Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 márc. 03 17:55 #11648

Íme egy kép Norbikáról és anyukájáról! :szerelmes:
De nagyon sok képem van még a Facebook oldalamon :p
Ott eddig csak Honey az ismerősöm!

De édes ! :D
Az a kis okos szeme ... :D
Sok örömötök legyen egymásban ! :D

(A Facekookon engem ne keressetek... az nem nyert meg magának :( még most se... )

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 03 17:46 #11647

Csodákat nem a Neckermann katalógusokban kell keresni. Azok a benzingőzös városok szállodakomplexumait, a zsivajgó strandok ezernyelvű forgatagát ajánlják.
A csodák elbújtak az ártó emberi szemek elől. Vad, regényes erdők mélyén madárdalos tisztásokra. Csobogó patakok kristálycsilingelésébe.
A csodákra rá kell lelni. Megkeresni őket. Nem áruk, amiket megvehetsz egy utazási irodánál.

Bizony.
Vannak csodák Bulgáriában is.
Csak nem a szállodabehemótokkal telezsúfolt tengerparton. És igazából a parttól eltávolodva, egynapos kirándulás távolságra gyakorlatilag nincs semmilyen turisztikai látnivaló. Csak beljebb az országban.
De egy hét láblógatás, pihenés ott is pihenés :D arra is szükség van :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 márc. 03 16:34 #11645

Csodákat nem a Neckermann katalógusokban kell keresni. Azok a benzingőzös városok szállodakomplexumait, a zsivajgó strandok ezernyelvű forgatagát ajánlják.
A csodák elbújtak az ártó emberi szemek elől. Vad, regényes erdők mélyén madárdalos tisztásokra. Csobogó patakok kristálycsilingelésébe.
A csodákra rá kell lelni. Megkeresni őket. Nem áruk, amiket megvehetsz egy utazási irodánál.

Re: Általános 2013 márc. 03 15:04 #11644

Tomi, nagyon édes a kissrácotok, gratulálok Hozzá! :)

Bocsika, végül is hogy kötöttetek ki Bulgáriánál? Mintha lentebb még Olaszországot emlegetted volna. :)
Hát személy szerint nem igazán vagyok Bulgária-párti...Pontosan amiatt, amit pl. Balázs is írt, hogy talán a tengerparti szakasza szép, de ha kimész az üdülőövezetből, vagy a szálloda környékéről, ott már nem annyira barátságos. Barátnőmmék voltak ott, úgy jött haza, hogy egyszer látta, ez elég volt, ki van pipálva... De cáfoljatok meg! :)
Nem a kedvedet akarjuk elvenni, lehet, hogy ott is lehet csodákat találni, tudod, kinek a pap, kinek a papné...
Meg hát Bulgáriától már csak egy köpés a görög határ...:)

Re: Általános 2013 márc. 03 12:11 #11643

Íme egy kép Norbikáról és anyukájáról! :szerelmes:
De nagyon sok képem van még a Facebook oldalamon :p
Ott eddig csak Honey az ismerősöm!

Re: Általános 2013 márc. 02 21:17 #11642

Mi is hazaértünk a vásárról. Nekünk nem volt csalódás!!!! Az elmondottak alapján sokkal rosszabbra számítottunk. Valóban nem túlságosan nagy a terület, 2x is bejártuk és mindent megnéztünk. A neckermanos pultnál (hatalmas volt) annyi ügyintéző állt, hogy szabályosan tömött sorban álltak egymás mellett és várták az érdeklődőket. Nem is értem hogy fértek el annyian! Nem is jutott vendég csak kb minden 3-4. ügyintézőnek. Az Apollon mellett az Anett tours is kint volt és még egy cég, akik csak az olimposzi riviérárt propagálták. Sőt még a TravelLines busz és képviselet is kint volt. Ezek az irodák csak Görögországba utaztatnak! Rajtuk kívül még néhány helyen volt valami kapás göröghonra.

Én azt láttam, hogy Törökország a favorit és nagyon fut Egyiptom is Bulgária mellett. Az egzotikusabb országok iránt nem volt túl nagy érdeklődés, pl Indiánál sem. Horvátországról szereztünk még némi anyagot, pl térképet is a képviseletnél.
Igazán hiányolható több európai ország. A belföldi képviseleteknél néhol érdektelenségbe ütköztem (éppen az általam a következő hosszú hétvégére kinézett tájegységet illetően) máshol meg nagyon kedvesen tájékoztattak bennünket, bármi kérdésünk is volt- és ez volt a külföldi és belföldi standoknál is inkább a jellemző.
Régen bizonyára jobb és nagyobb volt a vásár. A belépőhöz mérten kissé keveset kap a látogató.
Az Opel Mokkát kipróbáltuk, bár vezetni nem vezethettük. Jó autónak tűnik, de alig van csomitartója. Még egy 1 hetes görög útra sem tudnánk belepakolni!
Az online jegyvásárlás nagyon jó ötlet volt, de ha legközelebb megyünk, egy sokkal kényelmesebb cipőt fogok felhúzni! :D

Re: Általános 2013 márc. 02 20:39 #11641

..............
Olaszország helyett Bulgaria lett a cél.A neckermannál,nagyon készségesek voltak.Az úttól kicsit tarunk,de ez is csak meg lesz Ha van valakinek tapasztalata jöhet.

Jajjjjjjj :oops:
Olvasd az Index fórumot :(
Turistagyár :(
Ti Görögországhoz szoktatok és ráadásul nem a szállodaszörnyetegekhez :(

Önálló szervezésben még hagyján, úgy jó lehet.

Re: Általános 2013 márc. 02 20:16 #11640

Olaszország helyett Bulgaria lett a cél.A neckermannál,nagyon készségesek voltak.Az úttól kicsit tarunk,de ez is csak meg lesz Ha van valakinek tapasztalata jöhet.

Azt mondják a parti sáv szép. De el ne hagyd a partot 10 km-nél jobban.
De ez nem személyes tapasztalat!!!
Bár gondolom attól is függ, hogy hova mentek.

Szerintem intézd úgy, hogy a Bulgáriai belépéstől Te vezess és Szófiánál irány délre! :) :lol: :D

2013 márc. 02 19:41 #11639

.............., hogy érdeke az árusnak/utaztatónak, hogy betérjek hozzá. :) :D :lol:

Magyarország 2013... :(
Nem, az egész rendszerváltás óta nem érezhető sehol az országban, hogy aki kínál valamit, annak érdeke lenne :(
Azt értem, hogy az utazási irodáknak egyre kevesebb a pénzük és spórolni kell. És évek óta mindig tönkremegy néhány, hiába fordít több pénzt meg energiát reklámra... :( és egyre kevesebb iroda tudja megtölteni a csoportjait :(
Gondolom, nem kevés helypénzt kell leszurkolni azért is, hogy kapjanak egy standot a kiállításon (inkább vásár ez...)

Jó volt olvasni a beszámolód. Engem nem vonz ez a vásárszerűség,és ahogy leírtad azt veszem ki, semmi különleges, akkor miért fizessek. Ez is ellaposodik mint minden, mert nincs pénz, pont azoknál akik az utazási irodát vennék igénybe. Például Németországban a nyugdíjasokért verseny folyik, mennek is. :wink:

Re: Általános 2013 márc. 02 19:40 #11638

Szóval mi is hazaértünk a kiállításról!
Gyerekek ez borzasztó sehol semmi,se egy térkép se semmi.
Nincs kint az IBUSZ akkor mit modjak ha neki se éri meg,akkor mi is van most? Válság még mindíg???.

Re: Általános 2013 márc. 02 19:35 #11637

[

Értsétek meg - nekem az jelenti a tengert, ahol nem látom a túlsó partot...

Értem,én. :) Sokáig én is így voltam vele.Aztán az Olasz Adriában csalódtam,mert hiába volt a nyílt tenger,homokos volt a part és nem átlátszó,csúnya,zavaros.Nekem az nem tetszett.Azóta mindegy mekkora ,hány sziget van benne de legyen,kék,átlátszó,kristálytiszta,lágy,simogató,meleg.
Egy ismerősöm 44 évesen ,tavaly ,látta először a TENGERT. Dániában,januárban. Gondolhatjátok,milyen csalódás volt neki. :D

Re: Általános 2013 márc. 02 17:00 #11636

......................... Az a nagy baj nem, is tudom elképzelni, hogy valaha újra tengerpartra tudunk menni nyaralni!
...............................
Kicsit kiállnék Horvátországért, mi azt is nagyon szeretjük!!

Eljön majd az az idő, amikor ismét mentek nyaralni, méghozzá tengerpartra! Még fiatalok vagytok!

A kislegény hogy van? Esetleg egy képet róla? :D
A találkozóra nem jöttök el? szerintem megoldható a babasarok :D

Horvátországról : (hm, talán a másik topikban kéne elmélkedni...)

Nem vonom én kétségbe senkinél, hogy okkal vonzódik ahhoz a területhez. Valóban nagyon szép, a városok gazdagok történelmi emlékekben. Eszemben sincs bántani azt a vidéket.
Egy bűbájos adriai kikötővárost, Pirant bejártam.
Képeken azt látom, hogy a parton a többi város is olyan jellegű - a dombon áll a templom, mindenütt velencei stílusú campanilével, ott a kikötőöböl, hasonlóak a házak, köztük sikátorok...

Én nem vonzódom eléggé oda.
Sok-sok tájat élvezek, mindenütt van természeti szépség és történelmi múlt.
Csak nekem Horvátország nem jelenti a tengerparti nyaralást.
3 éves voltam, mikor a keresztszüleim nyaralója elkészült Tihany legszebb helyén. Nagyon-nagyon szerencsés voltam, mert gyerekkorom nyarait itt töltöttem, itt tölthettem, a Balaton élményével.
Külföldre nemcsak azért nem jutottunk el, mert óh borzalom, csak 3 évente adtak útlevelet... irigylem azokat, akiknek ez volt a probléma... ugyanis akkor is kellett ám pénz az utazáshoz... :wink:
Néztük a Balatont, csodálatos látvány. Láttuk a túlsó partot. A szüleim is csak olvasmányélményekből ismerték a tengert. Én is. Például Verne-regényekből... Időnként elméláztunk, milyen lehet a tenger? A tenger az, ahol nem látszik a túlsó part...
És eltelt fél évszázad, mire megláthattam a tengert.
Értsétek meg - nekem az jelenti a tengert, ahol nem látom a túlsó partot...

Re: Általános 2013 márc. 02 14:17 #11634

Elhangzott az igazság is! NINCS PÉNZE AZ IRODÁKNAK! Se az embereknek!! Irigyellek itt egy párotokat aki tud nyaralásra költeni, mi 2 éve nem. A napi megélhetést kell fent tartanunk, pedig semmi luxus se nem dohányzunk se nem iszunk. Igaz a kisfiunk tegnap volt 5 hónapos most minden pénzünk, időnk az övé :P Az a nagy baj nem, is tudom elképzelni, hogy valaha újra tengerpartra tudunk menni nyaralni! Kicsit kiállnék Horvátországért, mi azt is nagyon szeretjük!!

Re: Általános 2013 márc. 02 13:43 #11631

Azt értem, hogy az utazási irodáknak egyre kevesebb a pénzük és spórolni kell. És évek óta mindig tönkremegy néhány, hiába fordít több pénzt meg energiát reklámra... :( és egyre kevesebb iroda tudja megtölteni a csoportjait :(
Gondolom, nem kevés helypénzt kell leszurkolni azért is, hogy kapjanak egy standot a kiállításon (inkább vásár ez...)

Gondolom azért is, mert egyre többen szervezik utazásaikat iroda nélkül....
internet=szabadság

Az irodák nem is rugalmasak. Csak turnusban képesek gondolkozni. Persze így jobba kihasználtságuk, de akkor is....
Az egyéni utazók egyre kevesebben foglalnak szállást náluk. Szinte csak a buszos és repülős utasokra számíthatnak.....

Lehet, hogy szemléletváltás kellene. El kellene menni az egyéni elképzelések kiszolgálása felé. Bár lehet, hogy akinek egyéni elképzelése van, az meg is szervezi magának. ..... Nem tudom. Nehéz dolog.

Re: Általános 2013 márc. 02 11:58 #11629

.............., hogy érdeke az árusnak/utaztatónak, hogy betérjek hozzá. :) :D :lol:

Magyarország 2013... :(
Nem, az egész rendszerváltás óta nem érezhető sehol az országban, hogy aki kínál valamit, annak érdeke lenne :(

Re: Általános 2013 márc. 02 11:47 #11628

.........
Készítek neked ,ha mást nem ,egy képes beszámolót,hátha megváltozik a véleményed. :wink:

Neked ne tetszene Horvátország és az Adria? Neked ,aki mindenben meglátja és értékeli a szépet és a jót. :D

...........

:D
Hát azt hogy szép, azt nem vitatom :D
A szárazföldi résszel meg még nem is foglalkoztam, majd talán egyszer.
De engem nem fog meg az a látvány. Elnézem a képeket, és olyan érzésem van a sok-sok sziget között, hogy klausztrofóbiás vagyok :( ... idegenkedem tőle. De Tolo meg Parga is riaszt, éppen ezért, pedig gyönyörűek.
Talán mert túl sokáig csak képzeletben lehettem a tengernél? ha tenger, akkor a végtelen... ha csak egy széles folyónyi vizet látok magam előtt, akkor az nem a tenger képzete... szép.... csak más.

Re: Általános 2013 márc. 02 08:40 #11622

Most csalódtam. Azt képzeltem, hogy a belépő levásárolható. Kis naiv, arra gondoltam, hogy érdeke az árusnak/utaztatónak, hogy betérjek hozzá. :) :D :lol:

Re: Általános 2013 márc. 02 06:23 #11620

viszont az Adriára egy cseppet sem vágyom. Megelégszem az Égei-tengerrel

Jaj ,nekem! Ez nagyon szíven ütött! :(
Készítek neked ,ha mást nem ,egy képes beszámolót,hátha megváltozik a véleményed. :wink:

Neked ne tetszene Horvátország és az Adria? Neked ,aki mindenben meglátja és értékeli a szépet és a jót. :D

Ui. Küldöm a képeket!

Re: Általános 2013 márc. 01 21:54 #11617

Hát, nem vagytok túl feldobottak, és ez rossz.
................................
Pamag, Te legalább nem tértél haza üres kézzel, ha jól olvaslak. :)

Háááát.... régen volt miért odatülekedni a különböző asztalokhoz, ha amúgy nagyon nem is érdekelt... el lehetett csípni ha mást nem, egy jó reklámszatyrot...
volt kóstoló, több volt a jelmezes, meg az egyes országok vagy magyar tájegységek népitáncosai...
a díszvendégek saját kaját főztek a helyszínen (jó, nem volt ingyen)
nagyobb volt az alapterület...
akkor már rendszerint tényleg tavasz volt...

Én valóban nem jöttem el üres kézzel.
Az idei úticélról nagyon jó ismertetőket kaptam, + találtam jó prosit Bulgáriáról, Törökországról, Szlovéniából Mariborról, meg sok apróbb-nagyobb papírt a Vajdaságból. Ami még volt, azokat már régebben begyűjtöttem.
Szlovákia érdekelt volna, az átmenő útvonal miatt, hogy mi esik útba, de ott túl sokan voltak. Meg amúgy is minden megvan az interneten... de amit most elhoztam, azt már nem kell kinyomtatni :D
A legutóbbi hazafele utunknál Dél felől csúfos kudarc volt a tervezett vajdasági kitérő. Inkább egyszer külön szervezünk majd egy vajdasági csavargást, át horvát területre is. Tavaly találtam nagyon részletes horvátországi ismertetést. (Ott viszont az Adriára egy cseppet sem vágyom. Megelégszem az Égei-tengerrel :D)

Re: Általános 2013 márc. 01 20:45 #11616

Hát, nem vagytok túl feldobottak, és ez rossz.
Anno, egy-egy régi BNV-ről hazatérve, emlékszem milyen feldobott voltam! Járni nem bírtam, de azt vidáman.
Halomban állt a mindenféle prospektus, és az ember nézegette, terveket szövögetett, napokig, ha nem tovább. Aztán végül, vagy lett belőle valami, vagy nem. De az élmény megvolt.
Pamag, Te legalább nem tértél haza üres kézzel, ha jól olvaslak. :)

Re: Általános 2013 márc. 01 18:16 #11613

Én is hazértem a kiállításról.

Görög országos képviselet nem volt, nem véletlenül nem találtuk a listában.
Igen, az Apollon standján volt némi Rodosz.
De Pieria megye mégiscsak ott volt saját standdal (Paralia, Neoi Pori környéke...) - ők nem hagyják veszni a magyar vendégeket, úgy látszik.

Nagyon sokan voltak!
Pedig valóban egyre szegényesebb.
10 éve kezdtem kijárni, az első egy-két évben még gyűjtögettem irodás prosikat, aztán rájöttem, hogy a nemzeti képviseleteknél lehet érdemi anyagot (ismertetőt, térképet) találni.
Évről évre zsugorodik a kiállítás területe is.
Azért kis zene volt, jelmezes prosiosztogatók voltak... de míg 10 éve szinte minden sarkon volt valami kóstoló, most egyetlen egyet nem láttam. Viszont pénzért árulnak egyes standokon bort-pálinkát-szuvenírt...
Régebben mindenütt adtak reklámszatyrot, meg volt kitéve csipegetnivaló, meg toll, meg kártyanaptár meg cukorka... ezekről úgy leszoktak, mint a sicc.
Ami engem érdekel - görög ugye most nem volt, Szlovéniát szeretem böngészni meg Lengyelországot... ott is kevesebb volt a prospektus, mint régebben. Elfogy, aztán nem csinálnak újat? A lengyeleknél csodálatos módon volt az a rész, ahova készülünk, de bizony a tátrai részen kívül most más egyáltalán nem volt... :(

Viszont egész kockányi területen volt Szlovákia, sok anyaggal, és egész kockányi területen Románia (mintha ők foglalták volna el a görögök helyét).

Hogy műsor milyen volt meg nyereményjáték, azt tőlem ne kérdezzétek... :( ... arra nem figyeltem.
Szoktak az egyes kiállítók saját kis nyereményjátékot is szervezni (kitölteni valami kérdőívet - érdemes tollat vinni).

És jó hideg lett mára... pedig még tegnap is napsütést ígértek a mai napra...

Aki autóval megy, az még egy csomó manit kifizet parkolásra is... a belső parkoló 1200 Ft, bent a pénztárnál kell megvenni a jegyet, úgy láttam.

Viszont csodálatos módon megjelent az egyik bejáratnál néhány pad, ami egyik vendéglátóipari egységhez sem tartozott... eddig szörnyen utáltam, hogy nem lehetett sehol leülni, csak ha hajlandó volt valaki enni-inni. A honlapon a tavalyi videón látszanak padok - esküszöm, azt csak a film kedvéért vitték oda :( ... talán csak a szakmai napon lehetett :(
Régen a márc.15. utáni hétvégén tartották, és akkor még 3-4 külön épületben volt (külön belföld, külön külföld), és le lehetett ülni a kinti padokon... böngészni a zsákmányt.
Nemcsak én húztam banyatankot :D ... sokan... de amin meglepődtem, egy pacák egy nagy bőröndöt húzkodott maga után... hogy mivel akarta megtölteni ??? :D ... biztos valamit vásárolni is akart :D

Re: Általános 2013 márc. 01 17:39 #11612

Megjöttünk a kiállitásról nagyon nem érte meg az árát! Görögországról egyedül az Apollon Travel standján kaptunk prospektusokat az is egyedül csak Rodos volt.Semmi több sehonnan!Ilyen szegényes még nem volt !

Re: Általános 2013 márc. 01 12:26 #11609

Honey! A D pavilonba Vital Expo kíállítás van esetleg látogassatok oda is.

Megnézzük, amúgy is szakmába vág! :D
(ja, egyébiránt azért vagyok most ilyen aktív a fórumon, mert itthon vagyok és épp a szakdolgozatomat írom - már ha írom és nem a fórumot olvasgatom :oops: )

Re: Általános 2013 márc. 01 09:47 #11608

Honey! A D pavilonba Vital Expo kíállítás van esetleg látogassatok oda is.

Re: Általános 2013 márc. 01 09:20 #11606

Csatlakozom Melushoz, mert érdekelne, hogy mit adnak a nem is kevés belépőért. :oops:

Most vettem meg online a jegyeket, így egy kicsit olcsóbb volt. Én nagyon kíváncsi vagyok, mert még nem voltunk sosem a kiállításon, mindig csak mások elmondásaira hagyatkoztunk, no meg amit a tv-ben láttunk róla. Ha jól tudom kicsiny városunk is a kiállítók között van.
Pamag ma van kint, bizonyára ír majd róla, én meg legkésőbb vasárnap fogok.

Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc