Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 nov. 10 12:21 #4426

Köszönöm a köszöntést mindenkinek!
Nem voltam itthon a hétvégén ezért csak most tudtam bekukkantani!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 nov. 10 10:23 #4425

Peze!
Isten éltessen!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 nov. 10 06:46 #4424

Letekertem! :)

Ma is van egy szülinaposunk! :örül:
Igaz nem egy aktív tag, de már legalább 3 hozzászólása volt.

peze!
Boldog szülinapot!
:legjobbakat:

Re: Általános 2009 nov. 09 09:09 #4423

kölyökkk! Ez csak így csípőből jött, gépelés közben?
:éljen:

Re: Általános 2009 nov. 08 10:22 #4422

Kölyök!

Re: Általános 2009 nov. 08 10:13 #4420

Vandaba!

Boldog szülinapot!!! (Én se szoktam letekerni a lap aljára- csak ritkán, de Pamagnak köszönet érte)

Kölyökk! Aranyos a kis versike! :D

Re: Általános 2009 nov. 08 07:28 #4419

Vandaba, Isten éltessen sokáig!
Sok-sok örömöt és csodás nyaralásokat kívánok szeretettel. :virágszippantós: :éljen:

Re: Általános 2009 nov. 07 23:55 #4418

S bár Balázsh már találkozott VANDABABÁ val,
én sajnos nem,
de ez úton kívánom Neked:
az Isten Éltessen!

Az őszi időben lásd csak magad előtt,
miközben Ági most havat kotor a ház elől,
s várd buzgón, szeretettel a nyarat,
hogy te is elfelejthesd végre a havat!

S pihenni messzebb nem kell menni,
mint a csodás Görög honba,
ahol csak pár kilométer,
s felugorhatsz a kompra!

Az majd gyorsan repít
a jól ismert szigetre,
ahol már vár téged
Limenas, Potamia és persze a tenger!

Boldog szülinapot!

Re: Általános 2009 nov. 07 21:59 #4417

Hohó! Vandaba!
Gratulálok! Isten éltessen sokáig, és a mi körünkben ia nagyon sokáig!
(Mindig elfelejtek letekerni az oldal aljáig...)

Fogadd szeretettel

De legalább letekersz. Mi lenne velünk nélküled!
Vandaba! (akivel már találkoztam, hisz 2008-ban együtt voltunk jeep túrán) AZ ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!

Re: Általános 2009 nov. 07 19:33 #4416

Vandaba! Csatlakozom az előttem szólóhoz. ISTEN ÉLTESSEN!!!!
:pompomlány: :pompomlány:

Re: Általános 2009 nov. 07 19:04 #4414

Hohó! Vandaba!
Gratulálok! Isten éltessen sokáig, és a mi körünkben ia nagyon sokáig!
(Mindig elfelejtek letekerni az oldal aljáig...)

Fogadd szeretettel

Re: Általános 2009 nov. 07 17:22 #4411

Így a leírtak alapján nehéz. Nincs sok ötletem.
Próbálj meg rendszergazdaként tevékenykedni. Vagy esetleg csökkentett módban belépni.
Végszükségben keress rá a neten, lehet, hogy találsz rá megoldást.

Hát őőő, igen, szóval... izé...
És ebben a csökkentett bigyóban hogy kell belépni?
Amúgy így csináltam anno ezt a védelmet: dokumentumra (vagy éppen mappára) jobb klikk, Tulajdonságok, majd Speciális. Ott kipipáltam a Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében. Ezután zöldre változik a betű a dokumentumnál (vagy egyéb fájlnál) s tapasztalataim szerint csak a saját felhasználói fiókomból nyílik meg.
Igen ám, de azzal, hogy a gépet újra tettük, csak egy fiók van (rendszergazda szösszenet) és nem nyílik a drága...
Azért köszi a segedelmet ;)

Belépés, ha jól emlékszem: F7

Re: Általános 2009 nov. 07 14:03 #4408

Próbálj meg rendszergazdaként tevékenykedni. Vagy esetleg csökkentett módban belépni.

Hát őőő, igen, szóval... izé...
És ebben a csökkentett bigyóban hogy kell belépni?
Amúgy így csináltam anno ezt a védelmet: dokumentumra (vagy éppen mappára) jobb klikk, Tulajdonságok, majd Speciális. Ott kipipáltam a Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében. Ezután zöldre változik a betű a dokumentumnál (vagy egyéb fájlnál) s tapasztalataim szerint csak a saját felhasználói fiókomból nyílik meg.
Igen ám, de azzal, hogy a gépet újra tettük, csak egy fiók van (rendszergazda szösszenet) és nem nyílik a drága...
Azért köszi a segedelmet ;)

Re: Általános 2009 nov. 06 13:33 #4403

Igen, Bazsi segítségével mostmár kézhez kaptam a leveleket.

Köszönöm jó kívánságotokat Pános részére. Nagy dilemában vagyunk. Tengerész is, de tudjtok mwennyire szereti a szigetét is, és szeret itthon lenni. Majd meglátjuk mit hoz a jővő.
Vicces kedvében mondogatja tartsak magyar nyelvű órákat számára és majd visz benneteket kirándulni.Egyenruhának a magyar gárda ruhát viselné...
De egyenlőre csak a NEM-et mondja ki tisztán. Azt is görög mimikával. Tudjátok a szemöldök felhúzás és a c-zéssel. NEM nagy jővőjét látom így...

No, komolyra fordítva a szót.
Rátérek a már megkezdett témára 2010-s éves magán kirándulási lehetőségek egyikére.
Magdika kiválasztja majd a számára legtetszetősebb képeket az új jeep túrához.
Erről még egy összefoglaló.
Egy héten 3 jeeputat tudunk megtenni.
Az elsőt már ismeritek. Hellyel közzel minden korosztály részvehet rajta. Kizáró ok csak a friss műtétesek ill. a gerinc műtétesek, terhesség.
A második Theologos faluja ill. a képeken látható hegycsúcsok lesznek. Ez az úgy nevezett Trifili. E kirándulásba belefér egy olyan partszakaszon való fürdőzés, amihez szintén terepautó szükséges. Az kizáró okok a fentekkel megegyezőek.
E kirándulásokon lehetséges több jármű egymást követése.

A 3. jeeptúra kizárólag felnőtteknek és rutinos autóvezetőknek! Útvonala a Kastrótól délkeletre levő utak. Szintén a Trifili, de nem a ma is használt utakon, hanem a még rómaiak által kikikövezett és kitaposott hegyi szirteken. Végig haladunk majd a ma már elhagyott 23 évvel ezelőtt még virágzó falvak romjain. Az út biztonságos, de a szűk szakaszok és az esetleges tolatási nehézségek miatt 3 autónál több nem követheti egymást. E kirándulásnál kizáró ok a már emmlítetteken túl: epilepszia, magas vérnyomás, tériszony .

A kirándulásaim jellegét ismeritek. Kalandok, csevegések, mókák, mesék és közös piknikezések jellezik.
A művészköveket már meg sem merem említeni! :thassos-mad

Az innét törölt rész olvasható az új témában: <!-- l --><a class="postlink-local" href="www.forum.thasos.hu/viewtopic.php?f=2&t=62-viewtopic.php?f=2&t=62
balazsh

Re: Általános 2009 nov. 06 12:32 #4402

Balázs: mennyire vagy számítógép guru? Volt pár dokumentum, amit védelem alá vettem, hogy csak az én felhasználói fiókom alatt lehessen megnyitni. A minap újra lett rakva a gép, és nem hajlandó engedni a fájlok használatát. A Tulajdonságok beállítás részénél sem tudom visszaállítani, azaz levenni róla a védelmet. Van ötleted, miként lehetne ezt megoldani, mert marha fontos dokumentációkról vannak szók, a rendezvényem szíve lelke benne van...

Re: Általános 2009 nov. 06 12:29 #4401

A leveleket meg egyenlőre csak az <!-- e --><a href="mailto:agnestha@otenet.gr-agnestha@otenet.gr címre küldjétek.
A többin valami zavar van.

Levelezési probléma megoldva!

Re: Általános 2009 nov. 06 11:26 #4400

Jaj, Ági,
irigyellek is meg nem is: imádom a havat, és most milyen jó lehet nektek (itt még csak a nyomát sem látni), viszont a szüret késlekedése már annyira nem jó hír! Nehogy valami baja legyen a termésnek!
Remélem sikerül munkát találnia a férjednek! Keressen olyan hajót, amivel sokat kell utazni hozzánk, és majd visszaútnál néhányan felugrunk a Dunán rá! :D
Marcinak meg üzenem, hogy nincs veszve semmi, a suliba nekünk is bele kell rázódni! (Még most is nehezen megy :P)

Remélem mindenki jól van így november derekán ;)

Balázs: mennyire vagy számítógép guru? Volt pár dokumentum, amit védelem alá vettem, hogy csak az én felhasználói fiókom alatt lehessen megnyitni. A minap újra lett rakva a gép, és nem hajlandó engedni a fájlok használatát. A Tulajdonságok beállítás részénél sem tudom visszaállítani, azaz levenni róla a védelmet. Van ötleted, miként lehetne ezt megoldani, mert marha fontos dokumentációkról vannak szók, a rendezvényem szíve lelke benne van...

Re: Általános 2009 nov. 06 08:19 #4399

Igen ez az optimizmus tényleg jellemző rád ! Gondolom eddig is sokmindenen átsegített, ez után is így lesz! Mi drukkolunk -ki-ki a maga módján-részemről a drukkolás = ima Így tehát ezt fogom tenni.

Hát igazából nem vagyok optimista, csak megpóbálok úgytenni, mint mindannyian. Elfoglaljuk magunkat munkával és azzal amit, szeretünk csinálni, hogy eltereljük a gondolatunkat. Az idő és ez a figyelem elterelő akció sokszor hasznos.

A hajótársaságnák felmondott az új elnők. Most a hajótársaság egy ujabb hajóját kezdik kiárulni. Melyiket: a legmodernebbet, a zártat. Ez komoly gondot fog okozni a szigetnek rossz idő esetén. Az volt az egyetlen, amelyik 8-as szél erőségnél is tudott forgalmat lebonyolítani. Egy bank elnöke vette át a hajótársaság vezetését.
Nagyon sok munkás elküldése megtörtént mindkét hajótársaság részéről.
a sziget bár jó turizmus évet zárt, a bajok tovább folytatódnak

Az itteni poitikai életben is negativ változások történtek. Az otthonlétem idején megtörtént a választás. A volt élenlevő párt vezetője demokrácia elnöknek jelőlteti magát, és megis fogja kapni a tisztséget. Az ország élére a Pasok részéről az Amerika barát álszociális beállítású vezetés került élre, harmatgyenge kezű Papandreu került.

Az hazatérésem után beköszöntött rosszidő után más döbbenet is ért.
Emlékeztek az öböl középső részéről a nyárfás részre?
Először azt hittem a vihar döltötte ki a fákat.
De tévedés volt.
Az Jota és Liolios és a Janakis apartman közti 3 szögben le a partig, minden földutat leaszfaltoztak, és kb 15 épület épül.
Gyerekek, itt 3 éven belül egyetlen üres telek nem marad!!!

Az Anna hegyimnél körül is minden utat leaszfaltoztak, fel a hegyig, ahonnan ujabb erdőirtást kezdtek.

2012 tényleg itt lesz a vég?

A képekhez majd Bazsi segítsége kell.

A leveleket meg egyenlőre csak az <!-- e --><a href="mailto:agnestha@otenet.gr-agnestha@otenet.gr címre küldjétek.
A többin valami zavar van.

Re: Általános 2009 nov. 04 20:08 #4398

Szia Ági!
Hát tényleg nem vesztél el! :)

Bemásoltam a blogodba a beszámolót.
Jöhetnek a képek és felteszem. :)

Ment mail, remélem megkapod.

Re: Általános 2009 nov. 04 17:48 #4397

Ági!
Jaj de jó,hogy végre itt vagy velünk!
Kívncsian várom a képeket úgy néz ki ,hogy utitára
sakat is találunk jövő nyárra ,a kis szigetedre.
Pánosznak remélem megoldódik a munka,Marci is belerázódik a suliba.
Puszi!!!

Re: Általános 2009 nov. 03 21:08 #4395

November elsején leesett az első hó az Ypszárión.Az Ypszárió keleti felén és a Dió Kefalason. Azóta is kitart. Másosikán elindultunk kora reggel, hogy közelebbről tudjak fotózni hogy ti is megnézzétek. Utunk végül még sem a csúcsra vitt bennünktet.
2010-es kirándulás meglepetésre igéretet tettem felétek, hogy egy új jeep túrával állok majd elő.
Úgynéz ki, összeállt a kép!
2 db új jeep túra lehetőség lesz.
Az egyik Potámiából Profitis Ilias hegycsúcs. Ez kizárólagosan csak felnőttek számára. Fantasztikus út. Végig a hegytetőn olyan úton, ahol még túrista nem járt. Csak a helyi vadászok némelyike ismeri ezt az útvonalat. Adrenalin túrának is nevezhetném.

A másik egy kicsit lazább. Itt szintén meglátogatjuk majd a Profitis Ilias és és az egyéb hegycsúcsokat, de könnyebb útvonalon. Ezt a kirándulást összekötöm majd egy különlegesen elrejtett parton való fürdőzéssel. E kirándulásnál nincs orvosi kizáró ok, és gyermekek számára is élvezetes és biztonságos.

Több részletet a lopkodó konkurencia miatt nem árulok el.

A képeket kidolgozás után feltesszük.

További hallgatásom oka teljesen családi jellegű volt.
Marci az idén Limenasban kezdett sulit. Kicsit rá is oda kellett figyelnem, hogy eddigi kitűnő eredményei tartósak maradjanak.
Ill. megint a hajótársaságnál vannak zűrök. Pánosszal egy válaszút előtt állunk. Egyenlőre még kényszerszabin van. Ma indult el Athénba, hogy szétnézzen esetleges milyen munkalehetőségek vannak a világ egyéb részein. Az itteni munkafeltétek is zűrösek, ill, közeledik a nyugdíjhoz, és beleszeretne húzni az utolsó rövid időszakába. Nehéz eset, mert szeretné is meg féli is. No, majd meglátjuk. Kihasználom ezt az időt, míg távol van, hogy megint veletek legyek.

Az olívázással késlekedünk, mert az idő nem engedi.
November elseje hóval és éjszaka 5 fok körüli hideggel jött. Másodikán jeges szél és szikrázó nap.
Ma megnyílt az ég és ömlik az eső.
Dráma hegyeiben a Falakrón lassan a sielésre alkalmas lesz a hó mennyisége és minősége.
Rendkívüli hirtelen és erőteljesen állt be a tél.

Ági,én is kívánok szívből Nektek sok sikert, Rátok fér! (csak úgy, mint ránk is)
Igen ez az optimizmus tényleg jellemző rád ! Gondolom eddig is sokmindenen átsegített, ez után is így lesz! Mi drukkolunk -ki-ki a maga módján-részemről a drukkolás = ima Így tehát ezt fogom tenni.

Re: Általános 2009 nov. 03 20:58 #4394

Ági !
Jó olvasni rólatok.
Hihetetlen ,hogy nálatok előbb jött a tél,mint nálunk.
Sok sikert kívánok Neked ,Marcinak jó tanulást és Pánosz is remélem megtalálja a Neki való munkát !
Ha rád gondolok ,mindig a jókedved és optimizmisod jut eszembe.Biztos vagyok abban,hogy ez majd átsegít benneteket a nehezebb helyzeten is.
Üdv. Ildi

Re: Általános 2009 nov. 03 17:00 #4393

November elsején leesett az első hó az Ypszárión.Az Ypszárió keleti felén és a Dió Kefalason. Azóta is kitart. Másosikán elindultunk kora reggel, hogy közelebbről tudjak fotózni hogy ti is megnézzétek. Utunk végül még sem a csúcsra vitt bennünktet.
2010-es kirándulás meglepetésre igéretet tettem felétek, hogy egy új jeep túrával állok majd elő.
Úgynéz ki, összeállt a kép!
2 db új jeep túra lehetőség lesz.
Az egyik Potámiából Profitis Ilias hegycsúcs. Ez kizárólagosan csak felnőttek számára. Fantasztikus út. Végig a hegytetőn olyan úton, ahol még túrista nem járt. Csak a helyi vadászok némelyike ismeri ezt az útvonalat. Adrenalin túrának is nevezhetném.

A másik egy kicsit lazább. Itt szintén meglátogatjuk majd a Profitis Ilias és és az egyéb hegycsúcsokat, de könnyebb útvonalon. Ezt a kirándulást összekötöm majd egy különlegesen elrejtett parton való fürdőzéssel. E kirándulásnál nincs orvosi kizáró ok, és gyermekek számára is élvezetes és biztonságos.

Több részletet a lopkodó konkurencia miatt nem árulok el.

A képeket kidolgozás után feltesszük.

További hallgatásom oka teljesen családi jellegű volt.
Marci az idén Limenasban kezdett sulit. Kicsit rá is oda kellett figyelnem, hogy eddigi kitűnő eredményei tartósak maradjanak.
Ill. megint a hajótársaságnál vannak zűrök. Pánosszal egy válaszút előtt állunk. Egyenlőre még kényszerszabin van. Ma indult el Athénba, hogy szétnézzen esetleges milyen munkalehetőségek vannak a világ egyéb részein. Az itteni munkafeltétek is zűrösek, ill, közeledik a nyugdíjhoz, és beleszeretne húzni az utolsó rövid időszakába. Nehéz eset, mert szeretné is meg féli is. No, majd meglátjuk. Kihasználom ezt az időt, míg távol van, hogy megint veletek legyek.

Az olívázással késlekedünk, mert az idő nem engedi.
November elseje hóval és éjszaka 5 fok körüli hideggel jött. Másodikán jeges szél és szikrázó nap.
Ma megnyílt az ég és ömlik az eső.
Dráma hegyeiben a Falakrón lassan a sielésre alkalmas lesz a hó mennyisége és minősége.
Rendkívüli hirtelen és erőteljesen állt be a tél.

Re: Általános 2009 nov. 01 19:33 #4391

24 év után sem...

Re: Általános 2009 nov. 01 15:00 #4390

Emlékezzünk eltávozott szeretteinkre és gyújtsuk meg a gyertyát, csatlakozva Pamaghoz!

Gyújtsunk! Én majd csak otthon, mert a hétvégén nem tudtunk hazamenni, mivel ma dolgozok.
Pedig ez lesz az első .........
Majd jövő hétvégén bepótolom.

Balázs!
Azt hisszük az első a legfájdalmasabb,de nem így van sajnos.Azt hiszem nem az a fonto,hogy a temetőben ott legyünk,mert azt ami a szívünkben van azt senki nem láthatja,azt mi csak mi tudjuk,és soha nem enyhül.Nekem 13 év után sem.

Oldalmegjelenítési idő: 0.310 másodperc