Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 jan. 21 08:40 #4731

ÁGI!
Bár tegnap szóban már megtettem, azért itt is kívánok neked Boldog Névnapot!
Ja és azt is tudom, hogy nem tartod. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 20 12:17 #4725

link a további képekhez:
marokko.honey01.fotoalbum.hu/ - marokko.honey01.fotoalbum.hu/

Ez a jószág bográcsban szebben mutatna, nem fekete, hanem téglavörös lenne. És a Görögök megnyalnák a 10 ujjukat utána.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 19 22:34 #4719

Honey, tiszta aranyos ez a kecske :D

Re: Általános 2010 jan. 19 13:08 #4708

Én is szeretem a galambot- levesnek. Kecskét viszont még nem ettem (sajt kivételével).
Ági! Nehéz lesz, ha tényleg le akarjátok vágni, mert már el is neveztétek, vagyis kötődtök is hozzá érzelmileg.
Bár ki ne kötődne egy árva kiskecskéhez, aki Nektek köszönheti az életét???
Tudomásom szerint elég kártékony állatok, ha nincsenek megfelelő helyre elkerítve. Fűnyírónak viszont kivállóak, de mindent lelegelnek, amit csak elérnek. Marokkóban láttam, hogy a magasra - szinte fa nagyságúra nőtt -argánbokrok (iszonyú tövises növény) tetején legeltek. Kecske a fán! Majd keresek fotót, mert van, csak az otthoni gépen. Nagyon jó!

Nem véletlenül mondtam, hogy a hajónk lenne számukra a legalkalmasabb!!! :D
A gyerekek biztosan örülnének nekik! :evil: :twisted:
Tehát kecske sült lesz alkalomadtán belőlük.
Emlékszel a kősivatag szúros növényeit, amit mi megérinteni nem tudtunk a kecskék nyirbálták körbe oly szép formára.

Re: Általános 2010 jan. 19 13:05 #4707

Re: Általános 2010 jan. 19 13:01 #4706

Megoldottam a képküldés problémáját a netes fotóalbumon keresztül. :D

Re: Általános 2010 jan. 19 12:49 #4705

Én is szeretem a galambot- levesnek. Kecskét viszont még nem ettem (sajt kivételével).
Ági! Nehéz lesz, ha tényleg le akarjátok vágni, mert már el is neveztétek, vagyis kötődtök is hozzá érzelmileg.
Bár ki ne kötődne egy árva kiskecskéhez, aki Nektek köszönheti az életét???
Tudomásom szerint elég kártékony állatok, ha nincsenek megfelelő helyre elkerítve. Fűnyírónak viszont kivállóak, de mindent lelegelnek, amit csak elérnek. Marokkóban láttam, hogy a magasra - szinte fa nagyságúra nőtt -argánbokrok (iszonyú tövises növény) tetején legeltek. Kecske a fán! Majd keresek fotót, mert van, csak az otthoni gépen. Nagyon jó!

Re: Általános 2010 jan. 19 10:10 #4702

Szia Ági! Igen esszük is a galambot. (Különben képzeld hányan lennének már!) Nagyon finom az a leves, amibe főzök galambot is. A gyerekeim közül kettő viszont a húsát nem eszi meg, bár elismerik a leves finomabb vele.

Re: Általános 2010 jan. 19 08:51 #4699

Ági, a kecskés történet nagyon aranyos, de vigyázz! Az én férjem néhány éve befogadott EGY sebesült fiatal galambot. Ma már 50 galambja van. :örül:

Ne is mond! Ettől félünk mi is, hogy nem lesz szívünk levágni őket Húsvétkor!
Már az akol nagyítását nézegetrjük, hogy a sziklakert is maradjon, meg az én mediterán kertem is!
Amikor Mária férje adni szeretett volna egy kisfiút is mellé, rákérdeztem mikor kezdenek házaséletet élni. Azt mondta 5 hónaposan. Ez tántorított visszabennünket. Kézzelhetitek, hogy megyek a hajóskirándulásra, és viszem magammal a kecskéket a hajóra. Mert csak ott nem okoznak kárt. Pános erre mondja, hogy és ha a tengerbe is utánam ugranak. Mit mondjak, én még tengerbe ugráló kecskéről nem hallottam! ...
Meg arra is gondoltunk, hogy Húsvétkor hazavisszük a tesomhoz. A sógorom úgy is minden kora reggel a Sóstó körül vagy a kiserdőbe futattja a kiskutyáit. Tehát nyugodtan futhatnak ott a kecskék is!

Mond esztek a galambokból?
Előkotrom a gépemet és holnap majd kattintok az ördögfiókákról.

Re: Általános 2010 jan. 18 19:24 #4698

Ági, a kecskés történet nagyon aranyos, de vigyázz! Az én férjem néhány éve befogadott EGY sebesült fiatal galambot. Ma már 50 galambja van. :örül:

Re: Általános 2010 jan. 18 18:35 #4697

Hú, köszi nagyon a linket! Már megálmodtam, hol akarok lenni :D
Ági, jó a kecskés sztori! Teszel fel rólatok egy képet?

Re: Általános 2010 jan. 17 19:49 #4692

Egy kis nyar a telben!
www.fototravel.info/e_video.php - www.fototravel.info/e_video.php
80 perc thassos

A második filmet néztem még csak meg, de muszáj most rögtön reagálnom rá! Pont ezt az űtvonalat jártuk be Nidriből indulva a Nidri Star-ral, csak 2006-ban még nem kötöttek ki a hajók Ithakánál. fürdőzés céljából nem, de ebédelni mi is ott kötöttünk ki, mint a filmbeli hajó. Ellenben Egremninél, és Porto Katziki-nél kikötöttek. (Porto Katzikivel nekünk nem volt szerencsénk, mert nagy volt a zsúfoltság, ezért minket már nem engedett ott kikötni a partiőrség)
Hát mit mondjak!!! Most, hogy néztem ezt a csodás videót felgyorsult a szívverésem!!!!
ÁÁÁá nosztalgiáám van!

Re: Általános 2010 jan. 17 15:25 #4687

Egy kis nyar a telben!
www.fototravel.info/e_video.php - www.fototravel.info/e_video.php
80 perc thassos

Re: Általános 2010 jan. 17 14:27 #4686

....................
Szerintem már elvonási tünetei lehetnek Thassos nélkül. :)
.................................

Ja!.....

Itt vagyok!
Mindenkinek szép napot!
ciao

...és Neked is!

Re: Általános 2010 jan. 17 14:15 #4683

....................
.................................

Ja!.....

Itt vagyok!
Mindenkinek szép napot!
ciao

Re: Általános 2010 jan. 17 13:22 #4682

Tudjátok a gép nem éppen erős oldalam. Pános is itthon van, és egy ember aki itthon üldögél sok törödést igényel. Csavarogtunk is sokat. Egy utibeszámolót készítek majd Krétáról felétek. Nem épp Thassosi téma, de a néprajza miatt szívesen fogjátok olvasni. Már belekezdtem, de mindent hosszúlére fogok, ill. sok pótolni valóm van, így döcin halad. Mindig a sürgőséget teszem, előre.
Meg hogy teljes legyen a tennivalóim sora, a napokban felcsaptam kecskemamának.
Ahogy mondom. 10-én A legkisebb fiunk szülinapján épp a faluszélén jártunk, amikor a Platántaverna előtti magas sziklás részen az útszélén sirdogálált egy fekete valami. Befékeztünk a furcsa látványra, és mit ad isten, egy olyan kis jószág sírt hangosan, aminek még a köldökzsinora frissen lógott és a lábai szétcsúsztak. Ölbevettem, amitől megnyugodott, és ölembe véve a fejét a hónom alá dugva elaludt. Pánossal elmentünk egészen Kiniráig, de egy juhászt sem találtunk. Hazavittük, próbáltuk tejjel itatni az újamról. De nem sikerült. Majd a kert szomszédunk birkásához mentünk, hátha befogadja, de ők mondták, hogy a kicsi el kell hogy pusztuljon, mert ha még a saját annya megtalálná az is megölné, mert nem szopott az első órákba. Mit tettünk hát. Összeeszkábáltunk raklapokból egy kiskalyibát, loptunk a birkástól stikába egy kis szalmát, mert még azt ismegtagadta. csak cumiosüveget adott, meg tejet az napra. Másnap megint bajlodtunk a kis árvával. tegnapelőtt vettünk a Máris stúdiós Nikostól egy kicsit nagyobb árva kiskecskét és átépítettük a kecsketanyát nagyra, kibélelve vastagon száraz meleg fűrészporral, meg egy olyan sziklakertet építettünk a kis házukhoz, hogy kedvükre virgonkodhassanak az ördögfajzatok. Mert hogy két nap alatt azokká váltak. El nem hagynak bennünket. egyenlőre mikor ott vagyunk úgy játszunk velük mint egy kiskutyussal. El nem tudtam képzelni milyen okos és helyes egy ilyen kis jószág!
A szomszéd birkássa megvan rökönyödve, mert látta, hogy kamillás teával megmostuk őket, mert a szemük csípás volt, meg most van a tejes a szülési ürülék távozása. Mit nem mondanak, de mi Pánossal mondjuk, hagy morogjanak. Én úgy gondolom, hogy ami él, annak lelke van, és ha szeretetet kap, azt meghállája. Pános rötyög rajtam. Mondja majd meglátom, ha egy reggel etetésre menve megmetszve látom a teljes virágos kertem.Hát az rosszul esne... De egy két hétig máég nem ál fen ez a veszély.

Ez nagyon aranyos történet! Köszönjük!!!
:örül: :hahoo: :taps:
Kedves Ági! Neked is BUÉK !-bár a pitázásról már lekéstünk.

Re: Általános 2010 jan. 16 20:40 #4681

Tudjátok a gép nem éppen erős oldalam. Pános is itthon van, és egy ember aki itthon üldögél sok törödést igényel. Csavarogtunk is sokat. Egy utibeszámolót készítek majd Krétáról felétek. Nem épp Thassosi téma, de a néprajza miatt szívesen fogjátok olvasni. Már belekezdtem, de mindent hosszúlére fogok, ill. sok pótolni valóm van, így döcin halad. Mindig a sürgőséget teszem, előre.
Meg hogy teljes legyen a tennivalóim sora, a napokban felcsaptam kecskemamának.
Ahogy mondom. 10-én A legkisebb fiunk szülinapján épp a faluszélén jártunk, amikor a Platántaverna előtti magas sziklás részen az útszélén sirdogálált egy fekete valami. Befékeztünk a furcsa látványra, és mit ad isten, egy olyan kis jószág sírt hangosan, aminek még a köldökzsinora frissen lógott és a lábai szétcsúsztak. Ölbevettem, amitől megnyugodott, és ölembe véve a fejét a hónom alá dugva elaludt. Pánossal elmentünk egészen Kiniráig, de egy juhászt sem találtunk. Hazavittük, próbáltuk tejjel itatni az újamról. De nem sikerült. Majd a kert szomszédunk birkásához mentünk, hátha befogadja, de ők mondták, hogy a kicsi el kell hogy pusztuljon, mert ha még a saját annya megtalálná az is megölné, mert nem szopott az első órákba. Mit tettünk hát. Összeeszkábáltunk raklapokból egy kiskalyibát, loptunk a birkástól stikába egy kis szalmát, mert még azt ismegtagadta. csak cumiosüveget adott, meg tejet az napra. Másnap megint bajlodtunk a kis árvával. tegnapelőtt vettünk a Máris stúdiós Nikostól egy kicsit nagyobb árva kiskecskét és átépítettük a kecsketanyát nagyra, kibélelve vastagon száraz meleg fűrészporral, meg egy olyan sziklakertet építettünk a kis házukhoz, hogy kedvükre virgonkodhassanak az ördögfajzatok. Mert hogy két nap alatt azokká váltak. El nem hagynak bennünket. egyenlőre mikor ott vagyunk úgy játszunk velük mint egy kiskutyussal. El nem tudtam képzelni milyen okos és helyes egy ilyen kis jószág!
A szomszéd birkássa megvan rökönyödve, mert látta, hogy kamillás teával megmostuk őket, mert a szemük csípás volt, meg most van a tejes a szülési ürülék távozása. Mit nem mondanak, de mi Pánossal mondjuk, hagy morogjanak. Én úgy gondolom, hogy ami él, annak lelke van, és ha szeretetet kap, azt meghállája. Pános rötyög rajtam. Mondja majd meglátom, ha egy reggel etetésre menve megmetszve látom a teljes virágos kertem.Hát az rosszul esne... De egy két hétig máég nem ál fen ez a veszély.

Re: Általános 2010 jan. 16 09:12 #4680

Sziasztok!
Lejárt téli szabadságom.
A gasztronomia részben 3 cikkel szeretnék kedveskedvi felétek.
:ébresztő:

Ági!
Köszönjük a beírást,és nagyon jó,hogy itt vagy!!! :örül:
Nagyon szeretem az írásaidat.Várjuk a beszámolód!!!!!

Re: Általános 2010 jan. 16 07:41 #4679

Sziasztok!
Lejárt téli szabadságom.

No meg lassan egy blog bejegyzéssel a szabadságról :)
Jól alakul. :D

Aki esetleg pamag-ot hiányolja, annak elárulom, hogy elromlott a gépe, várja a szerelőt, de amint tud jelentkezik.
Legalábbis nekem lennének. :) Szőrnyű, hogy mennyire rabjává tudja tenni a szgép az embert.

Re: Általános 2010 jan. 16 07:19 #4677

Sziasztok!
Lejárt téli szabadságom.

Re: Általános 2010 jan. 16 06:20 #4673

Sziasztok!
Volt már valaki közületek a Skala Potamisban a Melida apartmanban? Ha igen a 4 fős apartmanban 2 szoba van?
Köszi! Katus

Szia, mi pont abban voltunk. Igen 2 szoba van. Az utcafrontra néző 4 személyesben laktunk. Ebben a nagyobbik szobában van légkondi, ami egy légtérben van a konyhával. Nagy előny, hogy a légkondi díjmentesen használható. A tulajék egyébként kedvesek, és segítőkészek. Van még egy 4 személyes, annak nagyobb, tágasabb a terasza, de valahogy az az apartman sötétebb. A szobák számozására már nem emlékszem.

Itt szeretnétek felétek pontosítani. Nem két szoba, hanem két főhelyiség, amiből a belépő nappali, konyha, az étkező rész a teraszon, ami egy kissé szűk a 4 főre, és egy hálószoba.
Ha kicsik a gyermekek, akkor tökéletes a szállás, nagyobb gyermekekkel viszont két stúddiót ajánlanék, vagy az Aetrion egyetlen földszintes, de nagyon tágas apartmanházát. Szívemhez a Melinda áll sokkal közelebb, de férőség miatt az Aetrionnal nem versenyezhet.
Ha sok időt töltötök a szálláson és sok holmit hoztok, akkor vagy a két stúdió a Melindában, vagy az Aethrion apartmanja.
Ha nem vagytok a lakás rabjai, akkor viszont inkább a Melire szavaznék. Bár ez is izlés kérdése. Az Aethrion inkább szállodás hangulatú, a Melinda meg egy igazi otthon. Ki mit szeret...

Re: Általános 2010 jan. 15 19:15 #4672

Kedves Nica12!
Kedves tőled, de nem döntés,-hanem fizetésképtelen vagyok per pillanat. De azért köszi! :)

Re: Általános 2010 jan. 15 12:05 #4671

Verus is és mi is szemezgetünk Kefalóniával. De csak szemezgetünk... (tudod, elméleti sík). Annyi jó hely van Görögországban....

Én már voltam ott 4 éve, csak ajánlani tudom. Nagyon gyönyörű és természetes sziget, sok természeti kinccsel, látnivalóval. Egy problémám volt: sok az angol turista (hívják angolok szigetének is), ezért sok tavernában gyakran angol zene szól, nem tipikusan görög hangulatú! Persze lehet találni tipikus görögöt is! Ha van kérdésetek, akkor szívesen válaszolok (itt, ha engedélyezett?!).

Honey, akkor ti oda készültök az idén?

Angolokkal sajnos Zakynthos is tele volt. Laganas volt az örjöngő helyük. Nekünk viszont egy csendesebb helyen volt a szállásunk(Agios Sostisban) így nem sok dolgunk volt velük.
Ami még rontja a görög fílinget arrafelé az az albán vendégmunkások serege . Ezek szörnyűek!

A Jón tenger szigetei ezek ellenére azóta vonzanak bennünket, amióta Lefkadán, majd Zantén megismertük azt a kéket, amit sehol máshol nem láttunk még Görögországban, pedig sokfelé jártunk már. A hihetetlen türkiz kék, és a hófehér vakító meredek sziklafalak!
Hallottuk, hogy Kefalónia még érintetlenebb, mint Zante, és ha valaki a természetbe vágyik, ott nem sokat kell keresgélnie. A Corelli kapitány mandolinja c. film is ott játszódik. Gyönyörű helyek !!! (a filmet egyébként végigbőgtem-hihi...)

Nica12 megköszönök minden infót erről az álomszigetről, majd legfeljebb elteszem későbbre!!

Verus! A Nyaralás más helyszíneken topicban írtam pár sort. Remélem segít Neked és másoknak is a döntésben ez a pár infó!

Re: Általános 2010 jan. 15 07:59 #4669

Sziasztok! Előkerültem :)

A faluban tegnap elött éjjel nagy ünneplések voltak. Az Ypszárió csúcsát tegnap éjfélkor tűzijátékok világították meg.
A régi időszámítás szerint az éjjel léptünk a 2010-es évbe.
Potámia falu lakóinak nagy része ezt az időszámítást használja.
Nem csak az ünnepek idejére vonatkozik e napoknak pontos betartása, hanem a kerti munkálatokban. Ha valaki elsieti a metszést, vagy valamelyik kerti növény elvetését, az egész falu lakói korholják érte
mondván: Tudod, hogy két héttel hátrébb vagyunk. Miért kapkodtál.
Ezért van az is, hogy az igazi nyári forróság nem májusban kezdődik a forró téli szelekkel, hanem júniusban.
Havazásunk sem volt még igazi. A Tv időjárás-jelentésében kezdik mondogatni, most köszönt majd egész Görögországra a tél.
Jövő héttől várhatjuk hát mi is, hogy fehér lepel borul Potámiára.
A régi naptárosok biztos mosollyal mondogatják: Lám, lám. Az idén is bennünket igazol minden körülmény!
Pánossal nevettük, hogy mi sem vágtunk pitát az előző napokban.
Ma a friss kenyérbe,- becsomagolva egy kicsiny szerencsepénzt- beledugjuk a flourit. Ebédnél ezt vágjuk majd fel.
Első szelet mindig Istené, a következő szelet azon közvetlen családi tagjainké, akik nem tudnak újév első terített asztalánál velünk enni, majd következik az asztalnál jelenlevők sora.
Ott mindig első a családfő, anya, és a gyermekek.
Lehet, hogy csak egy kis szeletke jut a kenyérből mindenkinek, de a szeretet, ami abban a kis darab pitában benne lakozik, egész évre jó létben tartja majd a családot!
Akinek a szerencsepénz esik darabul, annak meg külön szerencséje lesz az adott évben.
A szerencsepénzt elkölteni nem szabad. Annak helye mindig egy szent része a lakásnak. A görög lakásokban ez mindig az ikonosztászi. Az a sarok, ahol az egyházi ikonok és a tömjén van.

Készítsetek hát ti is ma egy szent pita kenyeret!
Boldog Új Évet kívánok tehát azoknak is, akik ez időszámítás szerint élik napjaikat!

Re: Általános 2010 jan. 14 20:05 #4668

Sziasztok!
Volt már valaki közületek a Skala Potamisban a Melida apartmanban? Ha igen a 4 fős apartmanban 2 szoba van?
Köszi! Katus

Szia, mi pont abban voltunk. Igen 2 szoba van. Az utcafrontra néző 4 személyesben laktunk. Ebben a nagyobbik szobában van légkondi, ami egy légtérben van a konyhával. Nagy előny, hogy a légkondi díjmentesen használható. A tulajék egyébként kedvesek, és segítőkészek. Van még egy 4 személyes, annak nagyobb, tágasabb a terasza, de valahogy az az apartman sötétebb. A szobák számozására már nem emlékszem.

Köszönöm a válaszod! Hétfőn fizetem az utat! szép estét!

Oldalmegjelenítési idő: 0.174 másodperc