Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 máj. 16 15:07 #12141

.Tetszik · · Megosztom · 611 · 4 órája · Ez 61 embernek tetszik..1 megosztás.Szólj hozzá....Beállítások
Ez is Melusnak!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 máj. 16 14:55 #12140

Melus!!!!
Boldog születésnapot kívánok Majd megünnepeljük!!!! :pohárköszöntő: :legjobbakat:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 máj. 12 17:40 #12114

Amilyen a karmester(ek),olyan a zenekar :D

LIKE :D

Re: Általános 2013 máj. 12 17:15 #12113

Sokszor jártam már Görögországban, és nagyon szeretem a görög embereket, de itt még a megszokottnál is kedvesebbeknek tűnnek! :)

Pont mint a fórum. :) ;)
:Thassos-fan:

Amilyen a karmester(ek),olyan a zenekar :D

Re: Általános 2013 máj. 12 16:46 #12111

Sokszor jártam már Görögországban, és nagyon szeretem a görög embereket, de itt még a megszokottnál is kedvesebbeknek tűnnek! :)

Pont mint a fórum. :) ;)
:Thassos-fan:

Re: Általános 2013 máj. 12 15:52 #12109

Kedves Balázs! Köszönöm a választ! Igazság szerint a hellaszon találtam rá erre az oldalra. Nagyon jó kis oldal, tele hasznos információkkal. Másik szállást nemigen tudunk választani, mert az egyik le van foglalva, a másik folyamatban van. A tieitek között is sokat találtam, ami a go-thassoson fent van. Ez azért kicsit megnyugtat, ugyanis ez az első ilyen jellegű nyaralásunk. Mármint amit teljesen önállóan foglaltam. Pár email-t elküldtem szállásfoglalás ügyében, a legtöbbre kaptam is választ, és kicsit meglepett a thassosiak kedvessége. Bartái hangvételű üzeneteket kaptam. Sokszor jártam már Görögországban, és nagyon szeretem a görög embereket, de itt még a megszokottnál is kedvesebbeknek tűnnek! :)

Re: Általános 2013 máj. 12 12:43 #12106

Üdv nálunk!
Látom a Hellaszon is feltetted a kérdésed. Lehet, hogy ott előbb kapsz rá választ. De inkább azt mondom, hogy sajnos nem fogsz infót kapni. :(
Itt szerintem biztosan nem fogsz. De nem azért, mert nem akarunk adni, hanem azért, mert nem jártunk még ott. Én, mint admin követem a fórum minden bejegyzését.

Köszönjük az elismerést a tájékozottsággal kapcsolatban. Könnyű nekünk, mert van egy Ági nevű tulajdonosunk, aki kint él az év 365 napjában. :)
Szerintem nézz körül az itteni kínálatban is! :)

Re: Általános 2013 máj. 11 16:28 #12099

Sziasztok!
Mi augusztus 24- től megyünk Thassosra a családommal. Lehet, hogy nem jó helyen érdeklődök, de ha valaki tud valamit az Arsenis és a Tasos apartmanházakról Skala Panagián, szívesen fogadnám a tapasztalatait. Lehet, hogy illetlenség itt érdeklődni, mivel nem itt foglaltam a szállásokat, hanem a go-thassos. gr oldalon keresztül, de ez az oldal nagyon jól tájékozottnak, naprakésznek tűnik, és a fórum hangulata is nagyon jó.

Re: Általános 2013 máj. 02 20:18 #12053

Sziasztok
köszönöm az eddigi segítséget biztosítás ügyben :Köszi:

Re: Általános 2013 ápr. 29 11:33 #12044

ttomi75!
A szép poros autóval. :)
Boldog születésnapot kívánok én is!
:drink

Re: Általános 2013 ápr. 29 09:55 #12043

Na, azt hittem, már elromlott a program... senkinek nem jelzett születésnapot...
Most van szülinaposunk!

ttomi75 !

Isten éltessen, sok boldogságot, szerető családot!

Re: Általános 2013 ápr. 24 21:51 #12033

Én EUB-ot kötök minden évben.
Thassosos még szerencsére nem kellett használni, de 2004-ben Korfun minden további nélkül elfogadták.
Itthon még a gyógyszert is kifizették, és elég volt a nyugta....

Szerintem egy biztosítás akkor jó, ha nem kidobott pénz marad. Ha baj van, akkor úgy is csak magára számíthat. :(
Az EU TB kártya is mindig velünk van, bár szerintem a sürgős eseteket anélkül is ellátnák.

(A Mapfre biztosítónál én biztosan nem kötnék semmi. Még egy korrekt magyar nyelvű oldalt sem tud készíteni, hogy előre tájékozódjon az ember.... :()

Re: Általános 2013 ápr. 24 19:08 #12030

Kedves Péter!
Én mindig az Allianz biztosítónál kötök biztosítást. A magánrendelők nem fogadják, viszont itthon a biztosító számla ellenében kifizette. Sajnos volt egy síbalesetünk, és ott végigcsináltuk az egészet. Akkor bejelentettem és nem volt semmi gond. Viszont úgy rémlik Ági valahol már írta, hogy a szigeten ingyenes az orvosi ellátás. Ami esetleg még javasolt - igaz nekünk sincs - az E111 kártya, ami az EU-ban érvényes sürgősségi alapellátásra.

Re: Általános 2013 ápr. 24 17:29 #12029

Sziasztok!

Szerncsére ebban az évben sikerült az ami múlt évben nem: Le tudtunk foglalni az Apollon travel-nél 1 hét Thassosi nyaralást, kettőt szerettünk volna de az sajna nem sikerült. Szépen lassan közeledik az indulás és lassan itt az ideje olyan dolgoknak mint a BBP biztosítás megkötése csak azt nem tudom,hogy a rengeteg online köthető BBP biztosítás közül melyiket fogadják el a szigeten és a környékbeli egészségügyi intézményben? A kérdésem oka az , hogy mikor Lefkádán jártunk ott az Idegenvezető tájékoztatta a csoportot arról ,hogya a helyi orvos csak az XY bizosítóval áll szerződésben aki másnál kötött annak fizeni kell és majd otthon számla ellenében megkapja az orvosra költött összeget. Na mi pont más biztosítónál kötöttünk... Most a Mapfre Asistencia Standard biztosítást néztük ki de nem szerenénk vele úgy járni mint Lefkádán hogy van biztosításunk de mégsincs. :nézze :nézze

Köszönettel Simon Péter

Re: Általános 2013 ápr. 02 19:32 #11880

Egy nagyon fontos napot elfelejtettünk tegnap. Ma van április másodika.
Tartsunk ma egy április elsejei napot!

A szigeten a Potámia falu és az üdülő halászfalú közti főúton, a Raxenidi Bp beenzinkútnál 2103 áprilisában megnyílt a propán-bután gázos tankolási lehetőség.
Árat majd holnap mondok.
www.thassos-sziget.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek/a-sziget-megkozelitese/449-hol-lehet-gazt-tankolni - www.thassos-sziget.hu/index.php/ ... t-tankolni

Re: Általános 2013 ápr. 02 19:25 #11879

No, én jól eltűntem húsvétkor.
3 napig be sem kapcsoltam a gépet (ami szerencsére megjavult).

Csak telefonon követtem az eseményeket....

A lányoknak, asszonyoknak utólag is lics-locs, hogy el ne hervadjanak!

Ezekszerint téged is érintett a kórság??? :D
A KÉPED IMÁDNI VALÓ...KÖSZÖNJÜK. ISTEN ÉRTESSEN SOKÁIG MINDEN ÚRIEMBERT!!!MERT HOGY A KIHALÓ FÉLBEN LEVŐEK KÖZÉ TARTOZOL ÁM TE IS. NAGYON SZERETÜNK FIGYELMESSÉGEDÉRT.

Re: Általános 2013 ápr. 02 19:22 #11878

Áldott Husvétot kívánok mindenkinek.
Ágitól kérdezném.
Miért esik más időpontra az ortodox Husvét?
Azt megértem, hogy a karácsony az egyházi naptárhasználat miatt később van.
Viszont a Husvét az nem a naptári naphoz, hanem a holdjáráshoz kötődik.
Ugyanakkor azt írja az irodalom, hogy a Julianus naptár szerint más időpontra esik a tavaszi napéjegyenlőség, ezért ünneplik az ortodoxok májusban.
A tavaszi napéjegyenlőség naptártól függetlenül ugyanazon napon van, éppen úgy mint az azt követő első holdtölte is.
Akkor hogy játszik ebbe bele a Julianus és a Gergely naptár közötti eltérés?

Mondtam én, hogy egy pap tudja. De az oly bonyolultan adja elő, hogy inkább innen olvassatok:
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t - hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t

Re: Általános 2013 ápr. 02 11:45 #11875

No, én jól eltűntem húsvétkor. 3 napig be sem kapcsoltam a gépet (ami szerencsére megjavult).
Csak telefonon követtem az eseményeket....

A lányoknak, asszonyoknak utólag is lics-locs, hogy el ne hervadjanak!

Re: Általános 2013 ápr. 01 20:39 #11871

Kellemes húsvétot mindenkinek. Nálunk még a húsvéti tojás is fából van.
Sajnos nem tudom csatolni a képet hozzá

Vagy még is???
Hanem azt hogy miért van az eltérő időpont??
Pamag és Józsi ha nem tudja, akkor csak egy pap tudhatja...

Re: Általános 2013 ápr. 01 11:39 #11864

(Ezt ugyan nem magyar oldalon találtam... de tetszik...)

Re: Általános 2013 márc. 31 20:48 #11852

Áldott, békés Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! :D

Re: Általános 2013 márc. 31 18:49 #11850

Kellemes húsvétot mindenkinek. Nálunk még a húsvéti tojás is fából van.
Sajnos nem tudom csatolni a képet hozzá

Re: Általános 2013 márc. 31 11:58 #11846

Áldott Husvétot kívánok mindenkinek.
Ágitól kérdezném.
Miért esik más időpontra az ortodox Husvét?
Azt megértem, hogy a karácsony az egyházi naptárhasználat miatt később van.
Viszont a Husvét az nem a naptári naphoz, hanem a holdjáráshoz kötődik.
Ugyanakkor azt írja az irodalom, hogy a Julianus naptár szerint más időpontra esik a tavaszi napéjegyenlőség, ezért ünneplik az ortodoxok májusban.
A tavaszi napéjegyenlőség naptártól függetlenül ugyanazon napon van, éppen úgy mint az azt követő első holdtölte is.
Akkor hogy játszik ebbe bele a Julianus és a Gergely naptár közötti eltérés?

Re: Általános 2013 márc. 31 11:19 #11844

Re: Általános 2013 márc. 30 15:32 #11842

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánok !

Oldalmegjelenítési idő: 0.180 másodperc