Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 aug. 24 10:58 #10631

Sziasztok!
Nagy ráérős időmben olvasgattam picit. Balázs a nyaralásunk alatt belinkelt nekem egy régi Ági-féle beszámolót, amit 2008 márciusában irt, azzal a céllal, hogy Alikibe való kirándulásunk előtt feltétlen olvassam el. Akkor csak felületesen belenéztem, most viszont végigolvastam. (ebből rá is kellett jönnöm, hogy mi Alikin sem láttunk mindent, úgyhogy jövőre be kell még iktatni :) )

A régészet, és az ókori kultúrák világa a szívem csücske. :) Csak hobbi szinten, de iszonyatosan érdekelnek ezek a dolgok.
És amit Ági irt ebben a régi bejegyzésben,nagyon felkeltette a figyelmemet. Az a bizonyos rejtélyes tv-műsor, és a hegy, aminek belsejében találtak sírokat, és mi ki tudja mit, valamint ugye Nagy Sándor sirja is emlitésre került.
Ez már 5 éve volt. Vajon erről lehet többet tudni mostanság?

Hátha még mást is érdekel a téma.

Köszi Balázs, hogy belinkelted ezt a blog-részt, különben sosem olvastam volna el, pedig nagyon érdekes az egész írás!
Lehet, hogy csak magamban beszélgettem itt, de a cikk hatására muszáj volt kiirnom magamból. :)

Na, közben rákerestem, s még itt az oldalon is van egy későbbi cikk róla, szóval még olvasgatok és olvasgatok...és okosodom. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 aug. 24 10:15 #10630

Köszi Pamag! :D

Ez életem első netes fotóalbuma, szóval ünnepelni kell! :D :pohárköszöntő:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 aug. 24 10:11 #10629

..............................

Mos be kell hogy tegyem még egyszer, mert megváltozott a link:
picasaweb.google.com/107563799473402597623/ThassosAzElbuvoloSziget2012Augusztus-https://picasaweb.google.com/1075637994 ... 2Augusztus

............................

:D

Akkor ezt a címet betettem a helyére.
Messinia fotóalbuma megtekinthető a honlapon a Linkek illetve a Fotóalbumok között - Tagjaink fotóalbumai a világhálón
:fotó:

Re: Általános 2012 aug. 24 09:24 #10628

Végre sikerült! :)
Melus segitségével átmásoltam a képeket egy másik albumba, aminek már van rendes neve. :)
Köszi Melinda! :)

Mos be kell hogy tegyem még egyszer, mert megváltozott a link:
picasaweb.google.com/107563799473402597623/ThassosAzElbuvoloSziget2012Augusztus-https://picasaweb.google.com/1075637994 ... 2Augusztus

Szép napot Mindenkinek! :integet:

Re: Általános 2012 aug. 23 20:38 #10627

Sziasztok!
Ma már munka volt, nem volt időm foglalkozni a képekkel. :)
Melus, hiába megyek rá a képre, az album cime mező még mindig szürke.
Ha más nem igy marad főalbumként. :) És tök jó, már 25-en látták! :)

Próbálom minél hamarabb összehozni majd beszámolót is...:)

Re: Általános 2012 aug. 22 22:56 #10626

... első sor ahová a cimet kell beirni, nekem az be van szürkülve, nem engedi átirni, nem tudom miért.

Ahá, most már értem... azt hiszem :wink:
Először kattints egy képre, és akkor élni fognak a kis ablakok is. :wink:

Re: Általános 2012 aug. 22 22:09 #10625

Őszintén szólva nem találom, mi működhet félre a Picasán.
Nekem a google.hu a kezdőlapom, azon a menüpontok között van olyan, hogy Fényképek. Onnan szoktam megnyitni. Időnként újra be kell jelentkezni... lehet ugyan, hogy szabályos időközönként dob ki, de ezt még sose tudtam megfigyelni.
Amikor pár éve megcsináltam az albumot illetve talán a galéria a jó kifejezés? és az egyes kupac képek az albumok? (amit évente újabb adaggal bővítettem, mostanra már be is telt), nem emlékszem, hogy hogyan csináltam. Csak arra emlékszem, hogy a mezítlábas változattal töltögettem föl a képeket, ötöt egyszerre... mert nem akartam az akkor zsúfolt számítógépemet megterhelni egy egész Picasa programmal. De lehet, hogy az nem is úgy működött vagy működött volna... Most meg már javítottak rajta.
De amikor én csináltam, akkor felhasználónévvel készült és azóta is a picasaweb.google.com/ után az én galériámnál a felhasználónév jelenik meg. Most meg a mostani albumoknál, amiket készítetek, egy végtelen hosszú szám van. És ezen nem igazodok el...
Annyiban igaza van Balázsnak, hogy a műveletek menüpont csak bejelentkezve látszik. Ha én a magam albumának a címét akarom megváltoztatni, simán engedi.

Na mindegy...
Messinia képei szívet melengetőek, és az is, hogy jól érezték magukat!

Re: Általános 2012 aug. 22 18:48 #10624

Messi,nagyon jók a képeid :) Én is Alikin fényképeztem a legtöbbet :) Ti miért nem vagytok rajta egyik képen sem? :wink:

Kiflic, köszi! :)
Nem szeretem igazán a neten össze-vissza mutogatni magunkat, ezért azokat a képeket kiszedtem. :)
Hát Alikin én teljesen el voltam ájulva, csak kattogtattam a gépet percenként. :)
Ja, és annyira bejött az Ifigénia, hogy legközelebb sem mennénk máshová! :)

Re: Általános 2012 aug. 22 18:46 #10623

Pamag, be vagyok jelentkezve, mert kiirja fent, hogy Messinia. :)
Szóval nem tudom...lehet, hogy át kellene pakolnom egy másik albumba, de az sem tűnik túl egyszerűnek.
Egyelőre hagyom, aztán majd meglátom mi lesz vele. :) Legfeljebb marad főalbum. :)

Re: Általános 2012 aug. 22 17:43 #10622

Messi,nagyon jók a képeid :) Én is Alikin fényképeztem a legtöbbet :) Ti miért nem vagytok rajta egyik képen sem? :wink:

Re: Általános 2012 aug. 22 16:46 #10621

Be vagy jelentkezve? mármint oda.

Szerintem igen, mert különben nincs Műveletek gomb.

Re: Általános 2012 aug. 22 16:45 #10620

Balázs, azt a műveletes részt már néztem, de ahogy beadja a beállitásokat, első sor ahová a cimet kell beirni, nekem az be van szürkülve, nem engedi átirni, nem tudom miért.

Hát akkor passz. :(
Nekem ott engedi beírni a címet....

pamag! Neked hogy működik a picasa?

Re: Általános 2012 aug. 22 16:42 #10619

..............nekem az be van szürkülve, nem engedi átirni, nem tudom miért.

Be vagy jelentkezve? mármint oda.

Re: Általános 2012 aug. 22 16:39 #10618

Sziasztok!
Pamag, köszi a dicséretet, de én mint amatőr fotós fényképeztem mindent, olyan normál hétköznapi képek lettek. :) Na jó, van egy-kettő ami festményre illő, de az nem miattam van, hanem mert gyönyörű a táj. :)
A héten megpróbálok összehozni egy beszámolót is, de holnap már mennem kell dolgozni, nem tudom hogy lesz rá időm.

Balázs, azt a műveletes részt már néztem, de ahogy beadja a beállitásokat, első sor ahová a cimet kell beirni, nekem az be van szürkülve, nem engedi átirni, nem tudom miért.

Re: Általános 2012 aug. 22 16:33 #10617

Nem tudom, miért a főalbumba tesz. Mindegy bele kell lépnetek. :)

És azt sem tudom, hogy a főalbum nevet hogyan lehetne átirni mondjuk Thassosra?:)
Már mindenhogy próbálkoztam, de nem megy, nem ezt a nevet akartam neki, hogy főalbum. :D

Köszönjük a képeket!

Átnevezés:
Belépsz az albumba.
Lesz egy olyan, hogy Műveletek.
Itt a lenyíló menüből kiválasztod az Album tulajdonságai-t.
Ezt kitöltöd és mented.

Re: Általános 2012 aug. 22 15:58 #10616

Sziasztok! :)
Megjöttem végre ide is. ....................

Na végre :!: :lol: :lol: :lol:
Csakhogy idetaláltál! :lol:

Jó olvasni! És gyönyörűek a képeid!
Ha esetleg írnál egy kis rövidke beszámolót is ... :D ... hiába tudunk mindent, mert egyrészt nem tudunk mindent, másrészt Te hogy élted meg az élményeidet :D

Re: Általános 2012 aug. 22 14:49 #10615

Nem tudom, miért a főalbumba tesz. Mindegy bele kell lépnetek. :)

És azt sem tudom, hogy a főalbum nevet hogyan lehetne átirni mondjuk Thassosra?:)
Már mindenhogy próbálkoztam, de nem megy, nem ezt a nevet akartam neki, hogy főalbum. :D

Re: Általános 2012 aug. 22 14:47 #10614

picasaweb.google.com/107563799473402597623-https://picasaweb.google.com/107563799473402597623

Így remélem jó lesz. :)
Nem vagyok egy profi fotós, szóval igy nézzétek a képeket! :)

Re: Általános 2012 aug. 22 14:14 #10613

Messinia!
Csakhogy ide is írtál egy kicsit. :D
A hellaszon már mindent elolvastam.

Örülök, hogy tetszett minden. Akkor Te is :Thassos-fan: lettél :?: :?: :örül: :örül:

Picasa-t úgy tudod idelinkelni, hogy:
- a jobb felső sarokban rákattintasz a beállítások ikonra
- a megjelenő új oldalon az Az Ön galériájának URL-címe: utáni linket idemásolod.
- ha nem nyilvános a galériád, akkor a Nem nyilvános galéria URL-címe: linket kell idemásolni.

Remélem sikerült segíteni. :)

Re: Általános 2012 aug. 22 14:01 #10612

Józsi!
Boldog 2*4-et!!! :)
Isten éltessen sokáig!

Re: Általános 2012 aug. 22 13:41 #10611

Sziasztok! :)
Megjöttem végre ide is. Két napja a fotók feltöltésével kinlódok. :) Már bent vannak a picasa albumban, ha valaki megmondja hogy kell ide felrakni, akkor máris hozom őket. :)

Na szóval: Thassos lenyűgözött teljesen, beleszerettem! :) Nem jártunk sok helyen, bevallom kicsit lusták voltunk, de megnéztük a Márványpartot, voltunk Alikin, Limenasban többször is, Panagiaban, és a Paradise beachen.
Ebből engem a legjobban Aliki érdekelt, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeimet, mert csodálatos. Egyesek más tudhatják rólam, hogy imádom az ókori kultúrát, egy oszlopért képes vagyok kilométereket menni:), szóval Aliki pont nekem való volt. Ráadásul a kedvenc kombinációm a rom+tenger, tehát igazán otthon éreztem itt magam. Csodaszép itt a táj, rendben vannak tartva az ókori emlékek, és a tenger is hihetetlen szinekben pompázik. De minek is ezt mondani, hiszen ezt itt már sokan tudják. :)

Limenas kissé csalódás volt a romok szempontjából, nem gondozzák, sok helyen nyakig érő fű, mikor ott jártunk az agorán is épp akkor nyirta pár jóképű fiatalember a füvet, gondolom az ottani köszi-s dolgozók. :) Volt olyan is, ahol szinte már ráépitették a házat a régi falmaradványokra, vagy éppen alig lehetett őket megtalálni a nagy dzsuvában. Sőt, ahogy Balázs irta, sokszor hiába van kitáblázva, hogy arra ez meg ez van,még véletlenül sem találtunk arra semmit.

A Golden beach nekem nagyon tetszik, hiába a nagy tömeg, én jól éreztem magam. :) Csak a centrum partszakaszon voltunk, ott fürödtünk minden nap, a többi részét csak megnéztük. Nekünk jó volt ez is,ráadásul ugye közel is van az Ifigéniához. :) Az Ifigénia hegyi egy nagyon otthonos, tiszta, egyszerű, családias apartman, mi nagyon meg voltunk ezzel is elégedve, és Efi egy tündér. :)A hegyi jelzőt főleg az egész napos strandolás után éreztük meg, mikor teljesen kiszivott minket a nap és úgy kellett felfelé baktatni, de legalább ledolgoztuk amit megettünk. :)
A kedvenc éttermünk egyértelműen a Koralli lett, nagyon szimpatikus, hogy még a gyerekek is besegitenek a kiszolgálásban. Végre itt sikerült megkóstolnom a tenger gyümölcseit is, vegyes érzelmekkel. :) Egyszer ettem egy muszakát - hogy valami igazán hely ízt is egyek - a Gatosban, de az nagyon nem jött be, izetlen volt.

És itt szeretném megköszönni Pamagnak a rengeteg segitséget, nélküle még az apartmanunkat sem találtuk volna meg, kb 5-ször mentünk el a feljáró előtt. :) Az út közepén vettem elő a laptopot, és néztem meg az Pamag által irt és lementett útleirást, és igy hipp-hopp meglett az a fránya út. :)
És Áginak is köszönök mindent, ilyen rendkivüli pozitiv személyiséggel nagyon ritkán találkozik az ember!

Ja, és úgy néz ki, hogy a jövő évi úticélunk is megvan...:) Nagy valószinűséggel visszatérünk a szigetre, mert ennyi nem volt elég belőle!
Bocsánatot kérek, hogy későn irtam ide, de már igérem jövögetek többször is! Bár mesélni nem tudom mit lehet Nektek, mikor Ti már mindent tudtok! :)

Re: Általános 2012 aug. 22 10:30 #10610

JOZSI !

Isten éltessen!

Köszönöm szépen!

Re: Általános 2012 aug. 22 09:53 #10609

JOZSI !

Isten éltessen!

Re: Általános 2012 aug. 20 19:15 #10605

Igyekszem,bár nem rajtam múlik.

Re: Általános 2012 aug. 20 18:54 #10604

......... sajnos elég vacakul vagyok mostanában,de ha elmúlik,majd leirom hol jártunk :) ..............

:cry:
Remélem, hamar rendbe jössz!
És beszámolsz! :D

Oldalmegjelenítési idő: 0.367 másodperc