Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Smaragda - Potos 2009 aug. 31 12:12 #3972

Sziasztok!
Szerdan d.u. indulunk Temesvarrol Potos-ra, a Smaragda villaba (4 felnott+4 gyermek). Tudna-e valaki informaciokat adni (esetleg kepeket kuldeni) a villarol kapcsolatban? Elore is koszonom.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 31 08:48 #3966

Mazi,
tavaly mi is szept. elején voltunk, és szuper jó idő volt,egyszersem esett, nagyon meleg volt. Szeritnem ez az időszak kedvezőbb is sokszor,mint a nyári főszezon,mert a párás levegőjű szigeteken a túl meleg zavaró lehet.
Jó nyaralást!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 31 07:39 #3965

..........Én aki nem tud andolul, mondom a fiúnak. Áre fiam, hát ez egy car. Az ott meg a luft..................

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A hajón dolgozáshoz társalgási szintű nyelvtudás kell - mert válaszolni kell a vendégnek. De talán elég az alapfokú nyelvvizsga is? a középfokú sem ad még valami rettenetesen nagy nyelvtudást. :wink:

Re: Általános 2009 aug. 31 07:33 #3964

..........Az elörejelzés sem kecsegtet valami jóval/24-28fok/...........

Mázi!
24-28 fok nem jó??? Nagyon jó időtök lesz! legalább nem főtök meg a napon. Estére kell hosszúujjú meg hosszúnadrág, ennyi, de az se mindig.
Mindkétszer szeptemberben voltunk, valóban ennyi volt mindkétszer a hőmérséklet nagyjából, és nagyon jó volt! A nap süt, a víz meleg...
:lol:

Re: Általános 2009 aug. 31 07:18 #3963

A hajón dolgozás! Szuper! Vágj bele! A franc ette volna azt a nyelvtanulást.
Majd megszakadt a párom a nevetéstől a napokban. A Dimitris apartman alsó üzletében voltam, Dimivel néztük volna át a foglalásokat, mikor egy olasz görög és egy olasz nő butább szekálással próbált volna alkudni. Dimi ha jól alkudnak még ajándékba is adja az alku tárgyát, de most udvariasan letetette a vendéggel az alku tárgyát. Épp az ügyünkbe kezdtünk volna, mikor megint jön egy vevő. Egy 10 éves fiucska. Angol. Egy kulcstartót mutat Diminek, hogy az mi. Az türelmetlenül rajzol valamit a papirra, amiről én sem ismertem rá mi az. A fiú is csak tanacstalanul néz. Mire kérdezem Dimit mi a csudát rajzolt. Mondja egy autót. Meg az autónak a kerekén ahol pumpálják. Á.. Én aki nem tud andolul, mondom a fiúnak. Áre fiam, hát ez egy car. Az ott meg a luft...
Hogy mit értett belőle nem tudom. De rögtön boldogan megvette. Arra azért kiváncsi lennék hogy hogy a mondják a szeleptetőt angolul. Meg arra is hogy a csudába jutott eszembe a luft. Pánosnak mikor elmeséletem elájult az angol tudásomtól. De mivel megcáfolni nem tudta, angol professornak nevezett ki!
EZÉRT KELL ANGOLUL TANULNI!!!

Re: Általános 2009 aug. 31 06:38 #3962

Re: Általános 2009 aug. 31 00:30 #3961

Sziasztok!
Közeleg a mi idönk,szeptember 7.én go!!!!!!!!!!!!!Volt valaki közülletek thassoson szeptember elején,mert picit aggódóm az idöjárás miatt!Az elörejelzés sem kecsegtet valami jóval/24-28fok/Hálás lennék az infókért,mert gyerekekkel mennénk!!!!
ÜDV:MÁZI

Re: Általános 2009 aug. 30 22:49 #3960

Ment a PÜ, mert már koránt sem thassosi a téma, s a végén megharagszanak ránk Balázs és Pamag :)
Bocs az OFF-ért mindenkitől!

Re: Általános 2009 aug. 30 19:34 #3958

Kölyokk!
Olimpia étteremben dolgozom csálingerként.
/alpárutca.hu/ A fimnak hatalmas élmény a hajó/miért is nem próbálod meg te is?/nagyon sokat tanúl szakmailag ,emberileg és főként nyelv gyakorlása.A pénzét nincs lehetősége elkölteni így sporolásnak sem rossz. Ajánlat?soha nem lehet tüdni,de Székesfehárvárról hogyan?

Szívesen mennék hajóra én is, viszont csak olaszul makogok, így egyelőre esélyem sincs... Talán pár év múlva, ha megtanulok angolul...
Budapest nincs messze, és ha olyan a fizu, még az albi is megoldható! :)
(Jelmondatom a nőkhöz és a munkához: Nincs olyan, ami lehetetlen, csak olyan pasas, aki tehetetlen! :))

Tetszik a hozzá állás.A fizu,hát nemtudom belefére egy albérlet.
A fiam folyami hajón és német ami kell neki.Egyebbként pénteken jelentkezett kedden már a hajón volt.Ugyan elég jók voltak a referenciái.Nyelv tudása sem rossz ,de nem a tökéj.Ha valami munka lenne ha gondolod írok,vagy ha megadod a telcsi számod hívhatlak.Mégis melyik része az amelyik érdekel? Talán pü-ben írjunk?!

Re: Általános 2009 aug. 30 18:34 #3957

Kölyokk!
/alpárutca.hu/ A fimnak hatalmas élmény a hajó/miért is nem próbálod meg te is?/nagyon sokat tanúl szakmailag ,emberileg és főként nyelv gyakorlása.A pénzét nincs lehetősége elkölteni így sporolásnak sem rossz. Ajánlat?soha nem lehet tüdni,de Székesfehárvárról hogyan?

Szívesen mennék hajóra én is, viszont csak olaszul makogok, így egyelőre esélyem sincs... Talán pár év múlva, ha megtanulok angolul...
Budapest nincs messze, és ha olyan a fizu, még az albi is megoldható! :)
(Jelmondatom a nőkhöz és a munkához: Nincs olyan, ami lehetetlen, csak olyan pasas, aki tehetetlen! :))

Re: Általános 2009 aug. 30 18:23 #3956

BOCSIKA! Melyik étteremben dolgozol – és miként -, ha nem vagyok indiszkrét? Jó programot tűztél ki magadnak – remélem a fiad hatalmas élményekkel tér majd haza, a csöppségnek meg izgalmas kezdést! :)
Én meg szeretnék a síszezonra kijutni Italiaba… Ám ha lesz egy (jobb/másik) ajánlat (mondjuk a frissen tatarozott éteremből :D), … :)

ÁGI, várom már a képet, mert most nagyon kíváncsi lettem rá! Hogy érzed ezt a szezont? Ölelünk innen, több-kevesebb 1300 km-ről ;)

Kölyokk!

Re: Általános 2009 aug. 30 16:18 #3952

BOCSIKA! Melyik étteremben dolgozol – és miként -, ha nem vagyok indiszkrét? Jó programot tűztél ki magadnak – remélem a fiad hatalmas élményekkel tér majd haza, a csöppségnek meg izgalmas kezdést! :)
Én meg szeretnék a síszezonra kijutni Italiaba… Ám ha lesz egy (jobb/másik) ajánlat (mondjuk a frissen tatarozott éteremből :D), … :)

ÁGI, várom már a képet, mert most nagyon kíváncsi lettem rá! Hogy érzed ezt a szezont? Ölelünk innen, több-kevesebb 1300 km-ről ;)

Re: Általános 2009 aug. 30 13:47 #3950

EGY NAGY CSODÁT LÁTTUNK HAJÓSKIRÁNDULÁSUNKON.
KÉSZÜLT EGY FANTASZTIKUS VIDEÓFILM IS RÓLA.
A SRÁCOK TENGERI NYÚLRA GONDOLTAK.
A HAJÓSOK TENGERI FECSKÉNEK VAGY ELEFÁNTNAK MODTÁK.
EGY ÓRÁSI CSIGA VOLT VALÓJÁBAN. ÉAS GYÖNYÖRŰEN REPÜLT.
BAJSZA VOLT MINT A CSIGÁNAK. A SZÁRNYAI, MINT AZ ELEFÁNT FÜLE.
LEÍRHATATLAN ELEGANCIÁVAL REPÜLT.
MEG LEHETETT ÉRÍNTENI.

NO ÉPP EKKORA KAVART OKOZ A FELISMERÉSE IS!!!!
VÁROM MAJD A SZENZÁCIÓS KÉPET, HOGY MINDANYIAN MEGCSODÁLJUK ÉS MEGFEJTSÜK NEVÉT.

Önző módon örülök, hogy a kevesebb vendég miatt, ránk, fórum olvasókra mostantól több időd lesz! Élvezettel olvasom írásaidat, szösszeneteidet.
Arról meg nem beszélve, hogy mindjárt itt a következő nyár! :lol:
:Thassos-fan:

Re: Általános 2009 aug. 30 07:22 #3944

EGY NAGY CSODÁT LÁTTUNK HAJÓSKIRÁNDULÁSUNKON.
KÉSZÜLT EGY FANTASZTIKUS VIDEÓFILM IS RÓLA.
A SRÁCOK TENGERI NYÚLRA GONDOLTAK.
A HAJÓSOK TENGERI FECSKÉNEK VAGY ELEFÁNTNAK MODTÁK.
EGY ÓRÁSI CSIGA VOLT VALÓJÁBAN. ÉAS GYÖNYÖRŰEN REPÜLT.
BAJSZA VOLT MINT A CSIGÁNAK. A SZÁRNYAI, MINT AZ ELEFÁNT FÜLE.
LEÍRHATATLAN ELEGANCIÁVAL REPÜLT.
MEG LEHETETT ÉRÍNTENI.

NO ÉPP EKKORA KAVART OKOZ A FELISMERÉSE IS!!!!
VÁROM MAJD A SZENZÁCIÓS KÉPET, HOGY MINDANYIAN MEGCSODÁLJUK ÉS MEGFEJTSÜK NEVÉT.

Re: Általános 2009 aug. 29 19:30 #3937

Bocsika, így már megnyugodtam! :)
Szezon: voltak erősebb és gyengébb napok is, ám meg nem szakadtunk, idén nagyon kevesen nyaralnak a Balatonon, amin nem is csodálkozom: azért a pénzért már Görögországba is kijutnak az emberek! Szerencsére mind felszolgáló, mind pultos és mind szakács pozíciókat is betöltöttem ott, így sem unalmas nem volt, s a pénzem is jobban gyűlt, amikor a saját főztömet vittem ki a vendégnek :D
Sheidi: igazad van :)

Jól vagytok amúgy?
tervek az őszre?

Várjuk,hogy újra dolgozhassunk tatarozták az éttermet ahol dolgozom,kis lányom elsős lesz!!!! Várjuk a válogatott ,ls a Debrecen meccseit,És nem utolsósorban,a fiamat a hajőről!Aztán készülünk a vizsgákra és itt is a nyár .Tervezzük a nyaralást?!

Re: Általános 2009 aug. 29 19:02 #3936

Bocsika, így már megnyugodtam! :)
Szezon: voltak erősebb és gyengébb napok is, ám meg nem szakadtunk, idén nagyon kevesen nyaralnak a Balatonon, amin nem is csodálkozom: azért a pénzért már Görögországba is kijutnak az emberek! Szerencsére mind felszolgáló, mind pultos és mind szakács pozíciókat is betöltöttem ott, így sem unalmas nem volt, s a pénzem is jobban gyűlt, amikor a saját főztömet vittem ki a vendégnek :D
Sheidi: igazad van :)

Jól vagytok amúgy?
tervek az őszre?

Re: Általános 2009 aug. 29 18:48 #3935

Húúú, de pangunk kéremszépen :)
Nos beköszönök, hogy itthon ismét - bezártuk az éttermet.
Olvastam a friss beszámolót ám! Irigykedek rendesen! :)
Az a Thassos-márvány nagyon szuper lett! Kreatív - igazi, örök emlék

Nem is pangunk!Én is itt vagyok.
Tessék csak az aktív témáknál nézelődni!
:lol:

Re: Általános 2009 aug. 29 18:03 #3934

Kölyökk!
Jó hogy itt vagy ,de látnád a többi honlapot ott milyen a pangás!!
Hogy sikerűlt a szezon a Balcsin?

Re: Általános 2009 aug. 29 17:39 #3933

Re: Általános 2009 aug. 28 18:31 #3920

Tomi!
Még valami eszembe jutott.

Ugye mobilról akarod hívni Ágit? akkor kell a teljes szám, lásd az előbbieket.
Ha esetleg fülkéből gondolod, akkor úgy tudom, csak a 0030 utáni számjegyek kellenek. (A 00 vagy + azt jelenti, hogy külföldi szám, a 30 Görögország országhívószáma. Magyarországé 36.)

Milyen társaságé a mobilod?
A Pannon minden különösebb faxni nélkül simán tud onnan akármit hívni.
A T-Mobile-nál régebben valamit aktiválni kellett.
A Vodafone-nál szintén valamit be kell állítani, pedig Görögország tele van Vodafone hálózattal.
Ezeken kívül lehet, hogy a helyben fölajánlkozott hálózatot át kell állítani valami másra, mondjuk leginkább Vodafone-ra, ha nem akar sikerülni a hívás.
Egyébként ha működik, akkor nem kell számokat beütögetni, az elmentett nevet hívja a készülék, még ha magyar formátumban van is a telefonodban elmentve.
Persze külföldön a hívott fél is fizet, de most már nem olyan vészes, mint pár éve volt.
A legolcsóbb változat arra, ha az otthoniakkal akartok beszélni, ha a magyarországi vezetékes telefon hívja a magyar mobilt (simán a 06-os változattal), megtalálja, és a vezetékes telefonszámlában úgy számolják el, mintha itthon lett volna a készülék. (Nekünk legalábbis így volt, meg is lepődtem.)
:futyul:

Re: Általános 2009 aug. 28 15:59 #3916

Re: Általános 2009 aug. 28 09:39 #3914

Sziasztok!
Már kevesebb mint másfél nap az indulásig! Meg szeretném kérdezni, hogy ha kiértem és lejöttem a kompról akkor hívom Ágit, de a telefonszámát hogyan kell beütni??
0030 6978 131417
kell elé a 00 vagy a körzetszám sem kell vagy mivan? :))))
Tomi

Tomi!
pontosan úgy kell ahogy írtad.Mi akkor hívtuk mikor elindúlt a komp Keramotiból.

Nagyon jó utat tartalmas nyaralást kívánok.
Aztám beszámolót!
Melyik apartmant foglaljátok el? :örül:

Re: Általános 2009 aug. 28 09:09 #3913

Sziasztok!
Már kevesebb mint másfél nap az indulásig! Meg szeretném kérdezni, hogy ha kiértem és lejöttem a kompról akkor hívom Ágit, de a telefonszámát hogyan kell beütni??
0030 6978 131417
Tomi

Igen, kell! A teljes számot mentsd el a telefonodba.
A te telefonod magyar, ugyanúgy kell hívnod a külföldi számot, mintha itthonról hívnád, tehát kell az országjelzés (a 00 és az országhívószám) is.
Nagyon jó utat és nagyon jó nyaralást! :lol:

Re: Általános 2009 aug. 28 08:58 #3912

Igen kell a 00!Vagy így használod hogy 0030 vagy +30.

Re: Általános 2009 aug. 28 08:50 #3911

Sziasztok!
0030 6978 131417
Tomi

Oldalmegjelenítési idő: 0.489 másodperc