Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 15:26 #3869

Ma totál görög napot tartottunk:
görög őszibarack(krém) leves

Sheidi, egyszer még megölsz... Gyümölcsleves-függő vagyok, ments meg a recepttel...!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 14:44 #3868

Hmmmmm, de guszta lett! Igen , így gondoltam.
Te aztán nem vesztegeted az idődet! De most az én gyomrom korog a főztöd láttán! :lol:
Azt azonban elfelejtettem, hogy amikor tepsibe teszem az egészet, vékony sugárban meglocsolom olivaolajjal.
(Bár gondolom erre Te is ügyelsz.)
Hát, további jó étvágyat!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 14:22 #3865

És a vasárnapi kaja:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 14:21 #3864

2.

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 14:21 #3863

Sütöttem pitát és kenyeret is, mindkettővel finom volt...

Re: Gasztronomia 2009 aug. 26 14:20 #3862

Így gondoltad?

Re: Gasztronomia 2009 aug. 25 18:13 #3844

Jól hangzik!
Lehet, hogy ez lesz a holnapi ebéd? Az alapanyag rendelkezésemre áll.

Re: Gasztronomia 2009 aug. 24 14:24 #3826

Senki nem jár erre felé? :futyul:

Én is benézek elég sűrűn. Most viszont leírok egy receptet, ami talán adalék Szekalmi által említett mediterrán-héthez.

Tepsis finomság (4-5 főre):
1 kg darálthús (mindegy milyen, lehet keverni is)
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
néhány gerezd fokhagyma (ki mennyire szereti)
só, őröltbors, oregánó, késhegynyi fahéj, egy evőkanál liszt, 1-2 egész tojás
Jól összedolgozom, majd lapos rudacskákat formázok belőle és olajozott tepsibe rakom sorokba.
A sorok közé teszek padlizsán karikákat, félbevágott paradicsomot és félbe, vagy negyedbe vágott vöröshagymát (sokat, mert nagyon finom sütve)
Nekem ez a mennyiség két tepsibe fér bele és nagyon finom, ahogy átveszik egymás ízét sülés közben.
Kenyérrel vagy saját készítésű kis zsömlékkel tálalom.
Még egy nagy előny, pillanatok alatt összelehet dobni a sülés meg megy nélkülünk is. (Azért időnként rákukkantok ám.)

Re: Gasztronomia 2009 aug. 24 13:58 #3825

Én benézek néha.

Re: Gasztronomia 2009 aug. 24 12:30 #3824

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:24 #3771

Most miért nem jelenik meg a kép?

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:23 #3770

Azért is:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:22 #3769

Befejezésként pedig egy finom frappé:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:02 #3768

A retsina ma kimaradt, de hozzá gondoltuk. Balatoni Cuvéet ittunk helyette. Az is jó volt.
Egészségetekre.
:pohárköszöntő:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:00 #3767

Baklava:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 17:00 #3766

Gyros tál:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 16 16:59 #3765

Ma totál görög napot tartottunk:
görög őszibarack(krém) leves

Re: Gasztronomia 2009 aug. 13 10:56 #3759

Sajna Debrecenben nincsen Lidl...

Re: Gasztronomia 2009 aug. 13 06:19 #3757

Úgy döntöttem, kénytelenek leszünk mediterrán heteket tartani konyhailag. Már olvasni is élvezet ezeket a kajákat. Estére már meg is rendeltem egy jó kis tenger-gyümölcsei pizzát. (Ennek a tésztája is házilag készül, és Zsuzsa valami páratlanul finomra csinálja a feltétet.
Utána még jó ideig megmarad a tengeri kütyü íz a számban. A feta és az oliva nekem bármikor jöhet. A görög salátát is úgy szeretem, hogy tunkolom az olivába. Sajna recinám az nincs, mítoszok is csak könyvben...

Recinát is lehet kapni idehaza néha a Lidlbe. Ugyanaz a kiszerelés, mint ami kint volt. Jól fel kell tankolni.
:lol: :nyálcsorgató:

Re: Gasztronomia 2009 aug. 08 09:54 #3705

Úgy döntöttem, kénytelenek leszünk mediterrán heteket tartani konyhailag. Már olvasni is élvezet ezeket a kajákat. Estére már meg is rendeltem egy jó kis tenger-gyümölcsei pizzát. (Ennek a tésztája is házilag készül, és Zsuzsa valami páratlanul finomra csinálja a feltétet.
Utána még jó ideig megmarad a tengeri kütyü íz a számban. A feta és az oliva nekem bármikor jöhet. A görög salátát is úgy szeretem, hogy tunkolom az olivába. Sajna recinám az nincs, mítoszok is csak könyvben...

Re: Gasztronomia 2009 aug. 07 20:18 #3699

Nyami! Ezt a fetás kaját is kipróbálom, köszi.
A muszaka az egyik kedvencem!

Szekalmi igazán nem akartam a gyomornedveidet feleslegesen bántani, remélem mostanra már megdolgoztattad valami finomsággal.

Re: Gasztronomia 2009 aug. 07 16:32 #3697

Mi meg vettünk a Metróban kis cserépedényeket, és abban készítjük a grill fetát.
Alulra paradicsom és paprika karikák, középre feta szelet, felülre ismét paradicsom és paprikakarikák.
Ezt leöntjük olívaolajjal és megszórjuk kint vett salátafűszer keverékkel.

Be a sütőbe és nyam-nyam-nyam.

De tegnap meg muszakát ettünk. Nagyon finom lett!

Re: Gasztronomia 2009 aug. 07 15:25 #3694

A gasztronómia az egyik kedvenc témám, leírom az idén melyik étel volt a sláger kis családomnál Thassoson.

Vettünk fetasajtot , először úgy készítettem, hogy fogtam egy darab alufóliát, beletettem egy vékony szelet bacon-szalonnát (ott is lehet kapni és finom) rá egy cm vastag szelet fetát, megszórtam hagymakarikákkal, őrölt borssal, meglocsoltam pici olivaolajjal, összefogtam a tetejét és nem levén sütőm egy serpenyőben néhány percig megsütöttem a kis tasakokat.
Készült mellé finom paradicsomsaláta olaj bogyóval.
Pirítóssal mennyei étek.

Következő alkalommal a hozzávalókat csak úgy egyszerűen serpenyőben sütöttem. Kb. 2-3 perc.

Te ezt direkt csinálod...? Arra nem is gondolsz, hogy van aki ma még nem is ebédelt...? (Pl. én...)
Nyeltem akkorát, hogy a második szomszéd is hallotta...

Re: Gasztronomia 2009 aug. 07 13:32 #3692

A gasztronómia az egyik kedvenc témám, leírom az idén melyik étel volt a sláger kis családomnál Thassoson.

Vettünk fetasajtot , először úgy készítettem, hogy fogtam egy darab alufóliát, beletettem egy vékony szelet bacon-szalonnát (ott is lehet kapni és finom) rá egy cm vastag szelet fetát, megszórtam hagymakarikákkal, őrölt borssal, meglocsoltam pici olivaolajjal, összefogtam a tetejét és nem levén sütőm egy serpenyőben néhány percig megsütöttem a kis tasakokat.
Készült mellé finom paradicsomsaláta olaj bogyóval.
Pirítóssal mennyei étek.

Következő alkalommal a hozzávalókat csak úgy egyszerűen serpenyőben sütöttem. Kb. 2-3 perc.

Re: Általános 2009 júl. 24 17:46 #3400

Grillparti a IV. utcában...
(Jól sikerült a grillezett sajt is)

Ajaj már csorog a nyálam :nyálcsorgató:

Oldalmegjelenítési idő: 0.272 másodperc