Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2013 jan. 26 14:28 #11237

Üdv Pamag!

Köszi a gyors reagálást és a biztatást!

Üdv: Lacsy

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2013 jan. 26 12:00 #11236

............ Érdeklődnék, hogy az elmúlt években szállt-e meg valaki a Pontios 4 személyes apartmanjában? Szeretnénk, ha írna ezen szálláshelyen szerzett tapasztalatairól (jó és rossz, mi hiányos, mit érdemes vinni, stb.), a tengertől való távolságról (250 m?), a tengerpartról, a kajálási lehetőségekről (hol lehet igazán jó gyrost - pitában ill. tál - enni és mennyiért, autóbérlés, pékség, stb. ............

Isten hozott körünkben!

Úgy rémlik, voltak páran a Pontiosban, akik írtak is róla - de szétszórva, itt-ott. .......

Pl. nézd meg ezt:
www.thassos-sziget.hu/index.php/utazasi-irodas-vendegeknek/407-pontios-apartman-hotel-leiras#yvComment407

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2013 jan. 26 11:45 #11235

............ Érdeklődnék, hogy az elmúlt években szállt-e meg valaki a Pontios 4 személyes apartmanjában? Szeretnénk, ha írna ezen szálláshelyen szerzett tapasztalatairól (jó és rossz, mi hiányos, mit érdemes vinni, stb.), a tengertől való távolságról (250 m?), a tengerpartról, a kajálási lehetőségekről (hol lehet igazán jó gyrost - pitában ill. tál - enni és mennyiért, autóbérlés, pékség, stb. ............

Isten hozott körünkben!

Úgy rémlik, voltak páran a Pontiosban, akik írtak is róla - de szétszórva, itt-ott. Majd biztos segítenek. Úgy rémlik, rossz tapasztalatról senki nem számolt be.
Tengerpart 250 m - stimmel, valós távolság
Part, kaják-tavernák stb. - ha végigolvasod a honlapot meg a fórumot, megtalálod az ezekről a témákról írt sorokat. Így nagyon általános a kérdés :D - az egész honlap ennek a megválaszolására jött létre :D
Jó nyaralásod lesz! :D

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2013 jan. 26 09:47 #11232

Üdv Mindenkinek!

Idén nyáron mennénk Thassosra a családdal. Érdeklődnék, hogy az elmúlt években szállt-e meg valaki a Pontios 4 személyes apartmanjában? Szeretnénk, ha írna ezen szálláshelyen szerzett tapasztalatairól (jó és rossz, mi hiányos, mit érdemes vinni, stb.), a tengertől való távolságról (250 m?), a tengerpartról, a kajálási lehetőségekről (hol lehet igazán jó gyrost - pitában ill. tál - enni és mennyiért, autóbérlés, pékség, stb. Fáradozásotokat előre is köszönöm!
Üdv: lacsy

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 09 08:38 #10559

Köszönöm Pamag!
És a rengeteg segitséget is!:)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 08 21:42 #10557

............... de van olyan amit mindenképp vinnem kellene?
............... ágyneműt érdemes e vinnem. ..............
................................................

1. Becsületes kenyérvágó kést, mert az a görög szállásoknál valahogy nem az igazi... (pont az Ifigéniára konkrétan nem emlékszem...)

2. Kispárnát - ha olyanok vagytok, hogy igényetek van rá :D ... minden egyéb van.
Nekünk van egy utazós összecsukható minifregolink, de Thassoson tisztességes ruhaszárító van minden lakásnál, ott az se kell.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 08 21:24 #10556

Sziasztok!
Pénteken indulunk, az Ifigénia hegyiben lesz a szállásunk.
Aki ismeri, vagy van tapasztalata attól kérdezném, hogy a konyha mennyire felszerelt? Nem nagyon szeretnék főzőcskézni, de van olyan amit mindenképp vinnem kellene?
És azt sem tudom, hogy ágyneműt érdemes e vinnem. ( a lerásánál az van, hogy ott is kérhetek)
Már pakolászok, és semmit nem szeretnék itthon hagyni. :)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 08 16:54 #10551

lehet, hogy már van szuterén is :D

Ja, lehet! :D A szuterén egyébként Grigori magánbirodalmát és egy közösségi mosdót foglal magában. De ez a bejárattal szemben van. A hátul lévő szobák (gyakorlatilag a tenger felé néznek, csak a tenger persze nem látszik) a földszinten vannak.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 08 07:06 #10539

Persze az idén már éppen változhatott is a helyzet.

lehet, hogy már van szuterén is :D

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 07 20:26 #10535

Érdeklödöm van földszinti apartman az Aethrionba?

2010-ben voltunk Thasoson, és az Aethrion-ban szálltunk meg.
Úgy emlékszem, hogy van földszinti apartmanuk, de inkább mintha félszuterén jellegű lenne az alsó, majd az első szint kb. 15 lépcsőfoknyi magasságra van a talajtól.
Az is lehet, hogy a bejárathoz (Ypsario felől) viszonyítva tűnt süllyesztettnek és a tenger felé már a föld szinttel megegyező.
Csodás kilátás az Ypsario-ra és Grigori nagyon figyelmes házigazda volt. A pálinkájának íze és ereje szintúgy feledhetetlen :D

Zsuzsi, mi törzsvendégek vagyunk az Aethrionban. Legelőször földszinti apartmanban (pontosabban 3 ágyas stúdióban) voltunk. Nem szuterén, teljesen földszinti és nagyon jó volt. Tavaly már nem adta ki Grigori az utazási irodásoknak a földszinti apartmant, hanem kisgyerekes görög családok lakták. Ugyanis a játszótér felé néz, ami a hátsó udvaron van. Szóval gyerekeseknek való.
Persze az idén már éppen változhatott is a helyzet.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 07 18:43 #10534

2010-ben voltunk Thasoson, és az Aethrion-ban szálltunk meg.
Úgy emlékszem, hogy van földszinti apartmanuk, de inkább mintha félszuterén jellegű lenne az alsó, majd az első szint kb. 15 lépcsőfoknyi magasságra van a talajtól.
Az is lehet, hogy a bejárathoz (Ypsario felől) viszonyítva tűnt süllyesztettnek és a tenger felé már a föld szinttel megegyező.
Csodás kilátás az Ypsario-ra és Grigori nagyon figyelmes házigazda volt. A pálinkájának íze és ereje szintúgy feledhetetlen :D

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 aug. 07 18:21 #10533

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 júl. 20 12:33 #10438

Sziasztok!

Tisztelettel érdeklődnék, Jota alsó apartmanba megyünk és nem találok infót(ha mégis van akkor bocs) a konyhájára vonatkozóan.
Mit érdemes vinni, ha főzni szeretnénk, van-e kávéfőző?
Segítségeteket előre is köszönöm! Zoli

Tányér, pohár, csésze és evőeszköz mindenkinek. azt hiszem volt nálunk müzlis tál is 2 db. Minimális (2-3 db) edény.
Kávéfőző lesz, ha visztek. ;)

Köszönöm Balázs!
Valaki ott felejthetné a kávéfőzőt:)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 júl. 18 19:57 #10423

Sziasztok!

Tisztelettel érdeklődnék, Jota alsó apartmanba megyünk és nem találok infót(ha mégis van akkor bocs) a konyhájára vonatkozóan.

Tányér, pohár, csésze és evőeszköz mindenkinek. azt hiszem volt nálunk müzlis tál is 2 db. Minimális (2-3 db) edény.
Kávéfőző lesz, ha visztek. ;)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 júl. 18 12:09 #10420

Köszi Honey!

Nem okosabb:D Majd az leszek:)

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 júl. 18 11:58 #10419

Sziasztok!

balázs ezt írja a 2008-as beszámolójában:
A Jota Apartman volt az eddigi legjobb szállásunk a szigeten. Kár, hogy a medencéje még nem üzemelt (kellene egy úszómester, de annak a bérét még Jota nem tudja kigazdálkodni, mivel még 5 stúdiója nincs kész). Nem mintha ott szerettünk volna fürdeni, de azért néha jó lett volna egy esti csobbanásra. Az apartman egy kétszintes mazonetta apartman. Alul egy kihúzható 2 személyes kanapé, egy szerényen felszerelt konyharész, étkezőasztal és négy szék van (plusz a lépcső alatt tárolóhely). Felül összetolva két egyszemélyes heverő, egy kis szekrény és a fürdő található. Mindkét szinthez van terasz és klíma. A két teraszhoz jár egy asztal és 4 szék. A földszinten van TV is, de nem sok adóval. Csak a gyerekek nézték néha a rajzfilmeket. Mindez modernen és igényesen megvalósítva. Egy-két ötletünk lett volna, hogy mivel lehetne még javítani, de így is meg voltunk elégedve.

Ők mindig itt szállnak meg, ő biztos fog Neked pontos választ is adni, ha hazaérnek és olvassa a fórumot.
Vagy még ez:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=127:jota-apartman-medences&catid=57:skala-potamia-nagy-strand-koernyeke&Itemid=131

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 júl. 18 11:37 #10418

Sziasztok!

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 jún. 08 05:57 #9975

A vendég könyvbe szerettem volna ezt beollózni, de nem tudott az admin leellenőrizni, vagy mert én nem vagyok vendég, vagy csak ügyetlenkedem már megint?
Így ide írom.
Timim, oly szépen írtad... Megengeded, hogy kivágjam leveled és a fórumra betegyem...
Köszönöm jó kívánságod. Igen, kezdheted ünneplőbe öltöztetni magad, és jól teszed azt is, hogy ez a módon történik, hogy minél kevesebb negatív beáramlást engedsz. Grigori is vár nagyon benneteket. Tegnap éjfélig dolgozott velem a Thassosi találkozó ajándékain. Minden vendég ott csüngött a teraszon. Kérdezni nem tudtak, mert olyan zajjal volt a köszörű, hogy hallani nem sokat hallottunk, látni meg az általunk gyártott portól nem láttunk. Majd mikor végeztünk, többen odajöttek, átölelve Grigorist a tulajotokat, hogy úgy szeretjük, oly jó lekű, igazi aranyember. No, ilyeneket kell mondani...Ha ilyeneket hall valaki, hát tényleg a szívét adja.
Gondolkoztam hova tegyem ezt az írást. Hát az Aethrionhoz. Hiszen hozzá jöttök!
Vár a sós tenger benneteket, hogy beleártassátok fáradtságotok, és a felszívott jódot és és az itteni illatokat energiává egészségé alakítsátok.
Mert, hogy ez a legfontosabb mindenek felett!
Sok puszi: Ági
2012.06.07. 21:30 keltezéssel, László Tímea írta:
> Kedves Ági!
>
> Ismét eltelt 1-2 hónap és már csak 36-ot kell aludni ahhoz, hogy végre induljunk THASSOS-ra. Már nagyon várjuk!!
> Olyan jó érzés volt már év elején elkezdeni tervezni, hogy megint megyünk haza nyaralni. Annyian kérdezik, hogy miért megyünk mindig ugyanoda, de az az igazság, hogy nem vágyunk máshová. Thassos nem lutri. Tudjuk, hogy meseszép, igazi paradicsom. Nem kell csalódnunk a tengerben, az időjárásban, az ételekben, a szállásban és legfőképpen vendéglátóink kedvességében és szeretetében.
>
> Annyi minden történt az elmúlt időszakban, annyi rosszat hallani a görög és a magyar helyzetről is. Én már itthon be sem kapcsolom a tévét. Valahogy nincs türelmem hozzá. Ugyanakkor egész álló nap el tudom nézni a hullámzó tengert és valahogy nem tudom megunni. Nálatok megnyugszom, lelassulok és miközben kiszívja az erőmet a nap és a tenger, rengeteg energiával tölt fel. Egy újabb évre való energiával!
>
> Alig várom, hogy találkozzunk! Kicsit tényleg olyan, mintha hazamennénk. És már - kis túlzással - talán azt is mondhatjuk, hogy vannak Thassoson ismerőseink. Már tudjuk, hogy hova megyünk, hogy ott kikkel fogunk találkozni. Lehet, hogy a nevét nem tudjuk, de arra emlékszünk, hogy milyen jókedvűen kacagott a fekete hajú lány a tavernában, hogy kis haveromnak szólította Mátét a másik tavernában a fiú és mindig összekócolta a haját, hogy kedvesen kisegítenek, amikor görögül próbálunk kérni valamit és szinte hallom, ahogy jellegzetesen capolt-nak mondják a csapolt sört. Nem is tudom, hogy Magyarországon van-e annyi kedves, mosolygós ember, mint Thassoson.
>
> Szóval, lassan de biztosan vágjuk a centit és útra készen állunk! Már legszívesebben holnap indulnánk!
>
> Addig is sok jó vendéget, kevesebb gondot kívánok! És sok-sok puszit küldök!
>
> László Timi

Re: Ioannis Hotel 2012 máj. 20 16:08 #9841

Jaj...
Ezt nem kellene új témának venni.

Igen, nagyon jó szállása az Apollonnak.
Nagyon jó az étkezési ellátása,nagyon jó helyen van. Igazi szálloda, nagyon kedves személyzettel.
Mindent legekben e hotelről.

BAZSI, MIKOR LÁTSZ BENNÜNKET, VALAHOGY BELEVARÁZSOLOD???

Megtörtént. :)

Ioannis Hotel 2012 máj. 19 21:18 #9840

Szép napot Áginak és Mindenkinek! :)

Valaki lakott már az Ioannis hotelben? Mik a tapasztalataitok?
Ági, Te ismered a helyet?

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 19 18:46 #9839

Jól van, no! :D
De simán kellett neki fél óra, hogy az Aethriontól beérjünk a kp-ba. 900 métert negyed óra alatt legyalogolnék szerintem. A melóhelyem pont 2km-re van a házunktól és 25 perc alatt odaérek. Szóval ebből indultam ki.
Ha mégis 900 az a 900, akkor tévedtem.De többnek tűnik.
Egyéb iránt bennünket sosem zavart a távolság. Az Ypsarió túra lefelé azért haladósabb volt. :D Életreszóló, feledhetetlen élmény volt az a kirándulás (is)!!!!!!!!!

Kérdezem én, mit nevezünk központnak???
A központi kereszteződés, ahol a Rönkös is van, az 1,5 km. A Kapitány Taverna az 900m.
A távolságokat az Aethriontól mértem a Google Maps-ban.

De kell az a távolság, jól esik az esti séta, főleg a finom vacsora után. :) Időben meg szerintem azért több, mert sétál és nézelődik az ember közben.

:D :D :D
Hiába, ezért imádom! Ő a mi Bazsink! MINDIG PRECIZ, PONTOS...KÉREM AMIT Ő ÍR? AZT EL KELL HINNI!!!
Én úgy mondanám, hogy a központ kezdődik ....Minden évben nagyobbodik...Kisközpont a Kaptány Taverna környékén, és a centrum A TRATA TAVERNÁNÁL .
Ha azt mondjuk PUSZTAVACS, akkor igen a RÖNKÖS.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 19 14:51 #9837

Számomra a központ a kereszteződés (szerintem az a falu kp.). A sétát illetően is igazad van Balázs, bizony jól esik az esti séta, főleg a parton.Csak akkor van messze, ha sietni kell :oops:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 19 14:03 #9836

De simán kellett neki fél óra, hogy az Aethriontól beérjünk a kp-ba. 900 métert negyed óra alatt legyalogolnék szerintem. A melóhelyem pont 2km-re van a házunktól és 25 perc alatt odaérek. Szóval ebből indultam ki.
Egyéb iránt bennünket sosem zavart a távolság. Az Ypsarió túra lefelé azért haladósabb volt. :D Életreszóló, feledhetetlen élmény volt az a kirándulás (is)!!!!!!!!!

Kérdezem én, mit nevezünk központnak???
A központi kereszteződés, ahol a Rönkös is van, az 1,5 km. A Kapitány Taverna az 900m.
A távolságokat az Aethriontól mértem a Google Maps-ban.

De kell az a távolság, jól esik az esti séta, főleg a finom vacsora után. :) Időben meg szerintem azért több, mert sétál és nézelődik az ember közben.

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 18 07:58 #9833

Nicsak kibeszél????
900m, valóban 900 méter! :D
Hisz összesen 3 km az öböl, ez a felétől kicsit negyedelve van, no, tehát osztunk szorzunk pontos a 900 méter.
Az első nap mikor megjöttök az 1200 km a sok, ezért tűnik többnek, mert fáradtak vagytok!
Ej, micsoda csoda Ypszárió mászónk van! Az Ypszárió visszafelé mennyinek tűnt? :wink:

Re: Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban 2012 máj. 17 21:07 #9832

Sziasztok!
Pontiosról és a háziakról!
Az apartmanról: egyszerű, tiszta apartman, egyszerűen felszerelt, de ha bármire szükségünk volt azonnal hozta Sofia asszony.
Velünk végtelenül kedvesek voltak etettek itattak, szórakoztattak szóval csak jókat tudok mondani Róluk.
Elhelyezkedése is kíváló!
A hegyről jön a hűvös éjszaka (akkorákat aludtunk) mindenhez közel van,de mégsem zajos . Én biztos ezt választám :D

p.s.remélem júniusban sikerül, hogy meglátogassuk a szigetet hazafelé

Oldalmegjelenítési idő: 0.995 másodperc