Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 okt. 31 15:46 #4389

http://images.sdrw.multiply.com/image/15/photos/27/400x400/13/gyertyak3.gif?et=tdVGsldam6bH7eM7xHdyRQ&nmid=65222399

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 okt. 31 14:04 #4387

Emlékezzünk eltávozott szeretteinkre és gyújtsuk meg a gyertyát, csatlakozva Pamaghoz!

Gyújtsunk! Én majd csak otthon, mert a hétvégén nem tudtunk hazamenni, mivel ma dolgozok.
Pedig ez lesz az első .........
Majd jövő hétvégén bepótolom.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 okt. 31 13:01 #4385

Holnap Mindenszentek ünnepe, holnapután Halottak napja lesz.
Emlékezünk halottainkra, családtagokra, jó barátokra, jó tanárainkra...

Találtam egy érdekes cikket:

...A mindszentek napja és a halottak napja a legmélyebb emberi érzéseket váltja ki belőlünk. Szeretettel, kegyelettel és méltósággal emlékezünk meg azokról a hozzátartozóinkról, akik fizikailag már nincsenek közöttünk, de szívünkben, lelkünkben örökké velünk élnek. November második napján benépesülnek a temetők, a gyászolók gyertyákat és mécseseket gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére. Hátborzongató érzés, amint a sírok között csendesen, megtörten sétáló emberek meghitten, kegyesen egymásra pillantanak. Az év bármely más napján valószínűleg tudomást sem vennének egymásról, a temetőben, halottak napján mégis mindenki ugyanazt érzi, a szeretet és a gyász egybeforr. .............
................................................................................................

www.korhatar.hu/nagyvilag/az-elhunytak-meltosaga - www.korhatar.hu/nagyvilag/az-elhunytak-meltosaga

Gárdonyi Géza: Útra készülődés

„Miatyánk Isten, mindeneknek Atyja,
kihez hajlunk, mint fű a Nap felé,
az én szívem kétség nem szorongatja,
midőn indulok végórám felé.
A halál nekem nem fekete börtön,
Nem fázlaló, nem is rút semmiképpen:
Egy ajtó bezárul itt a földön,
S egy ajtó kinyílik ott fenn az égen:
Ez a halál!”

Emlékezzünk eltávozott szeretteinkre és gyújtsuk meg a gyertyát, csatlakozva Pamaghoz!

Re: Általános 2009 okt. 31 10:36 #4383

Re: Általános 2009 okt. 31 09:53 #4382

Holnap Mindenszentek ünnepe, holnapután Halottak napja lesz.
Emlékezünk halottainkra, családtagokra, jó barátokra, jó tanárainkra...

Találtam egy érdekes cikket:

...A mindszentek napja és a halottak napja a legmélyebb emberi érzéseket váltja ki belőlünk. Szeretettel, kegyelettel és méltósággal emlékezünk meg azokról a hozzátartozóinkról, akik fizikailag már nincsenek közöttünk, de szívünkben, lelkünkben örökké velünk élnek. November második napján benépesülnek a temetők, a gyászolók gyertyákat és mécseseket gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére. Hátborzongató érzés, amint a sírok között csendesen, megtörten sétáló emberek meghitten, kegyesen egymásra pillantanak. Az év bármely más napján valószínűleg tudomást sem vennének egymásról, a temetőben, halottak napján mégis mindenki ugyanazt érzi, a szeretet és a gyász egybeforr. .............
................................................................................................

www.korhatar.hu/nagyvilag/az-elhunytak-meltosaga - www.korhatar.hu/nagyvilag/az-elhunytak-meltosaga

Re: Általános 2009 okt. 30 17:16 #4381

Dézsé! Olyan jó hallani és tudni, hogy vannak még önfeláldozó és önzetlen emberek (mint Ti), akikben él a segíteni akarás!
Néhány éve egy dolog miatt nagyon magam alatt voltam. Enyém volt a világ fájdalma -úgy éreztem. Aztán találkoztam valakivel, aki nagyon beteg volt. Beteg ő is és a családtagjai is. Akkor döbbentem rá, hogy ugyan, mi az én bánatom ezekhez az emberekéhez képest. Ez sokszor eszembe jut azóta is. Az, ha az embernek a gyereke beteg... talán nincs is annál szívfájdítóbb egy szülőnek.
Bízom benne, hogy a kisfiú hamarosan jobban lesz.

Re: Általános 2009 okt. 30 09:41 #4379

Verus, köszi az imát....szükség is van rá.
Vér: tavaly karácsony óta patronálja az egyesületünk (nagycsaládosok) ezt a családot. Hol élelmiszer, hol ruha, tűzifa stb. Egyszer már győzött a kisfiú, eltűntek a daganatok, de ősszel újra találtak benne. Sajnos már áttétes. Nagy küzdő a kisfiú, nem tudjuk mi hogy lesz, csak azt, hogy a kemó miatt, sok vér kell neki, és ha ezzel tudunk most segíteni, hát akkor megyünk. Jövő hónapban másik csapat, aztán egy harmadik, és ha még szükség lesz ránk, akkor újra mi.
Csak, hogy értsétek, a kórházaknak fizetni kell a vérért a vérellátónak.- Ha viszont a donor megnevezi, kinek ajánlja fel a vért, akkor nem kell a kórháznak fizetni. És ma már kaphatja is, amit tegnap leadtunk, mert éjjel elvégezték a vizsgálatokat. Ez a mennyiség egy hónapig kitart, és nem kell esetleg anyagi okokból spórolni vele, mert ez most csak az övé. Azon kívül mindannyian nem dohányzó, nem piás, és tuti egészséges emberek vagyunk, szóval jó az összetétel :wink:
Nos erről ennyit, bocsi, ha offoltam a topikot :oops:

Re: Általános 2009 okt. 30 08:49 #4378

Pamag, már korábban is reagáltam volna, de kidobta az üzenetemet a rendszer, mert túl nagy méretű képet akartam mellékelni hozzá, meg lehet, hogy többen akartunk üzit küldeni egyszerre. Amint elnézem, vagyunk fent most egy páran.
Akkor most nekifutok megint: Nagyon szépen írtál a szeretetről, köszönöm én is - valahonnan nagyon ismerős. :rajzoló:

Re: Általános 2009 okt. 30 08:41 #4377

Verus, köszi a virtuális virslit :D Tényleg nem kaptam :-) Sört se. de az nem is baj, mert sosem iszok alkoholt :) Kaptunk viszont egy nápolyi szeletett, egy fél lityis ásványvizet, és 500 ft ennikék utalványt. 8-an mentünk, össze is szedtük az utalványainkat, és azt is odaadtuk annak az apukának, akinek a kisfiának adtuk a vért. Mert ez egy célirányos véradás volt egy 4 éves kisfiúnak.

Tudjátok tegnap elnéztem azt az összetört apukát, és rájöttem milyen szerencsés ember vagyok, hisz van 3 gyönyörű egészséges gyermekem, és minden más annyira lényegtelennek tűnt akkor, ott, abban a pillanatban.
Pénz, majd lesz, otthon, épülget, van a fejünk felett tető. Nyaralás, ha nem most, majd egy év múlva, vagy kettő. Előbb utóbb eljön az is. Csak betegek ne legyünk.....

De szépen írsz Dézsé! Hát igen, ezt az érzést minden szülő ismeri. De azért annyira jó, hogy ilyen optimista tudsz maradni! Mindenkinek így kellene gondolkodnia. Így a gyerekek is kevésbé érzik a nehézségeket, és boldog derűs gyerek koruk marad, felnőttként meg csak a szeretetre emlékeznek majd !

A 4 éves kisfiúnak meg így ismeretlenként kívánok gyógyulást, a szülőknek meg lelki erőt és kitartást! Hiszek az ima erejében, mondtam érte egy imát.
De azért tudod mi az elgondolkoztató? Már vér sincs a kórházakban? Ha valakinek szüksége van rá ilyen összefogásra van szükség?
Minden tiszteletem a Tiéd és ismerőseidé, akik összefogtak ezért a kisfiúért!

Re: Általános 2009 okt. 30 08:40 #4376

Dézsé, bizony az egészség a legeslegfontosabb és egyben a legcsodálatosabb a világon. A többi csak ráadás.
Bocsika, Neked is köszönöm.

Re: Általános 2009 okt. 30 08:35 #4375

Verus, köszi a virtuális virslit :D Tényleg nem kaptam :-) Sört se. de az nem is baj, mert sosem iszok alkoholt :) Kaptunk viszont egy nápolyi szeletett, egy fél lityis ásványvizet, és 500 ft ennikék utalványt. 8-an mentünk, össze is szedtük az utalványainkat, és azt is odaadtuk annak az apukának, akinek a kisfiának adtuk a vért. Mert ez egy célirányos véradás volt egy 4 éves kisfiúnak.

Tudjátok tegnap elnéztem azt az összetört apukát, és rájöttem milyen szerencsés ember vagyok, hisz van 3 gyönyörű egészséges gyermekem, és minden más annyira lényegtelennek tűnt akkor, ott, abban a pillanatban.
Pénz, majd lesz, otthon, épülget, van a fejünk felett tető. Nyaralás, ha nem most, majd egy év múlva, vagy kettő. Előbb utóbb eljön az is. Csak betegek ne legyünk.....

Dézsé!
Ez pontosan igy van ahogy írtad ,egészség van akkor van mindenünk!

Re: Általános 2009 okt. 30 08:33 #4374

Norgia!
Az álmaidat senki nem veheti el tőled,az álmok visznek előbbre!
Merj nagyot álmodni aztán majd sikerűl,de ha nem hát az sem katasztrófa legalább itt virtuálisan járhatunk a szigeten még akkor is ha kicsit vissza húzdunk.Ne tedd meg hogy ei tünsz csak azért mert nem mész a szigetre. :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 okt. 30 08:29 #4373

Re: Általános 2009 okt. 30 08:25 #4372

Mint Duna-parti lány, úgy tudom a vadponty az a pikkelyes, a tükörponyt meg a pikkely nélküli.
Állítólag finomabb a húsa a vadpontynak.
(Pusztán ennyi a különbség.)
A tenyésztett halaknak zsírosabb a húsa, mint a folyamiaknak.

Értem! Köszi :-) Most megyek kávézni , aztán nem sokára dolgozni, de szerintem azért még benézek. Addig is szép napot! :kávéfőző:

Re: Általános 2009 okt. 30 08:18 #4371

Mint Duna-parti lány, úgy tudom a vadponty az a pikkelyes, a tükörponyt meg a pikkely nélküli.
Állítólag finomabb a húsa a vadpontynak.
(Pusztán ennyi a különbség.)
A tenyésztett halaknak zsírosabb a húsa, mint a folyamiaknak.

Re: Általános 2009 okt. 30 07:47 #4370

Sziasztok!
Hát, én most tényleg meghatódtam rendesen!
Olyan kedvesek vagytok mind! Köszönöm!!! Nem ismertek, de én tényleg eléggé visszahúzódó vagyok. (Lehet, hogy tényleg öregszem?! :oops: )

A barátság meg a szeretet olyan, hogy attól lesz több, ha szétosztjuk!
Pamag ez nagyon szép és bölcs! :ölel:

Képzeljétek tegnap este egy kedves ismerősünk beállított két szép vadponttyal.
Férjem óhajára ma halászlé lesz az ebéd.

Hmmm...jó étvágyat! Bizti finom lesz? Van különbség a vadponty és a tenyésztett ponty között külsőre?
Lehet, hogy nagyon szőkés amit kérdeztem, de nem értek a halakhoz.

Re: Általános 2009 okt. 30 06:37 #4369

Sziasztok!
Hát, én most tényleg meghatódtam rendesen!
Olyan kedvesek vagytok mind! Köszönöm!!! Nem ismertek, de én tényleg eléggé visszahúzódó vagyok. (Lehet, hogy tényleg öregszem?! :oops: )

Pamag ez nagyon szép és bölcs! :ölel:

Képzeljétek tegnap este egy kedves ismerősünk beállított két szép vadponttyal.
Férjem óhajára ma halászlé lesz az ebéd.

Re: Általános 2009 okt. 29 22:38 #4368

Ugyan, ugyan.
Itt mindenki idevaló, aki járt már Thassoson, az is, aki ezután fog odautazni, meg az is, aki csak szeretne és álmodik róla.
Aki csak álmodik róla, annak elmeséljük, hogy milyen, és drukkolunk, hogy valóra váljon az álma előbb-utóbb, de inkább előbb.
Aztán eljön majd a tavasz meg a nyár, amikor újabb utazók bukkannak fel itt, és érdeklődnek. Aztán majd ők is ittragadnak a Thassos barátai baráti körben.

Re: Általános 2009 okt. 29 21:57 #4367

Ugyan noriga, ha valakinek semmi keresnivalója itt, az akkor én vagyok. Még sosem jártunk Thassoson. És nem is tudom mikor megyünk. Mégis minden nap bekukkantok kivel mi van, néha még bele is fecsegek. És hát ki tudja, lehet hétvégén megnyerjük a lottót, és akkor bizti nem lógunk majd ki a sorból, mert akkor nekünk is irány a sziget :wink: :mrgreen:

Kajcsi: ma nem főztem, mert nagyon fontos elfoglaltságom volt, (vért adtam :| ) de tegnap fincsi brassói volt. :D Holnap levest főzők, talán paradicsomlevest, és valami tésztát hozzá. Még megálmodom. Aztán majd döntenek a gyerekek :mrgreen:

Dézsé, a véradásért régen ilyeneket lehetett kapni:

Te biztos nem kaptál ma, ezért én most küldök neked! Jó étvágyat! Ja, bizti nem Mythos sör volt , hanem pl. Kőbányai, de ezen a helyen ilyen dukál, pláne egy véradónak! :)

Re: Általános 2009 okt. 29 21:50 #4366

Azért gondoltam, hogy befejezem a fórumozást, mert egyenlőre egészen biztos, hogy nem megyünk se Thassosra, se Görögországba. Akkor meg minek letyifetyiznék. Az is biztos, ez a fórum hiányozni fog, ezt megszerettem nagyon. Más fórumokra meg nem vágyom.

Egy darabig biztos, hogy mi se megyünk Thassosra. Mégis itt vagyok. Noriga! El ne tűnj!!!! :o

Csak azért, mert nem megy valaki jövőre Thassosra nem kell eltűnni!
Ha másért nem, legalább az ábrándozásért és az emlékekért érdemes itt maradni. Vagy nem?
Pamag sem volt ott az idén, mégis itt van.
Egyébként lehet, hogy jövőre mi sem megyünk.......
De azért nem hagyom abba a honlap szerkesztését. Vagy tegyem :?:
De nem tehetem, mert van pár tervem! :D
(És különben is egy csomó munka van benne, ami természetesen nem csak az enyém.)

Hmm..ha elgondolom, eljutok-e még én is , hát nem tudom. Végül is én is éreztem így, mint noriga, de jó társaság van itt, ezért maradtam.
Balázs nem kérdezted ugyan , de a zenei rész szerkesztését azért hagytam abba, mert nem voltak letöltések, vagyis nagy volt az érdektelenség. Akkor megint elment a kedvem a fórmozástól, most mégis itt vagyok. Szerintem noriga sem tűnik el végleg.

Re: Általános 2009 okt. 29 21:31 #4365

Ugyan noriga, ha valakinek semmi keresnivalója itt, az akkor én vagyok. Még sosem jártunk Thassoson. És nem is tudom mikor megyünk. Mégis minden nap bekukkantok kivel mi van, néha még bele is fecsegek. És hát ki tudja, lehet hétvégén megnyerjük a lottót, és akkor bizti nem lógunk majd ki a sorból, mert akkor nekünk is irány a sziget :wink: :mrgreen:

Kajcsi: ma nem főztem, mert nagyon fontos elfoglaltságom volt, (vért adtam :| ) de tegnap fincsi brassói volt. :D Holnap levest főzők, talán paradicsomlevest, és valami tésztát hozzá. Még megálmodom. Aztán majd döntenek a gyerekek :mrgreen:

Re: Általános 2009 okt. 29 21:30 #4364

Azért gondoltam, hogy befejezem a fórumozást, mert egyenlőre egészen biztos, hogy nem megyünk se Thassosra, se Görögországba. Akkor meg minek letyifetyiznék. Az is biztos, ez a fórum hiányozni fog, ezt megszerettem nagyon. Más fórumokra meg nem vágyom.

Egy darabig biztos, hogy mi se megyünk Thassosra. Mégis itt vagyok. Noriga! El ne tűnj!!!! :o

Csak azért, mert nem megy valaki jövőre Thassosra nem kell eltűnni!
Ha másért nem, legalább az ábrándozásért és az emlékekért érdemes itt maradni. Vagy nem?
Pamag sem volt ott az idén, mégis itt van.
Egyébként lehet, hogy jövőre mi sem megyünk.......
De azért nem hagyom abba a honlap szerkesztését. Vagy tegyem :?:
De nem tehetem, mert van pár tervem! :D
(És különben is egy csomó munka van benne, ami természetesen nem csak az enyém.)

Re: Általános 2009 okt. 29 20:56 #4363

Szia Kölyökk, :D örülök,hogy nem bántódtál meg.

A csülköt pékné módra mi is szeretjük, ha van rá időm kemencében sütöm. Mennyei!

Noriga! Ez hülyeség. Legalább 98%, hogy nem jutok vissza Thassosra, de csak azért, mert rövid az életem, ennek ellenére a szívem csücske a sziget és itt a társaság. Ez a lap nem oylan, mint egy elmúlt barátság, házasság, minél előbb el kell felejteni. Ez az örök szerelem maradhat, vagy csak barátság, kinek-kinek mit jelent.
:Thassos-fan: :Thassos-fan: :Thassos-fan:

Kölyök:
Cukkinis, paradicsomos spagetti.

Re: Általános 2009 okt. 29 15:42 #4362

Re: Általános 2009 okt. 29 15:27 #4361

Szia Kölyökk, :D örülök,hogy nem bántódtál meg.

A csülköt pékné módra mi is szeretjük, ha van rá időm kemencében sütöm. Mennyei!

Oldalmegjelenítési idő: 0.175 másodperc