Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 nov. 10 10:10 #10891

..........csak úgy megszólaltam: Menjünk el Thassosra.
..............

Hát igen...
Mert ott is otthon érezzük magunkat! :futyul: de tényleg.
Az ünneplésre meg akkor tényleg készülhettek... :wink2: :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 nov. 10 10:03 #10890

A héten valamelyik este csak úgy megszólaltam: Menjünk el Thassosra.
A férjem értetlenül nézett rám, hogy a híradó közben miként juthatott ez eszembe. Magam sem értem. De olyan hirtelen tört rám, hogy még végig gondolni sem érkeztem, már ki is mondtam.
Megértőn mosolygott... aztán óvatosan azt válaszolta.... valahogy csak megünnepeljük, ha leállamvizsgázol.... :D :D :D

ui: most már annyi minden motivál, hogy muszáj sikerülnie!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 nov. 10 08:30 #10889

Édes Istenem, nézem a webkamerán sugárzott Thassosi képeket hát ha most ott sétálhatnák a tenger parton semmi bajom sem volna!

Re: Általános 2012 nov. 10 07:44 #10888

Csatlakozva Ági írásához mindenkinek ajánlok három könyvet,Kurt Tepperwein. Mit árul el a betegséged Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve a betegség, és ha már nagy a baj Az orvostudomány a feje tetején, és ha mégis igaza van Hamer doktornak c.könyvet.

Re: Általános 2012 nov. 09 21:04 #10887

No mire jöttem rá megint...
Otthon halottak napjának nevezik.
Itt Mihály Arkangyalnak. Névnapjuk van: Angelos, Mihály, Angela, Mihaela, ÉS A TEMETŐ, AZAZ A HALOTTAK.
HOLTIG TANUL AZ EMBER.

És az orvosi témával kapcsolatos.
Minden betegség okozója a lélek. És az agyunk.
Az egészséges életmód mindig kell. De ez megint vitatott. Mert mondjuk hogy amit a szervezet megkíván,- s nem mindig egészséges dolgoz kíván, azt meg kell adni neki.
Az eredmény kivárása? Hát én nem tudom mit tennék. Az egyik, hogy hagyom magam nem beteggé tenni, és igen is jól vagyok, és nem járok orvoshoz, és nem mesélnek belém mindent. A másik, hogy azonnal végére járok, mert addig mig valami gyanú van, addig a tudatalatti, a felszín alatt dolgozik, és fellobbanja a tűzet.
Az egyenlet megoldása? Hagyd addig, míg azt nem látod, hogy belső zavaró tényezők vannak. Aludj el békés gondolatokkal. Reggel, ha ébredsz, még felkelés és a szemed kinyitása előtt gondold végig mit álmodtál. Ha az adott téma jön be és győtör, akkor ne várd ki az időt.
Tudom, hogy te nem hiszel az ilyen tipusú gyakorlatokba, , ennek ellenére kérlek, próbáld ki. Mert hiszem magadban is keresed a választ, hogy helyesen döntöttél e. Sokszor már csak a döntés tényeként nem eljutva a cselekvésig, pusztán a döntés hangos kimondása után, tudod mi a jó.
Ha a döntésed végeredményére a gyomrod görcsbeszorul, akkor nem jó.
Ha örömmel tölt el, hogy teszed majd a döntésed, akkor jól cselekszel.
Sikerült vajon a laikusok számára is megérteni, mit írtam most? Bazsi, érted mit szerettem volna mondani?

Re: Általános 2012 nov. 09 09:43 #10879

De jó!!!! :) Már 2 éve nem láttam ilyen papokat. Jövőre azért is meglátogatom őket.

Re: Általános 2012 nov. 08 22:17 #10878

Jó kedvet kívánok mindenkinek!

Ma mentünk el Pécsre, a temetőbe. Pécsváradon megálltunk tankolni és egyéb, ellentétes irányú folyamatokat elvégezni. A benzinkút mellett van egy vendéglő. Egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hogy csupa reverenda álldogál a parkolóban... aztán láttuk, hogy mind szakállas, tehát görögkeleti pap... Majd jövőre mi megyünk el hozzájuk ! :D

Re: Általános 2012 nov. 08 18:16 #10877

Mostanában gyakran felteszem magamnak a kérdést: milyen világban élünk ma? Persze ez majdhogy nem költői kérdés. Nagyon is tudom, és azt is , hogy mindennap meg kell vívnunk a kis harcainkat. Ezek sokfélék. Küzdeni, hogy legyen munkánk, legyen meg a napi betevő,be tudjam fizetni a soron következő csekkjeimet. :Épp a minap küldött az e-on egy fizetési felszólítás, hogy irgum-burgum fizessem be azonnal, mert különben behajtás, meg kikapcsolás lesz. 12 napos késés miatt. Dühös lettem.Mit képzelnek? De semmi baj, befizetem. És szerintem mindenki sorolhatná aktuális bajait. De mi lenne, ha lenne biztos munkám és lenne elég pénzem? Könnyebbség az anyagiak terén. De hiába van pénzem, jólétem, ha valami nem stimmel az egészségemmel.Én is álmodoztam a lottó ötösről régebben, ,de rá kellett jönnöm, ha kívánhatnék akkor egészséget kívánnék, mindenkinek. Szóval, kitartás mindenkinek.

Re: Általános 2012 nov. 08 17:20 #10876

Hajlandó adni 2 hónap türelmi időt, hogy addig eltüntessem magamtól a csomóimat.
Már egy ideje szedem a Béres cseppet, és napi 1000 milligramm C vitamint. Most majd szedek még mást is....
ÉN IS GYÓGYÍTOM MAGAMAT!![/quote]

Magad uram, ha szolgád nincs. :)
Sok sikert kívánok hozzá ! Nem lesz gond,ne csüggedj!
Mi ,két hónap keresgélés,sötétbe tapogatózás után, ma találtuk meg azt a helyet ,azt az orvost , hogy végre úgy érzem, egyenesbe kerültünk,talán kiderül végre mi is valójában a lányom betegsége. Ez a mai nap öröme,számunkra.

Mindenkinek, minden jót kívánok!

Re: Általános 2012 nov. 08 16:58 #10875

Jó volna már Balázstól is jó híreket hallani !

Hát azzal egyenlőre nem szolgálhatok. :(
Talán jövő héten, de arra is csak kicsi az esély.
Hétfőn bementem, kedden megdugtak, tegnap hazajöttem. A művelet nem volt jó, de ki lehetett bírni.
A mintavétel nem sikerült, mivel nem tudtak a nyirokcsomóból venni (nem találták) csak mellőle.
Azt mondta a doktornő, hogy 3-5 % az esélye annak, hogy abból sikerül 100%-ra megmondani, hogy szarkoidózisom van.
A doktornő azt mondta, hogy na nem sikerül kizárni az egyebeket, akkor ő vágni akar, hogy tudjon mintát venni. Én mondtam, hogy én meg nem szeretném.
Egyenlőre annyiban maradtunk, hogy megvárjuk a jövő hete és akkor döntünk. Hajlandó adni 2 hónap türelmi időt, hogy addig eltüntessem magamtól a csomóimat. Persze csak ha addig havonta röntgeneznek ellenőrzés céljából. Ő igazán nem akar sokat várni, mert ha belobban akkor szerinte csúnya dolgokat is tud művelni.
Kérdeztük, hogy tudunk-e valamit tenni. Erre azt mondta, hogy szedjek olyan vitaminokat, amit nem lehet túladagolni és egészséges életmód.
Már egy ideje szedem a Béres cseppet, és napi 1000 milligramm C vitamint. Most majd szedek még mást is....
ÉN IS GYÓGYÍTOM MAGAMAT!!

Re: Általános 2012 nov. 08 16:09 #10873

Sziasztok!

Nagyon sok szépet írtatok,könnyben úszik a szemem. :(
Köszönöm Nektek !
Nekünk is sok nehézségünk van ,tudtam eddig is, hogy nem vagyok egyedül és erőt adnak a soraitok. :)

Ági!

Látod ,megjöttél és felélénkült a fórum.Kellesz Nekünk, mint egy falat kenyér! :D

Jó volna már Balázstól is jó híreket hallani !

Re: Általános 2012 nov. 08 13:58 #10871

Marta, én sem viselkedem másként, amikor vele vagyok és vagyunk, senki nem sír, ugyanúgy viselkedünk, mint azelőtt és felidézzük a régi szép időket és nevetünk és beszélgetünk. Ez a természetes.
El kell tudni fogadni a nehézségeket, még ha fáj is, és igen, szeretni, szeretni mindig csak szeretni és szeretve élni!

Re: Általános 2012 nov. 08 12:47 #10870

Mjuditta!

Nagypapám leépülését és eltávozását (hónapokig magatehetetlen volt mielőtt elaludt) a mi családunk kicsit furcsán kezelte sok kívülálló számára.
Nálunk nem volt szabad sírni, még csak könnyezni sem! Hozzánk a belépő egy vicc vagy sztori volt, természetesen kizárólag olyan, amin csakis és kizárólag nevetni lehetett!
Összetoltunk 2 ágyat, hogy valaki mindig feküdhessen mellette ha épp úgy tartja kedve, ő már gyakorlatilag nem is érzékelte a külvilágot, de mi akkor is úgy éltünk és úgy viselkedtünk a mindennapjaiban, mint amikor makkegészség volt...Nevettünk,édesanya énekelt neki és szerettünk....Az orvosok naponta jártak hozzánk fájdalmat csillapítani és időről időre azt kérdezték (miután keresztbe húztuk többször azt a számításukat, hogy az adott nap az utolsó), hogy mit csinálunk mi a papával.....Semmit...szeretjük...szerettük, ahogy ő minket, nevetve, önfeledten a legnagyobb tragédiában is!!!!!

p.s.:
Azon az éjjel

Azon az éjjel
az órák összevissza vertek.
Azon az éjjel
holdfényben úsztak mind a kertek.
Azon az éjjel
kocsik robogtak a kapunk alatt.
Azon az éjjel
könnyben vergődtek a fülledt szavak.
Azon az éjjel
égett szobánkba gyertya, lámpa.
Azon az éjjel
féltünk a borzasztó homályba.
Azon az éjjel
arcunk ijedt volt, halavány.
Azon az éjjel
halt meg szegény, ősz nagyapám.

Azon a reggel
csupa rokon jött, sirató nép.
Azon a reggel
sürögtek az öreg mosónék.
Azon a reggel
kendővel kötötték fel gyönge állát.
Azon a reggel
lassan vezettek a földúlt szobán át.
Azon a reggel
rozsdás pénzt tettek kék szemére.
Azon a reggel
riadtan bámultam feléje.
Azon a reggel
csak hallgatott makacs ajakkal.
Azon a reggel
olyan volt, mint egy néma angyal.

Re: Általános 2012 nov. 08 12:32 #10869

Tudom, hogy vannak rajtunk kívül álló okok, amelyeket csak úgy tudunk elfogadni, ha az élethez kellően állunk hozzá.... és azt mindenki maga dönti el hogyan.

Ez nagyon nagy igazság, köszönöm, hogy leírtad. Ezt most tanulom én is.
Édesapám betegsége lassítható, de nem gyógyítható, mert az agyával van gond, így nem tudja gyógyítani magát.
Próbálok neki pozitív energiát adni, éreztetni a szeretetemet, mindent megtenni, de sajnos a leépülés folyamatos.
Most el kell fogadnom, hogy többet nem tehetek, mert a mai orvostudomány nem képes ezt visszafordítani csak lassítani.
Nagyon sok erőt ad a családom és a barátaim és ezek az írások is, amiket írtatok!
Mindenkinek sok erőt és sok-sok pozitív energiát kívánok!

Re: Általános 2012 nov. 08 11:20 #10867

Azt hiszem az élethez való hozzáállását oktatni kellene....

Szóval csak előre és bízva :)

Teljesen egyetértek veled.Én is a környezetemben sok leszálló ágat látok ( sőt nekem is vannak gondjaim), de hiszem azt, hogy képesek vagyunk magunkat gyógyítani is, hiszen képesek vagyunk megbetegíteni is önmagunkat. Nem csodáról beszélek. A lélek fontos, ahogyan a test is, a kettő nincs egymás nélkül. Meg kellett érnem a mostani életkoromat és persze tapasztalni sokat, hogy túllépjek bizonyos dolgokon, és felemeljen néhány történés. Tudom, hogy vannak rajtunk kívül álló okok, amelyeket csak úgy tudunk elfogadni, ha az élethez kellően állunk hozzá.... és azt mindenki maga dönti el hogyan.
Úgy gondolom az is jelent valamit, ha csak így távolról is törődünk egymással.

Re: Általános 2012 nov. 08 07:58 #10866

Kendőim még nincsenek, mert úgy érzem az véglegessé tenné a dolgot és mivel az agyam dolgozik a jó gondolatok termelésén, így bízom és hiszem, hogy minden jó lesz!!!!!

Egyébként egy 70 éves kolleganőm gyakorlatilag a húzóerő, aki örök életében a legrosszabb dolgokra is az mondta, hogy pont jó....
Daganatot diagnosztizáltak nála 1 éve ....erre is azt mondta, pont jó, hisz egész életében nem volt semmi baja (ez volt a pont jóra az indoka, mikor kérdeztük)...aggódtam, sírtam és átkozódtam érte....azt mondta Pipikém ez egy feladat, amit meg kell oldani!!! És megoldotta.... :D Megoperálták, kezelést kapott és legutóbbi vizsgálatainál azt mondták Neki, hogy minden rendben van Nála! !! :D
Azt hiszem az élethez való hozzáállását oktatni kellene....

Szóval csak előre és bízva :)

Re: Általános 2012 nov. 07 20:51 #10864

Ó, igazad van. Ahogy Kata írta, amibe nem halunk bele megerősítenek. És ezek apró lelkibajok, mik eltörpülnek egy nagyobb betegség előtt.
Igen én is imádom Pamag kis képecskéit. Engem is mindig megnevettetnek. És mindig fején találja a szöget.

Szép kendőid vannak? Vékony, pamut. Csodálatos kötési módok léteznek a hajra. Nem tudom tanítani, vagy mutatni, én magamtól jöttem rá kötési trükkökre. Néha a török nőket még csodálom, mert ők még rafináltabban trükköznek. Elegáns viselet. És megyünk a télbe. Hogy ne zavarjon a hajad, próbáld ki néha vidám, színes ruhádhoz illő kendőkkel öltöztetni magad. Ha bevállik, majd rájösz mily klassz a kendő viselet. Ha már túl leszel ezen a stádiumon, akkor is fogod használni. Én már egy két éve alig vásárolok ruhát. De kendőket minden évben veszek! Főleg ezeket a vékony fejkendőket.

Re: Általános 2012 nov. 07 20:02 #10862

Sziasztok!
Végre tudok írni! :D
Szerintem mindenhol van leszálló ág, de mivel semmi sem örök, így az után jönnie kell a felszállónak!!!!!!Ennek tükrében mindenkinek muszáj egy megadó fejbólintással elfogadnia a rosszat, majd rántani egyet a vállán , mosolyogni gyorsan !!!!! :D
Gyerekek! Én már bólintottam, rántottam és mosolygok...pedig még mindig mankóval járok, a hajam is hullik ki tudja miért (már alig van)....de!!!!Élek...a családom csodálatos, a barátaim és kollégáim páratlanok...és Magdika emailjei vagy az ámulatba ejt vagy rihegek- röhögök rajtuk....ez úton is , sokadjára is köszönet értük!!!!
Muszáj előre nézni és bízni!!!!

Re: Általános 2012 nov. 07 15:21 #10861

Ági!
Remélem rendeződik a helyzet nálad és majd jóra alakul minden. Küldöm a pozitív energiákat.
Örülök, hogy hallottam felőled.

Re: Általános 2012 nov. 07 10:44 #10856

V A N D A B A

Isten éltessen !

Re: Általános 2012 nov. 07 10:40 #10855

.........gomba. Keresgettem a szakkönyvbe, de nem tudtam beazonosítani. .........

Ott nincs gombaszakértő? vagy csak a városokban?

Re: Általános 2012 nov. 07 08:13 #10854

A legelőinken megjelent egy szürkés barna, alul fehér lemezes fehérszárú, lefelé hajló kalapú, ha nagyobb, akkor a kerek formából kissé hulámos formát vevő gomba. Keresgettem a szakkönyvbe, de nem tudtam beazonosítani. Gyanus volt, hogy ehető, így egy hatalmas kosárral szedtem. De nem mertem utána feldolgozni. Kiöntöttem a jószágokhoz. Egy óra alatt elpusztították. Azt tudtam, ha mérgező a gomba, akkor az állat nem eszi meg. Vajon milyen lehetett...

Re: Általános 2012 nov. 06 22:22 #10850

Olvasgattalak ám bennetek, de oly rossz passzban voltam, hogy élni nem volt kedvem. A Családi életünkben egy kis változások történtek, min elég nehezen teszem túl magam. Addig, míg a hajrá volt, addig elterelődött róla a figyelem, majd 3 éjszakára mentünk át, utána még egy hét vendégségünk volt, majd rám szakadt a depresszió. a fáradtság is hozzájárulhatott. Gondolom ti is vagytok úgy hogy minden ízetlen és akármibe kezdetek, semmi sem jó. Pamagék Bazsival segítettek hogy legalább itt feléledjek.
Az idő is vegyes. esténkét mindenki fűtöget egy kicsit, és szerencsére megjött az eső. Ilyen nyarunk nem volt még, hogy június első napjaitól október közepéig egy szem csapadékunk nem volt. Sok minden megsinylette.
A kerteket nem igazán tudjuk rendbe tenni, meg az olívázáson gondolkodik mindenki. Kezdjük a szüretet vagy nem. Későn jött meg az eső, a szemek nem fognak beérni. Zöld termést , rengeteget fogunk szedni. Roskadoznak a fák.
Valószinű a hétvége lesz hogy az egész sziget az ültetvényeken lesz.
Sok minden nem történt. ami talán érdekes lehet nektek, hogy emlékeztem nyáro beindítottuk a zumbát. Most hogy vége let a szezonnak, szerveződött egy falubeli zumba. eddig csak énekkar és tánckar volt, most heti két alkalommal a fél falu zumbázik. Nagy popos mamik. este a Trasanában 2 órahosszát. alig férnek be. Jó 60 tagot számlál a csapat. Van 10 Eurós tisztelet díj havonta. A férfiaink a nem aktívak. Ők hogy hol vannak míg a nők a Tarsanában? A jó ég tudja...
Igyekszem majd itt lenni, hátha ez segít rajtam.

Ja, és egy jó hír.Többen kérdeztétek a helyi népi zenénk cd felvétele. Sikerült megtalálnom. 5 Euróért árulják. Külön van egy általános. A Farsangi, és...még egy típus, mi nem jut most eszembe... Grigoritól,- az Aethrionból- kértem a nyárára többet is szerezzen be azoknak, kik szeretnének belőle.

Re: Általános 2012 okt. 31 23:33 #10848

Holnap Mindenszentek ünnepe, holnapután Halottak napja.
Emlékezünk a közülünk eltávozottakra.

Re: Általános 2012 okt. 31 09:36 #10847

Tegnap megjöttünk. :(
Szép volt, jó volt, kevés volt. :)
Bár ilyen tempóba elég. Mindhárom nap lejártuk a lábunkat....

Megpróbálok majd egy rövid beszámolót is összedobni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.311 másodperc