurtba is finom a méz + néhány aszaltgyümölcs még ráadásnak bele. Sajnos itthon nem lehet olyan fincsi joghurtot kapni - én legalábbis még nem találtam - mint Görögországban. :zabálás: :éhes:

Néha ki lehet fogni eredeti görög joghurtot, mikor egyes áruházak (pl.: Plussz, Cora,...) görög heteket tartanak. A Lidl-be pl. mostanában mindig van tzatziki, ami nekünk nagyon bejön (csak azért szoktunk oda menni :))

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jan. 22 16:40 #1865

Balázs, úgy legyen :mrgreen:
Olvastam az élménybeszámolódat, hogy voltatok, és jól éreztétek magatokat. Barátnőmék akik velünk voltak Asprovaltán, ők elmentek az estre és ők mondták, hogy a hosszú fekete haj és társai voltak a fő számok :roll:

Már csak a pénz hiányzik az utazáshoz.....de mint tudjuk az a legkevesebb :mrgreen:

Na itt nem ilyen számok lesznek. :)
A pénzt meg gyűjtsétek, nehogy lemaradjatok. :) Mi is azt tesszük.....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jan. 22 14:32 #1864

Amikor kint voltunk Asprovaltán, nem mentünk el görög estre, mert nem túl jó volt a híre. Állítólag magyar dalok mentek, és hát ha már odamegyek, nem az érdekelne. Imádok táncolni, szívesen megtanulnék pár tánclépést :-)

Na akkor majd idén ne hagyd ki a görög-estet. Garantáltan megtanulhatsz pár lépést, és még az asztal tetején is fogsz táncolni. :D

Balázs, úgy legyen :mrgreen:
Olvastam az élménybeszámolódat, hogy voltatok, és jól éreztétek magatokat. Barátnőmék akik velünk voltak Asprovaltán, ők elmentek az estre és ők mondták, hogy a hosszú fekete haj és társai voltak a fő számok :roll:

Már csak a pénz hiányzik az utazáshoz.....de mint tudjuk az a legkevesebb :mrgreen:

Re: Általános 2009 jan. 22 12:24 #1863

Igen, valóban jó kerekre sikeredett felétek is a történet. És örülök, hogy hozzászóltatok, mert sokszor amit tudok, magamtól nem gondolom, hogy érdekes lehet számotokra.
Ezért is szeretik a fakultativ programon résztvevők az idegenvezetéseimet.
Van egy alaptémám, amitől arra térek, amerre a kérdések jönnek a témával kapcsolatban. És nagyon sokszor én is tanulok, mert ti meg másokat tudtok a témával kapcsolatba és megosztjátok velem, ill, a kirándulásokon résztvevőkkel. Csuda jó kirándulások szoktak így kialakulni. És mindig én is élményteli érek haza egy hosszú nap után. És ez az oka, hogy évek után sem unom el az azonos kirándulásokat. Különböző érdeklődésű, különböző típusú emberek. Sokszor nekem illene fizetnem a drága kirándulásokra, mert úgy érzem én többet tudtam meg a vendégektől, mint ők tőlem.
Tudom nem minden idegenvezető bonyolítja le így kirándulásait. Viszont én kezdettől ameddig azt tudom csinálni, így fogom tenni, mert ez a legjobb mód arra, hogy én is szórakozva tanuljak tőletek.

Re: Általános 2009 jan. 22 11:31 #1862

Amikor kint voltunk Asprovaltán, nem mentünk el görög estre, mert nem túl jó volt a híre. Állítólag magyar dalok mentek, és hát ha már odamegyek, nem az érdekelne. Imádok táncolni, szívesen megtanulnék pár tánclépést :-)

Na akkor majd idén ne hagyd ki a görög-estet. Garantáltan megtanulhatsz pár lépést, és még az asztal tetején is fogsz táncolni. :D

Re: Általános 2009 jan. 22 10:54 #1861

Húha, Ági ez igen! Jó nagy vigasság van akkor felétek :-) Sajnos az én Görög műveltségem még nem túl kifinomult, de gyorsan tanulok :lol: Úgy veszem észre a Görög ember ahol csak tud, talál magának alkalmat a vigasságra, mulatságra. :)
Még vidéken, itt is vannak búcsúk, bálok, mulatságok, de a nagyobb városokban már elnyugatiasodott minden ünnep. Lehet csak én látom rosszul, de a pesti ismerőseim is a mi városunkba jön bulizni, mert itt még van majális, pokróc fesztivál stb :-)
Mondjuk kevésbé kapcsolódnak az ünnepek a valláshoz, és a hagyományok őrzéséhez.

Köszi Ági a kimerítő ismertetőt :örül:

Re: Általános 2009 jan. 22 08:10 #1860

Hát ezzel itt is akadozás van. Már mint az Agni-kal, ami az Ágnes megfelelője. Eredetileg ógörög név:szent, tiszta, szemérmes, szűzies, tartózkodó, s még mi minden jót mondjak? Szokták viccesen helyettesíteni az Árvi szóval is, ami az áldozati bárányt jelenti. Minden görög ismeri a jelentését, és szokták is kérdezni bemutatkozásomkor, hogy én az vagyok-e? Erre a mindig azt szoktam válaszolni, attól függ, te hogy viselkedsz velem.
Hogy az itteni ünneplése miért csak zárt körben van? Ennek oka, hogy az ortodox neveket minden naptár írja. Az ógörög neveket,- pl. mitológából származókat- ill. a kereszténység kezdeti idejéből származó neveket, amelyek visszamaradtak katolikus szent nevek, azt nem vette fel az ortodox a szentek közé. Így engem, csak apósom, meg egy- két nagyon közeli barát nevez Szűz Ágnesnek. De ez természetes! Nem lehetek mindenki felé szűz!
A névnapozás szokása pedig hatalmas és olykor munkaszüneti nap! Nem emlékeztek pl: Szűz Máriára? Mária,azt tudjátok ki.
Ennek férfi változata Panagiotis. Ami név eredete valószínűleg a szómegbontást megfejtve, a Szűznek a fia, tehát Szűz Máriának a fia. 3 napig ünneplik, országos munkaszüneti nap. Meg emlékeztek, mit jelent a panigiri szó? Búcsút. Egyházi ünnep, a szenteknek a névnapja. És itt az emberek 90%-ának szenteknek a nevei vannak. Miklós_Nikolaos, György- Jorgos, Joannis- János, Sotiris a megmentő, Mihális- Mihály, Katerina, Éva-Evdokszia, vagy Evszimia stb. De pl. az Andreas-András, mint férfi,- ennek az Andrea nő megfelelőjét már nem ismerik. Tehát, amelyeket a vallás szétválasztása után átvittek az ortodoxba, azokat ünnepli az egész ország.
A többit is ünneplik, de annak csinálnak liturgiát, nem szenteli fel őket a pap. És olyan egy általános névnapi ünnepség, hogy senkit nem hívnak, de egy hétig sütni főzni kell az ünnepeltnek, mert hívás nélkül érkeznek a köszöntök.
Hogy is fordulhatott meg a fejetekbe, hogy itt nem ünnepelnek névnapokat?! Dionisszoszról elfelejtkeztetek? A legimádottabb ógörög istenük, kinek tisztelete és régi hagyományának ápolása az ország legrejtettebb zugában is él!!! Dioniszosz, a borok a mulatságok, a dinom-dánom istene?!
Még egy utószó. Látjátok az árakat, hogy július közepétől augusztus közepéig van a legmagasabb szállásár. Ennek egyik oka, hogy a dimosz tehát az állami alkalmazottak ekkor kapják a hivatalos szabadságukat, tehát ők is hozzátevődnek a nyaraló tömeghez. De még nagyobb ok, hogy ez időszakban van a legtöbb szent ortodox név, ami óriási országos panigiri ünnepeket jelent, és ezt megtűzik még jobbról, és balról 2-3 nappal, tehát teltházat jelent az ország. A görög tehát a nyári időszakban ekkor mulat és nyaral. Kivéve aki dolgozik...

:Thassos-fan: Szia Ági :Thassos-fan:
Szeretnék boldog návnapot kívánni.Nem tudom hogy odakint Görögországban megtartják e a névnapokat.De te azért magyar is vagy ezért illik téged felköszönteni.

:Thassos-fan: Homoki Vanda :Thassos-fan: Budapestről :D :) :lol: :roll: :wink: :mrgreen:

:Thassos-fan: Nagy öröme vagy ma :Thassos-fan:
:Thassos-fan: Lángoló szívünknek :Thassos-fan:
:Thassos-fan: S neved áldott napja :Thassos-fan:
:Thassos-fan: Új diadalünnep. :Thassos-fan:

BOLDOG NÉVNAPOT ÁGI!!!

Re: Általános 2009 jan. 21 20:48 #1859

Én is tudom! Igen, tartanak Görögországban névnapot!

Re: Általános 2009 jan. 21 19:53 #1858

:Thassos-fan: Szia Ági :Thassos-fan:
Szeretnék boldog návnapot kívánni.Nem tudom hogy odakint Görögországban megtartják e a névnapokat.De te azért magyar is vagy ezért illik téged felköszönteni.

:Thassos-fan: Homoki Vanda :Thassos-fan: Budapestről :D :) :lol: :roll: :wink: :mrgreen:

:Thassos-fan: Nagy öröme vagy ma :Thassos-fan:
:Thassos-fan: Lángoló szívünknek :Thassos-fan:
:Thassos-fan: S neved áldott napja :Thassos-fan:
:Thassos-fan: Új diadalünnep. :Thassos-fan:

BOLDOG NÉVNAPOT ÁGI!!!

Re: Általános 2009 jan. 21 18:21 #1857

Tényleg Görögországban tartják a névnapokat? Vagy Magyarországi hagyomány, és Ágival került a szigetre? Keresztanyáméknál Svájcban nem tartanak névnapi köszöntést :roll:

Na erre majd válaszol Ági, reméljük. :)

Re: Általános 2009 jan. 21 15:50 #1856

Ági, boldog névnapot kívánok :D

Olvastad az új blog-bejegyzését az oldalon?
Nem ér rá most, mert a fiúk zenélnek neki. :D :lol:

Miután írtam ide, utána olvastam :-)

Tényleg Görögországban tartják a névnapokat? Vagy Magyarországi hagyomány, és Ágival került a szigetre? Keresztanyáméknál Svájcban nem tartanak névnapi köszöntést :roll:

Re: Általános 2009 jan. 21 15:44 #1855

Boldog névnapot Ági!

Re: Általános 2009 jan. 21 15:03 #1854

Olvastad az új blog-bejegyzését az oldalon?
Nem ér rá most, mert a fiúk zenélnek neki. :D :lol:

Re: Általános 2009 jan. 21 13:26 #1853

Re: Általános 2009 jan. 17 16:56 #1847

Ági, sajnos nyelvtudásom a magyarra korlátozódik, de azért elméleti kérdésként, mostmár én is kíváncsi vagyok :-)

www.t-estrevalo.eoldal.hu/fotoalbum/eskuvoi-testfestes-kepek/eskuvoi/93 - www.t-estrevalo.eoldal.hu/fotoal ... eskuvoi/93
ez a honlap nem az enyém, nem szeretnék más tollával ékeskedni, én is úgy kerestem rá, és ez tetszett meg a legjobban. Nos itt sok szép esküvői festést lehet látni. A leglényegesebb dolog ebben, hogy egy régi tetoválást hogy lehet szép fehér, csillogó motívummá alakítani. Mert ugye nem túl szép egy menyasszony tetkóval :-)
De most készülök a lányommal bálba, és mindjárt festem, majd lefényképezem milyen lett :-)

Re: Általános 2009 jan. 17 13:43 #1846

Tudod mit? Rákérdezek kettő szálloda tulajdonosra. Az egyik az Enavlin, ami a kemping felett van, a másik a most az idén átadásra kerülő hiper super luxus szállóra, hogy mit szólnának egy hét, 10 nap beugrásra. Nyelvet beszélsz? Én magam is kiváncsi lettem...
A testfestéssel meg valószínű, hogy Pesten boldogulnál jobban.
S ha már a témánál tartunk, engem mint buta falusit , világosíts már fel hogy néz ki egy ilyen festés.
A gyermekekét tudom, azt itt is csinálják pl. szállodák, üzlethálózatok, parti rendezők esetén.
Hívhatsz skypén, majd kérdeznék dolgokat.

Ági, mint gondolom felétek, itt is kell ahhoz, hogy valaki hivatalosan dolgozzon, hírdethesse magát, üzletet nyisson sok-sok pénz, és engedélyek. Vállalkozó nem szeretnék lenni, egyszer már megjártam. Alkalmazott lehetnék, de még a picilánnyal itthon vagyok. Szülés előtt is masszőrködtem, valószínű ha oviba megy Dorka, újra ezt fogom csinálni. Az arc-testfestést meg fű alatt :-) Szájhagyomány útján működik. Gyerekeket festek egy buliba, jön érte anyuka, látja, megkérdezi hogy-smint, és elhív az ő gyereke bulijára. Erre üzletet nyitni itt nem érdemes. De szerintem még Pesten sem. Esküvői testfestésnél, esküvőszervezőkkel, fotósokkal kell jóban lenni, ők ajánlanak, de sajnos nincs tolongás :-)

Azért plussz egy hét nyaralást szívesen ledolgoznék a szigeten, mint masszőr :futyul: :mrgreen:

Re: Általános 2009 jan. 16 18:37 #1845

Ági, mint gondolom felétek, itt is kell ahhoz, hogy valaki hivatalosan dolgozzon, hírdethesse magát, üzletet nyisson sok-sok pénz, és engedélyek. Vállalkozó nem szeretnék lenni, egyszer már megjártam. Alkalmazott lehetnék, de még a picilánnyal itthon vagyok. Szülés előtt is masszőrködtem, valószínű ha oviba megy Dorka, újra ezt fogom csinálni. Az arc-testfestést meg fű alatt :-) Szájhagyomány útján működik. Gyerekeket festek egy buliba, jön érte anyuka, látja, megkérdezi hogy-smint, és elhív az ő gyereke bulijára. Erre üzletet nyitni itt nem érdemes. De szerintem még Pesten sem. Esküvői testfestésnél, esküvőszervezőkkel, fotósokkal kell jóban lenni, ők ajánlanak, de sajnos nincs tolongás :-)

Azért plussz egy hét nyaralást szívesen ledolgoznék a szigeten, mint masszőr :futyul: :mrgreen:

Re: Általános 2009 jan. 16 16:32 #1844

A BEMUTATKOZÓ RÉSZEN TÖRTÉNT EZ A LEVÉL VÁLTÁS, VISZONT VALÓSZINÜ TI SEM SOKSZOR LÉPTEK BE ARRA A RÉSZRE. MINDENKI ELŐSZÖR AZ ÁLTALÁNOSBAN ÍRTAKAT NÉZI. EZÉRT OLLÓZOM IDE:
Én most gyesen vagyok, de amúgy masszőr. Van pár kedves vendégem, házaspárok, családok, akikhez kijárok masszírozni most gyes alatt is. Régebben ápolónő voltam.
Tanultam hennázni, szoktam rendezvényeken, gyerekbulikon arcot festeni, és esküvői testfestést is tanultam, de az ritka felkérés. Hobbym is van, de erre ritkán jut időm: www.dezse.mlap.hu - www.dezse.mlap.hu
SZIÓKA!
LÁTOD, MÁR BESZÉLGETTÜNK, ÉS MOST TALÁLTAM A BEMUTATKOZÁSOD. JÓT MOSOLYOGTAM MERT AZ ÉPPEN ILYENKOR AKTUÁLIS TÉMÁRA ADTÁL ÖTLETET.
NAPONTA SOKAN KERESNEK MEG MUNKAVÁLLALÁSI LEHETŐSÉGGEL, AMIBE KEVÉS VAGY SEMMI TANÁCSOT NEM TUDOK ADNI.
MERT ÚGYE MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK:
TAKARÍTÁS, MOSOGATÁS, PINCÉRKEDÉS.
EZ SZOKOTT LENNI AZ AJÁNLAT.
ÍROD, HOGY MASSZŐR VAGY.
NO ENNEK A SZAKMÁNAK SZERINTEM MINDENHOL LENNE KERETE!!!!!!!!
DE EHHEZ HIVATALOSAN KEVESEN ÉRTENEK.
EZ TUTI BIZTOS SZAKMA LEHETNE A GÖRÖGÖKNÉL!!!

MAGAMBA PERSZE RÖGTÖN MEGSZÓLAL A KISÖRDÖG.
MEG IS FIZETNÉK-E, VAGY HALÁLRA ALKUDNÁK MAGUKAT A KLIENSEK, VAGY FEDEZETLEN VÁLTÓKKAL FIZETNÉNEK A MASSZÍROZÁSÉRT?

A TE HOBBIJAID ÉS MUNKÁD EGY MINŐSÉGI SZÁLLODÁBAN NAGYON JÓL MEGFIZETETT LENNE.
ÉS EZ NAGYON KOMOLY.
TUDOM, HOGY TE NEM KERESEL MUNKÁT, VISZONT A SOK ELKESEREDETT MUNKAVÁLLALÓNAK ADOK EGY TIPPET, HOGY HA BÍRNAK ILYEN TUDÁSSAL, MINT TE, AKKOR KUTATHATNAK NAGY SZÁLLODÁK UTÁN, ÉS EGY ÖNÉLETRAJZZAL JELENTKEZHETNEK , MINT ANIMATIZÁTOR.
EZ VETÉLKEDŐK, JÁTÉKOK GYERMEK FOGLALKOZÁSOK SZERVEZÉSE ÉS LEBONYOLÍTÁSÁT JELENTI A NAGY SZÁLLODÁKBAN.
ELENGEDHETETLEN FELTÉTELE MÉG A SOK NYELVŰSÉG MINŐSÉGI SZINTEN.
MEGBECSÜLT ÉS MEGFIZETETT MUNKA

MÉG EGYSZER VÉGIG OLVASTALAK.
SŐT,EGY NAGY VÁROSBAN, ATHÉNBAN ÁLLANDÓ MUNKÁD LEHETNE, MEG AKÁR SAJÁT CÉGET NYITHATNÁL.
NEM IS TUDTAM, HOGY LÉTEZIK ILYEN.
esküvői testfestés
MINDEN ELISMERÉSEM A TIED.
VALÓSZINŰLEG SZERETED IS CSINÁLNI AZOKAT, AMIKET TANULTÁL.
CSAK NEM A TE KISVÁROSODBA VALÓ. HA IGEN, AKKOR MEG NAGYON MEG KELL HIRDETNED MAGAD.

Re: Általános 2009 jan. 14 09:00 #1826

De aranyosak vagytok! Köszönöm szépen! Balázs: úgy legyen! :D :D

Re: Általános 2009 jan. 13 08:58 #1818

Bizony, bizony.

Az isten éltessen sokáig (görögországi nyaralással :P ) !!!

Re: Általános 2009 jan. 12 23:47 #1816

Hogy ez miért nem látszik rendesen ???

Re: Általános 2009 jan. 12 23:44 #1815

Holnap Veronika névnap

Verus !!!!!!!!!!!!

Isten éltessen !!! Boldog névnapot !!!

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->THM 0003533234.gif<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 jan. 10 17:20 #1810

.......................................
EZ MINDEN ORSZÁG TÖRVÉNYE SZERINT, ORSZÁGOS E.O.T. ENGEDÉLYHEZ ILL. A HELYI IDEGENVEZETŐI UNIÓTÓL LEKÉRT IDEGENVEZETŐVEL TÖRTÉNHET.-JELENESETBEN GÖRÖG, PONTOSÍTVA THESSZALONIKIBÓL LEKÉRT.
Itt a szigeten különösen vadásznak az ilyen Kalóz autóbuszos kirándulókra. Börtönbüntetés, komoly pénzbírság, és az országból való kitiltás jár a kalózkodásért felelősöknek.
Az, hogy behozza ill. hazaviszi a vendégeket, az lehetséges. Tehát a csoportos kirándulóknak érdemes mindenféleképpen utazási irodákhoz forduln...........................................

Tényleg!
Előjöttek az emlékeim.
A 90-es évek közepén voltunk Bécsben a Barátság klubbal. Már a határ közelében jártunk, mikor az idegenvezető közölte, hogy neki nincs engedélye Ausztriában is működni, tehát mindenki viselkedjen úgy, hogy ne legyen feltűnő, hogy ő néhány jóbarátjának magyaráz valamit az utcán.... különben megbüntetik.
2002, Paralia, utazási irodával. Fakultatív kirándulások. A Meteoráknál mintha bent nem magyarázott volna senki. Athénba érve (reggel, ui. éjjel fél tizenkettőkor indultunk) meg kellett várnunk a görög idegenvezetőt, magyarázta a mi vezetőnk, hogy nagyon komolyan veszik, csak a görög idegenvezetőnek van joga elmondani az ismertetőt, ő csak tolmácsolhat. A valóság persze az volt, hogy a görög hölgy időnként mondott egy-egy szót, hogy ne legyen feltűnő a dolog... a mi vezetőnk mondta magyarul az egész ismertetést.
Szóval valóban elég komolyan veszik.
:thassos-mad

Re: Általános 2009 jan. 10 09:23 #1809

Bazsi, nem tudom hová írjam be, ill. hogy fontos-e megírni...

Szerintem a Friss hírek közé tedd be! .................. Illetve betettem. :)

Re: Általános 2009 jan. 10 07:58 #1808

Bazsi, nem tudom hová írjam be, ill. hogy fontos-e megírni...

Beindult a nagy üzem a lekérdezéseknél. Reggeltől késő délutánig nem győzöm az aznap beérkezett kérdések megválaszolását. Ezek még csak érdeklődések, de naponta egy véglegesítés is van. Az árakat már a 2009-as új árak szerint adom meg.

Vannak akik Apollonos szállásra szeretnének tőlem lekérni. Az Apollon Utazási irodának csak mint kitelepített képviselője voltam 2007- és 2008-as években. Tehát csak az ideérkező vendégek szervizének ellátása tartozott a működési körömbe. A következő évi szerződést mindig március után kapjuk meg, tehát még arról sincs tudomásom, hogy 2009-ben az alkalmazásukban állok-e.

TEHÁT, AKIK APOLLONOS SZÁLLÁS UTÁN ÉRDEKLŐDNEK, MINDENFÉLEKÉPPEN AZ IRODÁT KERESSÉK : www.apollontravel.hu/ - www.apollontravel.hu/

Másik nagyon fontos dolog.
Azon vendégekre vonatkozik, akik magánszervezésbe jönnek autóbusszal, és saját autóbuszos kirándulásokat szeretnének lebonyolítani.
EZ MINDEN ORSZÁG TÖRVÉNYE SZERINT, ORSZÁGOS E.O.T. ENGEDÉLYHEZ ILL. A HELYI IDEGENVEZETŐI UNIÓTÓL LEKÉRT IDEGENVEZETŐVEL TÖRTÉNHET.-JELENESETBEN GÖRÖG, PONTOSÍTVA THESSZALONIKIBÓL LEKÉRT.
Itt a szigeten különösen vadásznak az ilyen Kalóz autóbuszos kirándulókra. Börtönbüntetés, komoly pénzbírság, és az országból való kitiltás jár a kalózkodásért felelősöknek.
Az, hogy behozza ill. hazaviszi a vendégeket, az lehetséges. Tehát a csoportos kirándulóknak érdemes mindenféleképpen utazási irodákhoz forduln
i. :!: :!: :!:

ÖSSZESÍTVE A FIGYELMEZTETÉSEK:
A MAGÁN SZÁLLÁSOK NEM RENDELKEZNEK SZERVEZETT KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGGEL.
A CSOPORTOK SZÁMÁRA, - ILL. MINDEN ESETBEN- CSAK A SZÁLLÁS SZÁMLÁZÁSI LEHETŐSÉGÜK VAN, AMI CSAK GÖRÖG ÁFÁS SZÁMLA. HANGSÚLYOZOM, HOGY HIVATALOS SZÁMLA, DE GÖRÖG NYELVŰ! Az nincs tudomásomban, hogy ezt a magyar adóhatóságok hogyan fogadják el.
TEHÁT A CSOPORTOS AUTÓBUSZOS NYARALÓKNAK ÉRDEMES SZINTÉN AZ UTAZÁSI IRODÁT KERESNI.

Oldalmegjelenítési idő: 0.584 másodperc