Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 szept. 30 20:53 #10758

Szia Kati! Túlkezelés pálinkával? :D Annak nem a részegség a szinonimája? :D De a betegséget biztosan elmulasztotta! :)

A visszatéréssel mi is igy vagyunk, mint Ti itt sokan. Görögországban sehová nem mentem még kétszer ugyanoda vissza, de jövőre ide muszáj! :) Thassoson annyi mindent nem láttunk még. Tele van szeretettel ez a kis sziget, egyszerűen elragadó. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 szept. 30 16:16 #10757

Szóval vissza kell térnünk.

Nem sokan térnek vissza úgy, hogy ide soha többet.......
Már csak az a kérdés, hogy: Mikor?

Ez így van. Mi már visszamentünk ODA.És tudom, hogy mást is látni kellene ,de... még egyszer, vagyis a nyáron muszáj Thassosra mennünk. Csak akkor nyugszik meg a lelkem, ha ez meglesz. Azután jöhet a többi kellemes úticél. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 szept. 30 16:12 #10756

ez most csak egy kis poén, de tulajdonképpen a pálinka kis mértékben gyógyszer

Kati, a pálinka makacs torokfájásos meghűlésnél nekem már sokszor bevált, anyukám mondja mindig, hogy kiégeti a bacikat belőlem. :)

:D :D :D :D Egyszer, régen túlkezeltem magam pálinkával..... Hát, már majdnem 20 éve volt, de élénkek az emlékek.

Re: Általános 2012 szept. 30 09:00 #10755

Szóval vissza kell térnünk.

Nem sokan térnek vissza úgy, hogy ide soha többet.......
Már csak az a kérdés, hogy: Mikor?

Re: Általános 2012 szept. 30 08:57 #10753

Sziasztok!

Már szept. 23-án visszaértünk, de hétfőtől már munka volt. Nem tudtunk bejelentkezni. Csodálatos napokat töltöttünk Thasssoson. Ági szuper volt. Mindenről tudott beszélni, bármit kérdezhettünk tőle, a válasza érdekes és teljes volt. Fájó szívvel jöttünk el.
Az időjárás kicsit kibabrált velünk, mert volt olyan nap amikor a napot sem láttuk, meg esett is, de végig meleg, sőt, néha nagyon meleg volt. Ideális kirándulóidő. Sokat túráztunk. Összeálltunk egy magyar párral, autót béreltünk és bejártuk a sziget egy részét. Csodálatos helyeken jártunk, uttalan utakon. Sokszor azt hittük, hogy a kis Fiat nem visz el minket, de kitartott.
Most már tudjuk, hogy két hét nagyon kevés ide és még vissza kell térnünk, hogy a további történelmi és egyéb látnivalókat meg tudjuk tekinteni. Kimaradt a hajókázás is. Szóval vissza kell térnünk.

Üdv. Mindenkinek:

Gabi

Re: Általános 2012 szept. 28 20:40 #10751

ez most csak egy kis poén, de tulajdonképpen a pálinka kis mértékben gyógyszer

Kati, a pálinka makacs torokfájásos meghűlésnél nekem már sokszor bevált, anyukám mondja mindig, hogy kiégeti a bacikat belőlem. :)

Re: Általános 2012 szept. 28 20:38 #10750

Sziasztok!
Mi újság Veletek? Hogy vagytok? Jönnek már a pozitiv energiák? :) Én még nem érzem annyira...:) Én is hiszek egyébként ebben a pozitiv gondolkodásban, nekem sokszor segitett már. Emellett minden probléma terén a gyógynövények áldásos hatásában bizom, rengeteg gyógyteát iszok.
Jövő héttől már úgy néz ki végleg lehűl a levegő, pedig annyira szoritottam, hogy legyen még jó hosszú a vénasszonyok nyara, és majd hátha annál később kell fűteni.:)

Kezdődik a náthás időszak, nem győzöm enni a gyümölcsöt, meg a c-vitamint. A környezetemben már rengetegen betegek, a munkahelyen pláne.
Hát itt az ősz, azt hiszem...(én amúgy is már érzem azt a jellegzetes ősz illatot, amit ugyan megmagyarázni nem tudok, de nagyon szeretem :))

Re: Általános 2012 szept. 27 15:47 #10749

Azt én is észrevettem, hogy mintha mindenkinél több lenne a negatív erő, már csak ha a környezetemet figyelem. De remélem, hogy nem tart sokáig, mindenki kikecmereg a bajából. És igenis fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, így a net hullámain keresztül is.
Ma például a páromnak okoztam örömet, mégpedig lebogyóztam végre a feketeszőlőt, amiből nálunk nem bort, hanem pálinkát készítünk. (ez most csak egy kis poén, de tulajdonképpen a pálinka kis mértékben gyógyszer).Édesapám 74 éves és esküszik a kőbányai sör jótékony hatására. Nos, idáig bevált...

Re: Általános 2012 szept. 27 15:22 #10748

Annyit írtam Nektek és eltűnt, ezért morciból nem írom újra :(
A nagy ölelés Nektek az azért jár :D

Re: Általános 2012 szept. 26 12:34 #10747

Sziasztok!

Ha már ennyi betegünk van, gondoltam ez a link is segíthet.
Nagyon fontos, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van, ezért csak a pozitív dolgokra gondoljatok.

www.astronet.hu/ezo-vilag/misztikus-tajak-es-zarandoklat/magikus-helyek-magyarorszagon-44138?p=1 - www.astronet.hu/ezo-vilag/miszti ... -44138?p=1

Gyógyulást mindenkinek!

Re: Általános 2012 szept. 25 20:22 #10746

Sziasztok!
Olvaslak ám Benneteket,attól, hogy csak ritkán jövök.
Sajnálattal hallom, hogy sok mindenkinek van zabszeme valami miatt. Egy ismerősöm nagyon sokat foglalkozik spirituális dolgokkal, és pont mostanság mondta, hogy ez az ősz (kb novemberig) tele van negativ energiával (elmagyarázta hogy miért, de képtelen voltam megjegyezni...valami holddal meg ilyenekkel kapcsolatos:)), ezért most kicsit lehangoltabbak vagyunk, és vonzzuk a problémákat.
De nem sokáig tart már ez! :)
Én csak az egyedüllét miatt szenvedek - másik Felem külföldön, de hát ez van, majd lesz jobb is! :)
Kivánok Mindenkinek kitartást, jobb kedved, közérzetet, mindent! A betegeknek gyógyulást (és főleg probléma-mentességet), Kiflicnek nagy gratuláció a csöppséghez, na és persze Katinak is az unokához! :)
Puszi Nektek!

Re: Általános 2012 szept. 25 19:32 #10745

Gratulálok az unokához!
Szerintem , szorítsunk egymásnak! Nehéz időket élünk néhányan,de hinni kell,kinek-kinek abban,amiben !!!
Örülök,hogy itt ilyen jó kis társaság jött össze! :)
Remélem jövő tavasszal az alatt a bizonyos diófa alatt ,(Meluséknál)már csak egy rossz emlék lesz ez az ősz,mindannyiunknak!

Mindenkinek minden jót kívánok!
Ildi

Re: Általános 2012 szept. 25 17:16 #10744

Remélem mindenkinek rendben lesz minden.Nagyon drukkolok. És hajrá iskolások!!
Augusztus végén megszületett a második unokánk (nekem csak fél unoka) egy kislány. Glória a neve, mint anyukájának. Az utolsó héten ráhozták a mamára a szívbajt, mert valamit látott az orvos a kicsi szíve körül. Ezért egy másik kórházban kellett szülnie. De, hála istennek minden rendben lett. 3,10 kg és 55 cm baba született.
Bíztatok mindenkit!

Re: Általános 2012 szept. 25 09:08 #10743

Balázs és Ildikó biztos minden rendben lesz !
A zabszem nekem is ott van,1.én megyek magzatvizvizsgálatra,nagyon tartok töle.Az októbert szeretném én is átugrani,csak a hónap végén kapom meg az eredményt,addig parázhatok rendesen,pedig most nagyon nem kellene!

Re: Általános 2012 szept. 25 08:57 #10742

Én fügebokornál ( mert nálunk inkább bokor, mint fa) azt rontottam el, hogy engedtem túl nagyra nőni. Jó pár évig szépen termett. Most viszont akkora, hogy körbe tudom venni kukoricaszárral, meg csemetéim is vannak, amelyeket tőről szaporítottam. És persze nagyon fontos, hogy mennyire védett helyre ültetjük.

Re: Általános 2012 szept. 25 06:50 #10738

Fügefásoknak.

Azt hallottam, hogy akár a mínusz 30 fokot is túl éli a füge, ha azonos módon teszitek a téli takargatását, mint a szőlőveszőét.
Mesélte egy vendégem, hogy neki minden évben kétszer van fügéje. A fajtát nem jegyeztem meg. Nagy termés,június eleje, szeptember eleje, és október vége november eleje. A Pontiosnak és Efi szomszédjának hátul a ház mögött van a fajtából. Itt 3 × terem, otthon 2 ×. Azt teszi vele, pedig, már vaskos ágai vannak, hogy bokornak hagyja, és a fagyok előtt középről szét hajtja és leföldeli, majd szalmával és kukoricával takarja le. A biztos fagyok után előszedi az élettelennek tűnő kopasz ágakat, és csodálatosan hajtanak mikor el jön az ideje.

Egy másik csoda, amit talán én is kipróbálok.
Egy mára elfelejtett növény, a galagonya. A jeep túrán hallottam egy nagyon idős nénitől a galagonya hasznosságáról. Meg is mutatta fent a hegyen, hogy nemcsak som erdeink hanem temérdek galagonya bokraink is vannak. És a most érkező csoporttól kaptam egy kis üvegcse galagonya lekvárt. Enyhén fanyar, becsukott szemmel ízlelgetve a birsalma lekvárt juttatja eszembe.
Csak semlegesebb ízben. Meglepett finomsága, mert épp a múlthéten láttam, hogy beértek a galagonyáink. Pirosan integetnek a zöld tájból. Holnap megyünk Bandikáékkal a hegyre, amikor is kifaggatom, hogyan készítette. Munkás dolog lehet, mert a törökmegy nagyságú bogyón vékonyka hús van. A többi mind mag. Egy kis üvegcsényi mennyiséghez legalább 1kg bogyó kellhet.
Tavasszal a virágját érdemes gyűjteni, és az még hasznosabb a levéllel teának. Csodaszer. Ez lesz a jövő év sláger gyűjtése a jeep túrán. Meg a kámfor növénykéje és a borsmenta. Ezeket is az idén tanultam meg, de már szezonjuk végi idő miatt a gyűjtésre lehetőség nem volt.

Re: Általános 2012 szept. 24 20:01 #10737

Balázs !
Akkor neked is sok szerencsét! Bízunk a legjobbakban,persze addig a zabszem ott van,tudom.
Nekem is, mert pénteken műtik a kisebbik lányom, már 1 hónapja beteg. :(
Jó volna ezt a következő 4-6 hetet átugrani!

Re: Általános 2012 szept. 24 14:41 #10736

Balázs, veled mizu?
Én meg ismét főiskolás lettem!!! Holnaptól 1 hét konzultáció!!! (azt hiszem eléggé elment az eszem, hogy megint iskolapadba ülök. Mintha nem lenne elég bajom :oops: )

Jól meg gondoltad az iskolapadot? Én azt mondtam mikor végeztem, hogy soha többet....... Persze azóta egy rövid OKJ-s tanfolyamra már beültem. :)

Egyébként velem semmi jó.
Ma voltam a szakrendelőben. Még egy röntgen. De azon is pont ua. látszik.
Jobb oldalon egy kb. tojás nagyságú fekete folt. Bal oldalon vele egyvonalban egy halványabb, de annak sem kellene ott lennie.
10.09-én 11:30-ra megyek Esztergomba (miért pont oda??? csak költői kérdés) CT vizsgálatra és majd kiderül, hogy mi az.
Az orvos addig nem mondott semmi konkrétumot, csak azt, hogy vagy egy ér, vagy egy nyirokcsomó. Egyenlőre annyit tudok, hogy a nyirokcsomó a rosszabb lehetőség.....

Re: Általános 2012 szept. 23 19:02 #10735

suvimárta, kitartást!
Sosem késő elkezdeni a leszokást. Az egészséged mellett gondolj arra is, hogy mennyi pénzt spóroltok meg, ha cigimentesek maradtok.
Remélem, a lábad hamarosan rendbe jön. Gondolom fizikoth és gyógytorna lesz majd a következő.

Balázs, veled mizu?

Én meg ismét főiskolás lettem!!! Holnaptól 1 hét konzultáció!!! (azt hiszem eléggé elment az eszem, hogy megint iskolapadba ülök. Mintha nem lenne elég bajom :oops: )

Re: Általános 2012 szept. 23 11:01 #10731

Sziasztok!

Nagy ölelés és puszi mindnekinek!
Vastalanul itthon, nem hajlik ugyan a lábam, de ma hason aludtam :lol: :lol:
Balázs mi újság Veled? (RTG)
Én se cigizek vagy 5 napja, de baromi ingerült vagyok Tőle, remélem elmúlik :D
Kitartás Katának, köszönet Melusnak a biztatásért.
Írjatok, írjatok, hogy élményezhessünk :D

Jobbulást kívánok neked. Cigi? Hát, ahhoz tényleg nagy kitartás kell. Én is abban bízom, hogy elmúlik ez a kínzó érzés.

Re: Általános 2012 szept. 23 09:19 #10730

Sziasztok!

Nagy ölelés és puszi mindnekinek!
Vastalanul itthon, nem hajlik ugyan a lábam, de ma hason aludtam :lol: :lol:
Balázs mi újság Veled? (RTG)
Én se cigizek vagy 5 napja, de baromi ingerült vagyok Tőle, remélem elmúlik :D
Kitartás Katának, köszönet Melusnak a biztatásért.
Írjatok, írjatok, hogy élményezhessünk :D

Re: Általános 2012 szept. 22 14:59 #10729

Bár Dézsé elég régen jelentkezett be, azért remélem, csak úgy azért bele-beleolvas a fórumba...

Boldog születésnapot!

Re: Általános 2012 szept. 21 08:45 #10728

Örülök, hogy sikerült a cigit letenni. Az alakodra vigyázz!
Mi is követhetnénk a példádat Efivel.

Igen, igen, igen! Le kell tenni a büdös bagót!
Gratulálok annak akinek sikerült, a többiek pedig vegyenek példát!!!!!

Köszi, bár elég nehéz megszabadulni ettől a szenvedélytől.Baromi nehéz.De... A cél: Görögország!!!!!!

Re: Általános 2012 szept. 21 08:42 #10727

...
Katám, a füge várt benneteket Efinél. ...

l.

Ha tudnád, mennyit gondoltam rátok. Nagyon szeretném azt a fügét, mert nálunk a tavasszal megint elfagyott, de most télen nem adom meg neki ezt az esélyt. Meghozattam a kukoricaszárat , amivel szépen betakargatom a fügebokromat. Sajnos, a dió is elfagyott. Így még baklavát is szűkösen készíthetek az idén.
luca JÓL van. Rendszeresen járnak kontrollra és idáig minden rendben. Már meg se ismernéd olyan nagy lány lett.
Üdvözlet mindenkinek, puszi Efiéknek is.

Re: Általános 2012 szept. 20 20:31 #10726

Örülök, hogy sikerült a cigit letenni. Az alakodra vigyázz!
Mi is követhetnénk a példádat Efivel.

Igen, igen, igen! Le kell tenni a büdös bagót!
Gratulálok annak akinek sikerült, a többiek pedig vegyenek példát!!!!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.320 másodperc