Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 jan. 14 19:26 #4667

Bocs Honey , figyelmetlen voltam. Azt írtad elméleti síkon tart az ügy !
Hát igen, ez ismerős!
Ha nem jön össze majd benyomom a DVD-t és bőgök még egyet rajta, meg magamon, hogy az idén itthon maradunk...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 14 19:23 #4666

Sziasztok!
Volt már valaki közületek a Skala Potamisban a Melida apartmanban? Ha igen a 4 fős apartmanban 2 szoba van?
Köszi! Katus

Szia, mi pont abban voltunk. Igen 2 szoba van. Az utcafrontra néző 4 személyesben laktunk. Ebben a nagyobbik szobában van légkondi, ami egy légtérben van a konyhával. Nagy előny, hogy a légkondi díjmentesen használható. A tulajék egyébként kedvesek, és segítőkészek. Van még egy 4 személyes, annak nagyobb, tágasabb a terasza, de valahogy az az apartman sötétebb. A szobák számozására már nem emlékszem.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 14 19:19 #4665

Verus is és mi is szemezgetünk Kefalóniával. De csak szemezgetünk... (tudod, elméleti sík). Annyi jó hely van Görögországban....

Én már voltam ott 4 éve, csak ajánlani tudom. Nagyon gyönyörű és természetes sziget, sok természeti kinccsel, látnivalóval. Egy problémám volt: sok az angol turista (hívják angolok szigetének is), ezért sok tavernában gyakran angol zene szól, nem tipikusan görög hangulatú! Persze lehet találni tipikus görögöt is! Ha van kérdésetek, akkor szívesen válaszolok (itt, ha engedélyezett?!).

Honey, akkor ti oda készültök az idén?

Angolokkal sajnos Zakynthos is tele volt. Laganas volt az örjöngő helyük. Nekünk viszont egy csendesebb helyen volt a szállásunk(Agios Sostisban) így nem sok dolgunk volt velük.
Ami még rontja a görög fílinget arrafelé az az albán vendégmunkások serege . Ezek szörnyűek!

A Jón tenger szigetei ezek ellenére azóta vonzanak bennünket, amióta Lefkadán, majd Zantén megismertük azt a kéket, amit sehol máshol nem láttunk még Görögországban, pedig sokfelé jártunk már. A hihetetlen türkiz kék, és a hófehér vakító meredek sziklafalak!
Hallottuk, hogy Kefalónia még érintetlenebb, mint Zante, és ha valaki a természetbe vágyik, ott nem sokat kell keresgélnie. A Corelli kapitány mandolinja c. film is ott játszódik. Gyönyörű helyek !!! (a filmet egyébként végigbőgtem-hihi...)

Nica12 megköszönök minden infót erről az álomszigetről, majd legfeljebb elteszem későbbre!!

Re: Általános 2010 jan. 14 19:13 #4664

Sziasztok!
Volt már valaki közületek a Skala Potamisban a Melida apartmanban? Ha igen a 4 fős apartmanban 2 szoba van?
Köszi! Katus

Re: Általános 2010 jan. 14 13:58 #4663

Verus is és mi is szemezgetünk Kefalóniával. De csak szemezgetünk... (tudod, elméleti sík). Annyi jó hely van Görögországban....

Én már voltam ott 4 éve, csak ajánlani tudom. Nagyon gyönyörű és természetes sziget, sok természeti kinccsel, látnivalóval. Egy problémám volt: sok az angol turista (hívják angolok szigetének is), ezért sok tavernában gyakran angol zene szól, nem tipikusan görög hangulatú! Persze lehet találni tipikus görögöt is! Ha van kérdésetek, akkor szívesen válaszolok (itt, ha engedélyezett?!).

Re: Általános 2010 jan. 14 12:17 #4662

Re: Általános 2010 jan. 14 09:49 #4661

És mi az a sziget???
Én is nézegetek más fele, de persze úgy, hogy 1 hét máshol, majd 1 hét Thassos.
Persze lehet, hogy megint 2 hét Thassos lesz, mint tavaly. :)

Re: Általános 2010 jan. 14 07:44 #4660

Honey! Lelepleztelek! Te az idén is valami csodás szigettel szemezel!!! Az a gyanúm egyet néztünk ki!!! De én már meg is vadultam tőle!!
Csak az a baj, hogy nem hinném, hogy összejön az idén! :cry: :cry: :cry:

Sajnos a mi utazásunk is elméleti síkon marad. Hacsak valami jó last minute út be nem üt! (Bár ütne...)

Re: Általános 2010 jan. 13 23:43 #4659

Honey! Lelepleztelek! Te az idén is valami csodás szigettel szemezel!!! Az a gyanúm egyet néztünk ki!!! De én már meg is vadultam tőle!!
Csak az a baj, hogy nem hinném, hogy összejön az idén! :cry: :cry: :cry:

Re: Általános 2010 jan. 13 19:24 #4658

Nagyon szépen köszönöm Mindannyiótoknak! :-))

Re: Általános 2010 jan. 13 11:52 #4655

Verus! (és ha van még más Veronika)

Boldog Névnapot kívánok én is!

Re: Általános 2010 jan. 13 11:15 #4654

Verus !

Sok boldog Veronika napot!

Re: Általános 2010 jan. 13 10:20 #4653

VERUS!!!!

BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Re: Általános 2010 jan. 11 19:22 #4652

Nem akarok beleszólni, de a Golden Beach (Skala Panagia és Skala Potamia) gyerekeseknek, főleg kisgyerekeseknek ideálisabb hely, mint Limenaria.

Igazad lehet, csak azért javasoltam, mert Limenaria kikötője mellett van kialakítva kisgyermekes családok részére is fürdőhely, s a hotellel szemben lévő hosszú partszakasz sem hirtelen mélyülő - jópár kisgyermekes család élvezte az ottlétet nyaralásommal párhuzamosan...
Persze nincs kizárva a Golden sem, ott viszont csak a mólónál voltunk, fürödni már nem maradt idő - és jött az eső is.

Niki meg olvasson és tervezgessen szépen, lassan, de biztosan, és kérdezzen rengeteget - én is ezt tettem (még ha az agyára is mentem a MAGnak a rengeteg információra való szomjazásom miatt), ám így sikerült kellően felkészülve, és kimondottan kellemesen eltölteni a nyaralásom!
Kéz és lábtörést hozzá!

Jah, és amiket látsz, az ajánlatokat (akár újságból, akár más honlapról), szerintem szívesen olvassuk, mert egyelőre még nem foglaltam le az idei szállásomat - és szerintem a többségünk sem...! :)

Re: Általános 2010 jan. 11 12:42 #4651

Szia Niki,
nekem tapasztalatom az autóval való utazásról nincs, és mivel írtad, hogy azzal mentek, így én csak javasolni tudom azt a helyet, ahol én is megszálltam 8 napon keresztül. Ez Thassos déli része, Limenaria, ahol nagyon magas színvonalú szállodában laktunk. Az udvaron van játszótér is!
Erről találsz egy leírást a honlapomon: ketszersult.blog.hu/2009/07/19/thassos_limenaria - ketszersult.blog.hu/2009/07/19/thassos_limenaria
De érdemes elolvasni a Thassos honlap élménybeszámolóit is!

Üdv

Nem akarok beleszólni, de a Golden Beach (Skala Panagia és Skala Potamia) gyerekeseknek, főleg kisgyerekeseknek ideálisabb hely, mint Limenaria.

Re: Általános 2010 jan. 11 12:20 #4650

Ja még annyit, hogy az utazási irodához nem ragaszkodunk, eddig minden évben utazási irodával utaztunk.... de az idegenvezetőket nem szeretném jellemezni...(best, 5konti, otp travel stb.) A programokat magunknak szerveztük (féláron, mint amit ők kínáltak) és kiválóan tájékozódtunk leírások, térképek segítségével... Úgyhogy inkább magunk szervezzük a programokat.. Úgy a kalandos és ha valami más is megtetszik akkor ott annyi időt töltünk amennyit akarunk.
Görögországban még eltévedni is élmény... Legalábbis számunkra.. :-) :lol:

Re: Általános 2010 jan. 11 12:11 #4649

Köszönöm a tippeket, mindet megnéztem amit ajánlottatok!!
A Rainbow nagyon tetszett, még dönteni nem tudtunk. Várjuk még Ági javaslatait is.
Olvastam az élménybeszámolókat is, sok segítséget adnak. Főleg a programok szervezésében, már előre látom, kevés lesz az egy hét.....
Ráérek amikor alszik a kislányom... Álmodozni, tervezgetni. :futyul:
Szép napot mindenkinek!

Re: Általános 2010 jan. 11 10:47 #4648

Kedves ... ... Niki, Hszoboszló :Thassos-fan:

Szia Niki,
nekem tapasztalatom az autóval való utazásról nincs, és mivel írtad, hogy azzal mentek, így én csak javasolni tudom azt a helyet, ahol én is megszálltam 8 napon keresztül. Ez Thassos déli része, Limenaria, ahol nagyon magas színvonalú szállodában laktunk. Az udvaron van játszótér is!
Erről találsz egy leírást a honlapomon: ketszersult.blog.hu/2009/07/19/thassos_limenaria - ketszersult.blog.hu/2009/07/19/thassos_limenaria
De érdemes elolvasni a Thassos honlap élménybeszámolóit is!

Üdv

Re: Általános 2010 jan. 10 16:35 #4644

Nicolette02-nek:
Mi az Aethrion ap-ban voltunk tavaly. Ez is bekerített és az udvaron vannak gyerekjátékok is. Ottlétünk alatt (2 hét) rengeteg kisgyerekes család lakott ott. Egy kicsikét messzebb van a kp-tól, mint a Rainbow (kb 200m-rel).

Hát igen, ez a két szállás egy utcában van. :) És ott van közel a Jota is. :D
Akkor ez egy jó alternatíva lehet egy utazási irodás (Apollon) variációra.

Re: Általános 2010 jan. 10 16:31 #4643

Nicolette02-nek:
Mi az Aethrion ap-ban voltunk tavaly. Ez is bekerített és az udvaron vannak gyerekjátékok is. Ottlétünk alatt (2 hét) rengeteg kisgyerekes család lakott ott. Egy kicsikét messzebb van a kp-tól, mint a Rainbow (kb 200m-rel).

Re: Általános 2010 jan. 10 12:35 #4637

Kedves Balázs!
Én megtörném a csendet akkor...... :D
Biztosan mindenkinek rengeteg kérdése lenne!!!
A fórumozóktól szeretném kérdezni, hogy melyik szállást ajánlanák kisgyermekes családoknak (1,5. , 3. és 5. éves gyerkekkel)!!! Három család szeretnénk együtt utazni. Különleges igényeink nincsenek, mivel autóval mennénk a távolság a parttól sem lényeg. Elfogadható áron persze.
Köszi a segítséget:
Niki, Hszoboszló

Első kérdés, tényleg az irodás vagy magán út. Ez igazából csak a megközelítés miatt kérdéses. Ha van autó, akkor én biztosan magán úton mennék. Az a szabadságot amit az autó ad, nem pótolja az esetleges! kedvezőbb szállásár.
Ha az Ágitól választanál, akkor a gyerekek kora miatt én a Rainbow Apartman-t ajánlanám. www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=174:alap&catid=57:skala-potamia-nagy-strand-koernyeke&Itemid=131 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=131
Még túl kicsik a mi kedvencünkhöz, ami ugye két szintes (a Jota).
Igaz a Rainbow-ot csak kívülről, meg a képeken láttam, de onnét ideálisnak tűnik a kicsiknek (is).
Nyugodtan kimehetnek az udvarra, mert be van kerítve. Igaz, az épület környéke magyar szemnek még egy kicsit üres és gazos, de az udvar gondozott és felszerelt.
Egy kicsit kiesik a központtól (kb. 600-800 m), de az esti sétákat (esetleg autózás) az éjszakai csend és nyugalom pótolja. :)

Ahogy pamag írta, ha valami megtetszik a honlapon nyugodtan kérdezz Ágitól. Ő tényleg türelmesen és őszintén válaszol mindenre.
Még az én sok-sok kérdésemet is kiállta, mikor új szállást keresetünk (2006, 2007 és 2008). Első évben elmondása szerint nem is bízott abban, hogy mi megyünk, de aztán csak elmentünk. És ez lett belőle. :) De tavaly szerencséje volt, mert ugyan oda mentünk vissza :) :lol:

Re: Általános 2010 jan. 10 12:03 #4635

Kedves Balázs!
..........................., hogy melyik szállást ajánlanák kisgyermekes családoknak .................................:Thassos-fan:

Kedves Niki!

Utazási irodával vagy magánban?

Még nagyon az év elején járunk, igaz, látom, más fórumokon már pezseg az élet.

Ha magánúton szervezett nyaralásra gondolsz, akkor böngészd át a honlapon szereplő szállásokat. Ági nagyon alaposan feltünteti a lakások jellemzőit, sok kép is van.
És ha nagyjából van elképzelésed, melyik épület szimpatikus, akkor kérdezd ki Ágit, mit hogyan lehet megoldani. Árakról még nagy csönd van...
:E-mail:

Re: Általános 2010 jan. 10 11:42 #4634

Kedves Balázs!
Én megtörném a csendet akkor...... :D
Biztosan mindenkinek rengeteg kérdése lenne!!!
A fórumozóktól szeretném kérdezni, hogy melyik szállást ajánlanák kisgyermekes családoknak (1,5. , 3. és 5. éves gyerkekkel)!!! Három család szeretnénk együtt utazni. Különleges igényeink nincsenek, mivel autóval mennénk a távolság a parttól sem lényeg. Elfogadható áron persze.
Köszi a segítséget:
Niki, Hszoboszló :Thassos-fan:

Re: Általános 2010 jan. 10 08:43 #4632

De nagy a csend. :(

Pedig úgy látom, hogy naponta több új felhasználó is regisztrál az oldalra. Kezdődik a tervezgetések időszaka....
Igaz, hogy a fórumra nem regisztrálnak, gondolom még nincs kérdés. :(
Valószínűleg csak a beígért bővített tartalom miatt szánják rá magukat az emberek a regisztrációra......

Eszembe jutott valami. Indítok egy szavazást.

Re: Általános 2010 jan. 05 20:02 #4631

Az Apollonnál fent vannak a honlapon a 2010-es árak. Nagy változást nem láttam eddig, de nem néztem szét tüzetesen.
Az idén konkrétan nem tervezünk nyaralást. Előfoglalásban semmiképp. Max. last minute-ban, de az sem valószínű, bár nagyon jó lenne. Más terveink vannak (építeni szeretnénk az alsóépületet - garázs, műhely), ezért nem valószínű, hogy jutnak anyagiak nyaralásra.
De azért olyan jó nézegetni a katalógusokat. Szerintem beszerzek párat...

Oldalmegjelenítési idő: 0.272 másodperc