Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 febr. 10 21:13 #1999

Sziasztok!

Az iwiw-en épp Thassos szállást keresnek egyéni közlekedéssel ide irányítottam, Ági hozzád!
Bemásoltam a linket remélem ide talál az illető. Segítsetek majd neki!

Bemásoltam az iwiwről!

ja mennénk, kocsival....de sajna.. nem találtunk még szállást.(egyéni) tömegközlekedni nem akarunk..
aki tud valamit ..az segítsen..augusztusba mennénk..

Köszönöm! Nagyon megörültem neki, mert épp most utasítottam vissza egy vendég kérését, de így Laci által lehet, hogy mindannyian jól járunk. Remélem összejön.
Nagy voltál! A legalkalmasabb pillanatban!
Puszi a családodnak is.
Tehát jó azaz iwiwezés. Csak engem nem tudnak rávenni!!! :lol:
Hiába én már csak maradok ilyen vaskalapos régimódi...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 febr. 10 17:30 #1996

Sziasztok!

Az iwiw-en épp Thassos szállást keresnek egyéni közlekedéssel ide irányítottam, Ági hozzád!
Bemásoltam a linket remélem ide talál az illető. Segítsetek majd neki!

ja mennénk, kocsival....de sajna.. nem találtunk még szállást.(egyéni) tömegközlekedni nem akarunk..
aki tud valamit ..az segítsen..augusztusba mennénk..

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 febr. 10 07:12 #1993

Ha zenével és énekszóval kezdődik a nap, arra azt mondjuk, jól kezdődött!
Reggel a tv-t bekapcsolva Harikliákat köszöntöttek, és Vera kedvenc számait adták közben az elmúlt éj teli hod képét mutatták.
Később a gépet kinyitva, a te gyermekeid táncában gyönyörködtem.
Gratulálok a mindenre érzékeny és fogékony családodhoz!

És örömmel látom Pamag visszatértét is.
A mandulafák kivirágoztak.
Eljön lassan, de biztosan a tavasz, ami mindenkinek új erőt és frissességet ad majd.
Kell ennél több egy szép naphoz?

Sziasztok

Szabad egy kicsit dicsekednem? :oops: Fiam vasárnap táncversenyen volt, és Latin Amerikai, és Standard táncokból is arany fokozatos lett. Azt tudni kell, minden versenyző elér arany, ezüst, vagy bronz fokozatot. Tehát többen is aranyat kaptak, de nem csillog azért így sem kevésbé.
Ha szeretnétek, itt megnézhetitek www.freevlog.hu/user/dezse/videok - www.freevlog.hu/user/dezse/videok

Bocsi, csak ooolyan büszke vagyok rá :oops: :wink: :örül:

Re: Általános 2009 febr. 09 23:12 #1991

Kedves Rövidnevű!
Írásod azt hiszem hangvételében nem éppen a görög nyelv tanulását népszerüsíti:

...A görög nem néz le, ha társalgási szintű nyelvtudás helyett kézzel-lábbal, görög-magyar-angol-német keverék gagyogással igyekszel megértetni magad,....

Valahogy én is kézzel-lábbal kezdtem 1998 -ban. Max.a nyolc évig tanult orosz nyelvtudásomból tudtam volna bekeverni az osztály jelentést.

Azonkívül a magyar turisták többsége, főleg a fiatalabbak, már beszél valamennyit angolul vagy németül, és a görögök közül is sokan.

Nekünk idősebbeknek maradjon a lábbal-kézzel mutogatás,még akkor is ha esetleg a kedves görög Hölgy magyar mondatokat tanult be.Szerintem az idősebbektől akik semmilyen világnyelven nem tudnak megszólalni kedvesebb gesztusnak veszik ha görögül próbálkozik beszélni.
Úgy is megnevezhettem volna:Görög nyelv/csak lazán,játékosan csak idősebbeknek.
És-sel ugye nem szokás mondatot kezdeni talán még a görögöknél sem.De most én azért is:
ÉS EL IS JUTOTTAM az általam nyitott Topic-témához:
Természetesen egy fórumozó eldöntheti érdekli a téma-vagy nem.Hozzászól vagy nem.Érdekli a görög nyelv LAZÁN, JÁTÉKOSAN vagy nem. Nem gondolom ,hogy nyelvvizsgára felkészítés a cél.Aztán meg hogy lesz-e rá igény vagy nem még korai megjósolni.Ne törjünk pálcát felette.
Ha ezt most görögül írnám tudom,hogy egy görög nem értené.De szerintem itt inkább többségben görögimádó (hosszúnevű:(enasz)elinolatrisz) magyarok fordulnak meg,vagy Görögországi magyarok.És ritkán Görögországi görögök.Ha nyelvtanilag helyesen írtuk ÉRTHETŐ lehet.Ha pedig valaki megírja,hogy mi a körülbelüli görög megfelője JÁTÉKOSAN TANULTUNK.

Szerintem ahogy megyünk a tavasz és a nyár felé biztos egyre többen jönnek fórumozni.Van aki azért mer Görögországba készül vagy mert már tudja(mint én),hogy nem biztos a kijutás.
Egyfajta hiányt pótól számukra.Hisz mindnyájan:
Látrevume ti elládá ke tin thászo.

Re: Általános 2009 febr. 09 16:40 #1989

Ja amúgy van fent sok videóm, ha lapoztok. A mostani táncverseny Oázis kupa V címszó alatt találhatók, össz 6 db tánc.
És a többi gyerkőcöm is megnézhető.......persze csak ha kíváncsiak vagytok :lol:

Re: Általános 2009 febr. 09 16:38 #1988

Sziasztok

Ha zenével és énekszóval kezdődik a nap, arra azt mondjuk, jól kezdődött!
Reggel a tv-t bekapcsolva Harikliákat köszöntöttek, és Vera kedvenc számait adták közben az elmúlt éj teli hod képét mutatták.
Később a gépet kinyitva, a te gyermekeid táncában gyönyörködtem.
Kell ennél több?
Gratulálok a mindenre érzékeny és fogékony családodhoz!

Szabad egy kicsit dicsekednem? :oops: Fiam vasárnap táncversenyen volt, és Latin Amerikai, és Standard táncokból is arany fokozatos lett. Azt tudni kell, minden versenyző elér arany, ezüst, vagy bronz fokozatot. Tehát többen is aranyat kaptak, de nem csillog azért így sem kevésbé.
Ha szeretnétek, itt megnézhetitek www.freevlog.hu/user/dezse/videok - www.freevlog.hu/user/dezse/videok

Bocsi, csak ooolyan büszke vagyok rá :oops: :wink: :örül:

Re: Általános 2009 febr. 09 12:39 #1987

Pamag!

Üdv újra itt. :) Most már rendben van a lábad?
Azért csak óvatosan a sok üléssel.

Re: Általános 2009 febr. 09 10:19 #1986

Kedves hosszúnevű!
Ne legyen igazam, de az a sanda gyanúm, hogy a görög nyelvtanulással itt nem sok lelket fogsz felbolygatni. Később talán jönnek mások is, akik szintén belementek már a nyelv tanulásába ilyen mélységig.
Arra nem gondoltál, hogy levelezőpartnert keress a nyelvtanuláshoz?
Tudod, a többség azért (is) szeret Görögországba menni, mert nincs szükség komolyabb nyelvtudásra a boldoguláshoz. A görög nem néz le, ha társalgási szintű nyelvtudás helyett kézzel-lábbal, görög-magyar-angol-német keverék gagyogással igyekszel megértetni magad, hanem lelkesen résztvesz a játékban. Azonkívül a magyar turisták többsége, főleg a fiatalabbak, már beszél valamennyit angolul vagy németül, és a görögök közül is sokan. Mikor elkezdek dadogni a komppénztárnál, a pénztáros rögtön angolul szól vissza.
Persze a betűket meg az alapvető kifejezéseket illik megtanulni a célország nyelvén. És a görög emberek nagyon hálásak is, ha az anyanyelvükön szólunk hozzájuk. De pont a görögöt nehéz autodidakta módon tanulni, mert nincs magyar tankönyv. A lányom elkezdett egyszer görögül tanulni, de angol nyelvű tananyagból dolgoztak.
Azt meg, ha iskolai éveid alatt tanultál más nyelvet, észrevetted gondolom, hogy minden népnek más srófra jár az agya, más gondolatokkal, más kifejezésekkel, más szavakkal fejezi ki ugyanazt a fogalmat, ilyesmit mint közmondás, a legritkább esetben lehet tükörfordítással fordítani. Más helyen alkalmaz egyes számot-többesszámot, birtokosesetet stb. .....
Sok sikert a görög nyelv tanulásához és sok nagyszerű élményt nyáron a szigeten!
:Thassos-fan:

Re: Általános 2009 febr. 09 00:17 #1984

Balázs!

A tengerkék és a tisztábban látás megnyugtat.Ma már nyugodtabban alszok.Szivesen látlak téged is Görög nyelv topic-ban.

Remélem nem haragszol meg ezért, de mi Görögországot szeretjük,......

Hogy haragudnék ÉN IS IMÁDOM!(már 1998-óta.) :Nevet:

Re: Általános 2009 febr. 07 22:48 #1971

Balázs KÖSZÖNÖM neked a jókívánságot.

Ok.hogy nem látod.A mi betűinkkel de görögül van írva.Nem itt hanem Görög nyelv/....topic-ban.

Re: Általános 2009 febr. 07 19:52 #1970

Kedves Balázs!
Valami rosszat sejtek.Kérdezz már utána Áginál,hogy mi a probléma.A két utolsó írásom alatt furcsa megjegyzéseket olvasok görögül. :?:

Nem látom, hogy mire gondolsz. :Keres: :conf

Nem mellékesen meg boldog születésnapot enaszelinolatrisz!
Jobb kezeddel fogd meg a bal füledet és húzd meg a forumozók nevékben. :)
:pohárköszöntő: :taps: :koccintás: :legjobbakat:

Re: Általános 2009 febr. 07 00:59 #1962

Kedves Balázs!
Valami rosszat sejtek.Kérdezz már utána Áginál,hogy mi a probléma.A két utolsó írásom alatt furcsa megjegyzéseket olvasok görögül. :?:

Re: Általános 2009 febr. 06 22:45 #1955

Kedves Balázs!
Vettem a dolgot.Ügyelni fogok arra amire kértél.Írtad ,hogy 99%-a egy kukkot se ért.Néha még én se amikor visszanézem néhány nappal ezelőtti írásomat.
Éppen most is görögre akartam váltani. :lol: De sikerült visszatartani magam. Magyarul csak annyit. Szeretek nálatok lenni. De most megyek is át a másik Topic-ba.Marcinak remélem sikerült a Computer-t görög nyelv írásra beállítani. Ö a Smilekirály :örül:

OK. Köszönjük!

Remélem nem haragszol meg ezért, de mi Görögországot szeretjük, viszont a görög nyelv szerintem általában mindenkinél megállt a 10-20 szónál, az is csak ismétlések árán. :)
De lehet, hogy a 99 %-al túloztam. Mivel 79 regisztrált tag van a fórumon, ebből 45 szólt minimum egyszer hozzánk. Tehát, ha a hozzászólókat veszem figyelembe, akkor Te is több mint 2 % vagy. Ágival együtt már majdnem 5. Ha a Marci is regisztrál és esetleg ír is, nem csak Ági nevével, akkor meg már .... na nem számolok tovább. :)
De rajtatok kívül tudom, hogy beszél még valamennyit görögül cserpak is, de hogy ír is e, azt nem tudom, meg régen is járt nálunk (2008 júl. 20 07:42 vasárnap).

Szóval akkor nincs harag ugye?

Re: Általános 2009 febr. 06 22:16 #1951

Kedves Balázs!
Vettem a dolgot.Ügyelni fogok arra amire kértél.Írtad ,hogy 99%-a egy kukkot se ért.Néha még én se amikor visszanézem néhány nappal ezelőtti írásomat.
Éppen most is görögre akartam váltani. :lol: De sikerült visszatartani magam. Magyarul csak annyit. Szeretek nálatok lenni. De most megyek is át a másik Topic-ba.Marcinak remélem sikerült a Computer-t görög nyelv írásra beállítani. Ö a Smilekirály :örül:

Re: Általános 2009 febr. 06 21:38 #1950

Balázsh!(az fránya h) hogy került a neved végére.Ilyen nevet nem találok se(????) görög se magyar naptárban. :Nevet:
Amúgy nagyon jó, hogy kitetted a görög naptárat. Most látom.(vlepó tóra) Ági nevét is helyesírási hibával írtam.Nem az á(palócos á) hanem a végén az í-? a hangsúlyos. ????
Remélem nem haragszik. :mrgreen: Hogy mikor milyen smile kell nem tudom.Ehhez én elég buta vagyok.Én csak rakom ami tetszik.MARCI AZ ÁSZ ebben! :örül:

A h betű a vezetéknevemből került oda. De nyugodtan írhatod h nélkül is nem zavar. Ági is lebazsiz. :) :D

De ha már így összejöttünk, akkor lenne egy kérésem feléd!
A görög nyelven csak az általad nyitott Görög nyelv/csak lazán, játékosan részbe írj, mert a látogatók 99 %-a egy kukkot sem ért abból, amit hozzászólsz és léggé zavaró megtalálni a lényeget a mondókádban. Ott majd Ági és Marci, meg aki esetleg még tud, majd válaszol.
Köszönjük!
Amint látod azokat a hozzászólásaidat amelyekben ilyen volt, már át is helyeztem oda. Kérlek ne adj plusz feladatot nekem, Tedd meg, hogy figyelsz rá! Még egyszer köszönjük!

Re: Általános 2009 febr. 06 13:19 #1945

Balázsh!(az fránya h) hogy került a neved végére.Ilyen nevet nem találok se(????) görög se magyar naptárban. :Nevet:
Amúgy nagyon jó, hogy kitetted a görög naptárat. Most látom.(vlepó tóra) Ági nevét is helyesírási hibával írtam.Nem az á(palócos á) hanem a végén az í-? a hangsúlyos. ????
Remélem nem haragszik. :mrgreen: Hogy mikor milyen smile kell nem tudom.Ehhez én elég buta vagyok.Én csak rakom ami tetszik.MARCI AZ ÁSZ ebben! :örül:

Re: Általános 2009 febr. 06 11:02 #1944

Re: Általános 2009 febr. 05 20:39 #1939

Bazsi, ha lesz még időd, tedd már be a görög névnapnaptárt. Tudom most vizsgázol. Majd!

Arra viszont nem jöttem rá, hogy hol tudom a betűimet itt áttenni a görög betűkre.

Oké. Meg lesz. Ha el nem felejtem, akkor holnap. (De legkésőbb vasárnap.)
De nem vizsgáztam, csak tegnap egyéb dolgom volt. Olyan, amire a Marci mostanában sokat jár. :ördögűző:

Ma meg dolgozom, és nem hoztam a cuccaimat.

A görög betüket majd enaszelinolatrisz elárulja neked hogy csinálja. :)

Re: Általános 2009 febr. 05 11:37 #1930

Egy kicsit ünneprontó leszek.....egyszerűen tegnap annyira kiakadtam. Borzasztó, hogy hiába igyekszünk, hiába gyűjtögetünk, mindig közbe jön valami :( . Tegnap elkeseredve hallottam, hogy 300 forint felett van az euró. Én az utat 280-nal számoltam, még akkor amikor 260 volt. Gondoltam sötéten látom a jövőt, így jól megtoldom. Erre 300 forintnál is több.......

Azért nem adjuk fel, csak mégis....olyan távolinak tűnik az egész....egyre távolibbnak :(

Sajnos ma meg azt hallottam, hogy elemzők szerint itt is marad. :(
Akkor be.... azt amire gondolok. Így szerintem nekünk sem lesz olyan a nyaralás, mint terveztük. :(

Re: Általános 2009 febr. 05 11:36 #1929

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!!!!!
Tegnap egyéb események miatt sajnos nem voltam erre. :(

Re: Általános 2009 febr. 04 16:33 #1921

Egy kicsit ünneprontó leszek.....egyszerűen tegnap annyira kiakadtam. Borzasztó, hogy hiába igyekszünk, hiába gyűjtögetünk, mindig közbe jön valami :( . Tegnap elkeseredve hallottam, hogy 300 forint felett van az euró. Én az utat 280-nal számoltam, még akkor amikor 260 volt. Gondoltam sötéten látom a jövőt, így jól megtoldom. Erre 300 forintnál is több.......

Azért nem adjuk fel, csak mégis....olyan távolinak tűnik az egész....egyre távolibbnak :(

Re: Általános 2009 febr. 04 16:28 #1920

Balázs, boldog névnapot!! :D Kicsit megkésve :oops:

Re: Általános 2009 febr. 04 10:19 #1919

Kedves Zsuzsa, Gergő, Eszter!
NA TON XERESTE. HRONIA TOU POLLÁ! Örüljetek vele! Kívánunk neki sok boldog névnapot!

BAZSI!
HRONIA SOU POLLÁ! SOU EVXOMASTE OTI EPITHIMIS!
Pános és az én nevemben kívánunk sok boldog ünnepet.
Kívánjuk, hogy minden kívánságod teljesüljön!
:zenélő: :futyul: :szerenád:

:táncikálós:

:virágszippantós:

Re: Általános 2009 febr. 04 08:06 #1918

Először is Balázsnak BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :D

Lidl áruház hamarosan nyílik nálunk, majd megkóstoljuk a tzatzikijüket. Láttam már a szórólapjukon , hogy kapható, csak egy kicsit bizalmatlan vagyok a kész salátákkal. De, ha Te mondod....biztos jó! :éhes:

Re: Általános 2009 febr. 03 21:07 #1917

Balázs napon is egy nagy hurrá!
Isten éltessen minden Balázst, de leginkább a miénket !!!
:legjobbakat:

Oldalmegjelenítési idő: 0.654 másodperc