Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 09:10 #4996

Nekünk az idei cél Parga, de nagyon kérdéses, hogy összejön-e.....Munkahelyváltás közepén vagyunk,és sok mindennek kell megvalósulnia ahhoz, hogy összejöjjön. Még csak szigeteken voltam Görögben, de ahogy néztem képeket Pargáról, nagyon gyönyörű lehet!!!Hangulatos kis görög városnak tűnik, kristálytiszta strandokkal a közvetlen özelében. Bár arra számítok,hogy kiépültebb,mint ahol eddig jártam (kivéve Rodosz).

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 09:00 #4995

Sziasztok Balázs és Verus!
Én már jártam Kefalónián, és csodaszép volt!!!Voltam már több görög szigeten, de Nekem Kefalonia és Thassos a két olyan kedvenc, ahova visszatérnék. Persze a többi helyre is, de szeretek új helyeket megismerni, így nem szoktam kétszer ugyanoda menni,szinte soha. De Kefalonia gyönyörü,nem banjatok meg,abban biztos vagyok!!!
Ide bevágtam egy régebbi hozzászólásomat, és ha van kérdésetek, szívesen segítek. Akkoriban rengeteg infót összegyűjtöttem róla (angolul+magyarul),mert útikönyvet nem találtam a szigetről!Megpróbálom előkeresni ezeket.

Itt válaszolok, nehogy gond legyen a beszámoló a Thassos témakörben. Voltam már jópár görög szigeten (Zanten is), de Nekem Kefalonia és Thassos a két első helyezett. Nagyon hasonlóak természeti adottságaik, felfedezetlenségük miatt.
Mi 2006-ban voltunk ott nyaralni, egy hetet, Lassiban Alexandra apartmanban. Az apartman nagyon hangulatos volt,közel mindenhez, jól felszerelt,csak magyarok laktak az összes apartmanban. Repülővel utaztunk. Ott robogót béreltünk,azzal jártuk be a szigetet. A sziget gyönyörű, ugyanaz a meseszép kék-fehér színek, mint Zanten. A sziget hegycsúcsa kb. 1300 méter, rengeteg zölddel, tényleg rengeteggel!!!A kabócák folyamatosan zenéltek, ami nekem már azért az egy hét végére néha zavaró volt, főleg,hogy robogón nem lehetett az ablakot felhúzni, hogy ne halljuk . Az úthálózat nagyon jó minőségű(mint a többi görög szigeten is), viszont hiányoltam az útszéli védőkorlátokat, nagyon sok veszélyes helyen voltunk, amikre így utólag azt mondtam,nem mernék mégegyszer ott robogózni...
Argostoli, a főváros nagyon szép, a tengerparit sétánya kiépült, pálmafákkal, rengeteg jachttal.
A Drogarati cseppkőbarlangot is megnéztük, az is gyönyörű volt. Voltunk Melissani tónál is, ezt nevezik föld alatti tónak is,mivel a föld alatt van (valójában barlangtó),egy alagúton lehet lemenni, onnan kishajók viszik a tavon a turistákat. Egy földrengés következtében a tó egy része fölött kiszakadt a föld, így ott fellátni a felszínre,gyönyörű látvány. Voltunk a Myrtos öbölben is (ez van általában fényképeken), ide is lementünk robogóval, gyönyörű hely, ÓRIÁSI sziklafallal. Csak pár órát töltöttünk lenn,mert kavicsos, emiatt nagyon hideg a víz, és hullámzott, a hullám pedig verte össze, illetve a testednek a köveket, félelmetes hangja volt a kövek morajlásának!
A sziget északi csücskét (pl. Fiskardo) nem sikerült bejárni,sajnos kevés oda egy hét is.
Összességében gyönyörű, nagyon természetközeli, egyedül a sok angol, illetve az angol zene volt,ami nem tetszett. Ja, és mi főidőszakban, július végén voltunk, még egyszer akkor nem mennék (utószezon párti vagyok), mert nagyon meleg volt,és a rengeteg zöld miatt nagyon párás volt a levegő, tényleg nem lehetett kimozdulni fiesta idején!

Az egyre több Thassosal kapcsolatban OFF hozzászólás miatt indítottam egy új témát. De nem azért, hogy elsüllyedjen!
Ha tudtok valami jó és hasznos infót, akkor írjátok ide nyugodtan. 4 év Thassos után szeretnék legalább olyan felkészülten menni, mint mikor először mentem a szigetünkre. :)
Csak azt nem tudom ki fog nekem MAGYARUL mesélni Kefaloniáról. :?:
De legalább olyan érdekesen kellene, mint Ági Thassosról. :!:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 08:32 #4992

Balázs!
Gondolom,hogy megosztod velünk!Olyat mint Ági hát nehéz lesz,talán Évián,de igérem ha valamit kiderítek én is segítek!!!
Gergő!
isten éltessen azt hittem már 11 vagy bocsika!!!

Más:
Jön valaki az utazási kiállításra????

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 08:17 #4989

Az egyre több Thassosal kapcsolatban OFF hozzászólás miatt indítottam egy új témát. De nem azért, hogy elsüllyedjen!
Ha tudtok valami jó és hasznos infót, akkor írjátok ide nyugodtan. 4 év Thassos után szeretnék legalább olyan felkészülten menni, mint mikor először mentem a szigetünkre. :)
Csak azt nem tudom ki fog nekem MAGYARUL mesélni Kefaloniáról. :?:
De legalább olyan érdekesen kellene, mint Ági Thassosról. :!:

Re: Általános 2010 febr. 26 08:00 #4987

Köszönöm Sheidi!

Verus, megnéztem a videót,csuda szép helyre mentek! Sebaj ,Balázs ( mert,ő ebben nagyon profi )készít majd egy frankó beszámolót és lehet,hogy jövőre ennek köszönhetően mi is Kefalóniát célozzuk meg ! ?

Szép hétvégét mindenkinek ! (az utolsó téli, hétfőtől itt a tavasz !)

Üdv.Ildi

Re: Általános 2010 febr. 25 21:15 #4986

-
... re=related
Fiskardo-ban mi is jártunk lefkadai nyaralásunkkor,egy hajókirándulás erejéig, a videoban látható fehér napernyyős kávézóban megittunk egy frappét.
A mostani szállásunk pedig Skala-n lesz, ez is rajta van a felvételen.

Re: Általános 2010 febr. 25 20:55 #4985

Tudjátok, a mai nap után (mivel sütött a nap és csiripeltek ezerrel a madarak) annyira, de annyira nyaralhatnékom támadt, de még mindig nem tudom, hova és mikor, csak azt hogy muszáj a tengerre mennem.

Balázséknak:(én meg irigykedek)

Hmmmm...a Myrthos beach ! Ez az a hely, amit nem lehet kihagyni ha Kefalónián járunk! Remélem mi sem hagyjuk ki!Na és persze Assos városka sem kihagyható
A Melissani barlangtó sem,
meg Argostoli , a csodás főváros sem;...és még sorolhatnám!

Re: Általános 2010 febr. 25 20:45 #4984

Nem voltál túl biztató! :oops:
De majd Gergőt is segítségül hívjuk,talán már 11 :?: évesen tud segíteni! :P

Ott volt a :).
Szerinted nem írnám le? :(

Gergőt még csak 10 éves és 5 és fél napos. :D

Re: Általános 2010 febr. 25 20:40 #4983

Tudjátok, a mai nap után (mivel sütött a nap és csiripeltek ezerrel a madarak) annyira, de annyira nyaralhatnékom támadt, de még mindig nem tudom, hova és mikor, csak azt hogy muszáj a tengerre mennem.

Balázséknak:(én meg irigykedek)

Re: Általános 2010 febr. 25 20:03 #4981

nem tudok!

Re: Általános 2010 febr. 25 18:18 #4980

Nem voltál túl biztató! :oops:
De majd Gergőt is segítségül hívjuk,talán már 11 :?: évesen tud segíteni! :P

Re: Általános 2010 febr. 25 18:13 #4979

REmélem az autós tapasztalatokat majd megosztod velünk!?

Hát??? Talán!! :)

Re: Általános 2010 febr. 25 15:31 #4978

Bazsi!

REmélem az autós tapasztalatokat majd megosztod velünk!?

Re: Általános 2010 febr. 24 20:04 #4975

Ez nagyon jó ár !!!! :)

Re: Általános 2010 febr. 24 19:35 #4974

Szia Balázs!
Mi is Kefalóniára megyünk az idén, de mi még nem foglaltunk, mert az ismerőseink még nem fixálták le a megfelelő időpontot.
Nekünk elvileg Skala-n lesz a szállásunk. Ti hol foglaltatok? Busszal, vagy repcsivel mentek?

Már nagyon várom! A Myrtos-t, Melissani tavat, Assos-t nagyon szeretném látni!!! Meg a Corelli -film tájait-Sami-t.
Zakynthos után kb. tudom mire számítsak. A Jón -tenger felülmúlhatatlan szépségű ! :D

Mi itt foglaltunk: www.christoforos-apartments.com/ - www.christoforos-apartments.com/
Júni. 28 - júli. 12-ig, alkudtunk egy kicsit mert két család megy, két hétre, így 50 Euró/apartmanért megkaptuk.

Nem nyertét, mert autóval megyünk. :)
Már én is nézegettem, hogy mit lehet majd megnézni, de az igazi gyűjtögetés csak júniusban kezdődik majd.

Re: Általános 2010 febr. 24 19:11 #4973

Szia Balázs!
Mi is Kefalóniára megyünk az idén, de mi még nem foglaltunk, mert az ismerőseink még nem fixálták le a megfelelő időpontot.
Nekünk elvileg Skala-n lesz a szállásunk. Ti hol foglaltatok? Busszal, vagy repcsivel mentek?

Már nagyon várom! A Myrtos-t, Melissani tavat, Assos-t nagyon szeretném látni!!! Meg a Corelli -film tájait-Sami-t.
Zakynthos után kb. tudom mire számítsak. A Jón -tenger felülmúlhatatlan szépségű ! :D

Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 24 19:05 #4972

Az idén nem megyünk sajnos Thassosra, mert mint írtam Lefkada az úticél, de mindenképpen elmegyünk még legalább egyszer, mert nagyon sok látnivaló van még. :D

Akkor én is elárulom, hogy idén nyáron mi sem megyünk Thassosra.
Idén Kefaloniát néztük ki célnak (mi Lefkadán csak átmegyünk, mert onnét indul a komp) . Már le is foglaltuk a szállást.

De azért maradok :Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.284 másodperc