Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 dec. 23 18:06 #11068

Boldog névnapot a Viktóriáknak!!

Mindenkinek nagyon boldog,békés ünnepeket!Sok pihenést,jó egészséget,mindenki töltse az ünnepet azokkal,akiket a legjobban szeret! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 dec. 23 17:18 #11067

Köszönöm a Viktóriák, és magam nevében. Jól esik ez a figyelmesség. Tegnap este volt az ünnepi vacsora, ugyanis két Viktória is van a családban, sajnos édesanyám már nem ünnepelhette velünk a névnapját. Egyszóval mindig nagy nap, az András nap mellett, mert abból is van, kettő. ?
A vacsora finomra sikerült, legalábbis fogyott. :D Gombás csirkemell leveles tésztába. /Gizi receptje/ Köret, francia saláta. Almás pite volt a sütemény.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kivánok ezzel a nagyon szép filmbetét dallal.

-

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 dec. 23 15:35 #11066

Sziasztok!
Köszönöm a köszöntést! :)
Magdikának pedig azt, hogy újra bejön az oldal!

Szeretnék én is minden kedves Fórumozónak és Thassos-rajongónak, nagyon békés, boldog, örömteli ünnepeket kívánni!

(nekem még mindig ez a kedvenc karácsonyi versem...)

Juhász Gyula:
Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Re: Általános 2012 dec. 23 14:04 #11065

-
... ture=share

Egészséget,szeretetet,békességet,boldogságot kívánok Nektek Karácsonyra (is) !!!

Re: Általános 2012 dec. 23 12:04 #11064

Most már kint is szép fehér hóesés van :D
(szerencsére nekünk nem kell havat takarítani)
A kertes részeken biztos megmarad szép fehér karácsonynak.

Itt is esik. Ami nem lenne baj, ha nem olvadna el. De állítólag el fog. És akkor sár lesz helyette. :evil:
Ami a lehető legrosszabb kilátás karácsonyra...

Re: Általános 2012 dec. 23 12:00 #11063

Igen, igen, köszöntsük a Viktóriákat! :wink:

Re: Általános 2012 dec. 23 11:06 #11062

Áldott, békés, szeretettel teli ünnepet kívánok mindenkinek!

[img]http://www.gyermekversek_es_mondokak.abbcenter.com/weboldal/gyermekversek_es_mondokak/cikkek/karacsony32.gif[/img]

Mészöly József: Karácsony

Csillagfény a fenyőágon,
Itt van újra a Karácsony.

Bíztatja a fáradt lelket,
S ácsolja a békességet.

Gyönge fénye úgy világít,
Távolról is hazaszólít.

Áhítattal zsong az ének,
Mindannyiunk kisdedének.

Velünk van Ő szívmelegben,
S egymást óvó szeretetben.

Re: Általános 2012 dec. 23 10:58 #11061

Most már kint is szép fehér hóesés van :D
(szerencsére nekünk nem kell havat takarítani)

A kertes részeken biztos megmarad szép fehér karácsonynak.

Most meg vidáman köszönti a Viktóriákat!

Boldog névnapot!

Re: Általános 2012 dec. 23 10:51 #11060

Wass Albert:
Karácsonyi versek II.

Elindul újra a mese!
Fényt porzik gyémánt szekere!
Minden csillag egy kereke!
Ezeregy angyal száll vele!
Jön, emberek, jön, jön az égből
Isten szekerén a mese!

Karácsony készűl, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek ujra gyermekek
hogy emberek lehessetek!

Vigyázzatok! Ez a mese
már nem is egészen mese.
Belőle az Isten szeme
tekint a földre lefele.
Vigyázzatok hát emberek,
Titeket keres a szeme!

Olyan jó néha angyalt lesni
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megferedni
s mesék tavában mélyen, mélyen
ezt a világot elfeledni.

Mert rút a világ, fekete.
Vak gyűlölettől fekete.
Vak, mint az emberek szeme:
az égig sem látnak vele.
Pedig az égből lefele
porzik már Isten szekere!

Minden csillag egy kereke,
ezeregy angyal száll vele,
az Isten maga száll vele
és csillagtükröt nyujt felénk,
mesetükröt, a keze.

Szent tükrébe végre egyszer
Pillantsatok tiszta szemmel,
tiszta szemmel, Istenszemmel
milyen szép is minden ember!
Minden ember szépségtenger
s mint a tenger csillagszemmel
telve vagytok szeretettel…!

Tagadjátok…? Restellitek…?
Elfordulnak fejeitek…?
Megvakultak szemeitek…?
Szépségteket, jóságtokat
nem érzitek, nem hiszitek…?
Csillaggyertyák fénye mellett
Isten elé nem viszitek…?

Akkor bizony rútak vagytok,
szégenyek és vakok vagytok,
ha szépek lenni nem akartok.
De még így is, szegényen is,
rútan, vakon, mégis, mégis
Isten gyermekei vagytok!

Rátok süti fényes szemét,
elindítja fényszekerét,
jó emberek játékszerét.
Milyen kár, hogy áldó kezét
nem érzitek, nem nézitek
s nem hiszitek már a mesét.

A rút világnak gondja van,
minden embernek gondja van,
a sok angyalnak mind gondja van
s az Istennek is gondja van,
mert mindenekre gondja van.
S így múlik el a szép s a jó
az ember mellől, nyomtalan.

1946

Re: Általános 2012 dec. 21 19:46 #11059

Olyan szép karácsonyi hóesést varázsolt Balázsunk a címlapra :D

:)
Pedig ha tudnád, hogy én is meglepődtem.
Még tavaly állítottam be a dátumokat és a számítógép nem buta, ő nem felejt. Csak teszi a dolgát. :)

Én is azt hittem, te tetted. E, mégis csak te... :D

Re: Általános 2012 dec. 21 17:19 #11057

:)
Pedig ha tudnád, hogy én is meglepődtem.
Még tavaly állítottam be a dátumokat és a számítógép nem buta, ő nem felejt. Csak teszi a dolgát. :)

Re: Általános 2012 dec. 21 13:31 #11056

Kisborsikata!

Az én problémám is az, hogy finom :wink:
Én itthon várom a világ végét torkig nasival. A párom meg a Rudas gőzében...( gondolom uszonyt növeszt, ha özönvíz próbálna elpusztítani bennünket) :D

Re: Általános 2012 dec. 21 11:46 #11055

Ölembe vettem a mézeskalácsos dobozt,viszem be a kalóriát, hátha mégis ....nehogy elgyengülve érjen a világvége :lol: :lol:

Este átjöttek a nővéremék és ettünk mi is mézeskalácskalórákat.Finom!!!!

Re: Általános 2012 dec. 21 11:44 #11054

Én is észrevettem ám! :D

Re: Általános 2012 dec. 21 11:06 #11053

Ölembe vettem a mézeskalácsos dobozt,viszem be a kalóriát, hátha mégis ....nehogy elgyengülve érjen a világvége :lol: :lol:

Re: Általános 2012 dec. 21 10:13 #11052

Re: Általános 2012 dec. 21 10:12 #11051

Kellemes világvégét! :lol: :lol: :lol:

Re: Általános 2012 dec. 20 21:00 #11050

Kivánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és BUÉK!
Nem feledni, a nevetés a legjobb orvosság :D :D :D

-

Re: Általános 2012 dec. 20 14:27 #11049

<!-- ia0 -->karácsony.jpg<!-- ia0 -->[attachment=0]Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.

Re: Általános 2012 dec. 20 14:13 #11048

Már csak négy nap karácsonyig. De jó! Minden napra akad valami kedves tennivaló. Először fahéjas virágok, majd a mézes figurák életrekelése, és tegnap még jó nagy adag baklava. Barátaim szeretettel várják, hogy landoljak náluk ezzel a finomsággal. Szombaton lesz egy kis disznótor, kicsi a disznó, de édesapám hajthatatlan. A lányainak ( 4) kedveskedni szeretne. Ám legyen. Cserébe elvittem nekik a kis fenyőfát, amit szépen felöltöztetnek majd.Na és a felejthetetlen hordós káposzta, amiből a töltött káposztát főzöm, szintén apukámat dícséri. A hó elolvadt,de nem baj hull majd még.Várom, hogy a feldíszített fa és a kis kandalló elött üldögéljek kis családommal, szeretetben. Szeretném, ha mindenütt jelen lenne a békesség és a nyugalom. Nem muszáj idegbajosnak lennünk karácsony előtt. Nem mindig volt ez így nálam sem, de idővel más és más dolgok lesznek fontosak.
Az én barátnőm Ági.minden 24-én sietve, szinte futva beállít az isteni fonott kalácskoszorúval és a mákos guba újragondolt változatával. Pedig tudom, hogy ezer dolga van neki is. Most, hogy a lovak is megérkeztek hozzájuk még több a tennivaló. De , én akkor is szeretettel gondolok majd rá, ha az idén nem hoz.
Kívánok mindenkinek további kellemes készülődést.

Re: Általános 2012 dec. 20 08:58 #11047

Ági!
Hahó! Látom leesett a hó! Hó fedi az Ypsariot, de jó Nektek!

Re: Általános 2012 dec. 19 15:16 #11046

Magányosan kaptatok a szűk meredek ösvényen. Körülöttem egekbe nyúló, méltóságteljes. Fenyők lehelik friss ózondús leheletüket az ezer méter körüli magasságban. Még 800 métert kell felkapaszkodnom.
Az erdő csendje vesz körül. Az erdő csendje, amely a figyelő fülnek az élet zajaival terhes. Szorgos méhek gyűjtik a nektárral telt virágok ajándékát. Rigó füttyent a karcsú fenyők csúcsán, fakopács kopogtatja a kérget megbújó lárvák után. Gerle költi tojásait a susogó szélben ringatózó faágon, éber álomba ringatja a lágy szellő. Kiváncsi szarkák lebbennek át a tisztás felett, unottan tekintve le a mélán legelésző őzcsapatra.
Pár napos gida bőszen döfködi az anyja tőgyét, mohón habzsolja az éltető kicsurranó tejet. Csodálatos békéje a természetnek.
Aztán hirtelen monoton zúgás hallik a távolból. Az őzbak hegyes fülekkel figyel, veszélyt szimatol a levegőben. A kanyargó hegyi ösvényen üvöltő motorok tünnek fel.
Riadtan menekül, az őzcsapat. A rémült őzsuta elfelejtkezik gidájáról, menti az éltét. Lehet soha nem talál rá többet, a kis tehetetlen állat ott veszik éhen a rengetegben.
Koppanva hull a földre, a gerletojás, ahogy a riadalmában felrebbent kotló kilökte a fészkéből. Menekülve bújik odújába a mókus.
Két lábra ágaskodik a bocsait féltő, hatalmas medve. Lendül a borotvaéles karom.
Vérző emberi test repül le a száguldó bőgő motorról

Re: Általános 2012 dec. 19 09:56 #11045

Nagyon sok kedves levelet kapok mostanság. Jönnek a köszöntések kis szösszenetnyi emlékekkel.
Boldog vagyok, hogy e szép napokon itt vagytok velem magányos szigetünkön.
Nagyszerű érzés tudni azt, hogy e csöndes kis szigetünk mily mély nyomott hagy mindenkiben.
Egy két levél részletre itt válaszolnék.
Elhangzott hogy a Webkamera nem mindig működik.
Hmmm...
Sok minden nem működik ilyen időjárási körülmények közt. Nagyon szélsőséges szelek voltak, vannak. Sokszor van áramkimaradásunk. Tv csatornák alig működnek. ( Én szerencsés vagyok. 2 éve Keramoti térségéig bevezették a műholdas vételt. Egyenlőre a határrészek vannak az országos hálózatra kiépítve. Díjtalanul nézhetik ott az állami, kereskedelmi és helyi csatornákat. Egy két éven belül a teljes országra kiterjedve fog ez élni. De egyenlőre csak határszéleken működik a hálózat. Mi felfigyeltünk arra, hogy Potámia felső része, ott ahol mi lakunk, Keramoti árnyékába esik. Igy Tv készüléket cseréltünk, miben beépített szatelit vevő van. Így zavartalan a Tv nézésünk.) Akik nem tudtak készüléket cserélni, ill. nem esnek bele a kiépített hálózatba, azok mondhatom egy hónapja vegetálnak a kikapcsolódásból.
Zavar van a telefon vonalakban is ilyen viharos időkben. Otthon ezeket tragikusan élnétek át. Mi boldogan feledkezünk bele egymás társaságába, és nem hiányzik részünkre a telefon és a Tv sem. Az áram miatt morgunk, de szerencsére nem sokat maradunk anélkül.

Idén láttuk azt is először, hogy Mariest elhagyva kint van a tábla, hogy tilos quaddal, kismotorral felmenni a tóhoz.
Nem tudom kitehette ezt ki. Csak találgatok. Maguk a bérbeadók???...Talán. Erről vegyes érzelmeim vannak. Személyautóval való közlekedést ott úgy érzem, mintha tűsarkú cipőben közlekedne valaki a hegyen. A motort teljesen jónak érzem. A malac, ahogy mi mondjuk ezeket a homokfutókat, valóban veszélyes lehet kanyarokban. Életveszélyes. De hogy táblát tettek ki, ez azért meglep. Én magam nem fedeztem fel a táblát. Nem gondolnám hivatalosnak.

A sár... Az idén olívázás után kitaláltam egy szabadalmat. Elefántot beszerezni lenne jó. Trágyáz. Leszedi a vadhajtásokat. Teherhordás. És ami most a legfontosabb: terepbe sem kell tenni... :D

Re: Általános 2012 dec. 18 16:57 #11039

Mindenki készülődik az ünnepekre.
Én is.
No, egy hírt mégis mondok.
A nyári melegben mikor több viz fogy, többen panaszkodtak a kicsi víznyomásra a szállásokon.
Úgy néz ki, megoldódik ez a gondunk.
Eddig csak az Ypszárióról jövő forrásvíz hasznosítása történt a falu és az üdülő öblünk vízellátására. A folyónk vize már nem volt elegendő az utolsó 5 évben megsokszorozódott nyaralóházak és vendégei ellátására. A faluban időnként napközben el is zárták a vizet, hogy az üdülőknek elegendő legyen.
Ahogy a Metoxi kolostortól jövünk a falu felé az aszfaltúton egy nagy kanyarban van egy tér. A közelében volt valamikor egy patakocska. Már nem él. ott lefúrtak és rengeteg vizet találtak. Onnan kezdődött egy vizet szállító csatornázás. A Jota , az Aethrion, Hepih market vonalában kezdődött, és már eljutottak a Mária stúdiónkig a vízelvezetésbe. Ez tehát pótlólagos víz lesz mindenki számára.
most kegyetlen körülmények vannak, mert aszfalt feltúrás- sár mindenfelé. Októberben kezdtek a munkálatokhoz. Azóta minden másnap, mintha dézsából öntenék, úgy esik. a sár már már elviselhetetlen, de senki sem panaszkodik, mert finom víz lesz az ajándék.

Ági ez tényleg jó hír. De ahogyan Te tálalni tudod ezt sárdagasztó munkálatot, az külön díjat érdemelne. :wink:

Re: Általános 2012 dec. 18 16:19 #11038

Mindenki készülődik az ünnepekre.
Én is.
No, egy hírt mégis mondok.
A nyári melegben mikor több viz fogy, többen panaszkodtak a kicsi víznyomásra a szállásokon.
Úgy néz ki, megoldódik ez a gondunk.
Eddig csak az Ypszárióról jövő forrásvíz hasznosítása történt a falu és az üdülő öblünk vízellátására. A folyónk vize már nem volt elegendő az utolsó 5 évben megsokszorozódott nyaralóházak és vendégei ellátására. A faluban időnként napközben el is zárták a vizet, hogy az üdülőknek elegendő legyen.
Ahogy a Metoxi kolostortól jövünk a falu felé az aszfaltúton egy nagy kanyarban van egy tér. A közelében volt valamikor egy patakocska. Már nem él. ott lefúrtak és rengeteg vizet találtak. Onnan kezdődött egy vizet szállító csatornázás. A Jota , az Aethrion, Hepih market vonalában kezdődött, és már eljutottak a Mária stúdiónkig a vízelvezetésbe. Ez tehát pótlólagos víz lesz mindenki számára.
most kegyetlen körülmények vannak, mert aszfalt feltúrás- sár mindenfelé. Októberben kezdtek a munkálatokhoz. Azóta minden másnap, mintha dézsából öntenék, úgy esik. a sár már már elviselhetetlen, de senki sem panaszkodik, mert finom víz lesz az ajándék.

Oldalmegjelenítési idő: 0.496 másodperc