Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Gasztronomia 2010 szept. 09 15:19 #6344

Melus!
A beszámolómban én is írtam a desszertről,nem ezt olvastad véletlenűl?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2010 szept. 09 13:48 #6343

Szia Bocsika!

Sejtettem hogy itt is összefutunk.
A másik lapon valaki blogjában olvastam a nevét, talán Agnitolo-nál, majd még megnézem, hátha megtalálom.
Anyukám tuti meg fogja kóstolni, én meg majd csenek tőle egy kis kóstolót.
Majd kiderül nekem ízlik-e.
Semmilyen krémes dolgot nem igazán kedvelek, valahogy émelyítenek. Volt olyan hogy megkívántam a sarokházat egy cukiban. A barátnőm csak nézett rám kérdőn, aztán kihozták és csak két falatot tudtam enni belőle. Mondtam neki ha legközelebb ilyesmire vetemednék akadályozza meg. Annyira guszta volt, sajnáltam ott hagyni a tányéron, de ami nem megy, az nem megy. A pincérnő is kérdezte hogy talán nem ízlett, kicsit nézett rám hülyén, amikor megmondtam neki hogy nagyon finom, csak én nem szeretem a tejszínhabot.
Így most már meggondolom mit rendelek. :roll:

Melinda

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2010 szept. 09 09:23 #6342

Melus!
Hogy mi a neve nem tudom de isteni ,finom kóstold meg és se szeretem a joghurtot,de azóta mióta ettem itthol is azt adom a vendégeimnek,csak a mi joghúrtunk megse közelíti.Ági biztosan segít majd,hisz Ő egy tündér!!!

Re: Gasztronomia 2010 szept. 08 19:41 #6341

Sziasztok!

Van egy joghurtos, mézes, diós desszert és szeretném tudni a nevét!
Tudunk ilyet rendelni Thassoson? Én -bevallom töredelmesen- nem szeretem a joghurtot, ezért eddig nem hatott meg a dolog, viszont Anyukám imádja és biztosan megkóstolná ha tehetné.
Köszi!

Melinda

Re: Gasztronomia 2010 aug. 19 10:29 #6158

Ezek után :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Valaki világosítson már fel, melyik az igazi! :idea:

Re: Gasztronomia 2010 aug. 18 11:09 #6150

Hű de nehéz ezt feltölteni... mire feltolodótt a netre a kép (csatolással nem ment), addigra kiléptetett a fórum :(
Elveszett a beírásom.

Szóval csatolom nektek a görög és a hazai grillezett fetát, bár ez inkább csőben sültnek hívható. Grillezettként szerepel az étlapon a Tratában.
Isteni finom, akárhogy is hívják :)

Az eredeti:

És az általam gyártott:

Re: Gasztronomia 2010 aug. 16 22:19 #6136

Mit találtam:
Grill feta (kicsit későn fényképeztem, már félig elfogyott :) :

Feta szaganaki (nem saját kép):

Re: Gasztronomia 2010 aug. 16 08:29 #6135

Szerintem az egy és ugyanaz. Legalábbis mi amikor a Captain-ban grillezett fetát akartunk enni, akkor feta szaganakit kértem. És kaptam :)

Feta szaganaki az olyasmi, mint a mirántott sajtunk, vagyis a külsején van egy kis panír, de az a sajt anyagából keletkezik.
Grill feta az pedig cserépedényben (lapos fén tányéron) szokott lenni paradicsom karikával, paprika karikával, fűszerrel és olajjal nyakonöntve van sütve.
Grill feta egy másik változatát ettük Kefalonián, ami vastagon be volt borítva foghagymával.

De reméljük Ági ezt is megmondja. :)

Re: Gasztronomia 2010 aug. 15 21:43 #6133

Hú, feta szaganaki... naaaaagyon finom!!!

Az is nagyon finom, de amiről itt szó volt, az a grill feta. ::

Szerintem az egy és ugyanaz. Legalábbis mi amikor a Captain-ban grillezett fetát akartunk enni, akkor feta szaganakit kértem. És kaptam :)

Re: Gasztronomia 2010 aug. 15 17:49 #6132

Köszönöm a válaszotokat,biztos ez is meg fog oldódni,mint az ingetés.:P

Re: Gasztronomia 2010 aug. 15 17:47 #6130

Nem vagyok egy alkesz,de a szigeten lehet kapni házi cipurot valahol?

Mi tavaly az Aethrion apt. tulajától, Grigori-tól vettünk másfél litert. Tuti házi, mert az első üvegben amit vettünk, még muslicák is voltak. :D
Szóltunk neki, aztán kicserélte, hozott egy másikat. Az árára már nem emlékszem. Most éppen ezen vitázunk itthon, de mintha 12 eu. lett volna a 1,5 liter. Lehetett kapni ott házi oliva olajat is.
Szerintem kérdezd Ágit, ő biztos tud valakit a faluban.

Re: Gasztronomia 2010 aug. 15 17:43 #6129

Ágival mikor voltunk a dzsiptúrán a méz árúsnál volt azt hiszem.Mi a házigazdánnál ittunk.

Re: Gasztronomia 2010 aug. 15 12:37 #6125

Re: Gasztronomia 2010 aug. 11 12:03 #6079

Az is nagyon finom, de amiről itt szó volt, az a grill feta. ::

Re: Gasztronomia 2010 aug. 11 10:16 #6078

Re: Gasztronomia 2010 aug. 08 09:07 #6062

Cserépedényt mi a Metro-ban vettünk. Több méretben is van. Árban sem nagy tétel.
Mi a legkisebbet vettük, az kb. akkora, mint amilyenben kint is az egyik helyen tálalták....
4 db-ot vettünk, így mindenkinek jutott. :)

Re: Általános 2010 aug. 07 20:00 #6061

Valaki légyszi faggassa már ki a Trata szakácsát, hogy mi a pontos receptje a grillezett fetára! :P

Google-t próbáltad?
Mi így csináltuk:
1 szelet feta cserépedénybe, paprika szeletek, paradicsom szeletek, fűszer ízlés szerint, majd az egészet nyakon öntöttük olíva olajjal.
Ezt be a sütőbe, és kivesz majd megesz.
Szerintem kizárólag a fetától függhet a sós íze. Milyen fetát használtál?

Igen, kerestem a Google-ban. De hasonlót nem találtam, másféléket igen.
Mivel nincs cserépedényem, maradt a tepsi.
Bele a feta, összeturmixoltam egy rakás paradicsomot, hozzákevertem a fűszerkeveréket, majd lelocsoltam vele
a sajtot. Rá az oliva és be a sütőbe. Jó lett végül is, hamar fogyott :D

Igen én is arra tippeltem, hogy a sajt a sófaktor meghatározója (mivel külön nem tettem bele). Sajnos a fetának csak távoli hazai unokatestvéréből készült, mert a rendes fetát nemhogy arany, de gyémántárban mérték a közértben.
És mivel 3 emberes adagot kellett készítenem, nagyon nem volt mindegy, hogy 2000 vagy 6-8000 ft-ból hozok ki egy tál ételt.
Durva, hogy ennyire drágán adják itthon.

Re: Gasztronomia 2010 aug. 07 19:54 #6060

Sziasztok!
Ciberés szilva lekvár eltevéshez keresek 1 kg-os kerámia vázát, korsót.
Tud valaki tippet adni, hogy hol készítenek ilyet otthon?

Az az aki kihozná már meg van, csak nem tudjuk hol keressük .
Előre is köszönöm!

Augusztus 22-én lesz a híres Túri Vásár (Mezőtúr)!!! Ott a helye a kerámiavadászoknak!
Egyébként 100 méteres körzetben 2 keramikus szomszédom is van!

Re: Általános 2010 aug. 06 20:20 #6053

Valaki légyszi faggassa már ki a Trata szakácsát, hogy mi a pontos receptje a grillezett fetára! :P

Google-t próbáltad?
Mi így csináltuk:
1 szelet feta cserépedénybe, paprika szeletek, paradicsom szeletek, fűszer ízlés szerint, majd az egészet nyakon öntöttük olíva olajjal.
Ezt be a sütőbe, és kivesz majd megesz.
Szerintem kizárólag a fetától függhet a sós íze. Milyen fetát használtál?

Re: Általános 2010 aug. 06 19:56 #6052

Itthon összedobtam egy próbálkozást, ami azért nyomaiban hasonlított... sejtésem szerint a paradicsomot be kellett volna
sűríteni vmivel és kevesebb fetát beletenni (bazi sós lett, mint a tenger :) ). De még így is nagyon hamar elfogyott :mrgreen:

Re: Gasztronomia 2010 aug. 01 08:02 #5994

Valami kép kellene,hogy is nézhet ez ki ,vagy mi az elképzelésed.
Előre is köszi!

Valami ilyenek esetleg?
http://kepgaleria.geographic.hu/2238/12
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwAwoxKuqSmD4NS9UsZE1GAOWIb4LxeMxgsu0leldHuVZgHWw&t=1&usg=__H0PHWeViimmwvI9FaeskaPijGkw=

A hírös Szögedi hidivásáron biztosan volt. :)

hHŰ DE GYÖNYÖRŰ....
ÉS MILY FINOM LEHET.
HÁT AZÉRT EGYSZERÜBB MÁZATLAN IS MEGFELEL MAJD.
Itt találtam, hogy hogy hívják:
CSERÉP SZILKE
www.omgk.hu/pages/euag/EA2004/2004_10.pdf - www.omgk.hu/pages/euag/EA2004/2004_10.pdf

Hm.. hogy ez is milyen jó magyar téma?!
Mázas cserép vagy szilke.
Nem tudtuk még a nevét sem....
www.icollector.com/Fedeles-szilke-Sz-kelyudvarhely-1906-m-zas-cser-p-c-mer-br-zol-ssal_i756000 - www.icollector.com/Fedeles-szilk ... al_i756000

Hm.. Ezek szeint ma már nagyban nem gyártanak....
film-dvd.vatera.hu/kis_cserep_csupor_szilke_176570396.html - film-dvd.vatera.hu/kis_cserep_cs ... 70396.html
www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3928513 - www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3928513
És, hogy milyen szép dolgaink voltak....
www.axioart.com/index.php?op=live_catalog_page&id=nagyhazi_94_38 - www.axioart.com/index.php?op=liv ... hazi_94_38

És ide nézzetek mit találtam:
translate.google.gr/translate?hl=el&sl=hu&u=http://shp.hu/hpc/web.php%3Fa%3Dreklam-ajandek%26o%3D1153242659&ei=jQtVTJiqPKT80wSq_5C4Cw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CB4Q7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dlekv%25C3%25A1ros%2Bcsupor%2Bk%25C3%25A9sz%25C3%25ADt%25C3%25A9se%2Bma%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26channel%3Ds - translate.google.gr/translate?hl ... hannel%3Ds

És azt hiszem megtaláltam.
Hogy ti milyen okosak vagytok. Eszembe sem jutott volna nélkületek, hogy hogy keressem.
Nagyon köszönöm az ötleteket.
No, mostmár tudom a keresztlányom családját hova ugrasztom:
www.varykeramia.hu/ - www.varykeramia.hu/

Re: Gasztronomia 2010 aug. 01 07:43 #5993

Ági!

Úgy látom beindult a köcsögbiznisz.
Már lebeszélted valakivel, hogy visz.
Szerez cserrobi is, ha tud.
Ezek után lehet, hogy más is szerez neked.......

Lassan azt is mond meg, hogy hány darab kell, mert a végén eladhatod őket Thassoson, mint tradicionális görög köcsög. :D :lol: :twisted: :wink:

Re: Gasztronomia 2010 aug. 01 01:40 #5992

A hírös Szögedi hidivásáron biztosan volt. :)

Kedden vagy szerdán körbenézek a tanyába,hátha kapok eme köcsögöt!(beszerzem addig élek is)
A vásárba biztos hogy volt,de az már a múlté :D
Keszthelyen betudnám szerezni,de már addig nem tudok sajna hazamenni :(.

Re: Gasztronomia 2010 júl. 31 22:28 #5991

Sziasztok!
Nem tudom ki hogy van vele.
De ha szilva akkor Szabolcs akár pálinka vagy éppen lekvár.
Ezt a két helyet tudnám ajánlani.
www.tarpa.eu/home/Home_Allink.php?allink_id=2&tura_id=420 - www.tarpa.eu/home/Home_Allink.ph ... ura_id=420
erdely.ma/ajanlo.php?id=72401 - erdely.ma/ajanlo.php?id=72401
:Thassos-fan:

Re: Gasztronomia 2010 júl. 31 20:25 #5989

Sziasztok!
Elképzelhető, hogy a mesterségek ünnepe kiállítás és váráron is kapható ilyen lekváros kancsó, ami a Bp.-i várban szokott lenni aug.20. körül.

Oldalmegjelenítési idő: 0.176 másodperc