Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 28 20:23 #7138

vízellátási zavar? :S hát.. nagyon remélem hogy nem lesz idén. a honlapjuk egyébként elég biztató... (tudom, nem sokat számít), de a képek alapján, és igényesnek is látszik... no, majd kiderül :)

köszönöm a segítséget! :-)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 28 14:37 #7134

Nekem is azt írja ki sajnos... :cry:

Elárulom miért:
Mivel Ági Apollonos idegenvezető is, ezért kérte, hogy a régi beírását ne láthassuk a szállással kapcsolatban.
Tudjátok, nem pisztítunk oda, ahonnét eszünk - vagy valami hasonló mondás van.
Szóval volt kapcsolata neki is a Pontiosssal, de a 2006-os rossz tapasztalatok miatt megszünt. Voltak némi nemü vízellátási és egyéb problémák, de azok akár már meg is oldódhattak. Valószínűleg az Apollon megnézte, hogy mire fizet, és úgy gondolta, hogy ez a szállás is öregbíteni fogja a jó hírnevét.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 28 09:46 #7125

Nekem is azt írja ki sajnos... :cry:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 27 15:35 #7118

...sajnos nem tudom megnézni a belinkelt szöveget, azt írja hogy nekem nem engedélyezett :(

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 27 15:20 #7117

sziasztok,

köszönöm a gyors választ! :)
igen tudom, hogy idén van először, ezért is bizonytalanodtam el, hogy így semmi visszajelzés róla...

persze a táj és a tenger a lényeg, de a nyaralást sajnos el tudja rontani a házigazda hozzáállása.. reméljük nem lesz így.

mindenesetre hihetetlenül várjuk mindketten a nyarat :) elbűvöltek a képek és a beszámolók, köszöet érte!
szép napot! :)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 26 20:05 #7115

sziasztok!

már írtam a vendégkönybe, de még nem kaptam választ. itt is megkérdezném: a Pontios apartmannal lehet valami gond? mennyire van messze a part?
július első hetében mennénk párommal az apollonnal.

köszönöm!

Üdv itt!

Pamagm ár megmondta a tutit, de ha kicsit lejjebb tekersz, akkor ott én is írtam már a Pontiosról!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 26 19:21 #7113

sziasztok!

már írtam a vendégkönybe, de még nem kaptam választ. itt is megkérdezném: a Pontios apartmannal lehet valami gond? mennyire van messze a part?

köszönöm!

Isten hozott!
Hááát a vendégkönyvben nemigen kapsz választ... az általában nem arra van kitalálva...
Örülök, hogy idetaláltál a fórumra!
A Pontios távolsága a parttól úgy 200-250 m lehet. A központban van. Az iroda az idei évben először kötött vele szerződést, azért nem fogsz kapni senkitől érdemi választ.
Amennyit tudunk mondani-mutatni:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=298:a-kimaradt-szallasokrol&catid=39:blog&Itemid=195
De persze a problémákat azóta kijavíthatta a tulaj.
A szigeten a lényeg a tenger, a hegy, a tiszta levegő, a finom friss víz, a természeti csodák, a falvak, és a görög emberek!
Nagyon jó nyaralást!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 febr. 26 15:20 #7111

sziasztok!

köszönöm!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jan. 28 18:56 #6821

Nagyon köszi a segítséget. Napok óta ezt az oldalt böngészem, hasznos, szórakoztató, először leszünk itt, nyáron meglátjuk.

Re: Segítség! 2011 jan. 27 19:17 #6806

Sziasztok, nem tudja valaki, hogy melyik partszakasznál találom ( esetleg melyik hotel, apartmanhoz közel )
Skala Potamia, Fedra studiókat ?

Üdv Gyula!

Remélem nem ezért az egy kérdésért regisztráltál. ;)
Azért olvasgass is az oldalon!
Abból az egy képből ami az Aeolus honlapján van, én az alábbira tippelek.
<!-- ia0 -->fedra.jpg<!-- ia0 -->
Persze ez csak az én tippem.

Segítség! 2011 jan. 27 17:52 #6805

Sziasztok, nem tudja valaki, hogy melyik partszakasznál találom ( esetleg melyik hotel, apartmanhoz közel )
Skala Potamia, Fedra studiókat ?

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jan. 26 21:55 #6802

Annyit azért hozzáteszek, hogy a kérdés idősebb korosztályra és szeptemberre vonatkozott.
A fiatalok, családalapítás előtt állók a nyüzsit szeretik mindenütt a világon. Minél több ember között érzik jól magukat. :tánc
De mihelyt már gyereke is van a családnak, ez az ideális nyaralóhely.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jan. 26 20:28 #6801

Ezek Pamag sorai.
Vendégek, akik először járnak majd a szigeten, azok számára kértem Pamagtól egy véleményt, hogy azon az érveken túl, amit én mondtam, mi mindent tudnék még mondani.
Oly szépen összefoglalta a különféle gondolatokat,hogy az jutott eszembe, talán másoknak is tanács lehet.
Úgy hiszem elfogultság nélkül ír. Én nyilván mindenkinek azt tanácsolom, hogy főleg szezon kezdetnél és végnél ide jöjjön a mi öblünkbe. De hiszem, hogy vagyok oly szerencsés helyzetben, hogy nemcsak hazabeszélek, hanem szerencsés helyen lakom, és dolgozom. Mert tényleg a sziget legelőnyösebb területe az Aranypart öble.
Emlékszem, mikor még hallani is csak először hallottam a szigetről, beszereztem egy térképét.
Neki ültem, tanulmányoztam. 15 éves görögmúlt volt akkor már mögöttem. Én hajós szemmel néztem. Nem mintha valaha is lett volna saját hajóm. Egyszerűen, a minden év szezon 5-6 hónapja heti 3 különféle hajóskirándulása által szert tett hajós ismeretemre támaszkodva vizsgáltam az akkor még számomra teljesen ismeretlen szigetet. A hotelban, ahol a vendégeim voltak, dolgozott egy bulgáriai hölgy. Miután kiszúrtam magamnak ezt az öblöt, kértem Katerinát. Mond, ismered ezt a szigetet? Ő csillogó szemmel mondta. Még hogy ismerem-e? Imádom! Mese szép. Kérdeztem tőle, melyik része a legszebb? rámutatott az általam kiválasztott védett öbölre. Hrissi Ammudja. Aranyhomok, Aranypart. Igen a nevében is benne van!
Hogy hogy megdöbbentem, amikor a párom ebbe az öbölbe vitt engem haza?! Csak ámultam és bámultam. Álmodni sem mertem volna. Sem azt, hogy van még ily tiszta szépség, és, hogy én ott fogok majd élni?! Azóta is minden utam során csodálom a látképet ahogy Panagiából Potámiába érek.
A hajósok szél és szélsőséges időjárásoktól mentes, gazdag védett öblöket szeretnek a lehorgonyzáshoz.
Hajóm még nincs, de az öblöm már megvan.
Ez által a tiétek is lehet ez az öböl!

Pamag levélkéje:

Először 2007-ben jártam (kettesben a férjemmel) a szigeten.
Ezt 2-3 éves tervezgetés, kutatómunka előzte meg. Nagyon szerettünk volna odautazni, de a lehetőség sokára jött össze. Sok-sok külföldi honlapot is átnéztem. Sok szállásról lehet találni képet meg információt.
Nekem az a mániám, hogy a nyílt tengert szeretem látni.... olyan későn (ötvenen túl) nyílt csak lehetőségünk egy kicsit világot látni, hogy nem akarok megalkudni akármilyen körülményekkel. Először én is a sziget déli részére gondoltam, és azt hittem, hogy Skala Potamia környéke zsúfolt. De : emailben történő érdeklődésre jó arány, ha öt görögből egy válaszol... Ági viszont azon nyomban, és a leglehetlenebb különleges kérésekkel is lehet zaklatni. Ez az öböl nyugodt és csendes, de azért mégis van élet. A parti sétányon túl, ahol sűrűn állnak a házak, a többi ház jókora kert fái között bújik meg, és még mindig sok a beépítetlen telek. Messze nem egy Paralia (Katerini üdülőtelepe, magyar utazási irodák olcsó célpontja) vagy tudom is én melyik sűrűn látogatott, mulatós fiatalokra berendezkedett turistagyár. A strandja pedig kellemes. Mi nem is mentünk más strandokra - nekünk, ugyanúgy, mint a kisgyerekeseknek, ez a homokos aljú, lassan mélyülő vízrész a szívünk szerint való.
Szóval 2007-ben szeptember legelején mentünk, két hétre. Az első héten, úgy szept.10-e tájáig, úgy éreztük, hogy ez a hely rettenetesen zsúfolt, nem igazán nekünk való... még sokan voltak. Aztán a következő hétre már csak kellemes mennyiségű ember maradt. De nyitva volt minden.
2008-ban egy körút közbenső állomásaként voltunk ott öt napot, ha jól emlékszem nyolcadikától vagy tizedikétől. Voltak emberek, de nem volt zsúfolt, minden nyitva volt.... ja és az időjárás is jó még szeptemberben. Bár pont 2008-ban, mikor szept.20. táján hazaindultunk, akkorra jött egy rendkívüli, goromba lehűlés.
Ezekben az időkben éppen annyi ember volt ott, hogy - bár nem egyedül voltunk egy saját külön barlangban - de már csak annyian voltak, hogy még a boltokban sem léptünk egymás sarkára.
2010-ben viszont, a válság miatt, mikor szeptember 10-én odaértünk, éppen akkor zárt be a szállásunk alatti két vendéglátós, és pár napon belül egy csomó más üzlet és taverna is. Azért nem halt éhen egy vendég se, de nem volt az igazi. Kongott minden az ürességtől. Ez se jó. És bezártak a kiadó szállások is. Az erkélyről naponta élveztük, hogy szemben az egyik hotelben már takarítottak, mostak, vasaltak, rámoltak...
Hogy idén mi lesz, az egyelőre nem tiszta. A gazdasági helyzet nem úgy tűnik, mintha javulna. Se Görögországban, se Magyarországon... Talán szerencsésebb lenne az augusztus végét-szeptember legelejét választani. Az augusztus közepe valószínűleg ezután is zsúfolt marad az összes görög üdülőhelyen, mert a görögök is akkor mennek szabadságra. Ha nem kötött valami miatt a nyaralás időpontja (pl. csak akkor adják ki a szabadságot), akkor talán ahogy az idő múlik és látszik a tendencia, a friss adatok birtokában döntsenek, mikor mennek.

Szóval én azt mondom, hogy Skala Potamia ideális hely.
Limenária és Potos : látatlanban azt hittem, hogy arrafelé jobb lesz, de a képek győztek meg aztán, hogy a mi öblünkben jobb a kilátás. Aztán, nyaralás alatt, természetesen többször körbementünk a szigeten autóval. És se Limenáriában, se Potosban nem volt kedvünk megállni, egyszer sem, mert zsúfoltnak, turistagyárnak láttuk, éreztük. 2010-ben persze olvastam olyat, hogy elég kihaltak lettek a turisták hiánya miatt - de valahogy akkor se támadt kedvünk ott mászkálni. Persze ha valamilyen oknál fogva oda mentünk volna nyaralni, biztosan ennél jobb színben látnám ezeket a településeket. De igazán barátságosnak Skala Potamiát találjuk.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jan. 19 08:41 #6764

Még 225 nap és indulunk!/ha jól számoltam/ a kajak itthon marad, a sziget felfedezése a cél.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jan. 18 18:13 #6759

Én úgy gondolom az Achillea jó lesz és szeretni fogjátok!!!!
A Pontiossal fenntartással vagyok, de a nyár majd mutatja. Nagyon sokat újítottak rajta, ez biztató.
Nyár végén meg lesz a teszt.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 dec. 30 12:16 #6682

Köszönöm a segitséget! A Pontiosról kapott információ nem a legjobb, nekünk a tengerhez való közelség a lényeg, mert a kajakot felfujva a fejükön visszük le és hozzuk vissza,s ott van a két evező is kb.18 kg.a cucc, és nem vagyunk már húsz évesek.Keressük a megoldást mert nagyon szeretnénk visszamenni Thassosra, de csak autóbusszal tudunk menni.Az idén a Melida azért volt jó mert a Centrum strandnál száltunk vizre és ott ugyan nagyon büdős a viz, de nyugott, nem rakta tele a hajót vízzel a hullám, amikor a webkameránál voltunk kétszer mentünk ki, kiönteni. Hát Thassos keleti partja nem a legjobb nekünk a kajakozásra, minden méterért megküztünk,a Thassos 1500 c. inditott tengerikajak túrások is a nyugati partot járták be és Alikiig mentek.

Re: Általános 2010 dec. 29 15:42 #6677

Áthoztam a helyére a témát.....

Segitségeteket szeretném kérni! Az Apollon Travel közzétette a 2011 évi szállásokat Thassos szigetére, három lehetőség van, új szállások Achillion, és a Pontios. Ki tud róluk valamit, lényeges a tengertől való távolság?

Mi először 2006-ban a Pontiosban laktunk.
Most nézem, hogy anno nem írtam egy szót sem róla. :)
Most megteszem. A szállás tiszta volt, azzal nem volt gond. Viszont egy elég érdekes elrendezésű apartmant kaptunk. A hálónak volt terasza oldalra, az üres telekre. A konyha és étkező résznek semmi, csak a bejárati ajtó és a két helyiség közti ajtó és ablak (igen, ablak :)). A tulajokkal nem sokat találkoztunk, inkább a házi banyával, aki az udvaron ült, és mindig úgy megnézett mindenkit, hogy az már rosszul esett....
Amúgy jól éreztük magunkat, hiszen az volt a cél. De többet nem mentünk vissza. A központi részhez viszonylag közel van, no nem annyira, mint a Melida.
Annyit mondok, hogy ha a tenger felőli 2 fős stúdiókat kapjátok, akkor csodás kilátásotok lesz.
weboldaluk itt: www.pontios-thassos.gr - www.pontios-thassos.gr

Az Achillionról nem tudok mit mondani, pedig elmentem már előtte párszor (azon az úton van, mint kedvencünk a Jota). :) Egy biztos, ez sokkal messzebb van mindentől. Viszont így kabócából nem lesz hiány. :)
weboldala: www.hotel-achilion.gr/homeen.html - www.hotel-achilion.gr/homeen.html

Re: Általános 2010 dec. 28 22:45 #6673

Segitségeteket szeretném kérni! Az Apollon Travel közzétette a 2011 évi szállásokat Thassos szigetére, három lehetőség van, új szállások Achillion, és a Pontios. Ki tud róluk valamit, lényeges a tengertől való távolság?

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 júl. 02 05:11 #5727

2010-re minden apollonos szálláson van flekenezési lehetőség.
Tegnap Argiri nap volt, este erre a napra voltam hivatalos.
De mit ad isten, a Melinda apartmannál mit lának szemeim...<!-- ia0 -->02.07.2010 015.jpg<!-- ia0 -->

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 22 12:49 #5159

Pefkari kemping. Ha viszed kedvenc ágyad és párnád nincs jobb helyed mint ott.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 07 17:02 #5073

...............de szerintem 200m sincs.Nekem nagyon közelnek tünt,lehet,hogy azért mert látni a tengert.

Valóban nem érzékeljük a távolságot, mert látni a vizet - hipphopp mindjárt ott vagyunk. És ez nem is távolság.
De a Google Earth műholdas térképen mértem le - a parti sétányig 200m, a homokon túl pont a víz széléig épp 250.
:D

Pamag!
Biztos voltam benne,hogy neked pontosabbak az információid!!Hiszen a Te pontos útba igazodásod nélkül sokkal nehezebb lett volna az apartmant is megtalálni,minden kis szösszenetre tudsz figyelni jó,hogy ilyen vagy!!! :örül:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 06 23:37 #5066

Szia Ági!
Köszönöm a tájékoztatást, hasznos volt, nem szokot velünk baj lenni mert tudunk alkalmazkodni a körülményekhez. 2010. 09.03.-án találkozunk, már nagyon várjuk.Hat éve Toroniba kezdjük a szezont és szeptemberbe másodjára Görögország más más vidékét járjuk be.Thassosal két éve koketálok csodálatos őblei vannak.
Viszontlátásig,üdvözlet! Zsuzsa

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 06 16:45 #5064

...............de szerintem 200m sincs.Nekem nagyon közelnek tünt,lehet,hogy azért mert látni a tengert.

Valóban nem érzékeljük a távolságot, mert látni a vizet - hipphopp mindjárt ott vagyunk. És ez nem is távolság.
De a Google Earth műholdas térképen mértem le - a parti sétányig 200m, a homokon túl pont a víz széléig épp 250.
:D

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 06 14:53 #5063

lovas zsuzsa írta:Kedves Forumozók!
Ma foglaltuk le a Melida apartmanba a szállást, van egy közel 4 méteres gumi kajakunk, amivel szeretnénk kajakozni.Érdeklődöm, a szállástól messze van a tenger , illetve a 250 méter lélvonalba értendő vagy mire a vizre tudjuk tenni a hajót az több lesz?

Szia Zsuzsi!
Szeretettel várunk majd.
Nem, nagyon közel a tenger, és a csónakot is élvezni fogjátok.
NINCS CSAK 180 M-ÉS MINDEGY HOGY LÉGVONALBAN VAGY ÚTBAN SZÁMOLSZ. MERT EGYENES ÚTON
HALADSZ A PARTHOZ ÉS OTT VAGY EGY SUPER PARTON. HOMOKOSON, AHOL A CSÓNAKOD ÉPSÉGE IS BIZTOSÍTOTT. JÓL VÁLASZTOTTÁL!!!!!
VISZONT VAN EGY FONTOS KITÉTEL.
A CSÓNAKOT, STRANDHOLMIKAT SEHOL, SEMELYIK SZÁLLÁSON A LAKÁSBA FEL, VAGY AZ ERKÉLYRE BEVINNI NEM ENGEDÉLYEZIK.
EZ IGAZ MAGÁNSZÁLLÁSRA, ÉS UTAZÁSI IRODA SZÁLLÁSÁRA.

Ebből volt tavaly egy nagyon komoly incidensem. Elmesélem.
Ezt a fent törvényt miután kihirdettem, egy család nagy gyermekei fülük mellet gyalog út, felvitték, kitették az erkélyre. Magukkal húzva folyóson, szobán, ágyon keresztül az erkélyre tették a kb. ekkora méretű csónakot. A tulajdonosék megérdeklődték tőlem, tájékoztattam-e a vendégeket, mert eléggé lehetetlen állapotot okoztak a szállás részéről is és saját maguknak is. Másnap reggel, így lehozattam a csónakot. Hétfőn a szülők által megrendelt kirándulásra, szigetkörüli útra indultunk a szülők és a nagy fiúkkal. Limenárjáig minden a legnagyobb rendben. Ott, hogy mi történt, csak ők a tudói. Én a járműnél várakoztam, mikor ők hirtelen megjelentek, és azonnali hazautat követeltek. A kanyargos úton normálban 40-50 km-es sebességről rámszóltak tapossak a gázba. E, ismerem a kanyarokat, tehát a normál egyórás utat félóra alatt megtettük. Még parkolni sem volt időm, a 20 év körüli kamasz fiú kiugrott az autóból és a angolul káromkodva szó szerint berugta a tulaj házának bejárati ajtaját és hogy nem verte el Hrisa asszonyt az csak az én kezemnek volt köszöhető. Azt tudnotok kell, Hogy a tulajdonosok udvarias, előzényen, nagyon nagyon kedves fiatal házaspár. Hrisával döbbenten néztük a a magánkivüli tébolyulatban levő ifjút. Meg a testvérét. tökéletes angolsággal őrjöngtek, káromkodtak, rugdosták a falat. Az inteligens, naghyon jól szituált szülők hidegen nézték a jelenetet. Mi történt? A csónak nam volt kibiztosítva, vagy a hegyes rácskerítéshez lett támasztva. Erős szél kerekedett, és kilyukadt. Hogy ezt Limenárjában tudták meg, vagy akkor történt, ez a mai napig rejtély előttem. Jorgos a tulaj munkában volt, hazatelefonált, hogy hazatérve megveszi a gyermekeknek a csónakot. Nem, ők azonnal akartták az árát. Megkapták. Azt hozzáteszem, hogy a gyermek szituációja miatt én akartam a végén rendőrt hívni.
SEM A HÁZ, SEM AZ IRODA NEM TARTOZIK AZ ILYEN DOLGOKÉRT KÁRTÉRÍTÉSSEL.
Kérésem tehát, az esetben, ha hozzátok, a Sakis,-partközeli motorkölcsönző- ott ingyen felpumpálják azt nektek. Viszont, a hasonló eset elkrülése miatt, kérem hozzatok egy db kötelet, arra egy lyukas kerek követ vagy valami nehezéket ráköttök, és úgy helyezitek el csónakot a kertben. Így a szél ellen ki vagytok biztosítva.
Lopástó nem kell félni. Sehol. Mi is mindenütt az udvarokon, - ahol sok esetben kerítés sincs- úgy hagyunk kint minden. Ennél értékesebb dolgokat sem visznek el.
Tehát, ha elfogadod a kertben hagyást, akkor hozz magaddal csónakot. Hasznát veszed. Ha zúgolodsz e szokás miatt, akkor inkább maradjon otthon nyugalomban a csónak.
Megköszönöm, amiért elfogadod a közvetlen kérésemet.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2010 márc. 06 11:31 #5058

Kedves Forumozók!
Ma foglaltuk le a Melida apartmanba a szállást, van egy közel 4 méteres gumi kajakunk, amivel szeretnénk kajakozni.Érdeklődöm, a szállástól messze van a tenger , illetve a 250 méter lélvonalba értendő vagy mire a vizre tudjuk tenni a hajót az több lesz?

Nem mintha Pamaggal vitáznék,de szerintem 200m sincs.Nekem nagyon közelnek tünt,lehet,hogy azért mert látni a tengert.

Oldalmegjelenítési idő: 0.698 másodperc