Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 17 17:42 #9831

Nicsak kibeszél????
900m, valóban 900 méter! :D
Hisz összesen 3 km az öböl, ez a felétől kicsit negyedelve van, no, tehát osztunk szorzunk pontos a 900 méter.
Az első nap mikor megjöttök az 1200 km a sok, ezért tűnik többnek, mert fáradtak vagytok!
Ej, micsoda csoda Ypszárió mászónk van! Az Ypszárió visszafelé mennyinek tűnt? :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 17 12:51 #9830

Köszönöm a részletes beszámolót, sokat segítettél vele. Üdv. Gidamaci

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 02 17:54 #9706

A Pontiosról nem tudok bővebbet, mert azt csak kívülről láttuk. Akik ott laktak, dicsérték.
Az Aethrionben már 2x nyaraltunk, először 2 hetet 2009-ben, tavaly meg 1 hetet. Ha ismét úgy hozná a sors, hogy Thassosra megyünk az Apollonnal, biztos az Aethriont választanánk. Ez az apartman egy kissé távolabb esik a központtól. A prospektusban 900 métert írnak, de szerintünk jó másfélszer annyi. Ez csak az ottlétünk első napján okozott némi döbbenetet, aztán kifejezetten jó volt a séta. Ami nagy előnye, hogy a számunkra legeslegjobb partszakasz nagyon közel van. Homokos, kellemesen mélyülő part. Nincs tömegnyomor, pedig mi augusztusi madarak vagyunk a szigeten.
Először az apartman földszintjén kaptunk szobát, de már tavaly nem adták ki apollonos vendégeknek, hanem csak kisgyermekes görög nyaralóknak. Ez érthető is, mivel az apartmanház egy kert közepén helyezkedik el és az az oldala egy mini kis játszótér. Tavaly az első emeleten kaptunk szobát. Sarki stúdió, klassz panorámával 3 irányba. Az apartman alapfelszereltségű. Van hűtő, villanyrezsó, minimális edényzet és ami szokott. Minden szobához külön takarító felszerelés. kedden és szombaton van (volt) ágynemű és törölközőcsere , valamint takarítás. Klíma ingyen. A tulaj Grigori, jó fej, beszél angolul. Segítőkész és aranyos pasas.
A kertben van fedett pihenőhely paddal és grillezési lehetőség.

Ha javasolhatom böngészd a beszámolókat és a fotókat. Sok információ nyerhető még belőlük.
Tagok képei: www.thasos.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=129:tagok-kepei&Itemid=112
beszámolók: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193&layout=default

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 02 16:05 #9705

Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel. Sok információ van itt, de ha nem találsz valamit szívesen segítünk.
Üdv a fórumon! :D

Köszönöm előre is. Érdekelne a Pontios és az Aethrion apartmannal kapcsolatos tapasztalatok azoktól akik tavaly voltak az Apollónnal.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 02 15:53 #9703

Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel. Sok információ van itt, de ha nem találsz valamit szívesen segítünk.
Üdv a fórumon! :D

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 02 14:48 #9700

Sziasztok!
Nem régen találtam erre az oldalra, nagyon megtetszett Thassos. Valószínű következő nyaralásunk itt lesz. Nem értem, miért szakadt félbe ez a fórum. :cry: Nem nagyon gondolnám, hogy szállásügyben nincs kérdés, esetleg a tavalyi Apollónos szállásokról tapasztalat, vélemény. Vagy én nem vettem észre valamit ?Köszi. Majd írok a bemutatkozóba is. :)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 dec. 14 21:06 #8785

............. hogy itt az oldalon feltüntetett szállások közül lehet-e pár napra foglalni? Vagy 1 hét a minimum. .................

Hm.... szerintem sehol nincs az kiírva, hogy turnus vagy egy hét.... Amennyi neked tetszik. 2 nap vagy 22 nap.
Az utazási irodák szerveznek turnusban. (Meg mintha Horvátországban is hallottam volna ilyet... de csak ott merik megcsinálni, ahol biztosan megtelik a szállás folyton...)
Az is egy jó ötlet, hogy körutazás közben menni kicsit Thassosra.
De utána meg fogsz veszni érte, hogy odamenj két hétre és megnézz mindent ... :D
Inkább érdemes először kinyaralni magunkat a szigeten, aztán később körutazáskor kicsit pihenni odamenni... :D

És mivel nem vagy kötve turnushoz, ha megteheted, úgy szervezd a szállást és az utazást, hogy lehetőleg hét közben utazz, akkor kisebb torlódás lehet a határokon.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 dec. 14 18:58 #8784

üdv.

Egy olyan kérdésem volna, hogy itt az oldalon feltüntetett szállások közül lehet-e pár napra foglalni? Vagy 1 hét a minimum. Azért kérdezem, mert felmerült, hogy nem csak Thassoson nyaralnánk, hanem amolyan Görög körutazás keretében töltenénk el az időt, és ennek az első, és egyben a kiinduló pontja Thassos lenne ahol olyan 2-3 napot töltenénk. (Bár ennyi idő alatt szerintem nem lehet rendesen körbejárni a helyeket, de nem mivel nem egyedül megyek nyaralni, így nem én döntök egymagam...)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 júl. 21 19:44 #8190

Kedves zseryka !
Előfordul, hogy az én magán vendégeim veszik igénybe az Apollonos busz transferünket. Az is, hogy az Apollon nem tud szállást adni már de busz helye még van. Gyanítom hogy a legtöbb időszakban olcsóbb kijönni és biztonságosabb a csoport kirándulással.
Mindegyik szállás nagyon jó. Máshoz csatlakozás??? Hacsak meg nem hirdetünk itt egy fórumrészt. De igazából erre nem volt igény.
Hosszú az út idáig. Még gyakorlott utazóként sem igen vállalnék be egyedül a barátnőmmel ilyen hosszú utat kettesben.
Vegyétek bátran igénybe az iroda szolgáltatását.
Köszönöm szépen bizalmad, hogy gondoltál rám és megkerestél kérdéseddel.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 júl. 10 07:09 #8077

Tegnap este kettő érkezésem volt.
Oly jól eső érzés, mikor azt látom, sikeresen választottunk a vendégekkel.
Az egyik szállás az ANSEON AKROLLIALIA, a másik az Athanasios volt.
Már látom, hogy az Anseon is oly hangulatnak fog örvendeni , mint a Jota. Nagyon dicsérik, nagyon szeretik úgy a szállást, mint a tulajdonosokat. Csak legekben beszélnek a tavernájukról is. Megkérem majd a vendégeket készítsenek egy-két fotót erről a helyről.

Az Athanasios vendégei? Oly édesek voltak a szegedi vendégek. A szállást takarta a kis vonat. Nem találták. És hiába próbáltam a segítséget adni, a gondolat, hogy hol a szállás, mindig a kis vonatnál kötött ki. Mondtam, hogy az egy mozgó dolog talán nem arra kellene összpontosítani. Aztán elment a vonat, meg lett a hotel. Én is hamarosan odaértem. És hogy mit hallottam:
Jaj és milyen csodálatos itt minden. És mily kedvesek. És mily tiszták, és mily csodálatos helyen van. És milyen álom itt minden.
Ily boldogságot hallani , látni... Az ő csillogó szemükkel és boldogságukkal aludtam el.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 jún. 24 15:59 #7976

Az Általános topikból másolom ide:

Re: Általános

HozzászólásSzerző: clara79 » 2011 jún. 24 12:30
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az itt megemlített Hotel Achilles ugyanaz, mint az Apollonos Hotel Achillion? Nekem az Achillionról kellene információ. Igaz, hogy a lakók részére kerékpárt bocsájtanak, ha arra van igény, hogy könnyen tudják megközelíteni a központot és a strandot?
Nagyon szépen köszönöm ha valaki segít.

Üdv: Clara

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 14:27 #7347

Na asszem ennek olvastán lemondok Alikiről. És körülnézek Ági ajánlatai közt.

Négyesben mennénk (kocsival), van két nagy lakli kölkünk, 22 és 19 évesek. Csoda, hogy még eljönnek velünk. :D Annyiból megértem, hogy ők is nagy görög fanok. 1997-ben voltunk Thassoson velük, élénken él bennük az a nyár, pedig nem ma volt. Akkor Kinirában volt a szállásunk és a Paradicsom partra jártunk le, ahol két görög fiú vitt egy kis büfét. (Vajon megvannak-e?) Amúgy Németországban dolgoztak. Úgy hívtuk őket, Frédi és Béni. Nagyon jóban lettünk velünk egy szempillantás alatt.

Visszatérve a szállásra. Szóval nekem az a fontos, hogy két szeparált háló legyen. A gyerekek szeretnek sokáig aludni, mi meg inkább korán kelünk. Elsétálni reggeliért, majd a teraszon a tengert bámulva kávét iszogatni. Azután indulhat a nap. Strandolással, kirándulással, csámborgással.

Még a férjemet kell puhítanom, mert neki már nincs nagy kedve ennyit kocsikázni.

Anikó!
Mi is négyen járunk nagymama gyerek és két felnőtt.A hely amire vágytok Efi!!!Csendes nyugodt 2 hálós szobái is vannak nem túl nagy séta a part és a nagy melegben csodálatos az erdő szélén a hüsbe.Mi kétszer voltunk nálla,nagyon jó helyünk volt.Ha mennénk újra csak ide ,de hát nem vagyunk egyformák.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 13:34 #7346

Na asszem ennek olvastán lemondok Alikiről. És körülnézek Ági ajánlatai közt.

Négyesben mennénk (kocsival), van két nagy lakli kölkünk, 22 és 19 évesek. Csoda, hogy még eljönnek velünk. :D Annyiból megértem, hogy ők is nagy görög fanok. 1997-ben voltunk Thassoson velük, élénken él bennük az a nyár, pedig nem ma volt. Akkor Kinirában volt a szállásunk és a Paradicsom partra jártunk le, ahol két görög fiú vitt egy kis büfét. (Vajon megvannak-e?) Amúgy Németországban dolgoztak. Úgy hívtuk őket, Frédi és Béni. Nagyon jóban lettünk velünk egy szempillantás alatt.

Visszatérve a szállásra. Szóval nekem az a fontos, hogy két szeparált háló legyen. A gyerekek szeretnek sokáig aludni, mi meg inkább korán kelünk. Elsétálni reggeliért, majd a teraszon a tengert bámulva kávét iszogatni. Azután indulhat a nap. Strandolással, kirándulással, csámborgással.

Még a férjemet kell puhítanom, mert neki már nincs nagy kedve ennyit kocsikázni.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 11:33 #7344

Sziasztok! Szia Ági!

A véleményeteket szeretném kérni az az alábbi szálláslehetőségről. Nekem nagyon megtetszett, némi emlékem is van erről a környékről. Tizenegynéhány éve jártunk itt is, amikor körbebarangoltuk a szigetet.
tradicionális házak

Szia! Igaz, én csak augusztusról tudok nyilatkozni, de a parton az emberek kb. olyan sűrűséggel voltak, mint az olajoshalak a konzervdobozban. Mi reggel mentünk át Alikire, akkor még volt hely, de egyrészt nagyon meleg lett délre, másrészt a népsűrűség elérte az elviselhetetlen szintet, így kora délután visszamentünk Sk. Potamia strandjára. A házak amyúgy nagyon hangulatosak!!!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 11:28 #7343

.................................

Na, megnézem az Efi házat. Köszi.

Ági szálláskínálatában megtalálom?

Ifigénia hegyi.
Kisebb az Anna hegyi, és kicsit távolabb van.
Nem tudjuk, hányan mentek, mivel, anyagilag mi fér bele nektek.... nézd át a teljes kínálatot, utána írjál Áginak.
Egy biztos : ott nagyon jó lesz nektek !!!
:lol: :lol: :lol:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 10:49 #7342

Tavaly mi Potámiában voltunk Efinél a hegyi házban szeptember első hetében. Nagyon nyugodt hely. Én nem éreztem tömeget, de azt sem, hogy alig lennének a strandokon és a városokban. Az viszont már kicsit rossz volt, hogy szept. 8-án, 9-én már kezdtek bezárni a tavernák és a boltok készlete is meglehetősen fogyatkozott. ennek ellenére szuper volt. Előtte júliusban voltunk és igaz akkor többen vannak, de viselhető. Ahogy Pamag is írta Ági biztos tud segíteni.

Na, megnézem az Efi házat. Köszi.

Ági szálláskínálatában megtalálom?

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 07 10:46 #7341

Ez meg Melusé - 2010. szeptember

thassos.melus16.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/13051239

Köszi, átnézem mindkettőt.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 20:08 #7340

Pamag! Azt sejtem, hogy felkapottabb lett az évek során, ezáltal zsúfoltabb is a sziget, de reménykedem, hogy szeptember elején, amikor esetleg mennénk, kevesebb a nép. A tömeget utálom, menekülök onnan. Amúgy a 3. házikó nem közvetlenül a tengerparton van. Eldugottabb, talán csendesebb is.

Ha valaki tud olyan szállásban segíteni, ami mentes a tömegtől, nem felkapott, netán egy egyedülálló ház, kérem, ne tartsa vissza közlendőjét.

Ági milyen gyakorisággal szokott bekukkantani? Gondolom, még nem indult el a szezon, hogy tengernyi sok elfoglaltsága lenne.

Tavaly mi Potámiában voltunk Efinél a hegyi házban szeptember első hetében. Nagyon nyugodt hely. Én nem éreztem tömeget, de azt sem, hogy alig lennének a strandokon és a városokban. Az viszont már kicsit rossz volt, hogy szept. 8-án, 9-én már kezdtek bezárni a tavernák és a boltok készlete is meglehetősen fogyatkozott. ennek ellenére szuper volt. Előtte júliusban voltunk és igaz akkor többen vannak, de viselhető. Ahogy Pamag is írta Ági biztos tud segíteni.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 19:54 #7339

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 19:47 #7338

......... Majd utánakeresek a saját képeimnek. .....................

Hát ezen látszik a strand:
szeptember 10-e táján volt

picasaweb.google.com/pamag0716/5PihenThassosonKalandozSOrfeuszFLdjN2008#5252302688942623906

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 19:39 #7337

.................... szeptember elején, .....................

Hát én eddig még csak szeptemberben voltam Thassoson. És szeptemberben is elég sok embert láttam ott. Persze kifejezetten nem figyeltem... Nézd át a fényképeket - egyrészt a honlap fotóalbumát, másrészt a linkek között a Tagjaink a világhálón címen az egyéb albumokat, azokét, akik szeptemberben jártak ott. Azt az öblöt szinte mindenki lefényképezi, tehát nagy valószínűséggel látszik rajta a strand is. Majd utánakeresek a saját képeimnek. Így fejből nem emlékszem határozottan.

Ági mindenképpen tud neked az ízlésed szerinti szállást keresni. Sőt egyéb kérdésekre is választ tud adni. De ne azt várd, hogy ide benézzen, mert ebben eléggé rapszodikus (egyéb elfoglaltságai vannak, családi), hanem keresd meg közvetlenül emailben. Megtalálod a honlapon a címét.
Sőt szerintem nézd át a honlapon a szállásválasztékot is. Skala Potamia központjában állnak csak sűrűbben a házak, de még ott is van mindegyiknek kertje. A széle felé meg egyre nagyobbak a kertek.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 12:37 #7336

Pamag! Azt sejtem, hogy felkapottabb lett az évek során, ezáltal zsúfoltabb is a sziget, de reménykedem, hogy szeptember elején, amikor esetleg mennénk, kevesebb a nép. A tömeget utálom, menekülök onnan. Amúgy a 3. házikó nem közvetlenül a tengerparton van. Eldugottabb, talán csendesebb is.

Ha valaki tud olyan szállásban segíteni, ami mentes a tömegtől, nem felkapott, netán egy egyedülálló ház, kérem, ne tartsa vissza közlendőjét.

Ági milyen gyakorisággal szokott bekukkantani? Gondolom, még nem indult el a szezon, hogy tengernyi sok elfoglaltsága lenne.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 06 11:05 #7335

.......................... az alábbi szálláslehetőségről. ..........,.................... Tizenegynéhány éve jártunk itt is, .................

Khhmmm.
Attól függ, milyenek az egyéb igényeid. Én úgy láttam, itt a strandon rendszeresen tömegnyomor van, meg nézelődők is vannak szép számmal, úgyhogy szerintem a közeli házak sem lehetnek kimondottan nyugodt helyek. :wink:
Manapság már sokkal turistásabb a sziget (mindenki ezt állapítja meg, aki régebben járt már ott) - de még mindig csendes oázis egyes nyaralóhelyekhez képest.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 ápr. 05 22:29 #7334

Sziasztok! Szia Ági!

A véleményeteket szeretném kérni az az alábbi szálláslehetőségről. Nekem nagyon megtetszett, némi emlékem is van erről a környékről. Tizenegynéhány éve jártunk itt is, amikor körbebarangoltuk a szigetet.
tradicionális házak

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2011 márc. 14 14:10 #7239

sikerült lefoglalnunk a szállást a Potiosba, utolsó szobát kaptuk!! úgy látszik mások is bizalommal vannak iránta :)
júli 1-én indulás, irány Thassos, már nagyon várjuk!

Oldalmegjelenítési idő: 0.409 másodperc