Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 17 22:14 #5397

Köszönjük szépen a sok hasznos infót.

Köszönet mindenkinek.

Üdv.
Csaba

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 16 19:19 #5384

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 16 19:09 #5383

Hűűűű az első link tööökjóó !! Mennyi infó, és mennyi kép! Online foglalás !!! :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 16 18:51 #5382

A link gyűjteményhez még hozzájárulnék, az előzőleg leírt saját tapasztalatomon kívül is.Online is foglalható. Ezeket találtam:
gorogorszag-utazas.eletcel.hu/kinalat/lefkada-turisztikai-regio
www.lefkada.a-z.info.hu/info/szallas/index.html
www.agni.gr/travel/Lefkada/
Ha pedig megvan a szállás, néhány gyönyörű beach Lefkadáról leírással, gyönyörűfotókkal , videókkal:
www.lefkada.a-z.info.hu/strand/index.html

...és pár hasznos info a szigetről: www.lefkada.a-z.info.hu/info/index.html

Re: Lefkadai szállások 2010 máj. 16 16:25 #5380

............. Tégy már fel ide egy két lehetőséget.
............................

Általános, egész Görögországra vonatkozó szállásos oldalakat tudok.

gorogorszag.mons.hr/index.php
gorogorszag.linkcenter.hu/#gorogmitologia
www.gtp.gr/
www.tggr.com/
www.xenisres.com/ExePath/Location.dll
www.familyhotels.gr

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 16 09:01 #5378

Szia Ági! Ezt mindenképp tudom ajánlani : Nydri, Gatsulis apartman!!!! Életem legjobb apartmanja! Hatalmas terek, külön szobák, nagy konyha, hatalmas erkély!

www.lefkada.a-z.info.hu/info/szallas/nidri_gatsoulis.php

Itt meg lehet kukkantani.

A konyha ilyen volt, de a mienk még nagyobb, mert 4 személyes volt az apartmanunk:

Re: Lefkadai szállások 2010 máj. 15 22:00 #5377

Üdv. mindenkinek!

Szeretnénk kérni, hogy akinek van vmi infója korrekt Lefkadai szállásokról (ár, elhelyezkedés, szobák száma) az ossza meg velünk!

Köszönettel:
Csaba

Pamag, Te oly ügyi vagy a keresgetésben. Egy nagyon kedves vendégem, most ezt a célpontot tűzte ki. Tégy már fel ide egy két lehetőséget.
Meg akik már voltak ott, várjuk a tanácsotokat.
Előre is köszönjük.

Lefkadai szállások 2010 máj. 15 21:29 #5376

Üdv. mindenkinek!

Szeretnénk kérni, hogy akinek van vmi infója korrekt Lefkadai szállásokról (ár, elhelyezkedés, szobák száma) az ossza meg velünk!

Köszönettel:
Csaba

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 15 09:00 #5374

A tulajdonos engedélyével, egy honlap gyönyörű görög tájakkal, élménybeszámolókkal képekkel, jó zenével!
Jó szórakozást, álmodozást, készülődést !!!
www.balazsbea.hu/gorog.html

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 10 16:55 #5351

........
Nagyon köszönöm a linkeket ...................

A thassosi kiránduláshoz : valami olyan rémlik nekem, hogy a szigetet megkerülő útból kb. a fele távolság olyan 5 euró/fő a buszon. Ebből arra következtetek, hogy Stavros-Kavala között lehet akár 10 euró/fő is. Vissza ugyanannyi. Plusz a hajó. Már nem emlékszem az árára - de nemsokára megpróbálom megkeresni neked a thassosi hajókat ás áraikat. Tehát pontosan nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy minimum ugyanannyi, mint a fakultatív.
Ha egyedül mész, akkor se tudsz akármennyi időt ott tölteni, mert a menetrendhez is alkalmazkodni kell. De ha megérkeztetek, akkor helyben utána tudsz érdeklődni a részleteknek.

Stavroson nem voltam. Viszont Paralián igen - 2002-ben, életem első, igazi külföldi nyaralásán, először láttam a tengert. Ebből következően nagyon jól éreztük magunkat. És én igenis láttam, mi a görög abban a településben... az igaz, hogy mesterséges nyaralótelep, de először a Kateriniben lakó görögök nyaralói voltak ott, utána kapták fel a közép-kelet-európai kispénzű turisták. Akkor árakat különösebben nem figyeltem - kevés pénzünk volt, de csak a közeli élelmiszerboltokban vásároltunk, akkor talán még nem is voltak ezek a nagy üzletek. Ami volt, azt vettük. És esténként jöttek személyautóval-furgonnal a környékbeli falvakból az emberek, és az autóból árulták a gyümölcsöt meg a zöldséget... olyan hangulata volt... de ez alapvetően sok helyen működik így.
Stavros a képek alapján egészen más jellegű település. Hegyes-dombos, szép kilátással, és amennyire kivettem a képeken, barátságos utcákkal-házakkal. Nem hiszem, hogy az ottani árszínvonal magasabb lenne, pici eltérés persze lehet.
Paraliát szidják (jó, most már csak a diszkózni vágyó fiatalok menjenek oda, de oda járnak a görög fiatalok is), de amerre jártam Görögországban, én azt láttam, hogy a nyaralóövezetekben azonos típusú épületek vannak. Mind erkélyes-teraszos, hát némelyik giccsesebb a többinél, az igaz, de azonos típusú, és hasonló sűrűségben vannak boltok is. Ami a különbséget adja az egyes települések között, az a környezet látképe, és a házak sűrűsége. Éppen ezért egyszer menjél Thassosra nyaralni! mert minden helynek saját hangulata van.
A kártyával fizetéssel nekem nincsenek jó tapasztalataim Görögországban. Nem tudjuk ugyanazt a vásárlási stílust követni, mint itthon, mert a görögök alig fogadják el a kártyát. Most már azért egyre több helyen... de alapvetően nem szabad a kártyára hagyatkozni. De ezt csak általánosságban mondom.
Egyszer Ági írt valamit erről, hogy bár a vendégek részéről igény lenne rá, de a bankok vagy a kereskedők (már nem igazán tudom) nem akarják, mert nekik nem érdekük.
Hát most egyelőre ennyit... ja, van ám az Indexen is Asprovalta-Stavros topik, de már nagyon régóta nem írt oda senki. De ha kérdezel, hátha szerencsével jársz...

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 10 16:13 #5349

Szia Pamag!

Nagyon köszönöm a linkeket és, hogy utána néztél, nagy segítség!
Két hétre megyünk. Nézegettem a komp indulásokat, amik itt fent vannak, de nem tudtam a keresőbe beírni hogy honnan hova,
mert sok ugyanolyan nevű települést hozott ki, de ha azt mondod nem éri meg máshogy menni... Azért lett volna csak érdekes, mert akkor nem kell a csoporttal menni, hanem ott és annyit maradunk amennyi belefér. Stavroson tudjátok, hogy milyen boltok vannak? Mert Vrasna-án olvastam, hogy van egy pár nagyobb. Stavroson mire lehet számítani? Csak azért kérdezem, mert tavaly jó magyarosan bevásároltunk indulás előtt a Lidl-be és mikor odaértünk Paráliára nem messze tőlünk volt egy Lidl, sokkal jobb árakkal :D és még pénzt se kellett volna váltanunk, mert kártyával középárfolyamon fizethettünk volna :) Parália mondjuk nagy szerelem, többször visszamentünk (környékére is pl. Olympic B.), kíváncsi vagyok mi vár majd itt. Ha valaki volt már itt, akkor várom az infókat, akkor meg pláne, ha már Parálián is, az összehasonlítás végett :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 07 20:14 #5336

Hű, balazsh, köszi! Mindjárt átnézem :)
Igen , tudom, hogy pamag mindig alapos munkát végez! :) Ez úton köszi neki is.
Bajnak nem baj, ha az idegenvezető is olvassa de nem is tartozik rá. Sartiról már ismerjük a Mydrosos nyaralásról a leendő kefaloniai idegenvezetőnket.
Fórum nincs Gr-ról a facebook-on, de több Gr-gal foglalkozó rajongói oldal van, ahol ugyan úgy lehet egymással kommunikálni, mint egy fórumon, csak videót is lehet beszúrni. :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 07 06:33 #5330

Verus, ezt mind pamagtól kaptam, mikor megtudta, hogy hova megyek idén :D :

www.visitgreece.gr/ - www.visitgreece.gr/
www.gnto.co.uk/ - www.gnto.co.uk/
gogreece.com/ - gogreece.com/
www.kefalonia.co.uk/ - www.kefalonia.co.uk/
www.greeka.com/ionian/kefalonia/ - www.greeka.com/ionian/kefalonia/
www.justkefalonia.co.uk/ - www.justkefalonia.co.uk/
www.agni.gr/kefalonia_travel_guide/ - www.agni.gr/kefalonia_travel_guide/
www.ionion.com/ - www.ionion.com/
www.postmehome.com/ - www.postmehome.com/
kefalonia.foi.org.uk/ - kefalonia.foi.org.uk/
www.vrkefalonia.com/ - www.vrkefalonia.com/
www.greekisland.co.uk/kefalonia/kefalonia.htm - www.greekisland.co.uk/kefalonia/kefalonia.htm
www.kefalonia-homes.org.uk/main.htm - www.kefalonia-homes.org.uk/main.htm
www.travelkefalonia.com/ - www.travelkefalonia.com/
www.fiscardo.com/ - www.fiscardo.com/
www.ionian-islands.com/kefalonia/ - www.ionian-islands.com/kefalonia/
www.greeklandscapes.com/greece/kefalonia/kefalonia-pictures.html - www.greeklandscapes.com/greece/k ... tures.html
www.lets-go-kefalonia.com/ - www.lets-go-kefalonia.com/
www.travel-to-kefalonia.com/ - www.travel-to-kefalonia.com/
www.thegreektravel.com/kefalonia/index.html - www.thegreektravel.com/kefalonia/index.html
www.mlahanas.de/Greece/Cities/Kefalonia.html - www.mlahanas.de/Greece/Cities/Kefalonia.html
www.hri.org/infoxenios/english/ionian/kefalonia/kefalonia.html - www.hri.org/infoxenios/english/i ... lonia.html
www.greeceindex.com/greece-ionian/kefalonia.html - www.greeceindex.com/greece-ionian/kefalonia.html
www.in2greece.com/mappages/nisiaioniou/kefallinias.htm - www.in2greece.com/mappages/nisia ... linias.htm
www.kefalonia-greece.biz/ - www.kefalonia-greece.biz/
www.kefalonia.world-guides.com/ - www.kefalonia.world-guides.com/
www.greektravel.com/greekislands/kefallonia/page1.html - www.greektravel.com/greekislands ... page1.html
www.cephaloniacenter.gr/ - www.cephaloniacenter.gr/
justkefalonia.co.uk/ - justkefalonia.co.uk/

Konkrétan Skala környéki hajókázás nem hiszem, hogy van, de ha böngészel az oldalakon, akkor még találhatsz is.
Egyébként miért baj, ha olyan helyen kérdezel, ahol ott az idegenvezető is?
1. nem tudja ki vagy, főleg sarti néven. :)
2. szabadpiac van, mindenki oda megy, ahova akar

A Facebook-on is van fórum? Ott még nem jártam, igaz a Facebookon sem nagyon. :(

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 06 23:56 #5329

Szia pamag !
Kefaloniai infókkal nem találkoztál valahol? Konkrétan , hogy Skalan van-e lehetőség befizetni hajókázásra -nem fakultatív keretek között. Zantei tapsztalat alapján majdnem fele annyiért megcsináltuk.
Tudod, sem a Facebook-on, sem más Kefaloniával foglalkozó fórumon nem akarom megkérdezni, mert leendő telepített idegen vezetőnk is gyakran látogatja azokat az oldalakat. (illetve van ahol hiába kérdezem) Én pedig nem neki akarok keresztbe tenni, csak olcsóbban megúszni.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 06 23:51 #5328

Hű, pamag aztán kimerítő választ adott.
Nekem Stavros környékéről a hegyi erdei túrák jutnak eszembe (túrák :) átautótuk a környéket) Találtunk hegyi forrást, ami nagyon szépen ki volt építve, hűs vízű, és nagyon finom volt.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 máj. 06 22:19 #5327

Mius!
...3 hét múlva induluk Stavrosba ...

Mennyi időre mentek? és mennyire szűkös a költségvetés? (na ezt nem azért kérdezem, hogy megmondd...)
Kerestem linkeket Stavrosra és Halkidikire. (Ugye Stavros tkp. Halkidiki szélén van.)
Valami olyat olvastam, hogy egy-két évvel ezelőtt a thassosi fakultatív kirándulás fejenként 24 euró volt. Ezen elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy nem biztos, hogyha saját kútfőből fölszálltok a távolsági buszra meg hajóra, hogy az úgy olcsóbb. Itt szerintem érdemes a szervezett fakultatívot választani.
De inkább arra beszélnélek rá, hogy most maradjatok Stavros közelében, és jövőre vagy valamikor direkt Thassosra menjetek nyaralni.
Béreljetek kismotort vagy biciklit, és mászkáljatok a part mentén, meg a szárazföld belseje felé.
Találtam egy térképet:
www.halkidiki.gov.gr/images/stories/xartes/Halkidiki_dimoi_gr.jpg
nagyítható, de görög nyelvű, ezen lehet böngészni kirándulási célpontokat.
A part szép, Olympiada v. hogyhívják falut is dícsérik, és mellette van Sztagira, Arisztotelész szülővárosának romjai. Mintha beljebb egy kolostor is lenne, annak gondolom azt a jelet.
Ha messzebb mész dél felé, valahol megvan annak a csatornának a nyoma, amit Xerxész vágatott a félszigetbe az ókorban. Ouranopolis az utolsó olyan hely, ahol még normális turisták tartózkodhatnak, attól délre az Athos-hegyen csak szerzetesek élnek, és csak férfiak tehetik be a lábukat az egyházi területre. Tehát az Athoszhoz menő fakultatív hajókirándulás is csak a part mellett húz el.
Stavrostól nyugat felé, a tó felé találtam egy várromot :
www.gtp.gr/Locpage.asp?id=7928
Ha Asprovalta felé és azon túl mentek, akkor jó célpont lehet Amfipoli. Múzeum, ásatási terület, és egy oroszlános síremlék a folyó mellett.
Petralonai cseppkőbarlang - vagy busszal vagy fakultatívval
Linkek magyarul:
www.autoberlesonline.hu/blog/2010/04/chalkidiki-felsziget-gyongyszeme-stavros/
www.utazunk.com/cikk/stavros--ne-felejtsetek-el-arisztotelesz-labujjat-megdorzsolni_335.php
hellasbeach.uw.hu/stavros.html
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=312
Linkek angolul (némelyik más nyelven is, ha az jobban megy - nem feltétlenül kell tudni egyébként angolul ahhoz, hogy elbóklásszon az ember egy ilyen honlapon)
www.halkidiki.com/english/index.htm - de azt írja, ez még szerkesztés alatt
www.greeka.com/macedonia/halkidiki/halkidiki-map.htm
www.halkidikinet.gr/halkidiki-greece/content/category/7/16/48/lang,en/
www.go2halkidiki.net/halkidiki_places_of_interest.html
www.chalkidiki-guide.gr/?gclid=CIzIqIOEvqECFQo9ZgodTUAL8w
www.it.uom.gr/project/chalkidiki/All_sightseeing.htm#AGIASMA
www.gtp.gr/LocPage.asp?id=7871&SearchType
www.gtp.gr/LocImage.asp?id=7871
KTEL a görög távolsági busz, Halkidikire ez a buszok linkje (ha használható):
www.in-ktel.gr/index.php

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 23 22:46 #5276

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba. Volt már ,hogy visszamentünk pl. Sartira. ill. Crikvenicára,de másodszorra már nem ugyanaz volt. Sem jobb ,sem rosszabb, más.

Így igaz. Nem véletlen, hogy eddig hatszor nyaraltunk Sartin, Ebből 2x két hetet. 8) De az is igaz, hogy Sartin keresztül szerettük meg Görögországot, és fedezünk fel mindig újabb, és újabb görög helyeket. Most a Jón tenger szigetei a nagy kedvencünk.
Ahhoz meg , hogy nincs akkora görög feeling, azt gondolom, hogy ez csak az utóbbi 1-2 évben igaz. Mi 2000-ben jártunk először Sartin. Igazi görög hangulat fogadott. Az ófaluban halászkunyhóik előtt még kint üldögéltek a kis öregek, láttunk igaz halott siratást, mindenhonnan görög zene szólt. Akkoriban ismertük meg kedves görög ismerőseinket, akik évről évre megismertek, és örömmel fogadtak. Akkor szerettem meg a görög zenét, táncokat...és még sorolhatnám.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 23 21:45 #5275

Szia Honey!

Na igen, Thassoson megvan az igazi görög feeling, eldöntöttük, hogy idén is oda fogunk menni. Last minute útra hajazunk, bízom benne, hogy lesz hely (az Apollonnál tavaly egész nyáron láttam kiírva last minute utakat). Már tervezzük, hogy most bérelni fogunk autót néhány napra, hogy be tudjuk járni a szigetet, nagyon kíváncsiak vagyunk a prinos-i piacra (szeretnék egy gyönyörű türkiz görög sálat, mert amit két éve Kavalában vettem, azt kényelemből bedobtam a mosógépbe, ahelyett, hogy kézen kimostam volna, és ronda műtős zöld színe lett... :roll: ).
Akkor Sarti-nál gondolom a fakultatív kirándulások tehetik mozgalmasabbá a nyaralást. Majd talán jövőre kipróbáljuk. :)
Már annyira beleélem magam a nyaralásba, minden nap eszembe jut. :-)

Sziasztok, jó éjt!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 22 08:06 #5274

Szia Manna!
A
kérdés ugyan az volt, hogy Sarti vagy Asprovalta, de az utóbbiról nem tudok nyilatkozni. Képeket láttam, szépnek tűnik a part és szerintem sokkal nagyobb, mint Sarti. Beszéltem viszont olyanokkal, akik már mindkét helyen nyaraltak. Mindkettő tetszett nekik.
Mi, családostól Sartin összesen 3 hetet töltöttünk el, két frakcióban. Először egy hétre mentünk, de nagyon megtetszett és úgy gondoltuk, hogy 1 hét kevés, ezért a köv. évben visszamantünk 2 hétre. Sarti azoknak való, akik a csodaszép , homokos tangerpartot, az aranylóan csillogó tengert (a benne ragyogó homokszemektől tényleg olyan, mintha aranypor lenne benne) keresik. Akik javarészt a passzív pihenésre vágynak. be lehet járni a félszigetet keresztbe- hosszába, de pl. olyan látnivalókat, ókori romokat ne keress, mint Thassoson. Gyönyörű a táj és szép öblök, még szuperebb strandok vannak. De kb. ennyi. Este nyüzsgő, bazáros az ófalú. A görög feeling azért nem túl sok. De Siófoktól azért nagyságrendekkel jobb - szerintem. Tényleg sok magyar szót hallani, mert elsősorban kelet európai túristák járnak ide. Szinte minden étteremben van magyar pincér és magyar étlap. Nekem ez nem volt zavaró.

De azt azért hozzá kell tennem, hogy Thassos magasan felülmúlja sartit - számunkra. Mindenben. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy sarti kevesebbet ér.
DE: életünk eddigi legjobb nyaralása volt a tavalyi skala potamiai 2 hét!!!!! :Thassos-fan:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 21 21:05 #5272

Jól van, már alakul, hogy Thassos-ra menjünk idén is. 8) Abban lehet valami, hogy biztos más lesz egy kicsit, mint 2 éve, főleg, hogy most másik időszakban megyünk, remélem, tomboló nyár lesz. :)

Nagyon köszi a hozzászólásokat!!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 21 14:23 #5271

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba. Volt már ,hogy visszamentünk pl. Sartira. ill. Crikvenicára,de másodszorra már nem ugyanaz volt. Sem jobb ,sem rosszabb, más.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 21 13:41 #5270

Én is azt vallottam, mint Ildikó, de valahogy Thassosra mégis elmentünk 4-szer egymás után.
Igaz, hogy idén Kefalonia lesz, de Thassos nincs lehúzva a listáról.
Majd jövőre! :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 21 12:50 #5269

Szia Manna !

Voltam Thassoson és Sartin is és más egyéb helyeken.Mindenhol jól éreztük magunkat és
csodaszép helyeket láttunk,nagyszerű embereket ismertünk meg.(családom nevében írom)
Mégis minden évben új úticélt keresünk, mert vonz az ismeretlen.
Szerintem (közhelyként hangzik, de való igaz) ,ha jól akarsz nyaralni, akkor jól fogsz ,bárhol! Persze nem minden üdülőhelynek van ilyen szuper fóruma. :D

Na ezzel sem lettél okosabb :)

Üdv. Ildi

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 20 20:20 #5268

Kérlek, bombázzatok véleményekkel, hogy még jobban elbizonytalanodjunk! :D

Szerintem Thassos. :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 20 19:20 #5267

Manna! Nem akarlak elkeseríteni, de nem azt fogod találni egyik helyen sem, mint amit Thassoson láttál, átéltél.
A környezet, Sartin szebb, jobb strandok vannak, de olyan, mint a zsúfolt Siófok, csak magyar turistákkal.Oda nem megy más nemzet, az üzletekben is magyarul szólnak hozzád. Nem tudom, hogy miért. Asprovaltán csak átmentünk és ismerős nyaralt ott. Nem tudok semmi olyant mondani, ami meggyőzne téged. Mindegyik teljesen más.
Remélem más is elmondja a véleményét, de egy a lényeg, ne egy embert olvass el.
Augusztus a főszezon, szerintem mindenhol zsúfolt.

Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc