Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 márc. 30 13:49 #11841

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Nálunk most süt a Nap!! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 30 11:10 #11839

Szép húsvétot Mindenkinek!
Ki-ki próbálja széppé ,jóvá tenni a hosszú hétvégét és örüljön aminek lehet! :)
( A gondokat tegye félre ,ünnepek utánra)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 30 09:48 #11835

Minden kedves Thassos-rajongónak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Reméljük a idő ennél már csak jobb lesz, és végre örülhetünk a madárcsicsergős, rügyező tavasznak!

Re: Általános 2013 márc. 30 09:23 #11833

Mindenkinek kellemes húsvétolást kívánok! :wink: Töltsétek kedvetek szerint ezt a pár napot. Finom kajákkal, sok pihenéssel, és kevés locsolkodóval! Már csak akkor, ha Ti sem vagytok odáig e részérért. :wink:

Re: Általános 2013 márc. 29 22:14 #11829

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Re: Általános 2013 márc. 29 16:05 #11824

Úgy nézem Én is elvagyok maradva.
Mindenkinek minden jót és igyatok egyetek mint állat. :örül: :örül:

Re: Általános 2013 márc. 29 15:57 #11821

Verus!
Még bent vagyok a 8 napban. Boldog születésnapot!

Re: Általános 2013 márc. 28 21:59 #11814

A szülinapost éltesse a Jóisten sokáig! :)

Re: Általános 2013 márc. 28 20:04 #11812

Verusom!
Te tudom tudsz ennyit görögül!
Tessék visszafordítanod felém:
?? ?? ????????????!?????? ?????!?????? ?????!

Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg senki!
Születésnapod is legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket megadja!
Sok puszi: Ági

Re: Általános 2013 márc. 28 18:52 #11810

Kellemes Ünnepeket kivánok.
Nagyon várom már a személyes találkozást.
Itt minden csupa hó,de már olvad.Üdv:Blahóné Ági Szegedről.

Re: Általános 2013 márc. 28 18:29 #11809

Visszakaptam a masinámat - majd egyszer utol is érem magamat.
De ne morogjatok... :D ... hát Magyarország is felsorakozott a sokáig működő síparadicsomok közé :D

Majd gondolok a Húsvétra is, csak egyáltalán nincs húsvéti hangulatom (korán is van idén...)

Re: Általános 2013 márc. 28 18:25 #11808

Na, mire kapcsolom be a gépet...

Verusnak születésnapja van!

Isten éltessen!

http://s1.images.www.tvn.hu/2008/09/03/19/09/www.tvn.hu_0e8fe7e0447296d680bd63d07c69debd.gif?htr=1

Re: Általános 2013 márc. 28 14:09 #11807

Zöld erdőben jártam,
barna medvét láttam,
szereti a mézet,
add ide a pénzed! :wink:

Re: Általános 2013 márc. 26 09:47 #11792

Honey nagyon aranyos kép. Köszi, hogy megoszottad velünk. :D :D :D

Re: Általános 2013 márc. 26 08:50 #11791

Hmmm, nem is tudom, hová írjam a mondandóm... Több topikba is passzolna...

Szóval tegnap elcsíptem pár webkamerás pillanatot, Krétán, azon belül Paleochorán.
A nemzeti ünnep alkalmából tartott, iskolai felvonulás látszott rajta. Rendezett sorokban vonultak a nebulók, természetesen ünneplőben. Az elől lévő nemzeti zászlót vitt, minden osztályban. Hát, markolniuk kellett serényen, mert majd kitekerte a szél a kezükből.
Túl meleg sem lehetett, mert a képből kisétáló gyerekek, pillanatok alatt visszaértek.Illetve, szaladtak, a kabátokért. :wink: A kisebbeket a szüleik tárt kabátokkal várták, a nagyobbak, csak átvették az ott várakozó rokonok kezéből. Nekem mókás volt látni, hogy mennyire igyekeznek felöltözni, a híresen kellemes hőfokú Krétán.
Nekik, nyilván nem volt ennyire vidám a helyzet. :)

Re: Általános 2013 márc. 25 21:27 #11788

Nem a nyuszi jön, hanem a Mikulás...

Re: Általános 2013 márc. 25 19:03 #11786

Mindenki rohan...
Senki nincs itt a gépkörül.
Meg van bocsájtva.
Készültök az ünnepekre.
Jól van intézzétek dolgotok, hogy aztán pihenhessetek!!!!

Tévetsz.
Szerintem senki nem gondol a húsvétra.
HAVAT lapátolunk serényen. :falbaverő
Idén ilyen formát ölt a húsvéti nagytakarítás. :D
Olyan téli idő van ,hogy dicsőségére válna decembernek,januárnak,februárnak,na de most brrr.

Re: Általános 2013 márc. 25 15:19 #11785

Mindenki rohan...
Meg van bocsájtva.
Készültök az ünnepekre.

Nálunk is ma nemzeti ünnep van...Mányiban mikor kezdték kiűzni a törököt. Annak az évfordulója. 1821.
Hallottam tegnap, hogy volt olyan észak Makedon rész, hol 527 évig volt török megszállás...

Re: Általános 2013 márc. 25 15:16 #11784

Mindenki rohan...
Meg van bocsájtva.
Készültök az ünnepekre.

Re: Általános 2013 márc. 23 08:51 #11779

Hűha! Remélem engem elkerül ez a gépbetegség. Ugyanis elég sok gondom, és pénzkiadásom volt a h.gépek miatt. Először a bojler hőfok szabályzója, aztán a vezetékes telefonom, a kenyérpirítóm, az automata mosógépem sem tökéletes, ezért vettem egy apró tárcsás mosógépet. A számítógépem újra programozása nyárra marad, addig szurkolok. :D

Ági! Mi készült a dagasztott tésztából? Kézzel dagasztottad?

Hú... Délután 2-kor kezdtem. Este 7 órára félig megszáradva mindenhol kiterítve volt a a hosszú metélt.
Dagasztani reggel dagasztottam 2 kg-os adagokban. Igen kézzel. 2 kg-hoz 24 tojást teszek úgy könnyen dagasztható. Amikor már kezd ragadni lisztezem az asztal és a kezem. Valamikor mikrobiológus és élelmiszer vegyész voltam. A munka feltétele volt a munkasorok olyan kidolgozása, hogy egyszerre több folyamat működjön. Ezt alkalmazom itt is. Míg az kinyújtottak száradnak, addig vágok és előnyújtok. amikor félszáraz akkor a teljes kinyújtott, akkor vágom. A nyújtást a mini nyújtó géppel végzem a vágás hol kézi, hol gépi. Tavaly fél nap kellet 1 kg elkészítéséhez. Most már rutinosan és szépen megy minden. Már trükközni is tudok. Formázni is...Elkezdődött a böjti időszak. Ilyenkor nem tudok tojásokat árulni. így elkészítem az őszig való tészta mennyiséget. Árulok is belőle. Nemsokan, de vesznek belőle. Ezért változtatom a formát és a vastagságot. Úgy többet eltudok adni. Megelégszem, ha annyit kiárulok, mint a havi eleségük.
Igen, rám is rám járt az idén a rúd. Autó kerék csere, villanytűzhelycsere, kandalló javítás, a gépem kétszer, és hátra van egy motor, mert hogy a nyárra kell valami jármű. A régi kipurcant...
Ezeket a bajokat nemszámoljuk, de jönnek...

Ezt nevezem Ági! Te télen sem unatkozol. :roll:
Képzelem milyen gyönyörű sárga, és ízletes a tésztád. Nagyon ritkán gyúrok, legfeljebb halléhoz, és a hozzá járó túros csuszához. Akkor is negyed annyi tojásból. Egyébként készen veszek. Ahogy tudom errefelé már csak az idős korosztály készíti a különféle metéltet.

Re: Általános 2013 márc. 22 21:21 #11775

Hűha! Remélem engem elkerül ez a gépbetegség. Ugyanis elég sok gondom, és pénzkiadásom volt a h.gépek miatt. Először a bojler hőfok szabályzója, aztán a vezetékes telefonom, a kenyérpirítóm, az automata mosógépem sem tökéletes, ezért vettem egy apró tárcsás mosógépet. A számítógépem újra programozása nyárra marad, addig szurkolok. :D

Hú... Délután 2-kor kezdtem. Este 7 órára félig megszáradva mindenhol kiterítve volt a a hosszú metélt.
Dagasztani reggel dagasztottam 2 kg-os adagokban. Igen kézzel. 2 kg-hoz 24 tojást teszek úgy könnyen dagasztható. Amikor már kezd ragadni lisztezem az asztal és a kezem. Valamikor mikrobiológus és élelmiszer vegyész voltam. A munka feltétele volt a munkasorok olyan kidolgozása, hogy egyszerre több folyamat működjön. Ezt alkalmazom itt is. Míg az kinyújtottak száradnak, addig vágok és előnyújtok. amikor félszáraz akkor a teljes kinyújtott, akkor vágom. A nyújtást a mini nyújtó géppel végzem a vágás hol kézi, hol gépi. Tavaly fél nap kellet 1 kg elkészítéséhez. Most már rutinosan és szépen megy minden. Már trükközni is tudok. Formázni is...Elkezdődött a böjti időszak. Ilyenkor nem tudok tojásokat árulni. így elkészítem az őszig való tészta mennyiséget. Árulok is belőle. Nemsokan, de vesznek belőle. Ezért változtatom a formát és a vastagságot. Úgy többet eltudok adni. Megelégszem, ha annyit kiárulok, mint a havi eleségük.
Igen, rám is rám járt az idén a rúd. Autó kerék csere, villanytűzhelycsere, kandalló javítás, a gépem kétszer, és hátra van egy motor, mert hogy a nyárra kell valami jármű. A régi kipurcant...
Ezeket a bajokat nemszámoljuk, de jönnek...

Re: Általános 2013 márc. 22 13:38 #11773

Re: Általános 2013 márc. 21 11:15 #11767

A gépbetegségem járványos. Most Pamag járt hasonlóan, mint én a napokban. Hiába elér a nem hiányzó baj bennünket.
Nem lesz egy pár napig. Neki is ki kell várnia míg a szerelő hozzányúl a gépéhez.
Had Pihenjen Pamag. Bár szomorú ő is, mint mondja esős időben, mint most van, hiányzik neki is ez az időtöltés.
Tegnap itt is megint nyár volt. Ma felkészültem azonosra, de itt is csepeg.
6 kg lisztet dagasztottam be tésztának. Ennek ma hajnalig kész kell lennie.
Nekem jól jött az eső...

Re: Általános 2013 márc. 19 17:57 #11761

Jelentem 7 ágra sütött a nap . Az igaz, hogy 2 mes hófalak között autóztam ma is, de ez a Matildok felelőssége.
Köszönöm a jókívánságokat.

Meg vagy dicsérve!!!
Csodálatos napot , meleget, napfényeset, illatosat kaptunk tőled és a többiektől.

Re: Általános 2013 márc. 19 16:55 #11759

Jelentem 7 ágra sütött a nap . Az igaz, hogy 2 mes hófalak között autóztam ma is, de ez a Matildok felelőssége.
Köszönöm a jókívánságokat.

Oldalmegjelenítési idő: 0.148 másodperc