Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 jan. 27 16:28 #4789

Újabb érdekességet találtam.
Keressétek a menüben!
Próbálgassátok bátran. Csúnyákat írni tilos, mert dá-dá lesz! :)

Tetszik!
Akkor pl. a születésnapi-névnapi köszöntőket ki lehetne rakni oda (a jövőben).
Apropó : ezen az új fórumkinézeten nem látom, hogy lenne olyan rovat, hogy születésnap. Nem mintha baj lenne...
:nyelvnyújtós:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 27 11:42 #4788

Újabb érdekességet találtam.
Keressétek a menüben!
Próbálgassátok bátran. Csúnyákat írni tilos, mert dá-dá lesz! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jan. 27 10:23 #4785

Balázs!
Nagyon szép munka.Grat.
De hogy tudok a fórumról visszalápni a weboldalra?
Vagy ki kell lépnem és vissza belépni?
Üdv:Robi

Megtaláltam!!!!!

Köszönöm. De nem az én érdemem. A Joomla és a phpbb fejlesztői találták ki a kódot. Én csak telepítettem. :)
Gondoltam, hogy nincs az annyira eldugva. De azért visszaállítottam, hogy a fórum új ablakban nyíljon meg.

Egyébként egy kis üröm az örömben, hogy a unkahelyemről nem tudok hozzászólni a fórumhoz. Gondolom valami scriptet tilt a rendszerünk. :(

Re: Általános 2010 jan. 26 06:27 #4779

Balázs!
Nagyon szép munka.Grat.
De hogy tudok a fórumról visszalápni a weboldalra?
Vagy ki kell lépnem és vissza belépni?
Üdv:Robi

Megtaláltam!!!!!

Re: Általános 2010 jan. 25 13:20 #4776

A partot Omisban homokosnak mondják, de nem olyan, mint Görögországban. :(
Inkább apró kavics, és majdnem fekete színű.

Re: Általános 2010 jan. 25 13:14 #4775

Balázs!
Igazad van . Egyetértünk, hogy a görögök kivételesen barátságos és kedves emberek .

Re: Általános 2010 jan. 25 13:12 #4773

Omisban voltunk mi is 2005-ben.
Én nem voltam elájulva. A hely szép, a szállás is jó volt, de ............
Sem a part, sem a kaja, sem az emberek nem olyanok, mint Görögországban. :(

Re: Általános 2010 jan. 25 13:08 #4771

Szia Honey!

Horvátországban,Split alatt kb 40 km-re.

Re: Általános 2010 jan. 25 13:05 #4770

Alig tudtam belépni! Csak sokadjára sikerült.
Ildi!
Hol is van ez az Omis-Pisak? Vehetném a fáradtságot, hogy utána nézzek, de így egyszerűbb:

Re: Általános 2010 jan. 25 12:56 #4768

Hű, meggyűlt a bajom ezzel az új formátummal,de itt vagyok !
Az idei úticél: Omis-Pisak .Ha valaki járt már arra szívesen veszem a beszámolóját.
Az a helyzet, hogy eddig még mindig, mindenhol nagyon jól éreztük magunkat és bármikor ,bárhová szívesen visszamennénk, de szeretünk felfedezni új tájakat,megismerni új embereket.
Most az állásunk: Görögország :3 x Horvátország:3x Olaszország :1x

Re: Általános 2010 jan. 25 09:53 #4763

Lefoglaltuk az idei nyaralásunkat,igaz pironkodva írom,hogy nem Thassos és nem Görögország,de azért nem telik úgy el nap,hogy ne olvasnék bele ebbe a fórumba,hiába a hely szelleme.

:?: Mi az idei cél??? :oops:

Re: Általános 2010 jan. 25 08:58 #4762

Remélem csak azért nincs gép közelben,Szekálmi ,mert nagyon sok munkája van és bőszen gyűjti a pénzt az idei nyaralásukra.
Tavaly nagyon segítőkész volt és rengeteg hasznos tanáccsal látott el az utazásunk előtt.
Lefoglaltuk az idei nyaralásunkat,igaz pironkodva írom,hogy nem Thassos és nem Görögország,de azért nem telik úgy el nap,hogy ne olvasnék bele ebbe a fórumba,hiába a hely szelleme.
Közületek ki utazik idén is Thassosra?
Várjuk Szekalmi vagy a nővére jelentkezését! (nyugtassatok meg,hogy minden rendben van !)

Üdv.Ildi

Re: Általános 2010 jan. 25 08:04 #4760

Szekalmit én is nagyon hiányolom. Többször írta, hogy nincs jól. remélem, hogy nem a betegsége tartja távol tőlünk.

Hétvége? Hát....volt esemény. Először is pénteken vettem egy Siemens mosigépet. A régi már nagyon leharcolt volt, így megérett a cserére. Szombaton disznóvágás. Na, nem az a hagyományos hurka-kolbászos (csak aféle light-os >>> csak a húsra mentünk, ami aztán a fagyóba került). Vasárnap meg az előző nap vonzata:pakolás, főzés, mosogatás és mosás! Jól szuperál az új gép. Még sosem volt előltöltős gépem, így én csak látványmosógépként emlegetem a kicsikét, mert még egyszer sem láttam, hogy mi történik a dobban mosás közben - eddig. A használati utasítás elég szűkszavú. Bizonyára azt hitte, aki írta, hogy mindenki úgy születik, tudja hogyan működik egy ilyen mosógép.
Hát én nem. De azért belejöttem :-)

Re: Általános 2010 jan. 24 22:42 #4759

Halihó!!!
Mindenki pihen?Avagy mit csináltok vasárnap?
Tud valaki valamit Szekelmiró?Nagyon régen nem jelentkezett!Vagy csak én nem láttam?

Ekkor jelentkezett be utoljára: 2009 dec. 22 17:41 kedd
Én nem tudom mi van vele. :(

Re: Általános 2010 jan. 24 20:01 #4758

Halihó!!!
Mindenki pihen?Avagy mit csináltok vasárnap?
Tud valaki valamit Szekelmiró?Nagyon régen nem jelentkezett!Vagy csak én nem láttam?

Re: Általános 2010 jan. 22 14:53 #4754

„Ha Ágnes hideg, engesztel Vince, hogy teljék a pince”.

Kis családom örömmel, bosszankodva mondta: Az idén nem viszed egy kicsit túlzásba?!
A Flouri neked jutott az áldozati kenyérből.
Mi szintén a közeli napokban ünneplünk, de nekünk nem sikerült fehár napot látni!

Aspró méra= fehér nap.
Fehér nap=tiszta nap= zűrös napok után, amikor a megoldás napja jön el.
De jelentheti a havas napot is. A hónak szintén örülnek, mert a hó a mezőgazdászok legszeretettebb csapadéka, mivel az lassan olvadva a földüregekbe megmarad. Ivóviz lesz belőle.

Verus ezekszeint, ha havas hideg napot hoztam haza is, meg ide is, akkor szüretek idején szép napok lesznek?!

Nagyon szépen köszönöm mindannyiotok köszöntését!
Igazából meg sem érdemlem, hogy én amikor ti ünnepeltek, még csak gép közelben sem vagyok. :oops:

Úgy legyen ! Nincs szebb, egy jó hosszú vénasszonyok nyaránál! :lol: :lol:

Re: Általános 2010 jan. 22 07:31 #4751

„Ha Ágnes hideg, engesztel Vince, hogy teljék a pince”.

Kis családom örömmel, bosszankodva mondta: Az idén nem viszed egy kicsit túlzásba?!
A Flouri neked jutott az áldozati kenyérből.
Mi szintén a közeli napokban ünneplünk, de nekünk nem sikerült fehár napot látni!

Aspró méra= fehér nap.
Fehér nap=tiszta nap= zűrös napok után, amikor a megoldás napja jön el.
De jelentheti a havas napot is. A hónak szintén örülnek, mert a hó a mezőgazdászok legszeretettebb csapadéka, mivel az lassan olvadva a földüregekbe megmarad. Ivóviz lesz belőle.

Verus ezekszeint, ha havas hideg napot hoztam haza is, meg ide is, akkor szüretek idején szép napok lesznek?!

Nagyon szépen köszönöm mindannyiotok köszöntését!
Igazából meg sem érdemlem, hogy én amikor ti ünnepeltek, még csak gép közelben sem vagyok. :oops:

Re: Általános 2010 jan. 21 23:14 #4748

Hasonlóan az előttem szólókhoz, kívánok Áginak én is nagyon boldog névnapot!

Re: Általános 2010 jan. 21 22:47 #4747

JANUÁR 21. - Ágnes napja

Egyes magyarlakta területeken ezen a napon a legények karácsonyfát díszítettek fel, s ezzel mentek a lányos házhoz, ahol verses Ágnes-köszöntőt mondtak. Máshol másféle Ágnes-napi hagyományok éltek, pl. a várandós asszonyok ezen a napon sós vízben mosdottak, hogy gyermekeik egészségesek legyenek.
Az ide kapcsolódó időjárásjóslás szerint: „Ha Ágnes hideg, engesztel Vince, hogy teljék a pince”.

Szent Ágnes (291 körül – 304 körül) szűz és vértanú, akit a Római Katolikus Egyház és az Görögkatolikus Egyház szentként tisztel. Tisztelete elterjedt az anglikán egyházban és a keleti ortodoxiában is, valamint az amerikai evangélikus egyházban. Előkelő római családból született. Szüzességi fogadalmat tett, és ezért visszautasította a prokonzul fiának házassági ajánlatát. A prefektus először tisztaságától akarta megfosztani a Circus Agonialis mellett. A ruháitól megfosztott Ágnest leomló haja megvédte, ezért máglyahalálra ítélték. Mivel onnan is sértetlenül került vissza, lefejezték 258 január 21-én.
Ő a szüzesség, kertészek, a leányok, jegyespárok, a nemi erőszak áldozatainak és a szüzeknek a védőszentje.

Ismert még Római Szent Ágnesként és Szent Inez néven. Ünnepnapja január 21., illetve január 28., amikor a születésnapjára emlékeznek. De ez utóbbit XXIII. János pápa törölte 1960-ban.
Templomok százai viselik Szent Ágnes nevét, többek között a két legismertebb templom (Sant'Agnese fuori le mura, Sant'Agnese in Agone) és egy anglikán katedrális Kiotóban. A művészetben báránnyal ábrázolják, minthogy neve hasonlít a latin agnus szóhoz, amelynek jelentése bárány. Az Ágnes név valójában a görög nőnemű hagn? (????) melléknévből ered, amely szűzieset, tisztát, szentet jelent.
[

Ez után a kicsit hosszúra nyúlt bevezetés után , Kedves Ági: Kívánok Neked, nagyon sok boldog névnapot ! Magunknak pedig -ha szabad ilyet- még sok türelmedet hozzánk! :)

Re: Általános 2010 jan. 21 20:59 #4746

Ági!

Boldog Névnapot Kívánok!

Re: Általános 2010 jan. 21 17:02 #4745

ÁGI!
NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

Re: Általános 2010 jan. 21 16:34 #4744

Ági!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Azt kívánom néked,utadon, Öröm egészség,békesség kisérjen.!!!! :szeret: :éljen: :legjobbakat:

Re: Általános 2010 jan. 21 11:29 #4734

Nagyon sok boldog szép napot kívánok az Ágneseknek! :martinis: Poharamat az egészségükre ürítem.

Re: Általános 2010 jan. 21 11:03 #4733

Ági !!!

Boldog Ágnes -napot!

Isten éltessen!

Nagyon köszönöm a kedvességetek!

Re: Általános 2010 jan. 21 10:51 #4732

Ági !!!

Boldog Ágnes -napot!

Isten éltessen!

Oldalmegjelenítési idő: 0.720 másodperc