Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2012 júl. 19 21:00 #10436

Sziasztok, Korfun voltunk, vasárnap értünk haza.
Készítettem pár videót :)
Van még több is csak ezeket tettem fel a Y.T.-ra

(Változatlanulé nem tudok belinkelni YouTou-bos videót.
de azért ide másolom a linkeket:)

-
... el&list=UL
-
... el&list=UL
-
... el&list=UL
-
... el&list=UL

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2011 okt. 23 12:23 #8666

Mackópajtás beszámolója Sartiról :

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=422:sarti-2011&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Na majd nyáron Thassosról milyen szép és izgalmas beszámolót fogunk látni.... :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 24 17:23 #6429

Sziasztok!
Nem azt mondtam, hogy Zakynthos nem szép, sőt! Azt is tudom, hogy vissza kell egyszer mennünk, hiszen ott (is) nagyon sok minden kimaradt. Nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá.
Thassos az első gyerek Görögországban, azért gondolok rá másként. (Paraliát nem számolom)
Szinte biztos, hogy ha az anyagiak megengedik jövőre repülővel megyünk (én inkább még mindig busszal mennék :lol: :lol: ) és akkor nem Görögország lesz a cél. (sajnos) De hát a nagy ünnepelt kívánságát kell figyelembe vennem, legalább egyszer. :lol: :lol:
A busz nem volt nekem hosszú, akár aznap indultam volna visszafelé, ha lehetett volna. :wink:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 24 12:04 #6428

Isten hozott itthon Pamag! Örülök, hogy jól sikerült minden!
Az előző hsz-ban nagyon szépen és bölcsen összegezted az érzéseket, amiket érzünk az utazások kapcsán.

Sheidi! Nagyon sajnálom, ha nem néztetek körül a Keri félszigeten. Szinte végiglátni a sziget hosszán. A hatalmas fehér sziklák és a víz megannyi színe lenyűgöző!
Aztán Shiza a sziget felénél van szintén a Ion-tenger felé. Egészen döbbenetes élmény. A szél olyan erővel fújt, szinte fáztunk. Ezután jön a Navagio öböl, szintén fentről. Na attól még a mai napig eláll a lélegzetem, ha rágondolok. Aztán a sziget északi csücske. Ott láttuk a legsötétebbnek a tengert. És még sorolhatnám napestig. Mi is bérelt autóval jártuk be amit lehetett egy nap alatt.
Persze tudom a szép az szubjektiv dolog, de nálunk még mindig az a sziget a No.1. (Bár nagyon jó lenne látni a többi Ion-tengeri szigetet is.)
Thassost meg másért szeretjük. Nekünk ott az Ypsaio a legnagyobb élmény!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 24 10:29 #6426

Olyan szép helyeken jártatok!!! :)

A pillanat varázsát kell keresni, a látványt, az élményt befogadni. Ez nem lehet mindig mindenkinél ugyanaz, vagy ugyanolyan mennyiségű. Minden élmény, amit más helyen, más emberek között tapasztalunk meg.

Az is lehet bizsergető, ha izgalmat okoz az újdonság - és az is lehet bensőséges élmény, ha nem újdonságnak érezzük, hanem mintha hazaérkeztünk volna.

Nagyon sok szép hely van Görögországban (na meg persze máshol is). A tenger, a természeti látnivalók, a történelmi helyek, az emberek hozzáállása, a megfizethető árak együtt adják a vonzerejét.
Járjátok be minél nagyobb területét, amennyire csak lehetőségetek van rá! Hogy hosszú az út a nyugati partig? Nem kötelező azt egy fenékkel megtenni... sőt egy-egy megállóhelyen is meg lehet nézni azt, ami ott éppen van. Ki-ki a maga hajlama szerint választhat. :lol:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 24 05:31 #6425

Zakynthos
Nem saját szervezésben, hanem egy utazási iroda által szervezett buszos nyaraláson voltunk Laganas városában. A buszos utakat nagyon szeretem, jobban, mint ha saját kocsival mennénk. Patra városában a nagy függőhídon való áthaladás napfelkeltekor nagy élmény volt. Még a határokon is egész jól át tudtunk menni, vagy csak úgy tűnt? Itteni idő szerint 7-kor indultunk Budapestről (transzferbusz vitt bennünket odáig) és görög idő szerint a 8 órás komppal mentünk át Zakynthos szigetére. A kompút nekem már a csoda, hiszen a tenger közelsége a lételemem. Mindenki óvott a településtől, hogy az angol ifjak miatt nem fogjuk kibírni, de mi mégis kibírtuk :lol:
Nem olyan elviselhetetlenek voltak, mint vártuk. Egyszerűen, amikor mi lefeküdtünk aludni, ők akkor mentek bulizni, amikor mi felkeltünk, ők akkor mentek a szállásukra aludni.
Szerencsénk volt mert nem a város központjában volt az apartman, hanem a szélén, szinte Agios Sostis és Laganas választóvonalán, ugyanakkor a központ sem volt messze. A tenger nagyon közel volt, légvonalban 30 méterre.
Kirándulni szervezetten csak a hajós Navaggio öbölbe mentünk, ami szép volt, szó se róla, de valamiért még sem az a varázs jött vissza, mint amire számítottam. A többit mi oldottuk meg, igaz nem egészen úgy, ahogy elterveztük. A kocsibérlés nem jött össze, mert akikkel közösködtünk volna egy szigettúra erejéig, meggondolták magukat, így más program után néztünk. Elmentünk helyi járatos busszal Zakynthos városába, átsétáltunk Agios Sostisba, átgyalogoltunk Kalamakiba tengerparton. Ez volt a legmelegebb tengerpart, ahol valaha is fürödtem. Mármint ez a Laganasi öböl. A gyaloglás alatt ott álltunk meg, ahol melegünk volt, hiszen a korai időpont ellenére 30-35 fok körül-felett volt a levegő(június eleje) és a sekély parton kb. 30 fokos, 1,5 méternél 27 fokos volt kb. a víz hőfoka. Mint egy gyerek a kacsaúsztatóban, úgy élveztem, hogy a szélén belefeküdhettem a vízbe szinte órákra. Mások befizettek a teknőslesre, mi meg a szállásunknál naponta tudtunk úszni a teknősökkel. Kell ennél nagyobb élmény?
Finomakat ettünk, ittunk, bár tényleg nem olcsó, de semmivel nem találtam drágábbnak, mint tavaly Thassost.
Mivel a sziget belsejét nem láttam, nem is tudok mit írni róla. Thassost ennél sokkal jobban be tudtuk járni.
Egy biztos, minden évben elmondom, hogy nem megyek egy hétre nyaralni, ezt most is el kell mondanom. Szinte semmire nem volt elég.
Szép volt.
Ha jót akarok még tengerezni, akkor lehet, hogy egyszer visszamegyünk.
Ennyi.

Honey, ha még valami konkrétan érdekel, kérdezz, mert ilyen korai időpontban még nem fog az agyam, lehet, hogy valamit kifelejtettem. :)
:Thassos-fan:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 19 18:27 #6417

Nem lehet összehasonlítani egyik szigetet sem a másikkal.
Azért jó, hogy ha többet látunk, több félét megismerhetünk.
Hiába voltam Zakynthoson idén, tavaly meg Thassoson. Nálam Thassos a favorit.

Látod ezzel ugyan így vagyok, csak nálam Kefalonia a párja....

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 19 18:24 #6416

Ezzel már én is kacérkodtam,de elég messze van egyvégtébe lemenni.(kocsival)

Nem olyan hosszú az! Legalább is én rosszabbra számítottam. :)
Lásd a beszámolóm!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 19 18:19 #6413

Sheidi!
Írhatnál egy kicsit bővebben is a zakinthosi nyaralásotokról!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 19 18:16 #6412

És hogy tetszett a beszámoló?

Nagyon tetszett!! Igazán jó, hogy ennyire alaposan és részletesen leírtál mindent. Nagyon jó támpontokat ad a Kefaloniára készülőknak!
Gratula!
Tudom korai, de én már most kezdem fűzni a férjem, hogy jövőre, ha megyünk, ismét egy sziget legyen a célpont. Sok a potenciális jelölt!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 19 16:41 #6411

Nem lehet összehasonlítani egyik szigetet sem a másikkal.
Azért jó, hogy ha többet látunk, több félét megismerhetünk.
Hiába voltam Zakynthoson idén, tavaly meg Thassoson. Nálam Thassos a favorit.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 18 23:57 #6406

Lefkada.

Ezzel már én is kacérkodtam,de elég messze van egyvégtébe lemenni.(kocsival)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 18 16:12 #6405

Köszi Baláza, a Tőled megszokott részletes , szuper beszámolót ! :)
Gyönyörű lehet Kefalónia is ! Azonban néhány nap óta, teljesen elvarázsolt Lefkada. (talán ez lesz a jövő nyári úticél :roll: )

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 17 13:55 #6404

Befejeztem a beszámolómat! :örül: :örül: :örül:
A fotóalbum is megvan.

Jó szórakozást! :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 17 09:48 #6403

rendezgetem a képeket (hamarosan lesz fotóalbum is) és itt van amiről beszéltem az előbb:
<!-- ia0 -->ithaka.jpg<!-- ia0 -->
A hajó megy be a két sziget közé. A bal oldali (sötétebb, közelebbi) Ithaka.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 17 08:43 #6402

Igen, még várat magára a képfeltöltés, de tervbe van. Ezidáig azzal bajoltam, hogy nem tudtam kiírni dvd-re őket, csak cd-re. Az viszont 4 db-ot emésztett fel. Jobb szerettem volna , ha egy lemezen vannak. Kb. 770 fotót csináltunk (tavaly Thassoson vagy 1400 -at).
Lefkada végéről lehet, hogy Kefalónia partvonalát láttuk. vagy Ithakáét? Én kefalóniának tippeltem. Emlegettünk is Téged Balázs. Amikor hazajöttünk, a férjem rögtön el is olvasta a beszámolódat!!! :D

No megvoltak a képek is (már tegnap, de a melóhelyen valamit megint alkottak, mert nem tudtam hozzászólást írni. :twisted: ).
Tetszetős hely ez a Parga.....

Szerintem mindkettőt. :) Vassilikiből nem lehet még elkülöníteni a kettőt. Vagyis a bal oldali széle Ithaka, a jobb meg Kefalonia, akkor azt így tudhatod, de hogy hol a kettő közti határ azt nem. Ahogy Fiskardohoz közeledett a komp, úgy lehetett látni a kettő közötti elválasztó vizet....
És hogy tetszett a beszámoló?

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 18:50 #6398

No és Lefkada (több kép a fotoalbumomban):

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 18:44 #6397

eső is volt. Látjátok a szivárványt?

ház a kikötőnél Pargán

templom

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 18:38 #6396

Valtos beach a velencei erődből nézve

Parga-Kis sziget

Parga az Agios Eleni kápolnától (és én)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 16:44 #6395

Honey !
Klassz beszámolót írtál ! :) Köszi !
Érdekes , mindenki megemlíti Lefkada szépségét ,és én is így látom a képek alapján.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 15:51 #6394

Igen, még várat magára a képfeltöltés, de tervbe van. Ezidáig azzal bajoltam, hogy nem tudtam kiírni dvd-re őket, csak cd-re. Az viszont 4 db-ot emésztett fel. Jobb szerettem volna , ha egy lemezen vannak. Kb. 770 fotót csináltunk (tavaly Thassoson vagy 1400 -at).
Lefkada végéről lehet, hogy Kefalónia partvonalát láttuk. vagy Ithakáét? Én kefalóniának tippeltem. Emlegettünk is Téged Balázs. Amikor hazajöttünk, a férjem rögtön el is olvasta a beszámolódat!!! :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 15:17 #6393

Várom a képeket, amit ha jól láttam még nem töltöttél fel az albumodba. :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 szept. 15 13:07 #6392

Pargai nyaralásunk 2010. 08. 30-09. 10-ig:

Parga egy nagyon szép kisváros Görögország Epirusz tartományában, a Jón-tenger partján, Igoumenitsza és Preveza között, mindkettőtől kb. 50 km-es távolságra. Egy több részre tagolt, kis öböl partján fekszik, a teraszos hegyoldalban, előterében több apró kis szigettel. A kisvárosnak kb. 2500 állandó lakosa van.
Valaki egyszer azt írta Pargáról, hogy olyan, mint egy kis ékszerdoboz. Valóban olyan. Elsőre elvarázsolt engem zegzugos, sikátoros kis utcáival, meredek lejtőivel, öbleivel és a kis szigettel, ami a várossal szemben pihen az öbölben. Parga felett egy XVI. században épült velencei vár maradványai láthatók, csodás kilátással a környékre.
Sosem jártam még Pargánál szebb helyen Görögországban.

Utazásunk elég hirtelen történt. Legalábbis számunkra hirtelen, ugyanis indulás előtt 3 héttel foglaltuk az utat.
A Mimis apartmanban volt a szállásunk (2 légteres+fürdőszobás), amely Parga központjához közel, de mégis csöndes környezetben található. A házak teraszosan épültek a nagy szintkülönbség miatt, ebből adódik aztán az a fura dolog, hogy a mi első emeleti apartmanunk a mellettünk lévő földszintjével volt egy magasságban. A környező apartmanházak teraszáról alaposan leláttak a miénkre. Ez egyébként nem volt számunkra zavaró, mert úgyis csak reggelizni ültünk ki. A mi lakrészünk a belső udvarra nézett, ahová citromfákat ültettek. A rengeteg félérett zöldcitrom karnyújtásnyira (vagy még annyira sem) himbálóztak a fán.

Pargán mindenhez kell egy kis kondíció az őrült nagy szintkülönbségek miatt, de nagy távolság igazán nincs. Sok idős, nyugdíjas turistával találkoztunk.

Pargán 3 strand van: A legkisebb a Pyso Krioneri, gyönyörű környezetben, sziklákkal határolva, kavicsos parttal rendelkező kis öböl. A második Parga központjában található Városi strand. Partja néhol homokos, néhol kavicsos. Ide van legközelebb a kis sziget, amin egy várrom és egy kis kápolna található. Ez utóbbiban szinte minden nap volt esküvő. Nagyon romantikus! A szigetre át is lehet úszni, mint ahogy Gergő fiunk tette. Mi inkább a férjemmel a vizibiciklit választottunk, amivel az egész szigetet körbekerültük.
A harmadik strand a Valtos beach. Hosszú partszakasz a velencei erőd túlsó oldalán. A vár alatti része kavicsos-köves, de a távolabbi rész homokos. Minden strand elég hamar mélyül és a víz sem volt túl meleg. Mondhatni hűvös volt a maga 24 celsiusával így aug. végén-szeptember elején. Parga környékén egyébként nagyon sok szép öböl és strand van, ahová vizitaxival vagy valamilyen járművel könnyen el lehet jutni (Lichnos, Sarakiniko, Ammoudia, Arillas, Loutsa, stb, stb.) A vizitaxi egyébként Pargán nagyon népszerű közlekedési eszköz.

A helyi kikötőből azonban nem csak vizitaxik indulnak, hanem nagyobb hajók is pl. a közeli Paxos és Antipaxos szigetére. Mi is beneveztünk egy ilyen kirándulásra. 20 euro/fő volt az út (magánszervezésben) a Gaios Crusier nevű kis hajón. Sajnos delfint nem láttunk és visszafelé az időjárás sem volt kedvező. Egy napra béreltünk autót és elmentünk Lefkada szigetére (kb. 125 km Porto Katziki). Ez egy nagyon jó ötletnek bizonyult. Hosszában átszeltük Lefkadát és életem leggyönyörűségesebb strandján álltunk meg : Porto Katzikin. Nem véletlenül ez Görögország 2. legszebb strandja. Lélegzetelállító, fantasztikus hely. No és a színek… Sokan mondták már, hogy a Jón tenger színei semmihez sem foghatók. Láttam sok fotót is, de mindez nem összehasonlítható azzal az érzéssel, amikor ott álltam a parkolóban és lefelé néztem a szédítő mélységbe, ahol előttem Porto Katziki! A tenger hihetetlenül türkiz. De nem csak egyszerűen türkiz, hanem azon belül is számtalan árnyalat…. Nem tudom leírni. Ezt látni kell.

Béreltünk robogókat is. Az egyik nap a Pargától északra, a másik nap a délre fekvő strandokat fedeztük fel. De azért nem csak strandoltunk, volt egy kis „romkultúra” is. A velencei váron kívül megnéztük a Pargától 3-4 km-re lévő Anthausaban található Ali Pasa várát. Elég elhanyagolt állapotban lévő várrom. Nincs belépő ugyan, de aki „felmászik” ide, páratlan panorámában gyönyörködhet. Ezen kívül megnéztük a kis szigeten lévő vár-romot és a Pargától délre fekvő Necromantion halotti kegyhelyét. Szerettünk volna még sok más helyre is eljutni, de nem volt mindenre időnk. Legtöbbet a Valtos strandon fürdöttünk. Pargát keresztül-kasul bejártuk. Az árak nagyjából olyanok, mint Thassoson, de pl. a motorkölcsönzés drágább (15 eu/nap/db-50ccm).
10 napot töltöttünk ezen a szép helyen. Nagyon hamar eltelt. Majd csatolok egy pár képet délután.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 27 14:33 #6255

Csak annyit, hogy az volt egy picit rossz, hogy amikor megérkeztünk, nem éreztük az újdonság erejét. Tudjátok, amikor vadidegen helyen vagy, az tiszta izgalom, bizsergés. :) De aztán már jött, mert idén béreltünk autót, így eljutottunk új helyekre, meg hát jött Panagia és vitte a prímet. :) Még a másik nagy élmény Limenas-ban az ókori színház és onnan a kilátás, igazi katarzis! Késő délután voltunk ott, már elindult a Nap lefelé. Gyöngyörű volt.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 27 13:18 #6254

Ez így van, Panagia gyönyörű!!! :D

Nem csak Panagiára gondoltam.

Oldalmegjelenítési idő: 0.357 másodperc