Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 márc. 08 19:24 #5084

Gyerekek, megrontom egy kicsit az ünnepi hangulatot. A híradót hallgatom. Friss, remélhetőleg nem tartos infot mondok. Elszabadult a pokol az üzemanyag áraknál. 1,79 Euró/l az olommentes több helyen. A legolcsóbb agázolaj 1,14-1.30 Euró/l. A bulgárokhoz járnak át még Kavalából is felvásárolni üzemanyagot. Mindenki fel van háborodba, mert ez még nem az állam általi áremelés. Ha az is hozzájön, akkor a szabad piaci ár, - ami 2002-óta van- mindeni úgy emel árat, ahogy akar. Főleg azokon a helyeken emelik az árat, ahol az autósnak nincs máshová menni.
Otthon hogy állnak a benzinárak?

Hát ez nem semmi.
Nyárig csak visszamegy.
Így akarnak a kutasok pénzt gyűjteni a nehezebb időkre?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 márc. 08 19:22 #5083

A hölgyeknek BOLDOG NŐNAPOT!
A Zoltánoknak BOLDOG NÉVNAPOT!

De mondhatnám úgy is, hogy Hölgyeknek boldog Zoltán napot, a Zoliknak meg boldog nőnapot. :D

njano még egyet sem szólt, gondolom nem is nagyon olvassa a fórumunkat...... ha mégis, akkor isten éltesse!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 márc. 08 19:15 #5082

Itthon is jócskán emelték az utóbbi pár hétben, és szerdától újból emelik újabb 5 forinttal.
Ezt a táblázatot szoktam nézegetni (a szlovéneké), hol milyen a benzinár, mert ez euróra átszámítva is megadja az összes országra vonatkozóan.
www.amzs.si/?podrocje=415

De ha ez a mostani görög ár tartósan meg fogja haladni még a törökök igen magas árait is, az nem lesz jó. Az igencsak el fogja riasztani a turistákat, márpedig Görögország gazdaságában az jelentős tényező. Úgyhogy reménykedjünk, hogy idővel győz a józan ész, és feltalálják a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad bölcsességét.

Re: Általános 2010 márc. 08 18:19 #5080

Gyerekek, megrontom egy kicsit az ünnepi hangulatot. A híradót hallgatom. Friss, remélhetőleg nem tartos infot mondok. Elszabadult a pokol az üzemanyag áraknál. 1,79 Euró/l az olommentes több helyen. A legolcsóbb agázolaj 1,14-1.30 Euró/l. A bulgárokhoz járnak át még Kavalából is felvásárolni üzemanyagot. Mindenki fel van háborodba, mert ez még nem az állam általi áremelés. Ha az is hozzájön, akkor a szabad piaci ár, - ami 2002-óta van- mindeni úgy emel árat, ahogy akar. Főleg azokon a helyeken emelik az árat, ahol az autósnak nincs máshová menni.
Otthon hogy állnak a benzinárak?

Re: Általános 2010 márc. 08 12:44 #5079

Boldog név-szüli-és nőnapokat!
Aranyos az Éljenek a csajok plakátod, Honey ;)

Bár nem Thassos, de ha valakinek él ismerőse, rokona, barátja Olaszországban, kérem írjon egy privátot nékem! Köszi!

Re: Általános 2010 márc. 08 10:06 #5077

Zoltán ok ! és tegnapi Tamás ok!

Sok boldog névnapot!

Re: Általános 2010 márc. 08 10:03 #5076

Születésnaposunk van : njano !

Isten éltessen sokáig! Legyen részed sok kalandban és sok boldogságban!

Re: Általános 2010 márc. 08 08:00 #5075

Re: Általános 2010 márc. 06 07:59 #5054

Hurrá!
Frissítettem a fórummotort, most már megint tudok itt a melóhelyen is írni!
Tehát figyelem! Vigyázó szemem ismét rajtatok, nincs 1-1 napos mindent szabad. :D
Nem mintha eddig sokat kellett volna moderálni. :)

Re: Általános 2010 márc. 05 20:55 #5050

Én is ma voltam kint a kiállításon.
Thassosról SEMMI !
De már tavaly is jóval kevesebb anyag volt, mint azelőtt.

Viszont a bolgár pacák azt állította, hogy a Komotini-Kardjali közti görög-bolgár határátkelő két éve üzemel! Hiszem, ha látom. Meg fogom nézni!

Re: Általános 2010 márc. 05 20:23 #5049

Sziasztok!
Egy kicsit más.
Megjöttünk az utazási kiállításról,hááát nem voltam elragadtatva,egyre romlik a szinvonala.Kicst megdöbbentem mikor a Görög turisztikai hivatalnál semmi információval nem tudtak Thassosról szolgálni egy téképet adtak mondván azon rajta van.Nem borzasztó?Tavaly még volt valami,de most az egész egy nagy 0.Aki volt kint az mind így látta vagy csak én?
Még jó,hogy van már ez jó kis honlap és aki még nem volt nagyonsok információt kaphat,és hát ÁGI mindenben segíti a tervezésünket. :Thassos-fan:

Szintén ugyan ezekkel az érzésekkel jöttem haza. :(
Thassosról tényleg semmijük nem volt. Egy prosit mutattak valakinek, hogy ebben van róla szó. Én mondtam félhangosan, hogy <!-- w --><a class="postlink" href="www.thasos.hu-www.thasos.hu, de nem nagyon vette a lapot.
Viszont Kefaloniáról szereztem ezt-azt. De az sem sok. :( Aki ott volt görög hölgy sem tudott sokkal többet róla, mint amit én eddig elolvastam. Vagy nem mondta meg. Myrtos beach-re is én böktem rá a térképen, mikor keresgette. :)
Ez van. Válság van ott is.

Re: Általános 2010 márc. 05 20:14 #5048

Sziasztok!
Egy kicsit más.
Megjöttünk az utazási kiállításról,hááát nem voltam elragadtatva,egyre romlik a szinvonala.Kicst megdöbbentem mikor a Görög turisztikai hivatalnál semmi információval nem tudtak Thassosról szolgálni egy téképet adtak mondván azon rajta van.Nem borzasztó?Tavaly még volt valami,de most az egész egy nagy 0.Aki volt kint az mind így látta vagy csak én?
Még jó,hogy van már ez jó kis honlap és aki még nem volt nagyonsok információt kaphat,és hát ÁGI mindenben segíti a tervezésünket. :Thassos-fan:

Re: Általános 2010 márc. 05 17:31 #5045

Hm... Nem tudom. Racista vagyok-e vagy sem... Igen, én sem szeretem a németeket. De nem lehet így általánoságban fogalmazni. Bár ki tudja, a cigány cigány, a német, német marad. Én kétfajta fejlett országbelit ismerek. Ismerem a német, angol, holland nációt, akit ki nem állhatok. De ugyanakkor itt azt látom, hogy helyileg sok jót, és csak jót hoztak. Azt a néphagyományt, amit itt a helyiek már meguntak, és kezdtek kidobálni, az idegennáció hozta vissza. Milyen áron? Felvásárolták Kazavitit, Sotirost, ahol szinte ma már csak idegenajkúak élnek. Ők visszaépítették hagyományos házakat, leporolták az öreg kidobott dolgokat, és visszavitték a házakba. A helyi lakosság csak most kap észbe, hogy jé... Ez milyen szép is. Kazaviti történelméről egy 25 éve ott élő németnek van pl a legnagyobb és legértékesebb gyűjteménye. Tehát az elveszett kincsek itt ő általuk kerültek vissza. A természet védelemhez is hozzájárulnak. Egy német által kezdődött meg a biologiai olíva olaj termelés is. Erre mondhatom, hogy régen csak az volt. Tábla kifüggesztés nélkül. Mára visszakellett hozni. Azt a Fricz nevű embert már annyira szeretik a helyiek, hogy nem Fricznek, és nem a németnek nevezik, hanem Fricisnek, tehát befogadták a helyiek. Tehát sok ilyen példa is van. Tehát a rosszat nem az egyszerű ember teszi, hanem a politika emberei. Kiárulni az Akropolist, egyéb archeologiai területeket és a szigeteket? És a politikusaink tényleg itt is nagy rabló banda. Itt jön a skatulyázás. Utáljuk a németeket. Minden görög szélhámos. Egyik sem, másik sem igaz. Az viszont igaz, hogy minden politikus rabló szálhámos.

Re: Általános 2010 márc. 05 12:06 #5044

Csatlakozom! :( :mérges:

Re: Általános 2010 márc. 05 10:36 #5043

Most még jobban úúúúútálom őket. :(
Mocskos németek!

Re: Általános 2010 márc. 04 21:45 #5042

...És valóban elég német megszállásos a hangulat. Mindennap van a németektől valami povokativ megjegyzés. Aminek célpontja a görög gazdaság, a felhasznált képanyag a németek részéről pedig a görög archeologiai kincsek. Ez helytelen. Lehet sok mindenben igazuk lene, de rossszul fogalmaznak, így elég nagy ellenszenvet váltanak ki. ...

Hát itt a baj - az archeológiai kincsek.
Milyen alapon képzelik, hogy azok nem azt a népet illetik meg, aki létrehozta, akinek a földjén található ??? Nem vittek el eleget más országokba abban az időben, amikor idegen uralom alatt volt ez a föld?
Legyen bármennyi igazuk a gazdaság tekintetében, ez a hozzáállás roppant cinikus.
:boxer

Re: Általános 2010 márc. 04 21:37 #5041

Ezt Ági írta hozzászólásként a betett linkre:

Hát igen, itt sem állunk valami fényesen!
Nyugdíjkorhatár kitolás, mindenhol megvonások. 13, 14. havi fizetések idei korlátozása, jövőévi megvonása. Nyugdijjak, fizetések csökkentése, és mindennek az áremelése. Egyenlőre már túl vagyunk a szokásos elégedetlenségi sztrájkokkal. Ha ezeket a fentieket megvalósítják, a szezon kezdetig tutira megbénul az ország a sokféle ujabb sztájktól. Amint a szezon beindul, jobb hijján mindenki munkába áll. És a baj, hogy a megszorításokkal megint a közép és alsó réteget, legfőképp a nyugdíjjasokat szorongatják meg. Aki idáig vigan volt, az még vigabban lesz...
Azok számára, akik idekészülnek fontos majd tájékoztatást adnom a várható emelésekről, ami húsvét után derül majd ki.
A tavalyihoz képest 30% emelés lesz a hivatalos az ÁFA emelkedés miatt, a többi meg majd a haszon lefölözök. Májusra derül majd ki a végdrágulás.
Azaz a borulás továbbra is kitart majd.
A szállásárak nem változnak. Csak az itteni megélhetés lesz a borsos. Mindannyiunknak. Az üzemanyag pl: most 1,5 Euró. Ehhez tudnotok kell, hogy decemberben volt még 0,88 Euró/liter is.
És valóban elég német megszállásos a hangulat. Mindennap van a németektől valami povokativ megjegyzés. Aminek célpontja a görög gazdaság, a felhasznált képanyag a németek részéről pedig a görög archeologiai kincsek. Ez helytelen. Lehet sok mindenben igazuk lene, de rossszul fogalmaznak, így elég nagy ellenszenvet váltanak ki.

Re: Általános 2010 márc. 04 21:34 #5040

Pamag!

Az előző hozzászólást Ági írta???

Óóóó.
Én csak a linket tettem be. Ági hozzáírt itt az én hozzászólásomhoz. Ha tudod, szedd már szét légyszi! Illetve megpróbálom mindjárt.

Re: Általános 2010 márc. 04 19:58 #5039

Pamag!

Az előző hozzászólást Ági írta???

Re: Általános 2010 márc. 04 13:15 #5036

Na, elmennek ám a fenébe a németek !!! :baseball: :cowboy:

Szigetek eladására biztatják a németek Görögországot
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100304-gorog-valsag-szigetek-eladasara-biztatjak-a-nemetek-az-eladosodott-orszagot.html

Re: Általános 2010 márc. 01 10:46 #5022

....Gondolom én inkább a lehetőséggel van baj mint az erővel.
............

Ne hidd. Ismerek olyanokat, akik anyagilag bőven megengedhetnek maguknak majdnem akármit, mégis mindig utazási irodával utaznak. Pedig az egyikük még rendszeresen össze is szólalkozik az idegenvezetőkkel, hogy ezt vagy azt miért nem mondja-mutatja (amire mindig az a válasz, hogy a magyarok részéről nincs rá igény), mivel alaposan felkészül az adott területből.
Ez inkább lelki beállítottság kérdése. Van aki utazási irodával érzi magát biztonságban, van, aki nem mer magánúton kezdeményezni, nem bízik magában, hogy jól oldja meg. Vagy csak ehhez nincs türelme.
Nekem van hozzá türelmem, roppantul élvezem. A nagy görög körutunk után egyik kollégám évekig sopánkodott, hogy milyen bátran elindultam... pedig szinte órára pontosan leszerveztem az egészet. Görögül csak köszönni tudtam (meg pár ilyen szót), angolul meg mindig úgy kezdtem, hogy I don't speak english, just some words... Szállásfoglalásnál a gyerekem volt a tolmács.

Re: Általános 2010 márc. 01 10:09 #5019

Így van. Aki tervezi is a nyaralást, az minimum kétszer nyaral. Akkor is mikor tervez és akkor is mikor ott van! :D
De inkább még többször, mert a fényképeket is visszanézi. :)

Re: Általános 2010 márc. 01 08:28 #5017

Pamag!
Gondolom én inkább a lehetőséggel van baj mint az erővel.
Ki az akit nem köt le,hogy saját nyaralását vagy csak kirándulását is ki kaparja? Vagy csak elfogult vagyok?

Re: Általános 2010 febr. 28 22:57 #5015

Hát ezt újságíró írta - úgy kell viszonyulni hozzá. A valóságot majd meglátjuk.

Ha saját magának szervezi meg az utazást az ember, szinte minden esetben sikerül olcsóbban kijönni. És sokkal kötetlenebbül lehet mozogni.
De nem mindenkinek van erre lehetősége vagy ereje.
:igen: :wink2: :igen: :wink2: :igen:

Re: Általános 2010 febr. 28 20:02 #5013

Ezért szervezem már másodjára egyedúl ,hogy nállunk maradjon.Ha csak egy vacsira való is ,de a miénk marad.Akár hogyis szoroztam osztottam Ági vollt a legjobb ajánlat.Pedig sok mindent megnéztem,nem utolsósorban a személyes kapcsolat nekem nagyon sokat jelent.

Oldalmegjelenítési idő: 0.304 másodperc