Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 ápr. 20 17:12 #5266

Sziasztok!

Most regisztráltam a fórumba, de egyébként már régóta olvasgatom, sok információhoz hozzá lehet jutni; meg itt járva mindig előjönnek a thassos-i emlékeim (két éve voltunk, és nagyon jó volt!).

Az idei dilemmánk, amiben a véleményeteket szeretném kérni, hogy szerintetek Sarti vagy Asprovalta? Az Interneten böngészve Asprovalta kicsit nyüzsgőbbnek tűnik, viszont ha Sarti csak annyira nem nyüzsgő, mint Thassos, akkor az sem baj :) (bár Skala Potamia-ban szeptemberben voltunk, így nem tudom, ott mennyien vannak főszezonban, mert idén augusztus elejére tervezzük a nyaralást).
Azért is vagyunk határozatlanok, mert egyrészt szeretnénk olyan helyre utazni, ahol még nem voltunk, ellenben Thassos annyira tetszett, hogy már egyre inkább arra hajlunk, hogy újra odamegyünk, mert már tudjuk, mire számíthatunk: jó kis rönkös, fincsi tengeri kaják, homokos tengerpart, gyönyörű környék, Ági... Szóval értitek. :)

Kérlek, bombázzatok véleményekkel, hogy még jobban elbizonytalanodjunk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 22 11:39 #5153

Szerintem tök mindegy, hogy Görögben hol nyaralunk. Mindenhol gyönyörű történelmi dolgokba akadunk, ami megszépíti a kirándulást. És a tenger a meleg sós tenger szóval értitek! Görög mitológia, történelem és a víz. IMÁDOM!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 21 19:56 #5149

A vagyonáról nem beszélve. A legtöbbet ráhagyta az államra!!! Pl az Olimiaki repülő társaságot.
Ami maradt abból alapítványokat is csinált ami tovább tanulók részére és sok fejlesztés részére is mehet. Az unokája is hatalmas osszeget kapott, ami átok neki. Én igazából szerencsétlen lány még görögül is csak törten tud beszélni. A vagyonból már nem sok van itt az országban. Az állam is elkotyavetyéltlt, kiárulgatott sok mindent, meg a kicsiny örökös is. Az egyszerű öregek a környék szigetről, akik még élnek legendákat mesélnek Onassisról. De sajnos vele kihallt az amit ő teremtett.
Valóban olyan, mintha egy átok ülne a családján. Már mint akik megmaradtak. Lehet, sőt biztos, hogy a vagyon okozta az átkot.
Nem állt szándékában. És ezt nem érdemelte. Még akkor sem, ha nem minden vagyona volt teljesen tiszta.

Ági, a leírtak alapján Onassis nagyot nőtt a szememben. Lefkadai idegenvezetőnk Paja, anno, ezt a kemény munkát és tiszteletet nem emlegette, csak a relytéjes családi történéseket és tragédiákat. Így már azt is értem, miért van Onassisnak szobra Nydri kikötőjében.

Az általad emlegetett kiszáradt kőszikla szigetből ezt csinálta az Onassis család. Íme a Skorpios sziget napjainkban:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 19 16:55 #5142

Ági, a leírtak alapján Onassis nagyot nőtt a szememben. Lefkadai idegenvezetőnk Paja, anno, ezt a kemény munkát és tiszteletet nem emlegette, csak a relytéjes családi történéseket és tragédiákat. Így már azt is értem, miért van Onassisnak szobra Nydri kikötőjében.

Az általad emlegetett kiszáradt kőszikla szigetből ezt csinálta az Onassis család. Íme a Skorpios sziget napjainkban:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 18 22:11 #5139

Nekünk meg megjött a visszaigazolás, hogy megérkezett az előleg.
Úgyhogy mi is mehetünk. :)

Csak azt nem tudom, hogy merre? Ugye Verus!
Lefkada, Astakos, vagy Nydri komp a nyerő Kefaloniára. :)
De nyárig még kialakul. :)

Jaja !Neked Balázs, biztos nem veszteség, ha Lefkada felé mész, csak macerásabb. Az biztos, hogy Lefkadát is látnod kell egyszer az életben, meg a környékbeli szigeteket. Onassis faternak is volt ízlése, nem véletlenül vette birtokba Skorpios szigetét.
Csak ott ne ragadj valahol, mielőtt Kefaloniára érkeznél, mint Odüsszeusz anno...(Na , azért ne aggódj, családos kalandorokat biztosan nem háborgatnak a szirének ;-))
Hiába , a hely varázsa! :D :D :D :D

Héj, Gyerekek! Onassis egy kiszáradt kőszikla szigetet vett meg annak idején! Ő TETTE ILYENNÉ A SZIGETET: ANNAK IDEJÉN Ő NAGYON SOKAT DOLGOZOTT Ő IS AZ EGYSZERŰ PARASZTOKKAL: IMÁDTÁK ÉS ISTENÍTIK MÉG MOST ISMERT MINDENKINEK ADOTt, ADOTT ÉS NEM SZÉGYELT DOLGOZNI AKKOR SEM? AMIKOR PÉNZE VOLT.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 07 09:37 #5072

Jaja !Neked Balázs, biztos nem veszteség, ha Lefkada felé mész, csak macerásabb. Az biztos, hogy Lefkadát is látnod kell egyszer az életben, meg a környékbeli szigeteket. Onassis faternak is volt ízlése, nem véletlenül vette birtokba Skorpios szigetét.
Csak ott ne ragadj valahol, mielőtt Kefaloniára érkeznél, mint Odüsszeusz anno...(Na , azért ne aggódj, családos kalandorokat biztosan nem háborgatnak a szirének ;-))
Hiába , a hely varázsa! :D :D :D :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 07 08:06 #5071

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 07 07:44 #5069

Tegnap lefoglaltam, Zakynthosra megyünk végül busszal, két hétre. Ez volt a legolcsóbb, kihagyhatatlan akciós ajánlat. A pénztárca ezt engedi.
:(
De a hely, remélem pótolni fogja a hiányosságaimat.
Újra Görögország!

Ebben biztos lehetsz! Zakynthos eddigi csúcs nyaralásom volt! Autóra feltétlenül szükségetek lesz! Hol lesz a szállásotok?
Agios Sostisban tudsz ügyintézni az autókölcsönzőben magyarul is-legalábbis 2007-ben lehetett. A magyar alkalmazottat Imrének hívják, aki telepített idegenvezetője egy utazási irodának, de esténként segédkezik a magyar vendégek autókölcsönzésénél.

Szia Verus!
Laganas és Kalamaki találkozásánál lesz a szállásunk. Kocsit mindenképpen fogunk bérelni. Bizakodva várom én is az új csodákat.
:)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 06 18:58 #5065

Tegnap lefoglaltam, Zakynthosra megyünk végül busszal, két hétre. Ez volt a legolcsóbb, kihagyhatatlan akciós ajánlat. A pénztárca ezt engedi.
Újra Görögország!

Ebben biztos lehetsz! Zakynthos eddigi csúcs nyaralásom volt! Autóra feltétlenül szükségetek lesz! Hol lesz a szállásotok?
Agios Sostisban tudsz ügyintézni az autókölcsönzőben magyarul is-legalábbis 2007-ben lehetett. A magyar alkalmazottat Imrének hívják, aki telepített idegenvezetője egy utazási irodának, de esténként segédkezik a magyar vendégek autókölcsönzésénél.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 04 14:30 #5037

Újra Görögország!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 02 19:17 #5033

Igen , utólag már én is rájöttem, hogy ott láttam, mivel még nem olyan rég az Aleous útjait nézegettem hosszú turnusaik miatt. (Polichrono lett volna az uticél)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 02 18:36 #5031

Egyébként a Grand ettől az évtől először Thassosra is indít utat, de ezt Ági bizonyára már rég tudja!

A honlapjukon még nincs fent!

Persze, mert tévedtem! Sorry! Nem tudom, honnan szedtem. :roll:

Szia Vera!
Nem a Grand Tours, hanem az Aeolus indít utakat Thassosra.
:Thassos-fan:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 02 15:38 #5030

Szia Nica12 ! Köszönöm segítőkészségedet. Egyébként a H...-on már találtam néhány linket skalai autókölcsönzőkről.
Már gyűjtögetem a beach-ek infoit, melyiket érdemes felkeresni. Lehet, hogy áthajózunk Ithakára is, felfedezetlensége, és szépsége miatt nagyon kíváncsi vagyok arra is. Eddig csak egyszer voltunk Ithakán, ott is a lefkadai nyaralás kirándulásásn , de csak egy ebéd erejéig.
Amúgy tegnap már be is fizettük az előleget.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 02 11:59 #5029

Szia Verus!
Sajnos Skalaban nem töltöttünk annyi időt, hogy tudnám van-e autóbérlés, de elég nagy város, így szeritnem biztosan fogtok ott találni!!! Balázsh talán már meg is válaszolta ezt a linkkel :)
Teknőst én is láttam (Zakin is, de itt Kefalonian is), Argostoliban nagyon látványos jachtkikötő van (gyönyörű pálmafás, kikövezett út, szebbnél szebb yachtok), és ott úszkált egy hatalmas teknős a hajók alatt!!!Mi észre se vettük, hanem egy angol csoport ment előttünk, és majd fellökve minket szaladtak a víz felé kamerázni, hát ez lett gyanús:-))
Ja, net cafeban nem tudok segíteni, mert nem szoktam kinn netezni, így sajna nem tudom.

Szia Nica12!
Nekem Kefalonia szerelem első látásra!
Már a Corelli - film előtt is nézegettem, hát még utána. Mivel viszont eddig csak repülővel volt megközelíthető,
elérhetetlennek tűnt. Most viszont a Grand tours busszal is elvisz.
Sajnos mi is főzeszoinban tudunk csak menni, így számolnunk kell a zsúfoltsággal, és a drágább árakkal.
Skalan lesz a szállásunk, és a kérdésem is ehhez kapcsolódna. Nem tudom , tudsz -e ebben segíteni, hisz ti Lassiban laktatok. Én igazából arra volnék kíváncsi, hogy lehet-e autót bérelni Sklalan, sőt mi több 6 személyeset minimum. A másik, hogy van-e net café (mivel abban az apartmanban, ahol ingyenes wifi van max 3 férőhelyű szobákkal rendelkezik.)A lányom meg abban az időben tudja meg felvették-e.
Nica12, minden esetre köszi a felajánlott segítséget!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 01 19:29 #5025

Egyébként a Grand ettől az évtől először Thassosra is indít utat, de ezt Ági bizonyára már rég tudja!

Persze, mert tévedtem! Sorry! Nem tudom, honnan szedtem. :roll:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 01 18:42 #5024

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 márc. 01 17:19 #5023

befizettünk :D:D:D Mostmár utazunk, remélem! Grand Tours Kefalonia , Skala :)

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 28 14:17 #5009

Ide nézzetek, milyen aranyos!!
Jó lenne , ha mi is látnánk ilyet!!! Zakin láttunk, de az már nagy volt, és a halász csónakja körül úszkált !
www.youtube.com/user/Robijn89#p/a/u/1/CHHXNwmkKKY :D

Itt is szokás a tekiknek a halászhajókat látogatni. Ez a video Argostoli kikötőjében készült.
www.youtube.com/user/Robijn89#p/a/u/2/-qlfPvsq_Es

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 20:45 #5004

...Te pedig netán : qwer1234 ???

Te nem nyertél. :D
Én az indexen is balazsh vagyok.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 20:34 #5003

Te nem nyertél. :D
Én az indexen is balazsh vagyok.

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 19:59 #5002

verus = walaki64 ????? :)
ha nem, akkor www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm - www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm

Közben lecsekkoltam.
NYERTEM !!!! :D

:igen: :taps: :taps: :taps:

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 19:54 #5001

verus = walaki64 ????? :)
ha nem, akkor www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm - www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm

Közben lecsekkoltam.
NYERTEM !!!! :D

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 19:53 #5000

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 19:22 #4999

Sziasztok Balázs és Verus!
Én már jártam Kefalónián, és csodaszép volt!!!Voltam már több görög szigeten, de Nekem Kefalonia és Thassos a két olyan kedvenc, ahova visszatérnék. Persze a többi helyre is, de szeretek új helyeket megismerni, így nem szoktam kétszer ugyanoda menni,szinte soha. De Kefalonia gyönyörü,nem banjatok meg,abban biztos vagyok!!!
Ide bevágtam egy régebbi hozzászólásomat, és ha van kérdésetek, szívesen segítek. Akkoriban rengeteg infót összegyűjtöttem róla (angolul+magyarul),mert útikönyvet nem találtam a szigetről!Megpróbálom előkeresni ezeket.

Itt válaszolok, nehogy gond legyen a beszámoló a Thassos témakörben. Voltam már jópár görög szigeten (Zanten is), de Nekem Kefalonia és Thassos a két első helyezett. Nagyon hasonlóak természeti adottságaik, felfedezetlenségük miatt.
Mi 2006-ban voltunk ott nyaralni, egy hetet, Lassiban Alexandra apartmanban. Az apartman nagyon hangulatos volt,közel mindenhez, jól felszerelt,csak magyarok laktak az összes apartmanban. Repülővel utaztunk. Ott robogót béreltünk,azzal jártuk be a szigetet. A sziget gyönyörű, ugyanaz a meseszép kék-fehér színek, mint Zanten. A sziget hegycsúcsa kb. 1300 méter, rengeteg zölddel, tényleg rengeteggel!!!A kabócák folyamatosan zenéltek, ami nekem már azért az egy hét végére néha zavaró volt, főleg,hogy robogón nem lehetett az ablakot felhúzni, hogy ne halljuk . Az úthálózat nagyon jó minőségű(mint a többi görög szigeten is), viszont hiányoltam az útszéli védőkorlátokat, nagyon sok veszélyes helyen voltunk, amikre így utólag azt mondtam,nem mernék mégegyszer ott robogózni...
Argostoli, a főváros nagyon szép, a tengerparit sétánya kiépült, pálmafákkal, rengeteg jachttal.
A Drogarati cseppkőbarlangot is megnéztük, az is gyönyörű volt. Voltunk Melissani tónál is, ezt nevezik föld alatti tónak is,mivel a föld alatt van (valójában barlangtó),egy alagúton lehet lemenni, onnan kishajók viszik a tavon a turistákat. Egy földrengés következtében a tó egy része fölött kiszakadt a föld, így ott fellátni a felszínre,gyönyörű látvány. Voltunk a Myrtos öbölben is (ez van általában fényképeken), ide is lementünk robogóval, gyönyörű hely, ÓRIÁSI sziklafallal. Csak pár órát töltöttünk lenn,mert kavicsos, emiatt nagyon hideg a víz, és hullámzott, a hullám pedig verte össze, illetve a testednek a köveket, félelmetes hangja volt a kövek morajlásának!
A sziget északi csücskét (pl. Fiskardo) nem sikerült bejárni,sajnos kevés oda egy hét is.
Összességében gyönyörű, nagyon természetközeli, egyedül a sok angol, illetve az angol zene volt,ami nem tetszett. Ja, és mi főidőszakban, július végén voltunk, még egyszer akkor nem mennék (utószezon párti vagyok), mert nagyon meleg volt,és a rengeteg zöld miatt nagyon párás volt a levegő, tényleg nem lehetett kimozdulni fiesta idején!

Az egyre több Thassosal kapcsolatban OFF hozzászólás miatt indítottam egy új témát. De nem azért, hogy elsüllyedjen!
Ha tudtok valami jó és hasznos infót, akkor írjátok ide nyugodtan. 4 év Thassos után szeretnék legalább olyan felkészülten menni, mint mikor először mentem a szigetünkre. :)
Csak azt nem tudom ki fog nekem MAGYARUL mesélni Kefaloniáról. :?:
De legalább olyan érdekesen kellene, mint Ági Thassosról. :!:

Szia Nica12!
Nekem Kefalonia szerelem első látásra!
Már a Corelli - film előtt is nézegettem, hát még utána. Mivel viszont eddig csak repülővel volt megközelíthető,
elérhetetlennek tűnt. Most viszont a Grand tours busszal is elvisz.
Sajnos mi is főzeszoinban tudunk csak menni, így számolnunk kell a zsúfoltsággal, és a drágább árakkal.
Skalan lesz a szállásunk, és a kérdésem is ehhez kapcsolódna. Nem tudom , tudsz -e ebben segíteni, hisz ti Lassiban laktatok. Én igazából arra volnék kíváncsi, hogy lehet-e autót bérelni Sklalan, sőt mi több 6 személyeset minimum. A másik, hogy van-e net café (mivel abban az apartmanban, ahol ingyenes wifi van max 3 férőhelyű szobákkal rendelkezik.)A lányom meg abban az időben tudja meg felvették-e.
Nica12, minden esetre köszi a felajánlott segítséget!

Re: Egyéb görögországi üdülőhelyek 2010 febr. 26 18:22 #4998

Az egyre több Thassosal kapcsolatban OFF hozzászólás miatt indítottam egy új témát. De nem azért, hogy elsüllyedjen!
Ha tudtok valami jó és hasznos infót, akkor írjátok ide nyugodtan. 4 év Thassos után szeretnék legalább olyan felkészülten menni, mint mikor először mentem a szigetünkre. :)
Csak azt nem tudom ki fog nekem MAGYARUL mesélni Kefaloniáról. :?:
De legalább olyan érdekesen kellene, mint Ági Thassosról. :!:

Egy kicsit megijedtem, hogy hova lett a hozzászólásom, de látom jó helyre került. :lol:

Oldalmegjelenítési idő: 0.126 másodperc