Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 27 11:11 #6249

Köszönöm! Jó, hogy nem csak a benfentesek erősítenek meg!
Panagiát tényleg nem szabad kihagyni!

Ez így van, Panagia gyönyörű!!! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 27 10:47 #6248

Manna!
Köszönöm! Jó, hogy nem csak a benfentesek erősítenek meg!
Panagiát tényleg nem szabad kihagyni!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 27 09:09 #6244

Zakynthos a legszebb :oops: idén csak Thassosra jutott pénz...remélem nem fogunk csalódni...

Voltam Zakynthos-on is és Thassos-on is (itt 2x), megerősíthetem, hogy mind a kettő gyönyörű, és mind a kettőnek megvan a sajátos hangulata.
Nagyon tetszett, amit Pamag írt, hogy nyitott szívvel keresd.
Amikor a párommal először voltunk Thassos-on, akkor határoztuk el (az ottani hangulat, mentalitás, nyugalom hatására), hogy ha öregek leszünk, Görögországban fogunk lakni. :) Fügelekvárt fogok főzni, meg mindenféle fügés finomságokat, a párom meg pajzán viccekkel szórakoztatja az ifjúságot. :D
Nagyon fontos, hogy Panagiába menjetek el! Mi csak most voltunk ott szétnézni, két éve nem, és lenyűgöző, a leggyönyörűbb görög falu, amit valaha láttam! Még szerencse, hogy elmentünk, mert annyira nem hangsúlyozta senki, hogy nem szabad kihagyni, Ági sem, csak úgy megemlítette, mint a többi más látnivalót. (olvastam hozzászólásokban, hogy szép, oké, de nem úgy, hogy azt éreztem volna, hogy thassos-i nyaralás nem lehet Panagia nélkül).

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 26 22:40 #6237

Zakynthos a legszebb :oops: idén csak Thassosra jutott pénz...remélem nem fogunk csalódni...

Csatlakozom Balázshoz - ha úgy állsz hozzá, hogy csak, akkor csak-ot fogsz találni.... :( :?

Thassos az Thassos. A többi sziget meg a többi. Thassoson azt keresd, ami ott van, amit ez a sziget tud adni. Nyitott szívvel keresd!

Apropó : hány meglátogatott görög sziget versenyéből jött ki Zakynthosz győztesen?

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 26 19:37 #6232

Ha így állsz hozzá, akkor én borítékolom Neked a csalódást. :(
Teljesen más a két sziget.....
Mind a kettő másért szép!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 26 19:25 #6231

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 25 19:37 #6229

Ma megérkezett a részvételi jegyünk. Hétfőn indulunk Pargára. Még 5 nap.Már nagyon várjuk. Eddig az Égei tenger felőli oldalát ismertük Görögországnak, most betekintést nyerünk a Jón tenger felőli területekre is.

Jó nyaralást!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 25 15:27 #6226

Ma megérkezett a részvételi jegyünk. Hétfőn indulunk Pargára. Még 5 nap.Már nagyon várjuk. Eddig az Égei tenger felőli oldalát ismertük Görögországnak, most betekintést nyerünk a Jón tenger felőli területekre is.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 aug. 20 21:47 #6172

Nekem is nagyon tetszik Balázs beszámolója, rengeteg hasznos infot tartalmaz. köszi!

Én most egy kicsit másképp szeretnék az élmények megosztásához hozzájárulni. Köszönet érte Sartiinfonak !

sarti-info.hu/ ezekből a felvételeimből a lehető legjobbat hozta ki. 8)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 23 15:34 #5880

Szia,
olvastam a Kefalonia beszámolód eddigi részét, nagyon tetszett, és örülök,hogy Nektek is tetszik a sziget (én is voltam ott, és szerintem is nagyon jó, csak a túl sok angol taverna nem tetszett).
Nica

Nem vesztem ám el! :)

Csak hát én is nyaralok. :D

Ami eddig történt:
- első nap megtaláltuk a számunkra (gyerekeknek) ideális strandot (Trapezaki Beach), lassan mélyül, homokos.

- kirándultunk már:

- a Gios Georgios várnál

- Agios Grassimos kolostornál
- Sami környék (város, Antisammos, akropolisz, ....)
- Melissani barlang
- Poros csak átmentünk, megnéztük, hogy merre megyünk haza
- Skala (nekem túl nyaralósnak tűnt, mondjuk ott nem kell annyit sétálni, keresgetni tavernát, mint itt.....)
- Kato Katelios-nál megálltunk a teknősmentőknél

- Argostoli, itt néztük a teknősöket, sétáltunk a városban, (megvettük a suvenireket), kimentünk a világító toronyhoz, ....
- hazafelé kis falvakon jöttünk keresztül, ahol sok-sok érdekeset láttunk

Ma egy kis kényszerpihenőn vagyunk, mert a Gergőnek begyulladt a füle. :(
Ma csak Eszter ment strandolni. Holnapra remélem minden rendben lesz és mehetünk kirándulni.
Tervben van még:
- Lixuri, Xi Beach, Petani Beach körút
- Fiskardo, Asos, Myrtos Beach körút
- a sziget legmagasabb pontja (15xx m) az Enos nemzetim parkban
- Ithaka, de ez lehet, hogy elmarad, mert nagyon korán megy a komp és .......

- hazafelé azért megyünk Poros-Killini komppal, mert a tervek szerint vagy Olimpiat, vagy Delfit megnézzük és még alszunk valahol 1 éjszakát.

Tavernák általánosságban egy kicsit drágábbak mint Thassoson, nincs ajándék ital, vagy gyümölcs, vagy édesség. De mindenhol finomakat eszünk.
Megkostóltam,és finom volt a Kefalonia meatpia is.

Majd még jelentkezem!

Addig is irigykedjetek, mert így ébredünk:
<!-- ia0 -->erkely.jpg<!-- ia0 -->

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 11 09:06 #5777

Szia Honey!
Találtam képeket (az elsőt véletlenül) Kosról.
www.wunderground.com/wximage/imagesearch.html
:Keres:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 10 21:51 #5776

Panoráma utikönyvem az nimcs. De kilátásba helyeztem ennek a könyvnek a beszerzését, ha tényleg Kos szigetére megyünk: Tőzsér János:A napfény szigete Rodosz-A lélek szigete Kósz ( Kassák Kiadó, 2008)
Még távoli és semmi sem biztos. Igazából nem kéne magam egy kicsit se beleélnem.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 10 19:05 #5770

...... Hippokratész szülőhelye, akinek az esküjét én is letettem.Szóval spirituálisan is vonz a sziget.

Ha belefér a bukszába, feltétlenül menjetek oda! (mert aztán az ember később teszi magának a szemrehányásokat...)
Van régi vastag Panoráma útikönyved? Most ugyan nincs előttem, konkrétan nem tudom, Kosról mit ír... általánosságban a lehető legrészletesebb, ami a látnivalók leírását illeti.
:D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 10 17:25 #5766

...Ráadásul a Tolóban készült képek zsúfoltságot mutatnak...

Igen, igazad van. Az általam felsorolt helyek mind elég népszerűek a turisták körében. Engem ez nem annyira zavar,mert amit meg akarunk nézni, azt rendszerint megoldjuk magunk. Annyira zsúfis helyen azért még nem voltunk, hogy negatívan kihasson a nyaralásra. Egyébként a dolog behatárolt, mert elsősorban egy bizonyos utazási iroda last minute útjait követem nyomon. Nem nagyon látok kedvezőbb ajánlatokat máshol és a felsorolt utazások közül jó néhányra nem akarunk most/már menni -pl.: Sarti, Toroni, Olimpic beach stb).
Nekem egyébiránt Kos nagyon jónak tűnik. Csak azért azt már egy kevés utánajárásból is látom, hogy zöld területe alig van. Főleg nem lesz szeptemberben. Na meg elég sokat fúj a Meltemi, vagyis a jellegzetes szél. De ott is adottak az ókori romok. No meg azt se felejtsem el megemlíteni, hogy Hippokratész szülőhelye, akinek az esküjét én is letettem.Szóval spirituálisan is vonz a sziget.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 09 19:45 #5765

Az előzőhöz :
valamiért nem volt hajlandó szmájlit beszúrni

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 09 19:43 #5764

...........hátha mégis lesz egy kis őszi kiruccanás. Nekem Parga is bejön, meg Lefkada és Toló is (meg még sorolhatnám...!!!). A férjem viszont Kos szigetére van rákattanva. Ez utóbbi elég húzós - anyagilag. Jártatok már ezeken a helyeken?

Kívánom, hogy jussatok el valami szép helyre!
Személy szerint nem jártam ott, amiket felsoroltál. Tolóval nagy vonalakban szemben, az öböl túloldalán jártunk, és aludtunk egy éjszakát körút közben.
Mindegyik hely kicsit más. Más a hangulata. (Azért kell megnézni mindet! :) :) )

Én kifejezetten nyaralni nem mennék ezekre a helyekre (mondom: én!) Ha sikerül még mászkálni Görögország nyugati felében, akkor vsz megnézzük.
Parga és Tolo - a képek tanúsága szerint közel a túlpart, szigetek, ilyesmi... nekem meg gumimacskám a nyílt tenger. Ráadásul a Tolóban készült képek zsúfoltságot mutatnak, ami minket riaszt.
Nagyon szép, látványos helyek - de sok helyen meredek oldalon vannak a házak, vagy még település nélküli strandoknál is le kell mászni a vízhez, utána meg fölmászni.... na ez nekünk szempont... :roll:
De senkit nem lebeszélni akarok ezekről a helyekről, csak mesélem, hogy a mi választási szempontjainknak nem ezek felelnek meg elsősorban. Viszont más családnál meg éppen ez lehet az elsődleges.
A szigetek meg - akinek van rá lehetősége, járjon be minél többet!
Jaj, menjetek minél több helyre gyönyörködni!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 09 15:51 #5762

Úgy látom, melegünk van... vagy mindenki szabin van és nyaral...?????
Továbbra is nézegetem az egyéb görögországi üdülőhelyeket, hátha mégis lesz egy kis őszi kiruccanás. Nekem Parga is bejön, meg Lefkada és Toló is (meg még sorolhatnám...!!!). A férjem viszont Kos szigetére van rákattanva. Ez utóbbi elég húzós - anyagilag. Jártatok már ezeken a helyeken?

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 04 18:15 #5737

Írígykedünk,de nyaralj is már egy kicsit,ne minket figyelj :lol:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 04 18:12 #5736

No jó legyen mindenki, lassan indulunk egy újabb tavernát felfedezni. :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 04 18:12 #5735

Pár kép még. :)

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->teki.jpg<!-- ia0 -->

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 júl. 04 18:00 #5734

Nem vesztem ám el! :)

Csak hát én is nyaralok. :D

Ami eddig történt:
- első nap megtaláltuk a számunkra (gyerekeknek) ideális strandot (Trapezaki Beach), lassan mélyül, homokos.

- kirándultunk már:

- a Gios Georgios várnál

- Agios Grassimos kolostornál
- Sami környék (város, Antisammos, akropolisz, ....)
- Melissani barlang
- Poros csak átmentünk, megnéztük, hogy merre megyünk haza
- Skala (nekem túl nyaralósnak tűnt, mondjuk ott nem kell annyit sétálni, keresgetni tavernát, mint itt.....)
- Kato Katelios-nál megálltunk a teknősmentőknél

- Argostoli, itt néztük a teknősöket, sétáltunk a városban, (megvettük a suvenireket), kimentünk a világító toronyhoz, ....
- hazafelé kis falvakon jöttünk keresztül, ahol sok-sok érdekeset láttunk

Ma egy kis kényszerpihenőn vagyunk, mert a Gergőnek begyulladt a füle. :(
Ma csak Eszter ment strandolni. Holnapra remélem minden rendben lesz és mehetünk kirándulni.
Tervben van még:
- Lixuri, Xi Beach, Petani Beach körút
- Fiskardo, Asos, Myrtos Beach körút
- a sziget legmagasabb pontja (15xx m) az Enos nemzetim parkban
- Ithaka, de ez lehet, hogy elmarad, mert nagyon korán megy a komp és .......

- hazafelé azért megyünk Poros-Killini komppal, mert a tervek szerint vagy Olimpiat, vagy Delfit megnézzük és még alszunk valahol 1 éjszakát.

Tavernák általánosságban egy kicsit drágábbak mint Thassoson, nincs ajándék ital, vagy gyümölcs, vagy édesség. De mindenhol finomakat eszünk.
Megkostóltam,és finom volt a Kefalonia meatpia is.

Majd még jelentkezem!

Addig is irigykedjetek, mert így ébredünk:
<!-- ia0 -->erkely.jpg<!-- ia0 -->

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 jún. 29 19:16 #5707

Balázs tegnap megérkezett Kefaloniára. Bejelentkezett a Hellaszon :) Most már nekünk is csak egy hónap, és mi is megyünk. :D

Itt is, csak az általánosban. :)
Egyenlőre minden jó.
De a részleteket majd később, mert indulni kell lassan vacsizni.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 jún. 29 07:47 #5700

Balázs tegnap megérkezett Kefaloniára. Bejelentkezett a Hellaszon :) Most már nekünk is csak egy hónap, és mi is megyünk. :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 jún. 27 20:31 #5693

csajok! Gyönyörűek a képek!
Sheidi! üdv itthon. Röppentesz egy hosszabb-rövidebb beszámolót ide? (ugye igen!!??)
Verus és Balázs! Nagyon jó utat nektek Kefalóniára! Biztos szuper lesz!

Ma egyezkedtünk a hites urammal, hogy csak nem kéne kihagyni az idén se Görögországot. Még az is lehet, hogy szeptember tartogat valami meglepit ebből a szempontból! 8)

Szia Honey ! Neked is köszönöm, de szerintem indulás előtt még benézek ide néha.
A szeptember, az bizonyára az egyik legnyugisabb, legszebb, és legolcsóbb hónap , én is szívesen mennék akkor, ha tehetném. Azt kívánom Nektek sikerüljön ! :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 jún. 27 20:20 #5692

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Tervek szerint holnap délben indulunk. Már lehet, hogy nem nézek be ide.
Ha találok netet kint, akkor jelentkezem, ha nem, akkor majd csak bő 2 hét múlva.

Addig legyetek jók, és tervezzétek a nyaralást!
Hisz nem múlhat el nyár Görörgország nélkül! ;)

Szia Balázs ! Bár bizrtos nem olvasod már, hiszen úton vagytok ! Vigyázzatok magatokra! Gyönyörű nyaralást kívánok Nektek Kefalonián. (már nem annyira sokára mi is indulunk)

Oldalmegjelenítési idő: 0.127 másodperc