Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 nov. 18 22:41 #4459

Én is kaptam egy köremailt.

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. El a kezekkel a szádtól módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztítópálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával! Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet! A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 nov. 18 15:20 #4457

Ma ezt kaptam. Én is valahogy így gondolkodom. Bár az oliváról nem tudtam.

Egy vegyész anyuka észrevételei a H1N1-ről:
Arról mindenkit lebeszélnék, hogy bagatellizálja a kérdést. A vírus igenis itt van, terjed, fertőz és bizony halálos is lehet. Előbb-utóbb mindenki ki kellene alakítson egy privát stratégiát.

- figyelmen kívül hagyja - orosz rulett
- beoltatja magát - vannak rizikói
- nem oltatja be magát, de intézkedéseket tesz. - ennek is van rizikója (elég hatásosak-e a tett intézkedések.)

Én, mint vénasszony a magam tapasztalatai és az eddig tanultak alapján így gondolom:

1) vírusra nincsen gyógyszer!!!! vírust csak megölni lehet. Ha szerencsénk van, akkor hamarabb, mint kifejtené káros hatását. Illetve mennyiségét (koncentrációját) lehet csökkenteni - ezzel hatása is csökkenthető.
vírust megölni egyféleképp lehet. hővel (és talán vegyszerrel - fertőtlenítővel). Már a múlt előtti században bizonyította Pasteur, hogy a madarak azért nem kapnak el fertőzéseket, mert testhőjük az átlagosnál magasabb (42 fok). Ezt bizonyítandó előadásán megfogott egy csirkét, szegényt bemártotta hidegvízbe és beoltotta valamivel. szegénykém hamr ki is múlt. Míg a lehűtetlen madárka ezt az oltást túlélte.
Még nagy fiamnak volt egy öreg gyerekorvosa (73-ban már öreg volt, antibiotikum előtti időkben szocializálódott), aki azt mondta. sose adjak vírus ellen baktérium elleni szereket (antibiotikumokat), mert nem használnak, max. hozzászokik, és mikor kellene nem lesz, ami hasson. Ehelyett, meg a gyógyítóláz csillapítása helyett főzzem ki csemetémet. Ültessem kellemes hőfokú vízbe és lassan csurgassak hozzá forró vizet. És itassam őt jó sok meleg teával. A víz felmelegíti az egész testét - benne a vírusokkal - a tea izzasztja - hőfok szabályozás. Ezután szépen jól bebugyolálva ágyba dunyhák közzé. tea, puszi. Gyorsan elalszik.Reggelre lehet kutya baja. Ha kell még másnap is ismételni. A sok teával ráadásul ki is pisili a vírusokat - csökkentve a testben lévő koncentrációt.
Figyelni csak arra kell, hogy ne menjen 40 fok fölé. Azt bizony gyorsan csökkenteni kell.
Sosem voltak betegek csemetéim. Magam is ezt teszem.
Erről az új vírusról azt tudni, hogy bekapás után kb. 3 nap kell nekik a hatásuk kifejtésére. Ennyi idő van elpusztításukra. Azaz másnaponta meleg fürdő, nem árthat. A sok tea mindennap jól jön egyébként is. (kamilla, zöld és egyéb gyógyteák, gyógynövények: torma, gyömbér, fokhagyma, stb.)

2) megelőzni a szájba jutást, ill. az onnan tovább terjedést, ill. az ott elindított folyamatok terjedését. Tillám minden utcára menés előtt fertőtlenítővel kiöblíti a száját és utána kevés oliva olajjal. Ezt pár napja olvastam. (kiköpi). Ez utóbbiról azt írják, hogy kb. 80 %-kal csökkenti a fertöződés esélyét. Ha belegondolok az olaj elzárja az utat a nyálkahártyához, nincs hol megtelepedni, szaporodni.

3) immun rendszer erősítése, ha mégis. Ezt már ismeritek, vitaminok, Béres...és az odafigyelés. Ha mégis gyorsan dokihoz vinni.

4) egyéb higiénés előírások. utcáról hazajövet kézmosás (lehet fertőtlenítő is), átöltözés. Utcai cucc nem becipelése lakás belsejébe, hálószobába.

A mi családunk így döntött. Ha egy év múlva meg tudom írni a tapasztalataink, akkor jól döntöttünk, ha nem, akkor pech.
Beoltva mi lett volna - nem fogjuk megtudni

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 nov. 18 08:59 #4456

Sziasztok!
Viktornak én is boldog szülinapot!

Beoltatni magam nem szeretném, annak ellenére sem, hogy egyre többet dolgozom a kereskedelemben. Vannak nagyon jó kézfertőtlenítő szerkezetek, amit rendszeresen használok.
Nem oltom, és oltja be magát a család sem, mert eddig a minden évben végigsöprő influenzát kivédte az immunrendszerünk, s én ezt a H1N1-et egy szép, nagyra fújt lufinak tartom, legalábbis a marketingje röhejes... :)
azért lekopogtam most a biztonság kedvéért!

Bocsikával és kislányával, majd férjével remek volt találkozni, nagyon örültem, hogy a nagy Budapest kicsiny szegletében összefutok ismerőssel! Megyek a héten is, de még nem tudom, hová, és mettől meddig, csak az biztos: Cote'Dor promóció, Budapest, péntek-szombat :D
Majd megírom, hátha lakik vagy jár arra valaki ;)

Legyen szép a napotok!

Re: Általános 2009 nov. 16 14:07 #4453

Milyen sokan születtek ősszel az itteniek közül...

Viktor78!

Isten éltessen nagyon sokáig! minden évben valami szép helyre utazással!

Tegnap megint volt egy szülinaposunk?
Hát akkor az isten éltesse sokáig Viktor78-at! (Aki, ha minden igaz 31 volt. :))

Re: Általános 2009 nov. 15 15:55 #4452

Milyen sokan születtek ősszel az itteniek közül...

Viktor78!

Isten éltessen nagyon sokáig! minden évben valami szép helyre utazással!

Re: Általános 2009 nov. 15 09:38 #4451

Most hallottam: egy ismerősömék Szegedre járnak egy klinikára kezelésre. Az ottani infektológus főorvosnő azt mondta, hogy 1953-ban már végigsöpört ez a vírus, tehát akik akkor megbetegedtek, azok védettek (Pamag erre utalt lentebb). Ő, pl. 60 éven felülieknek a H1N1 elleni oltást nem javasolja, de krónikus betegeknek feltétlenül. Az influenza AB elleni oltást viszont 60 éven felülieknek és krónikus betegeknek egyaránt igen.
Az mondja, hogy a magyar vakcina az egyik legjobb (meg az angol). A magyar elölt vírust tartalmaz és tojásfehérje alapú -tojásallergiások nem kaphatják. A külföldi vakcinák majomszövet alapúak (mármint a vírustenyészet szempontjából).
Remélem segítettem a döntésben . :?: :?:

Re: Általános 2009 nov. 15 07:06 #4450

...........Többiek??! Ti mit mondtok?

Egyesek azzal érveltek, hogy a beoltott ember nem kapja meg a betegséget, tehát nem is fertőz meg másokat. De én azt hiszem, attól, hogy valaki nem betegszik meg, még hurcolhatja másra a vírust. De tudni nem tudom... :(

Először is: tévhit, ha be van oltva az ember, akkor nem kapja el az influenzát!!!! Az oltás sem véd 100%-ban (csak 70%-ban). Az oltás lényege az, hogy szövődmények nem alakulnak ki és az esetlegesen elkapott influenza is enyhe lefolyású. Márpedig az influenza nem önmagában veszélyes, hanem azért, mert helyet csinál más baciknak (lehet hogy éppen olyan bacik kapnak erőre, amik egyébként is bennünk vannak, de egészséges szervezetben nem okoznak betegséget. Legyengült szervezetnél azonban agreszívvá válnak). Ez főleg a léguti rendszerre érvényes.

Tehát az influenza szövődményei a veszélyesek (éppen azért, mert legyengül a szervezet immunitása). Ezért van az, hogy akik életüket vesztették eddig, nagyobbrész más betegségekben is szenvedtek. Minden olyan esetben nagyon súlyos lehet a szövődmény, ahol már egyébként is gyengült az immunrendszer és/vagy a keringés: szívbetegek, cukorbetegek (érrendszeri károsodás miatt), aszthmások ( immunrendszer és a hörgő érintettség -görcs-miatt), tüdőbetegek, stb, stb.

Én a magam részéről nem vagyok oltás párti. Magamat biztosan nem oltatom be. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek bennem kételyek... mert mi van, ha mégis...??? Minden esetre sokszor és alaposan kell kezet mosni, meleg vízzel. Törölöző helyett papírtörlőt használni olyan helyen, ahol rajtunk kívül más is mos kezet (munkahely, nyilvános wc). Az orr-száj maszk nem hülyeség, bár fura lenne ebben menni bevásárolni. Jó dolog a drogériákban kapható fertőtlenítős törlőkendő is (Bradoman).

A krónikus betegségben szenvedőknek és a 60 éven felülieknek mindenképpen ajánlott a védőoltás.

ITT A GÖRÖGÖKNÉL AZ ORVOSOK ÉS AZ EGÉSZSÉGELLÁLTÁSBAN DOLGOZOKRA ÚGY NÉZ KI KÖTELEZŐ LESZ. AZ Ó TILTAKOZÁSUK HOZTA AZ EMBEREKBEN A KÉTELYT.
AZ ISKOLÁKBAN EL SZERETTÉK VOLNA KEZDENI A VÉDŐOLTÁS BEADÁSÁT MÁR SZEPTEMBERBEN.
MOST DECEMBERRE TESZIK EGYÉRTELMŰEN KÖTELEZŐVÉ AZ IDŐSEKNEK, A GYERMEKEKNEK ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYNEK.
AZ ORVOSOK TELJET KÖRREL TILTAKOZNAK EZ ELLEN.
EBBŐL NEKEM AZ KÖVETKEZIK, ŐK VALAMIT TUDNAK.
AZT MEG MI ÉRTHETJÜK AZ EGÉSZBŐL, HOGY VALAKIK KASZÁLNI SZERETNÉNEK EBBŐL.
ÉN AHOGY LEGINKÁBB MÉZZEL ÉS ZSÁLYÁVAL ÉS EGYÁÉB TERMÉSZUETES DOLGOKKAL KEZELEM MAGAM ÉS CSALÁDOM, TELJES ELLENE VAGYOK!

Re: Általános 2009 nov. 14 21:48 #4449

................Tervezünk mert legalább van cél. ........

Re: Általános 2009 nov. 14 19:30 #4448

Pamag!
Igen meglátogattuk ma is egy kicsit több ideje volt!
Azt hiszem örűlt.Én nagyon,és tényleg jó volt a promóció.Egy kicsit beszélgettünk a jövőről de hát kitudja mi van előttünk.Tervezünk mert legalább van cél. :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 nov. 14 08:58 #4447

Egyesek azzal érveltek, hogy a beoltott ember nem kapja meg a betegséget, tehát nem is fertőz meg másokat. De én azt hiszem, attól, hogy valaki nem betegszik meg, még hurcolhatja másra a vírust. De tudni nem tudom... :(

Először is: tévhit, ha be van oltva az ember, akkor nem kapja el az influenzát!!!! Az oltás sem véd 100%-ban (csak 70%-ban). Az oltás lényege az, hogy szövődmények nem alakulnak ki és az esetlegesen elkapott influenza is enyhe lefolyású. Márpedig az influenza nem önmagában veszélyes, hanem azért, mert helyet csinál más baciknak (lehet hogy éppen olyan bacik kapnak erőre, amik egyébként is bennünk vannak, de egészséges szervezetben nem okoznak betegséget. Legyengült szervezetnél azonban agreszívvá válnak). Ez főleg a léguti rendszerre érvényes.

Tehát az influenza szövődményei a veszélyesek (éppen azért, mert legyengül a szervezet immunitása). Ezért van az, hogy akik életüket vesztették eddig, nagyobbrész más betegségekben is szenvedtek. Minden olyan esetben nagyon súlyos lehet a szövődmény, ahol már egyébként is gyengült az immunrendszer és/vagy a keringés: szívbetegek, cukorbetegek (érrendszeri károsodás miatt), aszthmások ( immunrendszer és a hörgő érintettség -görcs-miatt), tüdőbetegek, stb, stb.

Én a magam részéről nem vagyok oltás párti. Magamat biztosan nem oltatom be. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek bennem kételyek... mert mi van, ha mégis...??? Minden esetre sokszor és alaposan kell kezet mosni, meleg vízzel. Törölöző helyett papírtörlőt használni olyan helyen, ahol rajtunk kívül más is mos kezet (munkahely, nyilvános wc). Az orr-száj maszk nem hülyeség, bár fura lenne ebben menni bevásárolni. Jó dolog a drogériákban kapható fertőtlenítős törlőkendő is (Bradoman).

A krónikus betegségben szenvedőknek és a 60 éven felülieknek mindenképpen ajánlott a védőoltás.

Re: Általános 2009 nov. 14 07:12 #4446

Az olaj után a gyógyszer a legnagyobb üzlet a világon. Ennek az egész hisztériának pedig nagyon üzletszaga van. Az egészségügy tönkretételével én azt látom; nem fontos a mi életünk. Akkor meg mi ez a nagy propaganda az oltás beadatásáért, ha nem üzlet?! Ebben fontosak vagyunk, mert fizetünk?!
A mi egész családunkat tekintve, senki sem adatja be magának, pedig mindenki felelősen gondolkodik és aggódik a gyermekeiért. (Vannak orvosok is a családban, Ők sem kérik.)
Ha minden ellen oltatunk, mit csinál az immunrendszerünk??? A legfontosabb a megfelelő táplálkozás a természetes vitaminok bevitele. Mi pl. nem szintetikus C vitamint szedünk, hanem természetes alapút veszek a gyógynövényboltban. És csipkebogyó teát iszunk sokat.
A döntés persze mindenkinek a sajátja kell legyen.

Re: Általános 2009 nov. 14 07:05 #4445

Én háziorvos mellett dolgozok 23 éve.Eddig soha nem vettem föl semmilyen védőoltást és azt gondolom az immunrendszerem is erősebb az átlagosnál,mint minden eü.dolgozónak,hiszen különben minden héten betegek lennénk.
Eleinte én is szkeptikus voltam a H1N1 oltással kapcsolatban,de végül felvettem mkét .védőoltást,sőt a családom is.A nagylányom asztmás és 4 éve nagyon súlyos tüdőgyulladása volt ,borotvaélen táncolt... soha többé nem szeretném azt újra élni.
Amilyen súlyos szövödményei lehetnek ennek az influenzának is ,hát ha van rá mód érdemes kivédeni! Mikor már mi ketten oltakoztunk, a férjem is úgy döntött, Ő sem marad ki, oltsam be.
A kisebbik lányom tegnap kapta meg a suliban,mert így már Ő sem maradhatott ki.
Annyit még megosztanék Veletek,hogy eddig a mi praxisunkban kb.300-an vették föl az oltásokat és senki semmi baja nem lett tőle. Persze vannak akik mereven elzárkóznak, a döntést mindenkinek magának kell meghozni és vállalni a következményket.
Nehéz döntés ez is ,hiszen senki nem lát a jövőbe, de ha tudnánk hogy elfogunk esni előtte leülnénk.

Re: Általános 2009 nov. 13 21:00 #4444

Re: Általános 2009 nov. 13 20:58 #4443

Az én kedvesem ápolónő és ő már be van oltva jó pár hete és mondhatom semmi mellákhatása nincs.
Ezért én is felveszem mivel megszerezte nekem :P

Re: Általános 2009 nov. 13 20:56 #4442

Az oltóanyag komoly orvosok (nem média, hanem ismerősöm ismerőse) szerint jó.

De eddig se oltattuk magunkat az eddigi influenza ellen se. Az én korosztályom meg állítólag találkozott már ennek a vírusnak a rokonával.

Ezt is olyannak érzem, feltupírozottnak, mint az utazási katalógusok csicsás képei meg a valóság hogy viszonylik egymáshoz.... csak ez ellenkező előjelű. A gyógyszergyárak el akarják adni az árujukat. A mindenféle készítményt. A sok vitamint is... holott vitamint nem szabad állandó jelleggel szedni. Az ember szervezete hozzászokik a magasabb szinthez, és ha valamiért nem kapja meg a plusz adagot, csak ami a normális étkezésben van, máris kialakul a vitaminhiány.

Az ember gyanúperrel él, mert tapasztalja itt is az erőszakos nyomulást. Pedig sok ronda halálos járványt győztünk már le védőoltással.

Bocsika! Meglátogattátok Kölyköt? gondolom, örült. :lol:

Re: Általános 2009 nov. 13 20:55 #4441

Eddig ketten válaszoltatok, és ketten 2 félét. Ugyan ez a bizonytalanság tapasztalható nagyban is. Most legyen okos az ember! Érdekes . Többiek??! Ti mit mondtok?

Re: Általános 2009 nov. 13 19:54 #4440

Tombol a H1N1 dilemma!!! Oltani, vagy nem oltani? Ti beoltattátok magatokat?
Van beteg a környezetetekben?
Ági , mi a helyzet kint? Ott is így megosztja az embereket ez a téma?
Az én gyerekeim pont a veszélyeztettnek mondott korosztály, és hallani sem akarnak róla.. nagyon aggódom értük !!! :shock:

Határozott nem!
Szerencsére mindkettő egészséges. Ha elkapják az immunrendszerük majd legyőzi.
Szerintem (és többek szerint, köztük egészségügyiek is) ez sem komolyabb, mint az eddigi bármelyik, csak a média fújja fel.....

Re: Általános 2009 nov. 13 19:22 #4439

Én megyek és böketem magam a jövőhéten mind a 2-vel :)

MInd a kettővel? Hirtelen úgy értettem, hogy 2 gyerkőcöddel....

Nem a gyerkőcre gondoltam hanem az oltásra!

Re: Általános 2009 nov. 13 19:17 #4438

Mi nem oltatunk egyenlőre.
Elmentem a Camponába és megkerestem a kölyköt nem sok ideje volt,de készített fényképet a kis lányomról, majd mepróbálom berakni.Ha sikerűl holnap ismét talizunk.

Re: Általános 2009 nov. 13 19:15 #4437

MInd a kettővel? Hirtelen úgy értettem, hogy 2 gyerkőcöddel....

Re: Általános 2009 nov. 13 19:03 #4436

Re: Általános 2009 nov. 13 19:00 #4435

Tombol a H1N1 dilemma!!! Oltani, vagy nem oltani? Ti beoltattátok magatokat?
Van beteg a környezetetekben?
Ági , mi a helyzet kint? Ott is így megosztja az embereket ez a téma?
Az én gyerekeim pont a veszélyeztettnek mondott korosztály, és hallani sem akarnak róla.. nagyon aggódom értük !!! :shock:

Re: Általános 2009 nov. 13 06:40 #4434

PéZéNeK is sok boldg szülinapot!
Balázs: igen, néha csak úgy kijön egy-két ilyen szösszenet... :oops:
Mindjárt megyek fel a fővárosba (Camponába) dolgozni (tök jó promóció lesz, érdemes ellátogatni a nagy hipermarketbe ott :)
Szép napokat, jó reggelt... :)

Re: Általános 2009 nov. 10 21:35 #4430

Sziasztok,

Köszönöm, hogy gondoltatok rám. :örül:
Ezzel megragadom az alkalmat és én is

SOK BOLDOG SZÜLINAPOT! kívánok Vandababának!

Ui: Valóban nem vagyok aktív hozzászóló :oops: , de sajnos mióta hazajöttünk A sziget-ről elkapott a
kereskedelmi gépszíj, így nem igazán jutottam el ide a fórumra, de legalább ebben a gyönyörű :Esernyő: időben
lesz mit olvasgatni. Feltéve, ha.....

Üdv:
PéZé

Azért a PÜ szerencsére megtette hatását. :)

Re: Általános 2009 nov. 10 19:57 #4429

Peze!
Isten éltessen!

Sziasztok,

Köszönöm, hogy gondoltatok rám. :örül:
Ezzel megragadom az alkalmat és én is

SOK BOLDOG SZÜLINAPOT! kívánok Vandababának!

Ui: Valóban nem vagyok aktív hozzászóló :oops: , de sajnos mióta hazajöttünk A sziget-ről elkapott a
kereskedelmi gépszíj, így nem igazán jutottam el ide a fórumra, de legalább ebben a gyönyörű :Esernyő: időben
lesz mit olvasgatni. Feltéve, ha.....

Üdv:
PéZé

Oldalmegjelenítési idő: 0.275 másodperc